Border Georgina: fajok, leszállás és gondozás

A határok Dahlias sokéves alacsony növekvő növények. Ők használják, amikor a kertek, párizsi, virágágyás, a framing pályák és kerítések során.

Sajátosságok

Éjszakai Dahlias, úgynevezett határ, alkot egy kis sűrű bokor, élénk színekkel és sok telített zöld levelekkel. A lemezlemezek egyértelműen kimondott csíkok vannak, a szélek sima és kiszolgáltak. A virágok átmérője 10-20 cm-ig terjedhet. A virágok leírása a típustól függően változik. A szirmok kerek, hosszú, egyenes vagy csavart, különböző színek.

A határ menti különbség a határ menti dáliák a szokásos, hogy nincs szükség idézésére és megkötésére. A növények maguk alkotják ömlesztett bokrokat, amelyek nem kell támogatni. Ugyanakkor az alacsony minőségű fajták sokkal hosszabb és elegendőebbek, mint a magas növények. Burgundy Dahlia eléri a 60 cm magasságot. A virág mérete, finoman, közepes és nagyvirágozott.

A virágok megjegyezték, hogy a kis növényeknek hosszabb virágzási ideje van. A szirmok nagy bitasai gyorsan kúsznak. Kis Dahlias:

 • határ – 40-60 cm magas, nagyszámú színű lush bokrot képez;

 • Törpe határ – 30-40 cm magasságú bokrok, tökéletesen néz ki az előtérben;

 • Törpe edények – a növények maximális magassága 30 cm, alkalmas vázák növelésére.

A Georgin tapasztalt ismerősei tudják, hogy a növény magassága elsősorban a talaj összetevőitől és a növekvő virág körülményeitől függ. A növény dekoratív tulajdonságainak köszönhetően népszerűségét szerezte meg: buja rügyek nem hagynak senkit közömbös. Ezenkívül a virágok teljesen szerények az ellátás érdekében, jól alkalmazkodnak még a kedvezőtlen körülmények között is.

A vegetatív időszak alatt nem kell törődniük. Növekvő Dahlias – Egy öröm.

Körülbelül 30 kis virág alakítható ki minden egyes bokoron. A nyár elején virágzik, és megtartják a fagyot. A növény előnyeihez tulajdonítható:

 • hosszantartó és erőszakos virágzás;
 • A június végén már a hornyolt gumókból származó virág felszabadítja a rügyeket;
 • Nincs szükség egy bokor kialakítására;
 • A szárak nagyon erősek, még az erős szélszalmak ellenállnak;
 • gyakorlatilag nem hajlamos a betegségekre és a paraziták károsodására;
 • különböző helyek a kirakodáshoz;
 • Gyors növekedés;
 • Nézze meg a fényt;
 • A gumók jó biztonsága további gondozás nélkül.

Fajták

A határfajták változatossága Dahlias megdöbbent. Nemcsak a rügyek szerkezete: egy közeli szirmokkal, frottírkal vagy félig világgal, gallérral, hanem a legkülönbözőbb színpalettával is. A puha pasztell színek telített fényes, sok fajta harmonikusan kombinálja a többszínű színeket. A holland tenyésztő Verve a hosszú munka után egy speciális földrajzi képeket hozott Terry Virágokkal.

Minden fajtát összegyűjtik a Galleri egyesületében (azokat is hívják – Georgina Galleri).

Elég nagyok a kompakt bokrok számára, 10-12 cm átmérőjű virágzatokkal. Tartós és elég nagy virágok lehetővé teszik őket csokrok és kompozíciók számára. Fajták egy sor sokat, nevük gyakran hasonlít a híres művészek nevére.

 • “Art deco” – Dekoratív eszterga, virágokkal 12 cm. A hegyes szirmok narancssárga és a belső – vöröses-barna kültéri oldala. Virágok májusból a fagyok kezdetéig.

 • “Leonardo” – Squat osztály elérése 35 cm. A típus virágzása hasonlít egy 15 cm átmérőjű kosárra. A szélek körüli foltos virágok rózsaszín árnyékban vannak festve, a középső pedig konvex, sárga hang. Blooms nagyszámú rügyet, és tartsa őket hosszú ideig.

 • “MONET” – A bokor magassága 30 és 60 cm között változhat a gumó gondozásának és méretének minőségétől függően. Telített zöld levéllemezek, fehér virágzat vagy könnyű lila árnyalattal. Szirmai nyelv, kissé szomszédos. Rövid idő alatt ellenállhat a mínusz hőmérsékletnek (akár -5 fokig).

 • “La Tour” – a levelek szokatlan színével megkülönböztetik, zöldesek bordó árnyalattal. Virágok – Tender Burple-Pink színű kosarak, hegyes tippeken telített, és az alap közelében fény.

 • “Rivera” – a törpe fajtákhoz tartozik, sötétzöld levelei vannak. A gyöngyök félgömb alakúak, nyelvhez kapcsolódó, különböző típusú szirmokból állnak: a központban laza csőbe kerülnek, a lakás szélén. Mély vörös hangszínezés.

 • “Vermeer” – Squat csodálatos persely, sötét zöld színű leveles lemezekkel. A virágok elég nagyok, világos narancssárga, unalmas. A fokozat fokozott táplálkozást igényel, mivel rendkívül hevesen virágzik. A rügyek virágzik a nyár elejétől és az ősz végéig.

 • “Kobra” – Legfeljebb 45 cm-es túzozót képez, nagyvirágokkal, amelyek átmérője körülbelül 14 cm. Virágok különböző árnyalatú vöröses-narancssárga hanggal. A telített színű hajlított szirmokon kívül, és a fény belsejében.

 • “Szerenád” – A bokor megkülönbözteti az ömlesztett és gyönyörű frottír sárgásfehér virágzat – kosarak. A telített fényes sárga hang színei és a szélek szinte fehérek.

Rortoeria “melody” is megjelent Hollandiában. A növényeket nagyobb növekvő, mint Georgina Galleri, eléri az 55-60 cm-t. A nyelvi kosár formájában lévő virágzatok 10-12 cm átmérőjűek. Dahlia egy hosszú, jól tolerált transzplantátumok.

 • “Dora” – eléri az 55 cm magasságot. A virágok színezése meglehetősen látványos: az alap és a sárga közepe, a szirmok csúcsai és szélei, a színek sima átmenet. A fajta nagyon érzékeny, csak megvilágításra és ellentmondásos nedvességre van szükség.

 • “Fanfar” – A jó gondossággal és a termékeny talaj jelenléte akár 60 cm-re nőhet. Ovális virágok, lekerekített tippekkel és enyhén hullámszerű élekkel. Fuchsia színes rügyek, zöld tónusú levelek gyenge burgundi árnyalattal.

 • “Allegro” – alacsony méretű bokor nagy korallszínekkel. A booton alapja sárga, és a fényes lila tónus csúcsai. Levéllemezek sötétzöld színben festettek. Különböző “Pink Allegro”, gyönyörű rózsaszín virágokkal rendelkezik.

 • “Harmónia” – Pretty buja bokor burgundi árnyalattal lombozat és nagy frottír virágzás. A szirmok hosszúkás, amelyek két hosszirányú megjegyzést tartalmaznak, amelyek a csúcsra konvergálnak. Színezés rózsaszín, csavaros virág levelek világos sárga árnyalattal rendelkeznek.

 • “Mambo” – Bush sötétvörös kis virágzatokkal. A szirmok, enyhén csavartak egymásba, lazán helyezkednek el egymáshoz. A virágközpontot sötétebb hangon festjük, mint az élek.

A Rortoeria “Topmix” a közelmúltban jött létre Hollandiában. A fajta nagyméretű méretű, 40 cm magasságban és virágzatban – egyszerű típusú, különböző színű virágokkal. A TOPMIX DAHLIA-k főleg magot termesztenek.

 • “Sárga” – a megfelelő gondossággal rendelkező vödör csak 25-30 cm-re érhető el. A kis virágok finoman néznek ki, világos sárga cső alakú szirmokból állnak.

 • “Szőlő piros” – világos zöld laplemezekkel és kisebb virágzatokkal. Sötétvörös árnyalatú és ovális alakú szirmok, központi sárga. A közepétől bizonyos távolságra egyértelmű burgundi vonalat alakított ki a kerületen.

 • “Édesem” – szokatlan a rügyek színezése. Közelebb vannak a központhoz, amelyek fehérek, a rózsaszín-lila-n kívül, és a közepén maga sárgás csöves szirmok vannak.

A virágkörökben a régi válogatott Dahlia legalacsonyabb fajtái, a magvak által kifejtettek, a Mignon Southenernek hívják. Bár nincs ilyen fajta sorozat. Különböző színek keverékében értékesítik őket. A virágzat mind a terry, mind az egyszerű lehet. A növények megsértése, és nem igényel különleges ellátást.

 • “Figaro” – a törpékhez tartozik, nem éri el a növekedést és 30 cm-t. Florforcences – kosarak, mint a krizantém virágok. Kis csöves szirmok a sárgás vagy a narancs közepén, és oldalra a legkülönbözőbb szín. A növény észrevétlen, jól alakul ki mind nyitott talajban, mind konténerekben.

 • “Vidám srácok” és “piccolo” – a törpe fajták annyira hasonlítanak arra, hogy a legtöbb kertész úgy véli, hogy egyetlen fajta két nevet (Európában – egy, és van egy másik). A virágokat mindenféle árnyalatú szirmok egy vagy két sora jellemzi.

Ezen tartományokon kívül még mindig sok fajta DAHLIA.

 • Boldog csók – holland fajta. A virágok formájában több mint krizantém vagy kamilla. Élénk színek uralkodnak a színben, főleg narancssárga.

 • “Romeo” – Virágok egyetlen soros szirmokkal telített skálával. A virágzat formájában ugyanaz, mint az előző fajta.

 • “A bíboros gyermekek” – Elég népszerű fajta. A virágok különböző színű szirmok, de egyedülálló bronz árnyalattal rendelkeznek.

 • “Boogie Woogie” – ez különbözteti meg szokatlanul dús virágok, van egy világos rózsaszín ugatás, és közelebb áll a középpontjában, sárga.

 • “El Niño” – fajta nagy burgundi bootonokkal.

 • “Csillag hölgy” – Dahlia kaktikus fajtáihoz tartozik. Rózsaszín szirmok hosszúkás, hegyes tippekkel. A virágok maguk is nagyméretűek, átmérője elérheti a 25 cm-t.

 • “Aspen” – Az egyik legszebb és híres fajta hazánkban. A félköri fajtákhoz tartozik. Szimmetrikus virágzat, hegyes szirmokkal. Virágok különböző helyekkel fehér: hófehérből krémre.

 • “Napos fiú” – Pomponoid minőségű, kis fényes sárga rügyekkel.

 • Benyomás Fabula – Lásd a Georgin kategóriáját. Nagyon lenyűgözőnek tűnik: külső szirmok – széles, lila színű festve, és közelebb van a maghoz, szükség van a könnyebb tónusú belső levelekre.

 • “Goldband” – Nem sárga színű virágok.

Különbözik a csodálatos kilátásaikkal és a georgin ilyen fajtáival, mint “Red Pygmy”, “Little Tiger”, “Ecstasy”, “Red Rock”, “Berliner Klin”, “Larris Love”, “Princess Grazia”.

Hogyan kell ültetni?

A nyílt talajban, a határ menti dahlias-diszkiszállítás, amikor egy állandó és a hőmérséklet éjszaka megjelenik, és teljesen áthalad a fagyok fenyegetése. Helyezze a leszállást a szolár és a széltelen. A talajnak jól le kell lazítani és megtermékenyíteni, nedves vagy fa hamut használhat. Ezenkívül a vízelvezetés hozzáadódik a nagyobb lazaság érdekében, lehet homok, tőzeg, morzsák vagy apró kavics. Függetlenül attól, hogy a leszállási helyetől – nyitott talaj, váza vagy tartály, vízelvezetésnek minőségi legyen.

A kapacitás jobb, ha felveszi a térfogatot, hogy a növény kényelmes legyen benne. A kertben való elszakadás során a gumókat egészen mélyen be kell injektálni, a növények közötti távolságnak 30-40 cm-en kell lennie. A hajtásokat a tetején kell elhelyezni, különben a virág nem lesz képes csírázni. Leszállás után a dahliák öntöttek (a fák finom eloszlású kéregével) és hidratálva vannak.

Az üzemhez helyesen növekszik, használjon olyan támogatási körteket, amelyek szintén segítenek az ARRIB-nek.

Hogyan kell törődni?

A georginok nem igényelnek sok gondot, mindent, amire szüksége van – meleg és nedvesség. Magas levegőhőmérsékleten, a bokrok hetente kétszer öntözöttek. A gyökérrendszer hidratálására van szükség, és elkerülni a folyadék klaszterét a lemezlemezeken. Hogy a nedvesség jobb legyen a talajban, mielőtt öntözés lenne, ajánlott utazni. A műtrágyák havonta kétszer járulnak hozzá.A kifakult rügyeknek azonnal törölniük kell az új formát. Mielőtt a fagyos gumók felborulnak, és hagyják a tárolót, a cserepes virágok belépnek a télen.

Reprodukció

Az éjszakai minőségű Dahlias többféleképpen tenyésztett:

 • rizómák hasadása;
 • magvak;
 • Cherencia.

Georgina propagálásának leghatékonyabb módja a gumó megosztása. Az őszés után, az ásás után a rizóma óvatosan megosztott, minden résznek gyökér nyakának és legalább 2-3 veséknek kell lennie. Ha a gumók nem osztják el, akkor a növény elveszti a díszítést és a fajtulajdonságokat. A gyökérrészek vágásait apróra vágott szénnel kell kezelni. Tárolja őket sötét száraz és hűvös helyen.

A bokrok virágzásának felgyorsítása, a gumók növényei virágos szubsztrátummal és tőzeggel. Mindegyik tartályban csak egy gumó van elhelyezve, különben a gyökerek beilleszthetők, amit a leszálláskor károsítanak. Az edények bármilyen meleg helyen maradhatnak. Ha a gumók nem csíráznak, a növények virágzása jelentősen megkezdődik. A georgin magjai jó csírázással rendelkeznek – a kelbimbók 4-5-ben jelennek meg a vetés után.

A nagyobb termelékenység érdekében üvegházi körülményeket hoznak létre, azaz filmekkel vagy üveggel vannak lefedve, nem felejtik el a hidratálást és a szellőztetést. Reprodukció Magok Nem különösebben népszerű, mert a bokrok csak három hónappal a vetés után virágoznak. Bár a “Mignon” sorozatok és a “topmix” a termesztési módszer nagyon gyakran gyakorolják ezt a termesztési módszert.

-Ért Csillogó A vágott hajtások körülbelül 10 cm hosszúak. Érdemes megjegyezni, hogy nyáron kell eltölteni ezt az eljárást. A dugványokat a gyökeresítőszerekkel kezeljük, jól megnedvesített talajjal ülnek, és polietilénnel vannak borítva. Két héttel később a gyökerek és a palánták növekednek.

Az ilyen módszer alkalmazásánál nagy virágzatok alakulnak ki, és mindenféle jellemző mentésre kerül.

Tárolás

A gumók, a dahliák, a sötét, száraz szobákban tárolva. Néhány nappal az összes rügyek ásása előtt, és levágni kell. A Dang-off rizómákkal a föld maradványai óvatosan eltávolítják, az összes vágás a kréta és a szén összetételével megszóródik. A gumóknak jól megőrzöttek, elegendő páratartalmat és friss levegőt kell biztosítaniuk. A virágok a tőzeg, a hamu vagy a fűrészpor használatához ajánlottak.

Paraffin csomagolási módszerrel, bár sokan egy egyszerű újságot vagy puha ruhát használnak erre. Tárolja a gumókat a fadobozokban vagy dobozokban.

Betegségek és kártevők

A Burgundy Dahlias meglehetősen ellenálló a betegségeknek, de a túlzott hidratálás miatt a betegségek, például bakteriális rák, vírusos mozaik vagy penész hatással lehetnek. Az első két betegség gyógyíthatatlan, a bokrok feltétlenül megsemmisülnek. Olyan területeken, ahol nőtt, legalább 5 évig nem tud dahlia termeszteni. A penészes harmat harci kolloid szürke. A parazitákból a bokrok a leghíresebbek:

 • Kirándulások és tll telített szappanoldattal és karbofókkal eltávolítva;
 • Drótfű kiutasított hexaklororán;
 • Moklies és Slugs A kálium-só és a fémgecid félelme, a népi jogorvoslatoktól.

A leszállás előtti megelőzés, Dahlian A talajt mangánnal kell kezelni.

Hogyan telepítsünk alacsony sebességű Dahlia-t, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: