CARNATION SIZA: Leírás, fajták, termesztési ajánlások

A szegfű óta az ősi idők egy nagyon népszerű növény a világon. A nevet az ókori görögről fordítják, mint “az istenek virágát”. Az európai országokban a szegfűvirágokat a bátorság jelképének tekintik. Összességében több mint 500 fajta van, de a középső sávban a szürkés-kék szegfű a leggyakrabban megtalálható, Badenia fajták, “Bombarer” és “Rubin”.

Füves évelő

Singa szegfű, jobban ismert, mint a szegfű egy szürkés kék, kiváló lehetőség a kertre. Szereti a napfényt és a melegséget, szemben a téli hidegnek. Elsősorban az egyenetlen terepen lévő kövek között nő. Sok lombozatú hajtások elérhetik a 20-25 cm-t.

Az évelőnek 2 típusa van:

 • Vegetatív – szürkés-zöld vagy szürke-kékes, sűrű elágazás az alapon;
 • Színes – vékony fújás virággal.

A szegfűvirágok nagyon illatos, leggyakrabban magányos, átmérője 1,5-2,5 cm. A színárnyalatok széles palettája meglepődik minden kertész. Leggyakrabban rózsaszín színűek, és vörös és fehér árnyalatok vannak. Durva levelek, kemény és szinte lapos, kékes-szürke színű.

A növény könnyedén illeszkedik a tájba, és még akkor is jól néz ki, ha nincs virágzó állapotban.

Virágok szegfű SLICA a meleg szezonban, nyáron. A kedvező közeg egy forró éghajlat, szárazság és nedvesség hiánya a talajban és a hideg időjárási körülmények között. A szegfű fő előnye az, hogy a gondatlanság, gondoskodás nagyon egyszerű. Az öntözés csak nagyon száraz talajon igényel, fagyálló, szereti a napot, de fele nőhet.

Nagyon gyakran szürke-kék szegfű a tájkép kialakításában. Az évelő növény előnyös lesz a sziklás terep, a határok, az alpesi gorka között.

Alapvetően csoportok ültetik, hogy helyettesítsék a gyepet, mivel a talaj szorosan kiömlött, és még a virágzási időből is megtartja a díszítést.

A fajták leírása

Ma létezik Több mint 300 fajta fajta szegfű, különböző virágzás, festés, szirmok és magasság alakja.

 • Anyaországi szegfű Badenia fajták Észak-Európát figyelembe veszik, ott van a növény a köves területeken. Latin név fajta – Dianthus Gratianopolitanus Badenia. A “Badenia” egy évelő növény, lopás egy sűrű párnával, szürke-kék lombozat sík és kemény. A virágokat különböző rózsaszín, leggyakrabban telített színű árnyalatokban mutatják be, és a szirmok szélei fogazottak. A Badenia fajta szegfűjének, a meleg száraz éghajlat feltételei kedvezőek, de a növény árnyékában jól érzi magát. Blooms, főleg nyáron, július keletről. A virágzás időtartama körülbelül egy hónap, de mivel a szegfű egy évelő növény, a “Badenia” körülbelül 3 éve díszítheti a kertet.

 • A szegfű egy szürkés kék Rendezés “Bombardir” Különbözik a kis illatos fényes virágokban. A fajta latin neve – Dianthus Gratianopolitanus Bombardier. Egy évelő növény sisovato-kékes hosszú és keskeny levelekkel gyenge vegetatív szárakkal rendelkezik. A Bombardir fajta szegfűszege körülbelül 15 cm, és a virágzási időszak alatt eléri a 20-25-et, szélessége körülbelül 60 cm. Egy kicsit több mint egy hónapig virágzik. A “Bombarder” fényes illatos virágokat tartalmaz minden rózsaszín és piros, frottírszirmok árnyalataiból. A szegfű többi fajtáiktól eltérően a “gólszerző” nagyon ellenáll a fagyottnak, nem igényel különleges ellátást még nagyon alacsony negatív hőmérsékleten is.

 • “Rubin” – sokéves szürke-kék szegfűszeg kérte. Latin név – Dianthus Gratianopolitanus Rubin. A neve a rügyek fényes telített színének köszönhetően kapott. A virágok erősen kifejezett kellemes aromájával rendelkeznek. A hosszú távú növény alapja sűrű párnát képez számos vegetatív menekülésből. Virágzási időszak kora tavasszal és nyáron. A felnőtt növény magassága virágzási időszakban eléri a 25 cm-t, szélessége 45-60.

A Grand “Ruby” nagyon meleg és szereti a napot, nem fog növekedni egy nedves nehéz talajon.

 • “Rotkappchen” szegfű az évelő növények csoportjára is vonatkozik. Oroszul, a név “piros hap”. Blooms júniustól augusztusig. A növény más fajtáitól eltérően a Rotkappchen kis rügyek vörös, rózsaszín és árnyalatok gyűjtöttek a virágzatban. A levelek hosszú, durva, szürkés kék.

 • “Rózsaszín ékszer” megkapta a nevét a kisvirágok csodálatos szépsége miatt, hasonlóan a gyémánt sérüléséhez. Oroszul, a név “rózsaszín gem”. Illatos virágok, levelek rügyek, felszerelés, terry. Az évelő növények magassága eléri a 20 cm-t. “Rózsaszín ékszer” nem végzi el a nedvesített talajt, éppen ellenkezőleg, szereti az egyenes napfényt.

 • Nagyon szerény Grenoble Carnation. A fajta tulajdonosa a származási ország. Van egy fényesen kiejtett szegfűszeg édes aroma. Egyenletesen és kompakt, fagy és szárazság ellenáll. Tökéletesen kombinálva más kultúrákkal.

Leszállás, gondozás és reprodukció

Mindenféle szegfű fő előnye és kényelme a szürkés kék, az az, hogy a Kellemesség és az egyszerű gondosság. A legjobb eredmények a hosszú távú üzem kirakodása tavasszal vagy a nyár elején jól nedvesített talajban az egyenes napsütés alatt. Optimális szegfű hőmérséklete – körülbelül 15-20 ° -os hő.

Fontos, hogy emlékezzünk a talaj és a víz páratartalmára, csak száraz időszakokban, különben a gyökerek elkezdődnek.

A speciális ellátás a transzplantációs időszak alatt szegfű szükséges. A rugót a hely megváltoztatásának legjobb ideje.

Levélelem magvak állva a mélységben legfeljebb 2 cm, és elegendő távolság egymástól. Annak érdekében, hogy az évelők növekedése ne befolyásolta a többi bokrot, jobb, ha körülbelül 20 cm-t hagynának közöttük. A magok csírázási folyamatának felgyorsítása, az üveggel vagy a filmmel ellátott leszállási területet lefedheti.

A szegfűszaporodás 2 lehetőség szerint lehetséges:

 • gabonafélék;
 • tenyésztés bokor.

  A betűkkel való reprodukció könnyebb és nem igényel ideiglenes költségeket. A növény extrém ágait megszórjuk. A jobb növekedés érdekében sprinkled ágon leveleket vághat. A legjobb idő a reprodukcióhoz a gabonákkal kora tavasszal. A virágzó bokor tenyésztésre ásás, a gyökerek vágódnak, és a bokor egy új helyen ül. Először az üzem bőséges öntözést igényel, és 8-10 nap elteltével jól működik a szélességben.

  A szegfűszürke-kék könnyedén lúgosítja, nem túlterhelt talaj. A növénynek jó fagyállósága van, és nem igényel menedéket a téli sávban a középső sávban.

  Kiváló választás az alpesi dia díszítéséhez vagy a kerti határok mentén.

  Népszerű kilátás az amatőr kertészek között, mivel nagyon egyszerű, és a virágzás eredményei örömmel fognak.

  A Sizy szegfű elhagyása a következő videóban.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: