CARNATION GRENADINES: Leírás és növekedés

Mindannyian gyönyörű és jól karbantartott kertre van szükségünk, de nem mindig lehetséges elegendő időt fizetni. Ezért, ha lehetséges, mindenki megpróbálja díszíteni a virágokkal, amelyek gondoskodnak, és nem igényelnek nagy mennyiségű erőt. Beszéljünk az egyik ilyen növényről – Grenadines szegfű.

Leírás

Ez a virág a kertek típusához tartozik. Hazájában A mediterrán országokban az évelőkre utal, de országunk éghajlatán kétéves növény. A gazdag virágzási időszak csak a második évre esik. Ez a kert szegfű mind az évelő, mind pedig a virágok nem lesz olyan buja, de a virágzás időtartama elég rövid. Magasságban a növény elérheti a 70 cm-t, a minimális magasság 50 cm, a szár egyenes és csomós, lapos forma – lineáris. A levelek átmérője körülbelül 30 cm, és a szín zöld.

Virágzás közben egy száron több virág található, méretük 3-5 cm átmérőjű. A virágok különbségek lehetnek, amelyek egy fajtához kapcsolódnak. Néhány virág lehet Terry vagy félig jelölt, valamint egy darabból álló vagy fogaskerékélek. Miután a virág áramlik le, a multifámous dobozok a helyén vannak kialakítva, ahol nagyon kis magok találhatók.

Fajta

A szegfűszegények egyik népszerű fokozatja a Grenadine-szigetek “Carrot King”, Kinek a virágzási ideje – július és augusztus között. Mint ez a fajta inherens, a második évben bőséges virágzás figyelhető meg. A bokrok magassága általában 50-60 cm. Maga a virág átmérője – 5 cm. A napos kertben jobban ültetés. Jól tolerálja a hideg időjárást. Fajta “A rózsa” eléri a 60 cm magasságot, és keskeny és világos zöld levelek vannak. A virágok gyengéd rózsaszín árnyalattal rendelkeznek, ahonnan maga a fajta neve. A virágok átmérője 5 cm. Ez a fajta különlegessége elfogulatlanság és a kiváló fagyállósága is tűri a szárazság is, és nem igényel speciális ellátást.

Egy másik fajta népszerű, a “Reerant”, annak jellemzője, hogy eléri a 70 cm-t. A virágok két árnyalatú, fényes vörös és sárga. Legjobban a csoportokba való leszálláshoz. Maguk is elég buja és frottír.

Kultúra kultúra

Számos mód van, Hogyan növekszik a szegfűszeg, nevezetesen:

 • a palánták segítségével;
 • A nyitott talajban lévő magokból származnak.

Számos szabály van a célhely kiválasztására, hogy a növény jól nőjön. Például, A kultúra telek kell megvilágítani, ha meg akarja hozni egy kompozíciót az árnyékban, akkor a napsugaraknak legalább 6 órát kell megvilágítaniuk a napot. A talajnak a víz áteresztő és nedvességtartani kell. Legjobb választás könnyű talaj. Ne hagyjon virágot hideg és agyag talajba, általában nem fog. A legmegfelelőbb a foltok a lejtőkön, mert a tavaszi időszakban a nedvesség növekedése, a nedvesség szintje emelkedik, és a növény elpusztulhat. A jó vetőmag termesztéséhez jobb, ha egy virág szerves villogást készít, a legjobb megoldás humusz vagy trágya lesz.

Nyílt talajban

Ezzel a termesztési módszerrel A következőket kell elvégezni.

 • Végezze el az ágyak előkészítését, hogy a talaj elég laza legyen, és tápanyagokkal gazdagodjon, és jó vízpartja van. Ehhez bizonyos esetekben a talaj a folyópartral keveredik.
 • A legjobb választás a megvilágított területek és a vetés májusban vagy júniusban.
 • A magokat a földbe merítik, körülbelül 1 cm mélységbe merülnek, majd a szubsztrátréteget és a könnyű hidratáló.
 • A felső réteggel rendelkezett a szükséges nedvességgel, mezőgazdasági.

Fontos megjegyezni, hogy míg a magok nem csírázottak, a talajnak folyamatosan nedvesnek kell lennie, hogy elkerülje a szárítást. Általában a növény 7 vagy 10 nappal később kezdődik. Már ebben az időszakban eltávolíthatja a menedéket. Hónap után a növények meglehetősen erősek lesznek, és átültethetők az összeszereléshez. A szegfűszegű szegfűvel legalább 15 cm távolságra kell helyezni egymástól, és a virágok maguk 6 cm távolságra vannak. A fiatal virágokat felveszik, és gondoskodnak egy lombkorona felett, ami megvédi őket a napfény közvetlen kitettségétől. Amikor elkezdődik az aktív magasság fázis, a lombkorona eltávolítható.

Javasoljuk, hogy az esti vagy a felhős időjárás során foglalkozzunk. A nyár végén meglehetősen erős és erősített növényeket lehet átvinni a virágkertre. Az első évben a szegfű kis kompakt bokrokat hoz létre, amelynek magassága körülbelül 9 vagy 10 cm, és a szélesség legfeljebb 15 cm. A gyors növényen a hajtások száma elérheti a 100 db-ot. Június vagy július elejétől kezdődő második évben a rügyek virágozni fognak. A bőséges virágzás körülbelül egy hónapig folytatódik, és a hosszú távú virágzási időszak eléri a 60 napot.

Gondozási szabályok

Nincs szükség különös gondozásra az üzem számára, de néhány dolgot még meg kell tenni. Például a műtrágya rendszeresen szükséges, és nem teszi lehetővé a talajszárítás, valamint időszakosan laza. Bizonyos esetekben további gondoskodásra lehet szükség, amely az, hogy lefedje a bokorot a túlságosan égő naptól, vagy támogassa az erős széllökésekkel.

Műtrágyák készítése

Az etetés jobban teljesítve 3-szor szezononként. Az első, általában két hét után fordul elő, miután a bokor a nyitott földre szállt. Jobb, ha megtermékenyítjük az ammónia selutyra, amely keveredik a szuperfoszfáttal. Második adagoló a rügyek kialakulása során. Ezután a műtrágya legjobb megoldása kén káliumot végez, keverve a szuperfoszfáttal. És a végső harmadik adagoló a bokor virágzás alatt történik, mert akkor a virág sok energiát töltött erre a folyamatra. A műtrágyák alapja káliumot és foszforot kell szolgálnia.

Teljes szabályok

Laza A talajnak rendszeresen kell lennie, azonban ne felejtsük el, hogy a Grenadine-rendszer szegfűjei a gyökerek meglehetősen közel vannak a Föld felszínéhez, így érdemes a lehető legpontosabbak. Ez az esemény kötelező, mert a szubsztrát felszínén lévő kéregek kialakulása rosszul érinti a növényt.

Információ a Poliva-ról

Mivel ez a növény azoknak a kategóriába tartozik, amelyek jól tolerált szárazság, még mindig érdemes vízzel. Ezt a növekedés aktív szakaszában kell elvégezni, és amikor a rügyek elkezdődnek. Amikor a virágzási folyamat megtörténik, és a magok kialakulnak, az öntözés csökkenthető. Általában az aszály időszakában az öntözést hetente kétszer kell elvégezni. Ha szeretné meghosszabbítani a virágot, akkor az alapon kell vágni.

Vetőmag-gyűjtési szabályok

Végezze el a gyűjteményt a bokor második évében. A magok augusztusban vagy július végén megyek a kardos rügyekkel. Ha magokat gyűjt az első rügyekből, akkor lesz a legmagasabb csírázási szint. A magokat dobozokból extrahálják, és vékony réteget hajtanak végre kartonlapokon. A szoba hűvösnek és jól szellőztethetőnek kell lennie. A magvak teljes szárítása után papírzacskóban vannak összeállítva, és ebben az űrlapon tárolva a következő vetésig.

Érdemes megfontolni azokat a tényezőket, amelyeket az ilyen magokból csírázó bokorok kissé eltérnek a forrásfajtól, mivel a szegfűnek a kapcsolódó fajok reverzibilis tulajdonságai vannak. Az ilyen növények még érdekesebb és szokatlanabbak. Ez a szegfűszegorok a tökéletes kiegészítés nemcsak a virágágyakban, hanem bármilyen más virágkompozícióban lesznek.

A kártevőkről és betegségekről

A legveszélyesebb Ehhez a kultúra szempontjából:

 • Medveda;
 • háromszoros;
 • fonálférgek.

Általában megszabadulnak tőlük inszekticidekkel. Gyakran egy olyan növény, amely túl sok a nitrogéntartalmú takarmányfajtákkal, csodálatos gombás betegségfajokkal. A túl átváltott talaj is a kultúra gombás sérüléseit okozza. Az egyik leggyakoribb szegfű betegség:

 • Fuzariózis;

 • rozsda;

 • collity;

 • Alternariasis.

A fuszárózis miatt a bokor lelassítja a növekedést és a növényi szárítást. A betegség rozsda alatt a növény lapjain láthatja a minimális duzzasztást. Annak elkerülése érdekében, a különböző betegségek, szükséges, hogy megfelelően gondoskodjunk a növény, és a kultúrák már átestek betegségek, akkor jobb, hogy távolítsa el a betegséget, és azt továbbítják a többi növény. Fontos szabály, amikor a leszállás az, hogy a tulipánok melletti szegfűszegeket tilos.

Mivel ugyanolyan betegségeknek vannak kitéve, azonban teljesen eltérnek tőlük. Mivel a szegfű gyógyítását megsemmisíti a tulipánt.

A legjobb kombináció a virágágyáson egy szegfűvel, a gypsophil lesz. Nagy szegfűszeg az íriszekkel, valamint a rózsák leglátványosabb kombinációja. Mint látható, ez a fokozat szegfű szerény és nem igényel speciális ellátást, azonban lesz egy kiváló mellett a kertben. A növény virágai nagyon érdekesek és fényesek, és különböző textúrájuk lehetővé teszi, hogy érdekes kombinációkat hozzon létre a kertben.

Lásd alább.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: