Campaundum leszállás és gondozás

Sok kertész növények különböző dekoratív virágokat helyeznek a helyszínen. Sokan szinte minden kert kiváló díszítéssé válnak. Ma beszélünk Campanulról, és kitaláljuk, hogyan kell törődni vele és növényével.

Sajátosságok

Havy Campaundul a Bell Csempe csoporthoz tartozik. Ez a virág olyan herbaceous növényekre vonatkozik, amelyek évelő, éves vagy kétévesek lehetnek. A levelek tömör kerek formájúak. Campanuly A virágok mindegyike egyedülálló és buja virágzatban gyűjthető. A rügyek leggyakrabban gyönyörű kék, lila, fehér színűek, bár szokatlan fajták is vannak, rózsaszín, piros vagy lila színű (“rózsaszín oktopus”, campoon takeshiman).

Campaced a magasságban, általában nem haladja meg a 40 centiméter. A virág különböző fajtákban kerül bemutatásra. Ezek közül a szoba, vad, kerti fajok. Mindezen fajtákat külön díszítik meg. Otthon csak egy egyenlővédő campaundulu leggyakrabban termesztett. Gyakran nevezik a “menyasszony és a vőlegény”. A mai napig más ilyen dekoratív harangok egyedi típusai is vannak:

  • széles méretű;
  • Gapped;
  • Csodálatos;
  • Tejjelzés.

Hogyan kell nyitni a földön?

A tengerparton ajánlott Campaundulu kinézve, bár a reprodukció a magvakkal lehetséges. Növény ültetése késő tavaszi vagy nyár elején (A felnőtt bokor ősszel ültethető). Ehhez érdemes kiválasztani a legtöbb szabad részt a kertben vagy a kertben. A helyet nem szabad nagy fákkal és cserjékkel zavarni.

A hely kiválasztásakor is fontolja meg, hogy a Campaundul egy könnyű szigetelt növény, de nehéz a közvetlen napfény hatását hordani. A hatásukra gyakorolt ​​hatásuk égési sérülések. A talajnak ilyen virágnak kell lennie, és laza legyen. A Campaundulus gyökérrendszere jó szellőzést igényel. A növény megfelelő választási lehetősége a tőzeg és a levélterület keveréke lesz. Képes lesz felépíteni és megvásárolni kész talajt. A leszállás során fontos hely elvezetésre kerül. A lyukak aljára kell helyezni, mivel ez a virág gyakran nedvességet szenved. A talaj kirakodása előtt alaposan el kell dobnia és eltávolítani az összes gyomnövényt.

Ha a Campaundulot a vetőmag módszerrel kívánja megosztani, akkor ne feledje, hogy ebben az esetben a kirakodást végre kell hajtani, vagy októberben, vagy májusban. Egy jól öltözött kertben hornyot kell kialakítania, vetőmaganyagot vetünk fel, és 3-4 centiméterre öntjük a földet. A tavasz elején a hajtások megkezdődnek, ha szükséges, átültethetők.

A magok jobbak a nedves és könnyű talajban.

Hogyan kell törődni?

A virághoz jól növekszik és fejlődik, követnie kell néhány gondozási szabályt. A föld, az etetés, a metszés és a transzplantáció időszerű öntözését és lazítását kell elvégezni.

Öntözés és lazítás

A Campaundul nagy mennyiségű vizet igényel. De ugyanakkor hidratálja a talajt, amikor megkezdi keresni. Az öntözéshez ellenálló vagy esővíz használata. Az öntözés a naplemente után ajánlott. Az eljárások közötti időközöket az időjárási viszonyok függvényében kell meghatározni. A hosszú szárazsággal az öntözéshez szükséges víz mennyisége jobb növekedni. Ellenkező esetben a virágok lángolnak, a levéllemezek unalmasak lesznek, a növény növekedése jelentősen lassul.

Miután minden egyes hidratáló a talaj körül alaposan laza. Hogy csökkentse a víz elvesztését az öntözés után, érdemes a talaj körüli talajt mulasztani. Csináld a fenyő faded ágakkal. A virágzás után az öntözést hetente 1-2 alkalommal kell csökkenteni.

A hideg időjárás során csak 2 vagy 3 vasaló lesz havonta.

Podkord

Campaundulnak szüksége van a leginkább táplálkozási talajra és időszakos etetésre. Egy szezonra a műtrágyát legalább 3 alkalommal kell elvégezni. Ez a virág a nitrogént tartalmazó műtrágyát igényel. Jobb, ha áprilisban lehet őket. Az ilyen készítmények jó és gyors formákat biztosítanak lemezlemezekről. A virágnak is összetett ásványi műtrágyákra van szüksége. Különösen fontosak a fiatal rügyek kialakulása során. A bőséges virágzás időszakában ajánlott előnyben részesíteni a kálium- és foszfortartalmú anyagokat.

Vágás és átültetés

A Campaundul már a második évre a földbe való leszállás után virágozhat. Gyakran előállnak több virágzást, ami erősen kiszáríthatja a növényt, így időben érnek. Ez az eljárás lehetővé teszi a virág jól növekedését és fejlődését. Néhány tapasztalt kertész ajánlott, hogy a növény szárát 7-10 centiméterre vágja az őszi időszak végén. Tavasszal a virágból kell eltávolítani az összes szárított szárat, majd 4-5 centiméterrel újra kell töltenie. Miután az ilyen eljárások az üzemön erős hajtások jelennek meg.

Campaundul nehéz transzplantálni. Ha továbbra is átadja, akkor ezt a nyári időszak végén javasoljuk. Ugyanakkor, a növény ásására, meg kell hagyni egy kis COM-t a földről a gyökérrendszeren. Ez csökkenti a sérülés esélyét.

20 nap elteltével meg kell adni a gyökereket.

A szobatermék feltételei

Sokan nőnek egy campaundulot edényekben. Emlékeztetni kell arra, hogy jobb, ha tartályokat helyeznek a keleti vagy nyugati oldalon. Végtére is, a virágnak szüksége van egy csomó fényre, de ugyanakkor belép a közvetlen napfénybe a leveles lemezeken. Ne felejtsük el, hogy az edények jobban nem találhatók az ablakpárkányon, mivel a bokrok túl sokat nőnek. Ezek a mellette lévő speciális állványokban helyezhetők el. A Kashpo falán is lóghat.

Az optimális hőmérséklet a meleg szezonban a növényeknél +23 +25 fok. A magasabb arányok negatívan befolyásolhatják a növény egészségét. A téli hőmérsékletnek legalább +15 fokosnak kell lennie. Campaundul könnyen tolerálja az éles hőmérsékletkülönbségeket. A melegkori év kezdetével a friss levegőn virágokkal bérelhetők. Szintén nyitott földön is el lehet ültetni.

Az otthoni növekedés szabályai

A Campaundul vásárlása után szinte bármilyen edényben növekedhetsz. De ne feledje, hogy egy ilyen virág gyorsan felnő, és a konténernek nem szabad megszakítani vagy korlátozni ezt a folyamatot. A kertészek azt tanácsolják, hogy kerek, csésze alakú edények agyagból vagy műanyagból készültek. Szintén képesek lehetnek dobozok formájában. A Campaundul hosszú idő lehet, hogy nedvesség nélkül legyen egy edényben, így meglehetősen népszerű virágnak számít otthon. De ugyanakkor meg kell permetezni az üzemet.

Fólia csak nyáron permetezhető. Az eljárást javasoljuk, vagy reggel, vagy este. Ebéd közben ezt nem szabad megtenni, mivel a nap meg tudja égetni a lombozatot. Az aktív növekedéssel és virágzással Campaundulnak kell összpontosítania. Ez az időszak szinte minden tavasszal és nyáron van. Ehhez jobb, ha egy speciális adagolót vásárol a beltéri növények számára a boltban. Az eljárást legalább 2-3 alkalommal kell elvégezni egy hónap alatt. Télen nem kell etetni. A beltéri növények talajja megvásárolható a boltban. Az optimális lehetőség meglehetősen laza föld lesz, amely átadja a levegőt, így ez a jó szellőzés. Ha nem akarsz kész talajt vásárolni a boltban, akkor egy megfelelő keveréket készíthetsz. Ehhez keverje össze a földet a kertből és tőzegből. Ezenkívül az összetevőknek ugyanolyan arányban kell lenniük. A pot alja jobb, ha előre elhelyezi a vízelvezető réteget, hogy a nedvességet ne állítsák az öntözés után.

Az ültetéssel együtt a potban, táplálhatsz. Különleges növekedési és fejlesztési stimulánsok vagy rendes kompozíciók a beltéri virágok számára ilyen műtrágyákként működhetnek. A beltéri harangok nem igényelnek transzplantációt. Ez az eljárás csak az áruházban lévő növény megvásárlása után történik. Néha a Campaundle átültetésre kerül, ha nőtt, és túl szorosan közeledik a régi kapacitásba.

Lehetséges problémák

Ha ilyen harangokat termesztenek, a kertészek néhány problémát tapasztalhatnak. A virágoknál nagyon gyakran lehet találkozni a rosszindulatú rovarok és paraziták. Ezek a harangok gyakran szenvednek a pajzsból. A levéllemezeken barna foltok jelennek meg. Alatta a kártevő elhalasztja a tojásait. A parazita szopja a levelek testében lévő gyümölcsleveket és a virágos szárakat. Ahhoz, hogy megszabaduljon a pajzstól, használhat vegyi anyagokat (“Aktellik”, “Aktara”).

A harangokon is megjelenhetnek a webes kullancsok. Ebben az esetben egy vékony web jelenik meg a lombozatban. A kártevő elleni küzdelem érdekében jobb inszekticidek használata. Hogy a paraziták nem jelennek meg a campaundulon, érdemes tisztítani a levéllemezeket. Az üzem rendszeresen meg kell permeteznie a tiszta vizet. Szükség van az öntözés nyomon követésére is. A túl gyakori hidratálás a szürke rothadás megjelenéséhez vezethet.

Gyakran campaundul miatt a helytelen vagy az elégtelen gondozás miatt elalszik. Ebben az esetben a szárított rész nem állítható vissza. Ez betegség miatt fordulhat elő, vagy a pot nem elegendő párásítás miatt.

Ha megszáradsz a virág tetején, akkor meg kell vágnia a zöld részt, és indítsa el a megfelelő ellátást a normalizált öntözési móddal és az etetéssel.

A következő videóban további információkat talál a Campanule kirakodásáról és gondozásáról.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: