Clematis a moszkvai régióban: a fajták leírása, leszállás, gondozás és reprodukció

A Liananovid Clematis jól ismert a kertészek számára. Fajtái nagyszerű készletből származnak. Ebben a cikkben megmondjuk, hogyan válasszuk ki a Clematis fokozatát, a moszkvai régió éghajlatához igazítva, hogyan kell gondoskodni róla, és hogyan kell használni a webhely díszítéséhez.

Fajta

A Moszkvai régió nem büszkélkedhet puha és meleg éghajlatra, ami azt jelenti, hogy az itt ültetett növénynek fagyállónak kell lennie. Meghívjuk Önt, hogy megismerje magát a Clematis leggyakoribb fajtáinak leírásával, amelyek alkalmasak ebben a régióban való leszállásra.

 • Azur labda (Azure Ball). A május közepén virágzik, és július végén befejeződik. Virágok “Azur Bolla” Van egy szelíd lila szín, közepén van egy fürt sárga porok; Az ovális szirmok kissé rámutatnak a tippekre, mindegyikük a virágzaton 20-40. Virágátmérő – akár 17 cm-ig. A növény képes 2 métert elérni.

 • “Allan” (Allanah). Akár 3 méteres magasságig is nőhet. Virágok “Allana” nagyon világos, rubin vagy sötét burgundia. Átmérőjük 10-20 cm-re változik. A központban van egy konstranciansai a porlasztók, a fényes gyökerek és a sötét a tippeken.

 • Akkaisi (akaishi). Csodálatos szirmok festés – lila-rózsaszín, testes szelíd lila szín. Virágos porszívók, mint az előző fajta, fény az alap és a sötét a végén. Akaishi akár 3 méteres magasságig nő, gyakran használják a tartály ültetésére.

 • “Anna német” (Anna német). A szelíd lila színű csillag alakú virágok évente kétszer jelennek meg: a nyár elején és a végén. A körben elérik a 15-20 cm-t.

A fajta jó, mert gyakorlatilag nem a gombás betegségek hatálya alá tartozik.

 • “Balerina” (Balerina). A magasság elérheti a 3 m-t. Virágfestékek kétszer is kiadják: júniusban és augusztus elején. A “Ballerina” virágok meglehetősen nagyok, átmérőjük 10 és 15 cm között változik. Hófehér szirmok, alig fogott árnyalattal sárgás-zöld. A központban van egy “kosár” a Burgundy Sárga Stamensből.

 • Barbara (Barbara). Egy másik gyönyörű formázó fagyálló clematis. Blizzard májusban kezdődik, és ez nem azt 2 szakaszból áll: az első májustól júliusig majd a virágzás megy a visszaesés, majd újra indul a július végén, és tart majdnem egészen október. Barbara virágok világos rózsaszín színűek, a szirmok kissé hullámosítottak a szélek körül. Sötét mag. Virág kör – 15 cm. A bokor magassága – 3 m. Előnyben részesíti az árnyékolt helyeket a kirakodáshoz, amely alkalmas a tartály termesztésére.

 • Batty Corning (Betty Corning). A tölcsér virágok, hasonló a nagy harangokhoz. A lila színes szirmai, sötét csíkok, a sárga-zöld magja enyhén hullámos. A virágzás ideje “Batty” – június-szeptember. Gradentikus, még szegény talajokban is növekszik. Magasságban a növény 4 métert húzhat ki, nagyon szereti a különböző függőleges támaszok duzzadását: arborok, dekoratív grillek, kerítések, fák, bokrok. Használható talajiparként.

 • Edinburgh hercegnője (Edinburgh Ducchess). Bájos hófehér virágok arany közepével. Mindegyik átmérője 10-15 cm-ről változik. A bokor magassága – 3 m. A fajta fagyálló, gyors növekszik.

 • “Nadezhda” (Nadezhda). Csillagok virágok e faj van egy világos színek a árnyékában Fuchsia, a halvány rózsaszín hosszanti szalag halad a központjában minden virágszirom, a mag áll egy példányát a fény sárga porzó. Minden virágzat átmérője – 15 cm-ről. A magasság elérheti a 2,5-3 métert. A “Hope” virágzás tavasszal kezdődik, és szinte a fagyokig folytatódik. A moszkvai régióban történő leszálláshoz ajánlott Clematis között ez a leginkább előnyösebb, mert nem szörnyű fagy és betegség.

 • “Nikolai Rubtsov” (Nikolai Rubtsov). Gyönyörű klematis, amelynek lila virágai, csillagok élénken kiemelkednek a lombozat hátterében. Talaj folyójaként használható, vagy a függőleges támogatások díszítése, mind mesterséges, mind természetes.

3 méterre 3 méter, virágátmérő – 13-15 cm.

 • Ville de Lyon (Ville de Lyon). Nagyon érdekes bőséges növény. Úgy néz ki, mint egy bokor, sűrűen borított nagy, fényes rózsaszín virágok sárga középső. Minden virágzat átmérője – 15 cm. Clematis Magasság – 3-3,5 méter. Blossom “Ville de Lyon” kezdődik július végén, ősszel befejeződik.

 • “Frankie” (Frankie). A virágok egy érdekes formájával megkülönböztetett Clematis fajtáiból származó fajta fajták – ez meglehetősen hasonló a haranghoz, ahonnan 4 vízszintes szirmokat átirányítanak az oldalakra. A “Frankie” sötét lila színe, a legvilágosabb, ezüst, a sárga porszívó belsejében található. Magasságban a növény eléri a 2 métert. Liana vagy talajiparként használható. Az első virágzás áprilisban fordul elő, júniusig tart. A nyár közepétől a második fázis az őszig tart.

 • Elf (Elf). Egy nagyon szokatlan növény, amelynek a virágzat valóban hasonlít a levegő szoknyákban. Ők fukszia színek kívül és fehér belül. A virágok kicsiek, csak körülbelül 5 cm átmérőjűek. Bush bőségesen lefedik. A Liana magassága eléri a 2,5 métert. A Blossom júniusban kezdődik, és novemberben végződik, a virágok csúcsa a nyár közepére esik.

By the way, Clematis az egyik olyan kevés növény, akinek a virágai szinte nem szagolnak.

Leszállás

A moszkvai régióban lévő Clematis Landing az éjszakai fagyok leállása után vagy kora ősszel.

Annak érdekében, hogy a Clematis szűk és sikeresen növekedjen a leszállási helyen, figyelembe kell vennie az üzem egyes jellemzőit:

 • A jól megvilágított helyeket a szélvédő telepítéssel rendelkezik;
 • A clematis talajnak gyengén lúgos vagy semlegesnek kell lennie;
 • Lehetetlen ültetni a növényeket, amelyek szorosan elrendezett talajvizekkel, vizes élőhelyeken és konvergens területeken helyezkednek el;
 • Csavar és sós talajok a tilalom alatt;

Tőzeg trágyák emelkedett savassági szintekkel, valamint friss trágya ellenjavallt clematis.

És most beszéljünk a növény mezőgazdasági mérnöki tevékenységéről.

 • Miután a helyet választották, ahol clematist ültetni fog, legalább 2 m hosszúságú támogatást kell készítenie, amely a Lianovipal Stems támogatására tervezték. Ne feledje azonban, hogy a clematis nem tetszik, amikor otthon vagy süket kerítésen ültetik a fal közelében. Szükséges továbbá annak biztosítására, hogy az esővíz, a tetővel festve, nem kapta meg őket.
 • Csepp a lyukat 70x70x70 cm méretű méretekkel, tegye egy alsó vízelvezető réteget körülbelül 10 cm vastagságú, töltse ki a lyukat a Földre tőzeggel és homokkal. Adjon hozzá egy pár pohár hamut és 100-150 gramm ásványi műtrágyát.
 • Ellenőrizze a gyökér seedlock rendszert. Ha a gyökerek túlterheltek, 2 órán át vízben áztassa őket. Ezt követően csökkentse a növényt az előkészített lyukban.
 • Ha több növényt helyez, tartsa be az intervallumot legalább 120 cm között.
 • A fiatal palánták növekedési pontját kb. 6 cm, több érett – 8. Húzza le a föld lyukát, és egy kis lyukat hagyva a földön körülbelül 20 cm-re a Clematist – ott fogsz önteni a vizet, hogy ne öntsük rá. Az első öntözésnek különösen bőségesnek kell lennie – Leut a folyadékot, amíg ez a lyuk tele van.
 • Telepítse a közvetlen napfény védelmét.

Gondoskodás

Egy növény csak fele. A következő megkezdi a legérdekesebb távvezérlő eljárásokat. Tedd ki, hogy melyikükre szükségük van Clematis.

 • A lian öntözése gyakran és bőségesen szükség van, de a nedvesség túlkínálata a legrosszabb ellenség. Ha a talajvíz-torlódások veszélye van, vagy a síkság alatt van, ahol az esővíz áramlik, akkor a kirakodás alját a téglák vagy a szemét vízelvezetéséhez kell elhelyezni, legalább 25 cm vastagságú réteget.
 • A klematisz életének első évében a nyílt talajban nem ajánlott alig félni. Továbbá, amikor a Liana növekedni fog, a nitrogént tartalmazó keverékeket kell táplálni; Amikor a rügyek elkezdenek kialakulni, a kálium hasznos, ha virágzó megáll – foszfor. A nyári vágási időszak alatt ne feküdjön az ásványi műtrágya, és 10 liter vízenkénti arányban gyűjti össze. Tavaszi idő az úgynevezett lime tej öntéséhez (kréta + dolomit liszt). Amikor a Clematis virágzik, hagyja abba az etetést.
 • Esős ​​nyár – ok a fa hamu használatára.

A gördülő kör által megszórva, hogy megakadályozza a klematis gyökerei rotorjait.

Téli előkészítés

Annak érdekében, hogy a növény ne fagyjon télen, fel kell készülnie rá, miután elvégezte a következő manipulációkat:

 • Számítsa ki a talajt körülbelül 15 cm magasságban, és komposztot, nedves vagy fa hamut;
 • öltés a gyökér nyak;
 • Távolítsa el a Lianákat a tartókból, és helyezze őket a Földre;
 • Mivel a stabil hőmérsékletjelzők nulla alatt fordulnak elő, fedjük le a fenyő lábak, a palota lombozat, a fűrészpor és a tetején, telepítsenek egy tálcát egy fa vagy rétegelt lemezből, árnyalatú levegő keringési lyukakkal;
 • Távolítsa el a takaróanyagokat, ha a fagyok visszatérésének veszélye visszavonul;
 • Ha mindent megtettél, de Clematis még mindig fagy, nem siet, hogy ásni és megsemmisíteni – új folyamatok jelennek meg a gyökereken, és a növény túléli.

Reprodukció

A Clematis tenyésztéséhez számos módszer létezik. Tekintsük mindegyiküket.

 • Osztály. 7 éves kor alatti bokorot veszünk, ásni, tisztítjuk a gyökereket a földes. Ezután több részre vágtunk egy késsel vagy kerti olló segítségével, ami azt jelenti, hogy mindegyiküknek vese kell lennie a gyökér nyakán.

 • Kápolnák. Ősszel októberben a klematis életképes hajtását veszjük el, eltávolítjuk a lombozatot és elhalványul a virágokat, így csak a vese. Ezután ezek a hajtások kötődnek a kábelköteghez, és alkalmasak a speciálisan elkészített árokba egy tőzeg “párnán”. Tökéletesen felhalmozódik és fenntartja a nedvességet, és a lélegző. Egy másik tőzegréteg által lehűtött, átadjuk a talajt, és szigetelik a leveleket, a sajtot vagy az ágakat. A tavaszi-nyári időszakban különös figyelmet fordítunk az öntözési menekülésre. Ahogy a hajtások megjelennek, használunk egy mulcsot – moha, tőzeg, humusz. Szeptemberben a fiatalok transzplantálhatnak.

 • Kódolás. Meg kell venned a virágcserépeket, töltse ki őket a talaj és a tőzeg keverékével, hogy a növény mellett helyezze be őket a talaj mellett, ahonnan hajtogatni akarsz, és csípje meg a lianot a csomópont helyszínén ebben az elkészített tartályban. Ne feledje: szivattyúzni kell az edényeket, hogy föld alatt vannak, így a víz az öntözés során nem terjedt el. Amikor a fokozott menekülés növekedést jelent, szükség lesz rá, hogy a talajt a tartályba hozzá kell adni, a dia leeresztése.

Ha az összes eljárást helyesen hajtják végre, augusztus végére a fiatal palánták megjelennek.

 • Csillogó. Szükség lesz a levél nedves és nagy homok keverésére, amely után lehetőség nyílik a dugványok főzésére. Menekülni fog erre, vagy inkább a központi részét, ahol a csomópont található. Mérje meg körülbelül 5 cm-t az Intersezium alatt, és készítsen szeletet; A fentiekből egy kicsit kevesebbet hagyhat. Az alsó öltöny bármely gyógyszerbe, hogy stimulálja a gyökérképződést.

Ezenkívül minden olyan gradleteket kell csatolni egy személyes mini üvegházhoz, amely műanyag palackból készülhet, és enyhén árnyékos helyen helyezhető el. A csírákkal való ellátás egyszerű: rendszeres időközönként permetezniük kell és a vizet hetente egyszer kell.

Téli dugványok a mini-üvegházakban, Előre borított pálma levelek, lucfenyő mancsok és kartondobozok. A késő tavasszal kiváló fiatalot fogsz látni, készen áll a leszállásra.

Betegségek és kártevők

Mint bármely más növény, a Clematis megbetegszik, vagy rosszindulatú rovarok támadása. Tekintsük a közös problémákat és a küzdelem módjait.

Betegségek

 • Rozsda. Először a lombozat narancssárga pecsétje formájában jelenik meg. Ha nem indítja el a kezelést időben, akkor el fog, szárítva és esik. Birkózási módszerek: “TOPAZ”, “GAMAR”, Bordeaux folyadék (1%) feldolgozása, fertőző hajtások eltávolítása, fertőzött gyomok.
 • Szürke gnil. Vizuálisan úgy néz ki, mint egy barnás szürke “bolyhos” foltok. A kezelés hiányában a levelek megkezdődnek, lőnek. Birkózási módszerek: feldolgozás “fundazole”, “Gamair”, azozen megoldás (2%). A talaj nedvességének szintjét is követi, ne hagyja a nedvesség leértékelődését.
 • Puffadt harmat. Egy jól ismert betegség, amely teljesen megszünteti a növényt – olyan, mint egy megszórott liszt, és vezetés és vezetés után. A küzdelem módszerei: a fitosporin-M készítményekkel való kezelés, a “Topaz”, “Purexvet”, valamint a népi jogorvoslatok – a vízzel hígított tehéntej, vagy a szénacsövek oldata.
 • Hervadás. Gombás betegség. A gomba áthatol a mikrokráciban a száron, a gyökereken, amely után az érrendszeri növény eltömődik. Az oxigénnel ellátott szövetek megszűnik, a Clematis olvasztása, száraz és szárít. Hogyan kell kezelni: alkalmazza a réz szulfát (1%) tavaszi és őszi oldatát, és nyáron a gyógyszer “TripHodermin” (kétszer a szezonban, intervallum – 2 hét).

Kövesse a clematis leszállási szabályait, ne használja a nitrogéntartalmú műtrágyákat, biztosítsa kellően elegendő szigetelt.

Kártevő

 • Tll, colutin tiszta, kapribogyó. Az univerzális kerti inszekticid készítmények használatával megsemmisült.
 • Csigák, csigák. Manuálisan kell összegyűjteniük.
 • Egér-maradt. Mentse el a sérülést a mérgező csalásokhoz.
 • Galleal nematoda. CHEFEMY CLEMATIS. Hivatkozás a Taciones, Coriander, Dopop, Mulching levelek levelei vagy menta közelében. Az ammónia-tartalmú gyógyszerek is segítenek.

Példák a tájtervezésben

    Egy fotógalériát bemutatunk, gyönyörű példákkal a Clematis használatára a háztartási telek a külvárosokban.

    A klematis áttekintése a Moszkvai régió keleti részén található kertben, lásd a következő videót.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: