Betegségek és kártevők krizantémok: okok, tünetek, birkózási módszerek

Chrysanthemums – Népszerű kert és beltéri évelők, aktívan termesztettek és nagyon gyakoriak Oroszország középső sávjában. Jellemzőjük között nincs szükség transzplantációra, hosszú és bőséges virágzásra. Évek óta könnyedén növekednek, de ez a tulajdonság gyakran a rovarok megjelenéséhez és a betegségek kialakulásához vezet, amelyre a kezdő virágcsökkétek egyáltalán nem állnak készen.

Miért fúró és sárga levelek? Hogyan lehet megszabadulni a fehér rozsától az otthoni krizantém? Lehetőség van arra, hogy megbirkózzon a kertben lévő kártevők támadásával 1 alkalommal és hogyan gyógyítja meg a növényt? Mindezek a kérdések a legrészletesebb megfontolást igényelnek, mivel a fenyegetés nemcsak a krizantém, hanem a kertben, a kertben vagy az otthoni üvegházban is.

Okoz

A krizantémbetegségek kialakulásának okai lehetnek – a helyszínen (például az utazások vagy a solák) megjelenése a bungal betegségek terjedéséhez. Gyakran a fertőzés a szomszédos növényekből származik, ezért a muffin harmatot alkalmazzák. A közös problémák forrásai közé tartozik a helytelen gondozás, amely elősegíti a gyökér rothadás megjelenésének kedvező feltételeinek megteremtését. Mi vezethet növénybetegségekhez?

A tapasztalatlan virágok által megengedett hibák között megjegyezhető:

 • túlzottan bőséges talaj hidratálása;
 • a vízgyökérek stagnálása a rossz vízelvezetés miatt;
 • túl hideg levegő;
 • hiányzó vagy felesleges műtrágya;
 • Ültetőanyag gombás sérülése;
 • Friss Muze.

A hibás agrotechnológiával kapcsolatos problémák mellett a krizantémok gyakran szenvednek olyan fertőzésekből, amelyek kedvező időjárási körülmények között aktiválódnak számukra. Ha az ágazat megjelent az oldalon, érdemes tanulni és szomszédos növényeket. Különösen gyakran érinti az üvegházhatást okozó és az üvegházhatást okozó krizantémokat.

Tünetek

Mit érdemes figyelmet fordítani a betegségek és kártevők megjelenésének diagnosztizálására? Érdemes rendszeresen ellenőrizni a növényt, ne hagyja figyelmen kívül az indulás. A Chysanthemums vereség rovar paraziták tünetei leggyakrabban úgy néznek ki.

 1. A leveleken lévő utakon a pontok vagy foltok megjelennek, Aztán sárga, elszíneződött, szárítva, száraz és esik. A rovar finom, hosszúkás test, fiatal személyek sárga-bézs, felnőttek – fényes fekete háttérrel, szárnyas. Megkereshetjük őket a levelek hátulján.
 2. Levélfotóval A leveleket sárgabarna foltok borítják, fokozatosan növekszik az egész felületen. Az első lombozat először eltér, és csavart a szár alján, akkor a felső hajtások haldoklik. A fertőzött bokrok megsemmisítik.
 3. Amikor a tünetek eltérőek lehetnek, Attól függően, hogy milyen típusú kártevőtől függ. Leggyakrabban a növény virágzatát befolyásolja a barna altípust, amely az életciklusa nyomai belsejében van. A kártevők sötétbarna vagy fekete kis bogarak. Az orangén hullámnak van egy rózsaszín vagy zöld színe, amely a kolóniákban található a száron vagy a lap alján, szopja a gyümölcsleveket, ami a virág elhalványulásához és halálához vezet.
 4. Amikor egy webes kullancs vereséget okoz A hátsó leveleken láthatod az internet nyomai, a levelek megszáradnak, a hajtások elhalványulnak és sárga. A hőben a parazita különösen aktív.
 5. A cycard vagy a nyafogott Pennitsa megjelenésével Az üzemen a rovarok létfontosságú tevékenységének frothy nyomai jelennek meg. Kizárólag viráglével táplálja.
 6. Amikor támadják a rétes ágyakat, a rügyek eltűnnek, deformálják, mint a hajtások, és a krizantém fejlődését megsértik.

Növényi megbetegedések

A fertőző elváltozásokat különböző tünetek mutatják ki. A leggyakrabban a rügyek eltűnnek, a növekedés megáll, a lombozat elhalványul, a gyökerek rothadnak és elhalványulnak, a hajtásoknál a festési foltok számára atipikusnak tűnnek.

A leggyakoribb a következő gombás fertőzések.

 1. Fehér rozsda. Ilyen betegséggel a levelek kerekített sárga foltokkal vannak borítva, amelynek átmérője legfeljebb 5 mm. A levelek hátulján egy fehérített lombik van kialakítva. A betegség terjedésében a vereség befolyásolja és virágszirmok.
 2. Puffadt harmat. Olyan fertőző betegség, amelyben a krizantém alakja a krizantém bokor teljes felületén alakul ki, hasonlóan a szétszórt liszthez. A kockázati zónában vannak olyan növények, amelyek kálium etetést kapnak.
 3. Szürke gnil. Úgy néz ki, mint egy öntőforma, hogy a nátrium. A vízszerkezettel ellátott foltok fedjük le az üzem összes hajtását a földrészben. Vastag kirakodásokkal, az elosztás nagyon gyorsan történik. Az érintett növények megsemmisültek.
 4. Fuzariózis. Ebben az esetben a levelek csavartak az üzemben, a grill a száron alakul ki, a gyökér szárad.
 5. Septorteris. Számára a levelek sérülése jellemezhető, amelynek felszínén a gomba vitarlása sárga-barna foltokat hagy. A betegség az alacsonyabb hajtásokon fejlődik, lehet társítani a kirakodás, a rossz betakarító panel lombozat.
 6. Rozsda. Ezzel a betegséggel a levelek felszínén egy rozsdás lombik van kialakítva, gyorsan elterjedt a bustice-en keresztül. A hátoldalon a hajtásokat sötétbarna kör alakú cölöpök borítják. A probléma elsősorban az üvegházhatású és üvegházhatású növények, házi krizantémok az edényekben.

Ritkán találkoznak, de veszélyes a krizantémok, a betegségek közé tartozik a gyökér bakteriális rák. Amikor megjelenik a szárakon, deformálódási növekedések alakulnak ki, szintén befolyásolják a gyökérrendszert. Minden fertőzött bokrot kötelező megsemmisítésnek vetik alá.

A krizantém vírusos betegségek elég stabilak, de lehetnek mozaik, fehér pöttyös vagy törpék jelei. Vannak nem fertőző problémák is vannak. Például, Megbízhatóság, a szárak repedése a túlzott öntözéshez kapcsolódik.

A nedvesség nedvességével a gyökér elkezdődik, hogy rothad, a növény hajtásai elszáradnak, elveszítik a szín fényerejét, megszűnik növekedés és virágzás. Amikor a piros patakok megjelennek a leveleken, meg lehet érteni, hogy a virág a fagyoktól szenvedett, ezért menedéket igényel.

A harc módszerei

Milyen kezelésre ajánlott a krizantém különböző betegségeinek? Az egyes betegségek csoportjaira vonatkozó általános szabályok vannak. A gombás fertőzések esetén a növények összes érintett részét először eltávolítják. Meg kell oldani az égetést. A fungicidek betegségének megkezdése akkor kezdődik, ha a betegség gyorsan terjed. A fuzariózis megkönnyebbülése a talajban segíti a savasság szabályozását 7 pH-ig.

A gombás fertőzések leküzdésére szolgáló legnépszerűbb kompozíciók közül lehet hívni:

 • 1% kolloid kén oldat;
 • Bordeaux folyadék;
 • réztartalmú gyógyszerek;
 • “Fundazol”.

Otthon, a virágviszonyok leggyakrabban egy mozaikos vírusos betegséggel szembesülnek, amely törpefémet, csiszoló virágokat, csiszolást, lombozatot okoz. Megszabadulhat tőle, eltávolíthatja a már érintett területeket, átültetve az üzemet, és átadja a gyomokból. Ha lehetséges, a mozaik által érintett növények megsemmisülnek vagy kiválasztásra kerülnek, anélkül, hogy a dugványokat tenyésztéshez vinnénk.

Ha a növények megjelentek muffinos harmat – a fehér láng, hasonló a ponthoz, lassítva. Általában a betegség a talajban lévő nitrogén-kálium-műtrágyák hiánya ellen mutatkozik be. Először is, a kezelést szappan alapú szappanalapú szódaoldattal végezzük. 10 liter vizet vesz 40 g minden anyagból.

Ha ez nem segít, a réz-szulfát oldatát használják.

Rovarokkal

A fonálférgek legyőzése alatt – kerek férgek, amelyek elpusztítják a növényeket, a főbb veszélyforrások lesznek a talaj, humusz, csendes lombozat. A javasolt növényi mentési intézkedések a tavaszi mulchinghez kapcsolódnak. Revitalizálja a leveleket néha segít az inszekticid szappan vagy a heterophosz előkészítés megoldásában. A permetezésnek szüksége van az egész bokorra, és megpróbálja kezelni, amennyire csak lehetséges. Ha ez az intézkedés nem segített, a növény a földes szobával együtt ásni és megsemmisíteni.

A harci eszköz a DACNIS legnagyobb érdeklődését okozza. Mivel ezek a kártevők nemcsak a krizantémok, a tapasztalat ezen a területen gazdag. A legnépszerűbb eszközök közül, amelyek segítenek a TRU-t, a következőket lehet megkülönböztetni.

 1. A növény minden részének mechanikai feldolgozása szappanoldattal. Az eljárást kesztyűben végezzük, puha szivacs. Releváns, ha a szó nemrég megjelent.
 2. Kémiai dezinció. A carboofos készítmények, a “foszfamid”, “metaphos” foszfát-alapon végzik. Az oldatot 20 ml folyadék sebességgel állítjuk elő 10 liter vízen. A feldolgozás egy széltelen óra, reggel vagy este, permetezővel történik, a talaj kötelező permetezésével a gyökérzónában.
 3. Az ammónia alkohol használata. Ehhez az előkészítő vizes oldat 100 ml / 1 liter vízben történő arányában 12 nappal a kártevők teljes megsemmisítése előtt 12 nappal megismétlődik. A munkákat a légzőkészülékben végzik.
 4. Népi jogorvoslatok. Leggyakrabban az infúziók, például 20 g alacsonyabb vízben. A kapott összetételű spray krizantémok. Az eljárást háromszor megismételjük, 10 naponként. A kátrány vagy a gazdasági szappan koncentrált megoldása jól segít. Ez a rovarok legnagyobb klasztereire vonatkozik.
 5. A természetes ellenségek, amelyek természetes ellenségek. A Pelargoniumnak ezek a tulajdonságok vannak.

A webes kullancsot megelőző és kezelési intézkedések segítségével leküzdheti. Fontos, hogy megfosztani lehetőségeit egy kényelmes telek számára, megsemmisítve az őszi szemetet, az átviteli lombozatokat. Ha a kártevő már megjelent, érdemes egy kénpor vagy kolloid 1% -os oldatát 100 g mennyiségben 10 liter vízzel. A készítményt úgy alkalmazzuk, hogy a lap aljára esik, hármas ismétléssel, 10 naponként.

Megelőző intézkedések

  Annak érdekében, hogy megakadályozzák a betegség kialakulását és a kártevők otthoni vagy kerti krizantémok, elegendő számos egyszerű szabály.

  1. Kötél és laza talaj. Ez elkerüli a ruhanemű nedvesség stagnálását, biztosítja a jó növekvő feltételeket.
  2. Kerülje a friss trágyát. Ő okozhat gyökereket éget, súlyosan károsíthatja az üzemet.
  3. Öntözés kizárólag meleg vizet, Jobb, ha szobahőmérséklet van.
  4. Rendszeresen készítsen műtrágyákat a potash és a foszfát alapján. A táplálkozásnak 10 naponként folyékony formában kell átadnia. A virágzási időszak alatt a műtrágya nem járul hozzá.
  5. Figyelje meg a távolságot a leszálláskor, Ha a kertben lévő krizantémokról beszélünk. Nem szükséges megvastagolni őket, különben a betegségfejlesztés kockázata jelentősen megnőtt.
  6. Végezze el a Bordo-folyadék 10 napos profilaktikus permetezését a leszállás után. A földbe való küldése előtt a dugványokat a “Fundazola” megoldásával kell feldolgozni a gombás fertőzések megelőzésére.
  7. Ház krizantém 3 év alatti évente kell transzplantálni évente. Idős korban – 2 évente.

  Ügyeljen arra, hogy tavasszal és ősszel gondosan tisztítsa meg a kerti tisztítást. Palai lombozatban volt, aki kártevőket él, amelyek tavasszal súlyos kárt okozhatnak. A krizantémok alatt maguk is el kell távolítanod a növény elesett részeit.

  Arról, hogyan növekedni és kezelni Chrysanthmant, nézd meg.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: