Clematis kaiser: Leírás, ajánlások a termesztéshez és a tenyésztésre

A Blooming Clematis Kaiser nagyon szép látvány. Ha a kertész fényes függőleges akcentust igényel a webhely kialakításában, érdemes figyelmet fordítani erre a fajtare. De ez a növény mutatja magát a legjobb oldalát, akkor létre kell hozni kényelmes körülményeket úgy, hogy megfelelően gondoskodjunk, a betegségek megelőzésére és betörések kártevők.

Leírás

A “Kaiser” hibrid “kaiser” a japán tenyésztők munkájának köszönhetően jelent meg az 1990-es évek közepén. De Európában már elterjedt a XXI. Században. Oroszországban ez a klematis csak 2010-ben kapta meg, ezért viszonylag új fajta. Ez egy gazdag virágzó lian, nagy frottír virágokkal.

A kaiser hajtása átlagosan 1,5 m-re nő, de kedvező körülmények között képes elérni és magasság 2 m.

Ovális, enyhén hegyes zöld levelekkel borítják, és még virágok nélkül is tökéletesen teljesítik szerepüket a függőleges tereprendezésben, bármilyen támogatással, Lattice, kerítés vagy nyújtott kötelek.

A klematis virágai egy külön történetre méltóak:

 • átmérőjük átlagosan – 13 cm;
 • terry, szirmokkal több sorban;
 • A szín világos rózsaszín, lila vagy lila árnyalatok lehetségesek;
 • Színező gradiens, a színtónus a középponttól a szirmok alsó rétegéig fokozódik;
 • A zöldes-sárga közepén, a hűvös idő alatt ugyanaz a színárnyalat szerezheti a központi szirmokat;
 • Az egyes sorokban lévő szirmok alakja eltérő, az alsó szélesebb, a középpontba – keskeny, szinte tű.

Plusz, a felsorolt ​​virágok finom aroma, mint a gazdagon virágzik, annál erősebb a szag. És ez a folyamat a “Kaiser” szinte minden nyáron csaknem megszakítás nélkül tart. Az első hullám, amikor a virágok a tavalyi hajtások keletkeznek, májusban kezdődhetnek (itt az időjárási viszonyok fontosak). A második hullám virágzása az új szárak gyakran kevesebb tömeg, de folytatódik június végétől októberig.

Kirakodás

Általános szabályként a Clematist egy zárt gyökérrendszerrel ellátott palánta formájában szerezheti be, és “Kaiser” – nincs kivétel. Lehetséges továbbá növelni őket a magokból, de akkor a folyamat hosszabb és időigényes lesz, és az eredmény kevésbé kiszámítható. Vásároljon palántákat, amelyet a bizonyított eladók követnek, és amikor a leszállás megfelel az összes szükséges feltételnek, hogy a növény közelebb kerüljön és örüljön a virágzás minden évben, különösen óta a fajta ültetési anyag költsége nem a legalacsonyabb.

Kiemelkedő fontosságú a hely kiválasztása. A “Kaiser” egy jól megvilágított területet igényel, de a leszállás évében védeni kell a közvetlen napfénytől, azaz kissé kapcsolatba lépni.

Ez a clematis tökéletesen növekszik a könnyű termékeny talajokon, ahol a pH-reakció közel semleges. Ha a telken lévő talaj megfullad, meg kell szakítani, meg kell szakítani, hozzáadva az ültetést, például a homokot. A felszín alatti vizek közeli helyzetével érdemes gondoskodni egy jó vízelvezetésre, mivel a “Kaiser” nem teszi túlzott nedvességet és nedvességet. Az ültetési folyamat így néz ki.

 • Először is, ki kell állítania egy leszállási pontot 0,6 m mélységgel, körülbelül 0,7 m átmérőjű. Ugyanakkor a többi nagy növények távolsága nem lehet kevesebb, mint 1,5 m. A törött téglák vagy clamzit formájában lévő vízelvezetés a gödör aljára kerül. Körülbelül egyharmada a gödör tele van egy termékeny szubsztrát, amely humusz és dob talajból áll. Szerves műtrágyákat és szuperfoszfátot (100 g) adhat hozzá.

 • Ha a csomagoláson van egy csuklós, van egy kapriérték jelölés, azt jelenti, hogy a gyökérrendszer jól megnedvesített és hűtött volt a jobb tárolás érdekében. Egy ilyen további előkészítésű anyag nem igényel. Ha ez a címke nem, akkor a növény gyökerei szükségesek, mielőtt az ültetés 20-30 percig tartó víztartályokban tartani.

 • A gödörben lévő talajt egy Holdoch formájába öntjük, amelyen a gyökerek óvatosan lehetnek. A fennmaradó szubsztrátum és a talaj kissé kompakt. Clematis növény úgy, hogy az 1-2 vesempárok a földön vannak. Ez egy biztosítás a csúcs tetejének végére – ha ilyen hiba történik, az új hajtások az alvó vese a talajban alakulnak ki.

 • A 10-15 cm-es gödörnek üresnek kell maradnia. A vegetatív szezon alatt a talaj fokozatosan hozzáadódik, mint a stalking.

 • Az üzemet kell öntenie. A jövőben az “ivási mód” az időjárástól függ.

 • Közvetlenül a leszállás után a hajtások lerövidülnek, és nem több, mint 2 pár vesék. Amikor a vetőmag egy kicsit növekszik, az eljárás megismétli. Tehát kifejlesztett gyökérrendszert alkot, és több erőt gyűjt fel a további növekedéshez és télhez.

 • Amikor a gödör teljesen tele van talajjal, a növény körüli helyet kell meditálni, amelyhez chipet vagy fűrészporot használhat. “Kaiser” szereti a fényt és meleg, de gyökérrendszere nem tartja túlmelegedését. A Clematis “lábak” helyett a levelek leveleiből az évelő lágyszárú növények leveleit lefedhetik, számos árnyékos hostot, geihánt vagy harangot helyezhetünk el.

 • A támogatásról, amelyre azonnal gondoskodnia kell, mivel a Clematis nagyon gyorsan növekszik, nem igényel további transzplantációt, és 20 évig egy helyen díszítheti a telek 20 évig. Bár az üzemet függetlenül jól rögzítik a függőleges biztonsági másolatokon, 2-3 naponként megéri a szabad hajtások ellenőrzését és megérintését, hogy ne szakadjanak meg.

  Legjobb idő a leszálláshoz – tavasz. A melegebb régiókban lehetséges, hogy üzembe helyezzen és áprilisban közepes szélességi szinten várjon. Nyáron a csemeték erősítik és jól tudnak franciául.

  Későbbi ellátás

  Kaiser gondozása elég igényes. Ahhoz, hogy minden dicsőségében megnézhesse, néhány szabályt kell követnie.

  Locsolás

  A Clematis nedvesség nagyon érzékeny a stagnálásra, így az öntözést szigorúan az időjárásnak megfelelően kell elvégezni. Amikor a Föld 8-10 cm-rel megszárad, akkor itt az ideje a víznek. A vízmennyiségnek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy a talajréteget a teljes gyökérrendszer megtalálásának mélységében hidratálja. Egy esős nyáron, hogy elkerülje a gyökér rothadásokat, érdemes a víz hornyaival folytatni a felesleges vízért.

  Podkord

  Körülbelül 1 alkalommal hetente “Kaiser” ajánlott kitölteni, nagyon jól beszél, és nagyméretű színeket alkot. Szerves (nedves, hamu) és speciális ásványi műtrágyákba léphet a lian virágzó.

  Csoportosítás

  Minden klematis három csoportos vágási intenzitásra terjed ki. “Kaiser” a másodikra ​​utal, vagyis nem szükséges keményen vágni. De ez a folyamatnak kellő figyelmet kell fordítani:

  • A Bloom első hullámának vége után ajánlott az összes tavalyi hajtás vágása;
  • Mielőtt télen kell lennie, hogy lerövidítse a harmadikat;
  • A tél után az egészségügyi vágást végre kell hajtani és eltávolítani az összes sérült ágot.

   Az első évben különleges ajánlás: egy erősebb törzs elhagyása. Ez lehetővé teszi a klematis számára, hogy erősödik egy új helyen.

   Van egy univerzális módja annak, hogy az ilyen lian vágásokat hajtsa végre, amikor a gyökér levágja a gyökeret. “Kaiser” -re vonatkozik. A fajta növények erősen elágazóak, így a vékonyodás hasznos lesz.

   A betegségek és kártevők elleni küzdelem

   A Clematis gyakran szenvednek rothadás és gombás betegségek. A legjobb megelőzés lesz a leszállási és gondozási szabályok betartása. Szükséges elkerülni a növények konvergenciáját. Bár nem szeretik a vázlatokat, a szabad légikötőt gyökerezik, és a száraknak. Ehhez rendszeres időközönként le kell lazítani a talajt, és helyesen és időben kirendelni.

   Sok ártalom a Clematist alkalmazza a csigákat és a csigákat. Annak megakadályozására, hogy rendszeresen megvizsgálja a növényeket. A talált kártevők egyszerűen összegyűjthetik és megsemmisíthetik.

   Sajnos, hogy beiratkozzon a fonálférgekkel, az aphid vagy a pók ticket nem valószínű, hogy sikerüljön. Az inváziójukban gyakran szükség van az egész bokor megszüntetésére. Ezért a kártevők megjelenésének első jeleiben a növényeket inszekticid hatóanyagokkal kell kezelni. És jobb, ha nem várok és A kora tavaszi megelőzés megelőzése előtt a virágzás kezdete előtt a növények 2-3 alkalommal permetezzünk 10 napos intervallummal, például “Envidor” vagy “BI-58”.

   Téli előkészítés

   A “Kaiser” fagyálló fajta, de hazánk középső sávjában, jól nyeri a menedéket. Ugyanakkor a növény megmenthető, és a téli védelmi folyamatot teljes felelősséggel kell tekinteni. A klematist akkor fedjük le, ha a levegő hőmérséklete -5 ° C-ra csökken, és a talaj befagyaszt. A bokorot eltávolítjuk a tészta vagy a száraz lombozat rétegéből és szépen lefektetve, ugyanolyan anyaggal zárva, és tőzegzel vagy homokréteggel elalszik. Az egész menedék vastagsága körülbelül 15 cm legyen.

   Ha a tél nagyon fagyos, a védelemnek meg kell erősítenie. Ezután a bokor borítja a tetején egy fadobozban, és vannak emellett kis zsákok szalma és fűrészpor. A doboz helyettesíthető a keretet, amelyen további szigetelés kerül megrendezésre. Szintetikus anyagok használata esetén a teljes szerkezet szellőztetésére szolgáló lyukakat hagyjuk.

   Reprodukció

   A Clematis dugványok általi módosítása és a bokor megosztása. Az első út több időigényes:

   • Egy éles kés vagy a secateur levágja a rusztikus menekülést körülbelül 70 cm hosszú;
   • A zöld tetejét tisztítják, és néhány vesét elhagynak;
   • A nagy leveleket egyharmada hajtja végre;
   • A szár szeletet helyezünk egy oldatban a stimulátor a gyökér képződését, például a „corneeling”, legalább egy óra, akkor egyszerűen szórjuk por feloldása nélkül azt;
   • gyökér dugványok laza szubsztrátumban, sok homokkal, használhatod a vermikulitot.

   Van egy alternatíva – shilling.

   Ha az esés egy 2-3 vesebetől húzódott le, hogy körülbelül 10 cm mélységbe tört, és a talajt nedves állapotban tartja a fagyok előtt, és ez a hely elrejtése télen, majd a klematis új bustice növekedni fog tavasszal.

   A bokor megosztottságának tenyésztése egyszerűbb. Ugyanakkor a Clematisnak csak felnőni kell. Ezután a bokor egy részét egy lapáttal és transzplantációval elválasztják egy másik helyre.

   Értékelések áttekintése

   Bőséges virágzó clematis “kaiser” nem hagy senkit közömbös. Sok kertész már megszerzett és sikeresen növekszik a fajta. De a kezdőknek meglehetősen nehéznek tűnhet, mivel lehetetlen nagyon egyszerű “kaiser”. Általánosságban elmondható, hogy a pozitív visszajelzés sokkal több, mint a panaszok a szeszélyeiről.

   Példák a tájtervezésben

   “Kaiser”, mint egy virágzó liana képes díszíteni bármilyen függőleges felületet, a ház kerítésre vagy falára helyezhető el. Az ilyen klematis a virágos elrendezés hangsúlyjává válhat, ha egy oszlopot vagy obeliszkot kapsz a virágágyak közepén. Ő fog adni Sharm-t, és kényelmet ad a szeretett pavilonéhoz. A pálya mentén egy virágzó ívet hozhat létre, ha a megfelelő forma és növény támogatja a “kaiser”. A vállalat számára más fajták vagy bőséges rózsák clematis alkalmas.

   Ezenkívül a Kaiser-t még tartályokban is termesztik. Ezután kiderül egy csodálatos csokor, egy nagyon sokáig virágzó, amely a sajátja által átrendezhető, és a különböző telek vagy veranda tervezése.

   Clematis Áttekintés “Kaiser” További információ.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: