Coles típusai és fajtái

Talán, ha több fajtát és az Ocula fajtát gyűjti össze, nehéz lesz elképzelni, hogy ez ugyanaz a növény. Magassága 20 cm-ről 1 m-ig változik, a levelek színe – gyengéden bézsig az ibolyától, majdnem fekete árnyalatokig. Igen, Koleos főként a virágzatok szépsége miatt nőtt, de a bársonyos levelek nemes “megjelenése”.

Sajátosságok

A Coles kis bokrok formájában növények. Megkülönböztető jellemzője buja és számos levél, kívülről hasonló a csalán. A Koleus azonban számos árnyalatú árnyalatú. Egyébként a Koleus hasonlóságának köszönhetően az embereket gyakran “csalánnak” nevezik.

Egy másik név “Croton Poor”, mintha arra utalna, hogy a levelek növényének szépsége és luxusa versenyezhet egy nemes-kodiummal.

Koleos éves, és évelő. Annak ellenére, hogy a hazáját a trópusok, a belföldi virágcserek és a kertészek megjegyzik, hogy a növény, könnyű gondoskodni őt. A vadon, az üzem eléri az 50-100 cm magasságban. És bár virágzik, a csalán fő díszítése a leveleknek tekintendő. A virágzat kicsi és észrevehetetlen.

A növényt könnyű kapcsolt temperamentum megkülönbözteti. A fény hiányával megváltoztatja a levél fényes színét a fadon. Hasonlóan megfigyelhető télen. Azonban a levelek világos színezése ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a növény megvédje az UV-sugarak ellen. Azonban, a hasonló tartósság ellenére, egy forró nyári hőben a trópusi vendég jobb a pap.

A ruha optimális hőmérséklete + 20 … +25 fokos tartomány. Ugyanakkor nem fél a kisebb hőmérsékletkülönbségektől. Kritikus küszöbérték a +12 fokos hőmérséklet csökkentésére, a növény tavaszi fagyokkal is meghalhat. Ezért a növényi növényi növény a május végén, amikor a föld és a levegő 15-17 fokig ég.

A forró időben Koleus meg kell nedvesíteni a föld kómát. Ugyanakkor a rövid távú szárazföldi növény könnyebbé válik, mint a túlzott öntözés. Bár ideális esetben a földön mindig enyhén nedvesnek kell lennie. A nyári melegben vízzel levegőt szórhatsz vízzel, elkerülve a nedvességet a levelekbe. Ez utóbbit nem lehet nedves ruhával törölni, könnyen károsíthatja őket.

Kerülni kell a csepegtetési módszer öntözését. Az öntözés előtt és az elhúzódó esőzések után javasoljuk a talajt. Reprodukció A növényt magvak vagy szárvágások termelik. A magvak általában tapasztalt kertészeket igényelnek, míg a második módszer meglehetősen egyszerű és érthető lesz mindenkinek.

Fő fajták

Koleus akár 150 fajta is van. Fontolja meg a legnépszerűbbeket.

Colseus bluma

A Botanika Karl Blum tiszteletére megérdemelt növény neve, amelynek irányítása alatt származik. 0,8 m-ig magasabb cserje, négyoldalas szárral és nagyokkal, tojás formájában, levelek. Ez a faj – a legtöbb dekoratív fajták Ancetelterje. A levél árnyalatok gazdag palettája jellemzi. Tartalmaz sok árnyalatot, lila és sötétvörös, hogy szelíd rózsaszín és fehér.

Alkalmas nyitott területen történő növekedéshez, amely különbözik ebben a megsértésben a fagyosok gondozásában és ellenállásában (túlélni az első őszi fagyokig). A szezonban sok dugványt ad, ami először a vízben gyökerezhető, majd a földön (nyár folyamán) vagy gyökér, mint egy pot növény.

A vegetáció szezon végén a méhüzemet is átültethetjük a potba, és a tavaszi téli téli terembe kerülhetnek a virágba.

“Renelta”

Ez a fajta magában foglalja az összes olyan ampelfajtát, amely lehetővé teszi a parkok, loggiák, teraszok, bevásárlóközpontok és irodák elhelyezésére szolgáló üzemet. Srí Lanka a. Amikor ezt a fajtát másokkal keresztezi, megjelentek az otthoni termesztésre szánt dekoratív ampelfajták. Ez a csomagoló megtalálható a karakterisztikus színnel telített piros színben zöld szegélyezéssel kombinálva.

Hibrid

A kényelem érdekében a hibrid fajták minden fajtája magas, közepesre osztható alacsony.

 1. Magas évelő – Ez egy 60-80 cm-es bokor, amelyet elítélhető multifaceted szárak alkotnak. A hibrid formák levelei lehet változatos – széles tojás alakú vagy szűkebb szív alakúak. Hosszú merevlemezeken rendezett. Hullámos szélei és bársonyos felületük, festményük lehet egyaránt monofonikus és motley.
 2. Közepes méretű koleus A hibrid eléri a 30-50 cm magasságot. Nyitott talajban és szobahőmérsékleten termeszthető. Találkozzon mind viszonylag szerény és szeszélyes cserjékkel a cserjék gondozásában.

A szobák növekedéséhez az alacsony szellemű hibrideket általában kiválasztják (legfeljebb 30 cm). Ebben az esetben a növény kompaktabb, rezisztens a rövidített világítási napnak.

Forskolia

Meglehetősen egy növényt külön fajba osztoz ki. Ma a Forskoliát aktívan használják zsírégető adalékként. A vadvilág növekszik Thaiföld, India, Nepál hegyvidéki régióiban. A leveleket az illóolajok magas tartalma jellemzi, és ezért nagyon illatos. A szaga összehasonlítható a kámfor illatával.

A növény pedig akár 70 cm magasságú cserje. A Forskolia dekoratív analógáitól eltérően nem Morley, de a Monople zöld levelek. Szín, inkább smaragd, menta, mint gyógynövény. Virágok gyönyörű kék ​​vagy levendula “spikelets”.

Népszerű fajták

Coleus Blumy-tól

 • “Fekete”. Miniatűr cserjék, amelyek magassága nem haladja meg a 15-20 cm-t. A levelek színes színe jellemzi – a középső részben cseresznye-rózsaszín, és a saláta és sárgás színű élek.

 • “Fekete sárkány”. A fajta egyik hibrid fajtája. Látványos cserje sötét lila, szinte fekete hullámos levelekkel, és világos rózsaszín vénákkal. Az érintéshez bársonyos, a fogaskerekek szélei mentén mind a lekerekített, mind a hosszúkás. Ezzel a fajtával gyakran zavaros minőségű “Velvet Night”. A növények valóban hasonlóak.

 • “Velvet Night” – Ezek ugyanazok a bársonyos levelek egy sötét lila árnyékban. A rózsaszín vénák helyett azonban lila “magja”.

 • “Sisakrostély”. Kicsi (legfeljebb 30 cm) növény bolyhos levelekkel. Ez a fajta számos fajtával rendelkezik, amelyek mindegyikét egy árnyalat jellemzi.
 1. A Vizard Nephritis fajta megkülönböztetése egy fehér-zöld színű, a fő része a lap egy tejfehér, fokozatosan a szín megy jade-smaragd Kaima;
 2. Vizard Evening Zarya egy piros-alaty “lombozat”, arany peremével a szélén;
 3. “Vizard Golden” meglepődik a levelek sárga arany színei;
 4. A “Visage Pinneaple” zöld levelek cseresznye válásokkal;
 5. “Vizard Scarlett” még mindig “Visard bársony” néven ismert (több cseresznye van egy finom zöld-sárga peremével).

 • “Pillangó”. Nevével (az angol nyelvről lefordítva – “Butterfly”) Ez a fajnak szokatlan forma kell lennie a levelekről – hasonlítanak a pillangók szárnyaira.

 • “Kong”. Ez a faj nagyméretek miatt megkapta a nevét – egy nagy cserje hosszú levelekkel néz ki lenyűgözőnek. A felnőtt növények szélessége és magassága egyenlő lehet.

 • “Batterkap”. Egy másik “óriás” Koleusov között. A fajok növényi magassága elérheti az 50 cm-t. Egy másik jel világos zöld, fehér, néha szinte teljesen fehér lombozat.

 • “Tűzálló” (“Burning Bush”). A növénynevét a levelek megjelenése magyarázza – hasonlítanak a tánclángokhoz, narancssárga színűek.

A virág hevederek, megtalálja szőnyeg fajták – „Julia” (szép alacsony minőségű cserjék sötétzöld bársonyos levelek és arany határ) és a „Hero” ( „szőnyeg” a sötét lila levelek).

Ampel fajták vagy rapelt fajták

 • “Pumile”. Egy ampel cserje fekvő szárakkal. A hajtások helyének sajátosságai miatt eltérő formát ölthet.

 • “Renheltianus” és a “Rapeltianus Superbus” fajta. Beltéri nyomorúság vörösesbarna levelek és zöld szegély a szélek körül. Megfelelő gondossággal, ezek a fajták virágzik, és egy gyengéd kék virágzást dobtak a spikelethez.

 • Koleus ragyogó. Dekoratív fajta, amelyet kisebb levelek jellemeznek. Ugyanakkor a cserje nagyon bőségesen borítja őket, ezért nagyon csodálatosnak tűnik. A levelek lehetnek citrom- vagy burgundi színek.

Hibrid fajták

 • “Gondtalan sorozat”. Kis cserje (magasság 25-30 cm) hullámlemezekkel – az optimális lehetőség egy edényben való növekedéshez.

 • “Fairway Series”. Erősebb hibrid, szó szerint ellopott levelek. Ennek köszönhetően a cserje buja néz ki. Ebben az esetben a magasság nem haladja meg a 20 cm-t, és a levelek színezése eléri a 10 fajt. A leginkább lenyűgözőbb – “lazacos rózsa” (telített-rózsaszín levelek zöld vágással), Ruby (Scarlet levelek vékony sárga istálló).

 • “Szivárvány”. Hibrid fajta, amelynek egyik “őse” egy lombik Blum. A háromszínű leveleknek sötét rózsaszín “középső” és fényes zöld kajm van. Átmenet a rózsaszínről a zöld kiegészítő burgundiára.

A hibrid fajták, amelyek megkülönböztetik betegségek és igénytelen a gondozás is tartalmazza a „Sötét Elf”, „Morgan Le Fay”, „parázsló”, „Flamingo”, „Hedvig”.

A szokatlan és népszerű fajtákról beszélünk, meg kell osztania a “henna” -t. A fajta növények levelei kétszínűek – egyrészt egy mély bor színűvé festették, a levelek kívülről zöldesek, arany permetezéssel. A “Bonnie Gold” fajta egy gyengéd zöldebb tájékoztató, piros határon a szélén. Hihetetlen “megjelenés” büszkélkedhet és a “pele” fajta. A leveleket egy kellemes saláta árnyalatban festik, és burgundi klipekkel borították. A levél hulláma hullámos, emlékeztesse Ryushi-t.

A látványos luxus hiúságának figyelmet kell fordítania a “csokoládé menta” fajtára.

A növény sötét burgundi, vöröses-barnás levelek. A lap szélén van egy vékony zöld csík, amely úgy tűnik, hogy felvázolja az egyes levéleket, és hangsúlyozza a granulált éleit.

Cleaus Care Tippek Lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: