Campxis gyökerezés: a fajták leírása, leszállás és gondozás

Campsis gyökeresedés – hosszú távú liana. A látványos növényeket a kertek díszítésére és tájkép kialakítására használják. A jobb Leir Campsis Radicans, az egyik legszebb kert ékszer alakul.

Leírás

A Campxis gyökerezés egy gyorsan növekvő Lian, amelynek magassága elérheti a 10-15 métert. A növény világos nagy virágok miatt értékelhető. 10-12 darab homályos virágzatba kerülnek, és nincsenek bizonyos szaguk, de sok nektárt adnak. A funkciónak köszönhetően a Teachom vonzza a rovarokat, és kiváló mézként szolgál.

A dekoratív üzem jól tolerálja a környezet árnyékát és szennyezését, így a nagyvárosok körülményei között termeszthető. Az anyaországi Campxis egy Plateau Ozark, azonban a XVII. Század közepétől, széles körben termesztett Európában és más országokban.

Az ilyen típusú kempingek fő jellemzői a következők:

  • téli keménység;
  • életképesség;
  • Szokatlan gondoskodás;
  • A betegségekkel szembeni ellenállás.

Június közepén megjelenik a tölcsér alakja első virágai. A virágzási időszak szeptember közepéig folytatódik. A megfelelő ellátással ellenállhat a hőmérsékleti ingadozások akár -20 ° C-ig. Számos növényfajta létezik, amelyek különböznek a növény méretében és a színező virágok. Leggyakrabban vannak fajták narancssárga és narancssárga-piros narancssárga. Azonban vannak olyan fajták, amelyek sárga, rózsaszín és málna virágok 7-9 cm hosszúak és 3-5 cm átmérőjűek.

A liana gyümölcsök merev hüvelyek, amelyek hossza eléri a 8-10 cm-t. Mindegyik kettős szívű hüvelyben kis magok. Érleltetés, gyümölcsök kiderül, és a sötétbarna magok sóhajtása nagy távolságokon terjed.

Ahhoz, hogy függessze fel a gyors növekedés és az önálló Saming a növény, szükséges gondoskodni Campxis betartásával egyszerű szabályokat termesztésére Lian.

Népszerű fajták

Kétféle növény – gyökerező és nagyvirágú (kínai) Capsis van. A Campsis Radicans vagy gyökeresedés, amely jobban ismert a Tech Colloquial neve, több fajta van. A főfajták, amelyek magas dekoratív tulajdonságokkal rendelkeznek a falak és az ülések függőleges tereprendezéséhez. Ezeket a göndör backdirek és a gyepek kirakodására is használják.

“Flamenco”

Ez a fajta kerti fajokra vonatkozik. Nagy lila virágai nagyméretűek (legfeljebb 8 cm hosszú) és hosszú virágzási időszak. A Liana Flamenco magassága akár 5 m magasságig is elérhet.

A dekoratív fokozat népszerű a kertészekkel, a gyönyörű nagy virágok miatt, a méz kellemes vékony aromájának közzététele miatt.

“Flava”

A fajta liana cső alakú sárga virágokkal rendelkezik. A “Flava” a termikus szerelmes fajtákra utal, így a jobb virágzáshoz sok fény szükséges. Előnyben részesíti a napenergiát, de fele nőhet. Télen fagyaszthatja, ezért további menedéket igényel.

Egy nagy növény eléri a 15 méteres magasságban. Az évelő Liana-t a pályák és teraszok nyilvántartására használják, jól érzi magát az épületek támogatására és falára. Virágzási időszak – július közepétől október végéig.

“Judy”

A Campxis gyökerező egyik legszebb fajtája. Dekoratív Liana “Judy” szép sárga virágok narancssárga nyakával. A virágok mérete közepes, a cső alakú szirmok hossza 5-7 cm. Az első virágzás a leszállás után 2-3 évvel kezdődik.

A Walking Liana erős szára van, hogy támogatja a támogatást akár 10 m magasságig. A fiatal növénynek szüksége van egy harisnyakötőre. Sylgorous Liana évente 4 m magasra nő. A fokozat rossz, hogy árnyékolt és szeles parcellákat hordozza, de jól érzi magát mérsékelt éghajlat mellett. A fiatal hajtások fagyaszthatók, de a tavaszi üzem önállóan visszaáll.

“Gabor”

Sylopal Liana jól érzi magát a széltől védett meleg napos helyeken. A megfelelő gondossággal az első virágok a leszállás után 2 évig jelennek meg. A legeltetési fokozat egy erős évelő növény, sötétvörös virágokkal. Virágzó időszak – július és szeptember között. Alkalmas különböző támaszok növelésére. A felnőtt liana hossza elérheti a 8-10 m magasságot.

Leszállás

A templom előnyben részesíti a termékeny talaj gyengeségét, bár tökéletesen érzi a laza talajban. A legjobb a napi nyitott területek számára a déli vagy délkeleti oldalról. A levegő gyökérrendszer károsíthatja az épületek alapját, ezért legalább 50-70 cm távolságra kell vásárolni a helyhez kötött szerkezetet.

A palánta ültetése előtt szükség van egy hely előkészítése a növényre:

  1. az ásni egy 50×50 cm-es gödörben;
  2. az alján egy kavicsréteg öntése, amely vízelvezetésként szolgál;
  3. Föld keveredik a természetes és ásványi műtrágyákkal, és elalszik a vízelvezetés felett;
  4. Hagyja az elkészített gödör tavasszal.

A Campxis minden fajtája nyitott földtermékben májusban. A palánta leereszthető az elkészített gödörbe, kiegyenesíti a gyökereket, és elalszik a földet. Ez csak bőségesen marad, hogy öntsön Liano-t, és humusz, tőzeg vagy komposzt ihlette. A leszállás után azonnal telepítenie kell a támogatást.

Az első 2 évben a Liana szárai nagyon rugalmasak és szelídek, ezért szükségük van egy harisnyakötőre.

Gondoskodás

Közvetlenül a leszállás után a növénynek különleges ellátásra van szüksége. A különleges támogatások mellett, amelyek védik a fiatal hajtásokat a sérülésektől, fontos biztosítani a lianák időben történő öntözését és metszését. A fiatal szárak gyorsan nőnek fel, így az első évben szükség lesz arra, hogy egy gyönyörű bokor alakuljon ki.

A növény jól tolerálja a hőmérsékleti különbségeket, de nem tolerálja a konvergenciát és a hosszú szárazságot. Az öntözésnek mérsékeltnek és egyenletesnek kell lennie, hogy a gyökér körül lévő talajnak mindig enyhén nedves volt.

Első 2-3 évvel az üzembe telepítés után adott esetben. A műtrágyákat csak az áramlás előtt kell elkezdeni. Nagyobb számú rügyek kialakításához nitrogén-foszfor-műtrágyákra van szükség. Az ásványi komplexek etetése havonta 1 alkalommal kerül megrendezésre az április és szeptember közötti időszakban.

A vágást a lehető leghamarabb elvégezni kell. Ennek legmegfelelőbb időszaka 2-3 éves élet. Hagyja 4-6 legerősebb hajtásokat, a többi eltávolításra kerül. A következő években csökkenti a furcsa ágak részét 2 vese lefelé a rügyek helyéről. A fagyasztott és gyenge szárakat is eltávolítják.

A vágás a virágzás befejezése után csökken. 5-6 évente, a hosszú távú liau-t meg kell évesnek megfiatalítani, így minden szárat vágnak. A gyanús kultúra kialakulása az üzem életének első évével kezdődik. Elhagyja a fő menekülést, amely a támogatáshoz kapcsolódik. Amikor a szár erősödött, a támogatás eltávolítható.

A tenyésztési módszerek

Egy szerény növény jól szorozva mind a magvakkal, mind a gabonával. Szükség esetén használhatja a temma tenyésztési módszereit.

Magok

Techoms fajta magokat, amelyeket tavasszal ültetnek. A gyümölcsök érlelési ideje alatt (hüvely), a magokat összegyűjtik és tárolják száraz és meleg helyen. A csírázáshoz 3-4 mm mélységben laza talajjal vannak elhelyezve. A hajtások 4 héten belül jelennek meg. Amikor a palánták 6 valódi levelek, nyitott földön ültethetők.

Ez a módszer egy lényeges mínusz – ha a tech magvak szorzása 7-8 évig virágzik.

Cherencia

A leghatékonyabb út a zöld dugványok reprodukálása. Ebben az esetben a fiatal növény túlélési aránya több mint 90%. Megfelelő menekülés levágódik a Liana központi részéből, így 3 lapot hagyva. A csipkék gyökerei, a laza és jól megnedvesített talajba helyeztetés alatt ültetik. Az üzem felett levelek vannak.

Szőtt vágások A növényi fajták még jobbak. Ebben az esetben szinte az egész leszállási anyagot veszünk. Válasszon egy csipeteket a tavalyi hajtások növekedéséből. Plap dugványok a lejtő alatt nedves talajban.

Ásás

A talajhoz közelebb növekvő hajtások, amelyek nedves talajban ültetnek. Gyorsan és fájdalommentesen gyökerezik, és gyökereket adnak. A következő évtől a kertben bármely helyre kerülhetnek.

Gyökerek

A legegyszerűbb és leghatékonyabb módon. A felnőtt növény körül sok levegő gyökérfolyamat. Vágja a gyökér jobb oldalát a növény aktív növekedésének megnyilvánulása előtt. A gyökérszeletelő folyamat bármilyen kényelmes helyen ültetik.

Még inkább a Campxice termesztéséről, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: