Calibaoa “Babin”: Jellemzők, fajták

A Calibaho az ampel dekoratív növények egyik fajtájához tartozik, amelyet bármely aljzat vagy egy pavilon fényes virágaival díszítenek. Ez a virág vonzza a figyelmet számos kertész és tájkép mesterek, köszönhetően a fényes szín és a buja megjelenés, valamint az egyszerűség.

Calibaoa "Babin": Jellemzők, fajták

Főbb információk a kaliatoryról

Ezt a fajta növényt eltávolították a 20. század második felében – a nyolcvanas években. A Motley vastag növekvő virágok borították az összes növényt sűrű vérrel, így a gömb formájában.

Calibaoa "Babin": Jellemzők, fajták

Kezdetben az európai országokban, valamint Amerikában és Ázsia keleti partján terjesztették. Azonban annak köszönhetően, hogy a természetben ez a virág nőtt fel a sziklás hegység területén, száraz éghajlat mellett, szobai körülmények között, szükség volt egy speciális horonyra, amely az agyagon alapul, így a víz nem késlelteti a földet.

Idővel a tenyésztők sikerült alkalmazkodni Calibero a legkülönbözőbb éghajlati viszonyokhoz. Tehát ma ez a növény szinte az egész világon kedveli a szemet. Leggyakrabban egy virágboltban láthatók egy szabadtéri edényben, vagy felfüggesztve valami kosárban. A közelmúltban a virágüzletek eladói ünneplik a vetőmagok és a calibroa csomagolók iránti kereslet növekedését. Ezt okozza a népszerűség növekedése a dekoratív növények termesztésére otthon.

Calibaoa "Babin": Jellemzők, fajták

Nagyon gyakran a Calibero virága zavaros a petúnia. Valójában ez a két dekoratív növény hasonló megjelenésű, de számos kimondott különbség van közöttük. Megkülönböztetni őket, meg kell tudnod a Caliberoa jellemző tulajdonságait, például:

 • Virágszirmok űrlap kerekített, és nem mutatott, mint egy petúnia;
 • Színtartomány – Monophonic (színes foltok és csíkok nélkül);
 • A touch virágok nem rendelkeznek velor alapon.

Calibaoa "Babin": Jellemzők, fajták

  Ha hirtelen megtörtént, hogy a calibero termesztésekor a virágzat színe nem hasonlít a csomagoláson, amit a csomagoláson ábrázolnak, akkor ne ideges legyen. Ez az ilyen típusú növény számára elfogadható. A szirmok színe a hőmérsékletcsökkenéstől függ, és idővel változhat az élőhely éghajlati viszonyaitól függően.

  Calibaoa "Babin": Jellemzők, fajták

  Különböző fajták

  A tenyésztés kaliberoa, a tenyésztők sok fajtát hoztak ennek a növénynek, amely különbözik egymástól, kivételes szirmok és egyedi jellemzőkkel.

  Az általános funkciók között a következőket oszthatja meg.

  • A felnőtt növénynek van egy gömb vagy egy golyó alakja, amelynek átmérője 40 centimétert ér el. A cserje alakja attól függ, hogy a virágmotor milyen gyakran vesz részt egy virágcserezést. A további fejlesztés érdekében meg kell tenni, hogy még ágabb volt.
  • Virág középső fényes sárga.
  • A levelek kicsiek (hossza – 2-4 cm, szélesség – 1-1,5 cm), a felületük egy kis pelyhes.
  • Egyéves növények;
  • Virágok a nyár folyamán, és még az őszi részét is rögzítik. Virágai a virágzási időszakban képesek egymás helyettesíteni.
  • A franciák megkülönböztetik a szárakat.
  • A reprodukció a magvakon keresztül történik.

  Calibaoa "Babin": Jellemzők, fajták

   A fajok neve közvetlenül a szirmai színétől (“Babin Pink”, “Denim”, “Erhlo Cabers”, “Wit babins” és így tovább. Vannak olyan fajták, amelyek virágok kombinálják több árnyalatot önmagukban harmonikusan mozog az egyikről a másikra.

   Menjünk közelebb a Calibaoa különböző képviselőihez.

   • “Hells” (vagy “sárga kabinok”) – Ugyanazon üzemről beszélünk, a név egyszerűen az importőrtől függően változik. Ezt a fajot dugványok termesztik. De jelenleg a Calabraho “Cabers Erhlo” reprodukcióját egyre inkább magvakkal gyakorolják. A növényi virágok telített monoton sárga színűek, fröccsenés és foltok nélkül.

   Calibaoa "Babin": Jellemzők, fajták

   • “Wite bloads” (vagy “labda forralása”) – mindenkinek a leginkább ünnepélyesnek tűnik, ezért gyakran úgy dönt, hogy a szabadban díszítik az esküvői pavilonot. Virágzat – fehér, de a középső mindegyike ugyanolyan sárga színű jellemzője a színeknek. Virágzó virágok fedjük le az egész cserjéket, így egy szilárd virágos kupola 30-40 centiméter.

   Calibaoa "Babin": Jellemzők, fajták

   • “Dip blokk-kabrák, (vagy” kék kabász “, farmer babins) – Mindezek a kaliberű változatok mindegyik neve. Ismét különböző beszállítókról beszélünk, akik saját módon értelmezik a növény nevét. A nevük alapján feltételezhető, hogy a virágok színének kéknek kell lennie, de a valóságban nem így van. A Caliberoa szirmai a színvonalat közelebb állnak a lilahoz, mint a kékhez, és a bokrok telített cserjékkel is találkozhatunk, hogy nyugodt lila.

   Calibaoa "Babin": Jellemzők, fajták

   A virágos sapka a gömb alakú, de lehetővé teszi az egyéni szárak virágzásait. Annak ellenére, hogy ez a caliberoa mindig jól néz ki.

   • “Rózsaszín blokk” – az a velejárója minden jellegzetessége a Caliberoa „Cabers” növény (éves, van egy vastag virág koronát, feszített, egy sárga „nyelv”, szoroz mag). A szirmok árnyalatai az éghajlati viszonyoktól függenek. Találkozhat mind a fényes rózsaszín szín és a sápadt málna színű növények képviselőivel. Fejlesztése során a táj design, érdemes figyelembe venni, hogy ez a fajta calibero jól kombinálható „WITE” és „Cabers ELO”.

   Calibaoa "Babin": Jellemzők, fajták

   • “Sunset Babin” – újdonság a kerti növények piacán. Nem olyan régen tenyésztett, és hatalmas, pozitív visszajelzést okozott, mivel nemcsak a Caliberoa minden előnye, hanem a színének minden jellemzőjét is meghódította. Nem két színből áll, mint például a Caliberoa többi fajtája, és három – a sárga középső egy gazdag narancssárga színű lesz, amely viszont simán áramlik a könnyű narancssárga árnyalathoz.

   Általában nagyon lenyűgözőnek és szokatlannak tűnik.

   Calibaoa "Babin": Jellemzők, fajták

   A Caliberoa gondozása

   Először is, Caliberho-t dugványokkal nőttek, de idővel egyre gyakrabban kezdték alkalmazni a tenyésztésre szolgáló magokat, amelyek sokkal praktikusabbak.

   Calibaoa "Babin": Jellemzők, fajták

   Calibaoa "Babin": Jellemzők, fajták

   Nézd meg a növény bármely típusát januárban vagy februárban. A magokat meg kell bontani a nedves égre. Elaludt a talaj tetején, nem kell őket, de jónak kell lennie. A szoba, ahol a calibero-t termesztették, jól megvilágítottnak kell lennie. Egyfajta üvegházhatást tehet a szükséges páratartalom megtartásához. De erre gondosan követnie kell, A víz klaszter elkerülése érdekében. Az első palánták két vagy három héten belül megfigyelhetők.

   Calibaoa "Babin": Jellemzők, fajták

   Egy meglehetősen erős cserje körülbelül 12 hét. A fiatal virág egészséges növekedésének biztosítása érdekében speciális keveréket kell előkészíteni, amely egy csernozjomból, valamilyen növekedési biostimulátorból (például vermikulit), valamint a hosszú távú műtrágyákból áll.

   Tiszta talaj használata esetén a növény nehéz lélegezni.

   Calibaoa "Babin": Jellemzők, fajták

   Az üzem öntözése mérsékelt mennyiségben szükséges. Ha a virágok elkezdenek ragaszkodni, és a levelek megszáradnak az alapon, a nedvesség hiányáról beszél, ami a fejlődés megállításához vezethet.

   Calibaoa "Babin": Jellemzők, fajták

   Az első néhány napban, miután a kalibero-t nyitott levegőn, az árnyékba kell helyezni, hogy az üzem alkalmazkodhasson az új beállításhoz.

   Ha az üzem időben van a műtrágyák takarmányozásához, akkor hosszabb lesz és vastagabb virágzás.

   Calibaoa "Babin": Jellemzők, fajták

   Hogyan helyesen helyezze el a Calibero magokat, nézze meg az alábbi videót.

   Kamat cikk
   ( Még nincs értékelés )
   Ossza meg barátaival
   123
   Megjegyzés hozzáadása