Crocuses leszállás és gondozás

A kerti növények kiválasztásakor az országba való leszállás, az újonc kerteket gyakran a crocusok választják ki. Ezek a virágzó növények nagyon egyszerűek, és telítettek és fényes virágzatúak. Ebben az anyagban megismerkedhet a leszállási és növekvő crocusok jellemzőivel, és megismerkedhet a virágzó növények gondozásának bonyolultságairól is.

Leírás

A crocuses (vagy sáfrony) a tengerféni klánhoz tartozik, és az Iris családhoz tartozik. Ezek a virágzó növények bulbous gumókkal rendelkeznek, és sokéves kerti növények közé tartoznak. A crocusok külső különbségei: a lapos formák izzása legfeljebb 7 cm átmérőjű, a fejletlen rövid szár zöld keskeny hajtással, közvetlenül a gyökerekből, 2 vagy 3 bootonból (függ a fajtától) egy üveggörgető vagy cupid legfeljebb 5 cm átmérőjű forma.

A sáfrány virágzási ideje tavasszal vagy ősszel kell lennie, és 20 napig tart. A rügyek számára fényes citrom, lila és kobalt tónusok jellemzik. Ezenkívül vannak olyan fajták a crocuses pasztell színekkel és kétszínű, foltos bootonokkal.

A legjobb típusok és fokozat növelése

Jelenleg a tudósok képesek voltak megkülönböztetni a 80 különféle crocus-ot, valamint a növény több mint 300 fajta kultúráját. Az alábbiakban bemutatjuk a botanikai fajtákat és a crocuses fajtákat, amelyeket a kerterek leggyakrabban használnak. Az összes crocus-ot csak 3 független fajtára oszthatják a virágzási időszakuktól függően.

 • Korszerű. Ez a csoport magában foglalja a sáfrány összes fajtáját, amelynek virágzási időszaka a téli vagy a tavasz első napjaira esik. A faj a fagyállóságban különbözik, és általában akár 9 cm magasságig terjed.
 • Springnetstelling vagy nagyvirágozott. A csoportból származó fajták általában 2-3 héttel a korai korai fajták virágzása után virágoznak. Az ilyen növényeket magas magas maximum 15 cm, és kontrasztos fényes fehér, lila és kék virágok.
 • Őszi virágzás. Ez magában foglalhatja a SAFFRA összes fajtáját, amelynek virágzási ideje szeptember-novemberre esik. A színezés itt lehet a legkülönbözőbb – fehér és sárga, egy lila csíkra.

A kertben való növekedéshez a legnépszerűbb és gyönyörű fajták közül: “Ruby Giant”, kék gyöngy, “Beatrix hercegnő”, “Jeanne d’Arark”, “Golden Hello”, valamint “FLAWER RECORD”.

A nyitott földön leszállás

Az eljárást az ültetésre crocuses lehet feltételesen osztva több szakaszból áll: a kiválasztás optimális időkeretek kiszállására, kiválasztása ültetési anyagok, kiválasztása egy leszálló területet, valamint egy leszállási eljáráshoz.

Optimális határidők

A határidőket az sefran leszállás alapján választják ki a jellemzői a virág fajta, valamint a külső időjárási körülmények a telken. A tavaszi vagy a nyár elején általában az Ossennetsnerving Crocuses leszállása. Ebben az esetben a kertészek várják, amíg a föld felmelegszik, és kiszáradja a nedvességet. A hó olvadása során sáfrány leszállás esetén a növényi izzók garantáltak. A tavaszi leszállás optimális időtartama áprilisnak tekinthető, de ha szibériai vagy az urálokban ülteti a crocusokat, akkor a határidőknek egy kicsit át kell váltaniuk a melegebb nyári szezonokat.

Az őszi szezon klasszikus választásnak tekinthető a pontosan sugító sáfrány kirakodására. Ebben az esetben meg kell érteni, hogy a Crocus Bulbiesnek a hideg időjárás kezdete előtt gyökereznie kell, hogy fájdalmasan átadja a télen. Ehhez a virágoknak legalább egy hónapig kell folyamatosan meleg hőmérsékleten. Ebből az információból feltételezhető, hogy az ilyen crocusok kirakodása jobb, ha legkésőbb október kezdete vagy vége.

Ezek az idők alkalmasabbak a moszkvai régióban – az északi régiók számára, összpontosítani a melegebb szeptemberben vagy augusztus végére. Ha a crocuses-t otthon termesztik, akkor el lehet ültetni és télen. Ebben az esetben az úgynevezett desztillációt végezzük – a crocusokkal ellátott szobában egy üvegházhatású hatás van kialakítva egy stabil szobahőmérséklet és magas páratartalom.

Hogyan válasszuk ki az ültetési anyagot?

A kiváló minőségű luxus izzók kiválasztása nagyon fontos folyamat, amely közvetlenül befolyásolja a megjelenését, a virágzás összegét és egészségét a jövőben. Az alábbiakban leírják azokat a tényezőket, amelyek segítenek abban, hogy jó és alkalmatlanságot adjanak a sáfrány izzó leszállásához.

 • Az egészséges és életképes izzók egyik fő jele – nagy súly és nagy sűrűség. Ha az izzók könnyűek, lassúak vagy hámoznak, akkor valószínűleg nem fognak csírázni.
 • Egy beteg izzó másik jele – a sötét foltok jelenléte a felületén. Általában ezek a helyi elváltozások az úgynevezett száraz rothadásgomba-betegség, amelyet talajon vagy rágcsálókon keresztül továbbíthatunk.
 • Figyeljen a vetőmag integritására – az izzókon nincsenek sebek és nyomok a mechanikai károktól. Ha friss sebek, akkor megszórjuk a fa hamu, amely megvédi az üzemet rothadásból.
 • Az ültetvények az ültetések előtt történő illetékes termesztése és tárolása esetén nem szabad extra folyamatokat, valamint csíráztatni a gyökereket.
 • Jobb, ha 2 ültetési anyagot töltenek. Az egyik ellenőrzést az izzók gyűjtése után kell elvégezni, hogy azonnal csökkentse a betegeket és a száraz példányokat, a második csekket a leszállási eljárás előtt végzik el.
Olvasson tovább  Gladiolus magjai: Mi néz ki, gyűjtése és növekszik

Hely kiválasztása

A kirakodási crocusok kiválasztása a föld megnyitásához – nincs kevesebb fontos pillanat a leszálláskor. A Sefran Landing kiválasztásának fő tényezői az alábbiakban szerepelnek.

 • A legtöbb fajta és típusú crocusok egyszerűen imádják a bőséges természetes világítást, ezért a leginkább nyitott területeket általában a leszállásukra választják. Ez a helyzet pontosan a sáfrány őszi fokozatára vonatkozik, mert a nap nem olyan meleg ahhoz, hogy károsítja a virágokat. Ami a tavaszi crocusokat illeti, el lehet ültetni és közel a nagy cserjékhez vagy fákhoz, mert virágzó fák alatt még mindig “meztelenül” lesz.
 • A sáfrony erősen szüksége van a nedvességre az aktív növekedés időszakában, azonban a növény közelében lévő nedvesség méhe nem szabad megengedett – az izzók készítésének esélye. Ezért a crocuses-t általában megemelt területeken vagy nagy ágyakon ültetik, de nem az alföldön, ahol a nedvességet folyamatosan felhalmozta az esőzések után.
 • Ami a sáfrány leszállás megfelelő talaját illeti, ezek a növények nagyszerűen érzik magukat semleges, könnyű és termékeny talajon. A legjobbak közül a legjobb, a megfelelő tápanyaggal rendelkező ruhák, amelyek elegendő tápanyaggal rendelkeznek. A talaj könnyebbé tétele, homok vagy kavics hozzáadása a földhez. A talaj savas szintjének csökkentése érdekében lime-vel kezeljük.
 • Ha kártevők figyeltek meg a területen formájában rágcsálók, amely rendszeresen tönkre a gumókat a kerti növények, zöldségek krókuszok kell semmisíteni távol kedvenc helyeit ilyen „vendég”. A rágcsálók legkedveltebb területei az évelő növényekkel legyőztek.

Utasítás

A leszállási anyag kiválasztása után, és kiválasztott egy helyet a kertben a leszállási crocusok számára Elkezdheted a gyökereket.

 • Leszállási mélység. E kijelző kiválasztásakor figyelembe kell vennie a helyszínt a webhelyén. Például, ha a talaj a helyén sáfrány leszállóhely könnyű és szereltek, akkor választhat egy szabványos mélysége 2-3 izzók – általában ez akár 9 cm. Ha a talaj nehéz, akkor jobb, ha egy pár centiméterre bulgósítanak. Továbbá a mélység az izzók korától függ – ha nagy és felnőtt gyökér, akkor a szabványos mélység van kiválasztva, ha fiatal és kicsi – akár 5 cm villanykörte és akár 3 cm-ig.
 • Vízelvezetés. A kertészek inkább a kavicsos, kompozit vagy törött téglából előszervezett lyukakba helyezkednek el a kútban. Ez lehetővé teszi, hogy távolítsa el a nedvességet a növény izzólól.
 • Távolság. Nyilvánvaló, hogy a sáfrány olyan kerti növényekre utal, amelyek általában kis csoportokban nőnek. Általános szabályként a Crocus izzókat legfeljebb 5 cm távolságra ültetik egymástól – hagyja helyet a gyökérrendszerre és a fiatal izzókra, amelyek az év folyamán alakulnak ki.
 • Leszállás után. Után már a kiszállás hagymát a lyukakat vízelvezetés, a gödrök vannak bevonva előkészített aljzatot a rét föld és tőzeg (azonos viszonyok), míg a talaj a helyszínen a kiszállás zegzugos és bőségesen.
 • Rakodószárító. Ha a tavaszi minőségű crocusok esik az ősszel, akkor az izzók nem rotok a téli szezonban, a leszállási helyet leesett lombokkal, sajtot vagy édesemet borítják – megmelegíti a talajt, védi a sáfrányot a súlyos fagyokból és nem fog nőni.

Gyakran vannak olyan helyzetek, amikor a crocuses-t át kell ültetni egy másik helyre, mivel a fiatal izzók számának növekedése egy lyukban. A Spring Saffron transzplantáció az őszi, őszi – tavasszal vagy nyáron történik. A transzplantáció során az anyai bokor crocusok ásnak ki a talajból, tisztítják a talajból, és független izzókra osztva, a kirakodás folyamatát, amely nem különbözik a felnőtt gyökereinek ültetésétől.

Olvasson tovább  Motorblokkok "Cascade": Modell tartomány és működési szabályok

Ha a gumók szétválasztásának folyamatában nem került sor a seb és a kár kialakulása nélkül, minden fájdalmas helyet kell kezelni a fa hamuval. A boltban vásárolt sáfrány azonnal átültetnie kell egy új helyre, és a szabályokat is követni kell. Ebben az esetben a növények összes mintáját levágják, és az üzemet egy földes szobával együtt felszabadítják a potból, külön (ha szükséges) és további helyek a szabványos diagramban.

Hogyan kell törődni?

Sok kertész inkább a nyári házukat a crocusok növekszik, mivel ezek a virágzó növények nem igényesek az ellátásért. Az egész gondozási eljárás a sáfrány közelében lévő talaj öntözésére és műtrágyára csökken.

Locsolás

Más kerti növényekkel ellentétben a crocusok nem kell növelniük az öntözést virágzási időszakokban. A tavaszi és az őszi crocusok virágzásának ideje őszére és tavaszi évszakokra esik, amelyek alatt a talaj nedvességgel telített, és az eső mennyisége nő. Ezen növények öntözése csak akkor ajánlott, ha a hosszú szárazság és az aktív növekedés során kiemelt körvonalat vezet. Fontos pillanat az öntözés során – magas színvonalú törés A talaj a gördülő kör közelében a crocuses. Ez lehetővé teszi a nedvességet, hogy eljusson a gyökerekhez, és nem állítható le a Föld felszínén.

Podkord

A crocuses táplálásaként mind szerves, mind ásványi műtrágyákat választhat. Ha az ásványi műtrágyákról beszélünk, akkor A sáfrány növekedésének virágzásának és stimulálásának növelése érdekében a készítményeket nagy mennyiségben használják a kálium, a foszfor és a nitrogén. Az ilyen etetés az év során legfeljebb 2-szer szól. Az első esetben az etetést télen végezzük, ahol a műtrágya granulátumok szétszóródnak a hóban, hogy az olvadás időtartama alatt felszabaduljanak a talajban, nedvesség mellett. A második etetés általában a virágzás után történik, itt a műtrágyáknak kálium- vagy foszfátból kell állniuk.

Ez az ökológiai műtrágyákhoz A crocuses pozitívan közé tartozik mindenféle természetes táplálkozáshoz egy állapotban – az ökológiai embernek nem szabad friss. Sok esetben ismert, ha a crocusokat friss trágyával vagy komposzttal töltötték, majd a növények gyorsan csökkentek és lassúak. Ha a crocusok műtrágyájában szerves anyagokat használ, kivételesen telített trágyát, nedves vagy komposztot kell választania. Ezenkívül a szervezőszer közvetlenül a talajba kerül, és nem keveredik vízzel a crocusok öntözéséhez.

Jutalom trágya vagy humusz szétszórja pontosan a sáfrány tekercskörétől. További adagoló végezhető kora tavasszal (az őszi fajták leszállása esetén). Ebben az esetben a leszállási hely részeg agrotechnikával vagy lapáttal, miután a trágyával és a szabotázsokkal keveredik.

Izzók flottája és tárolása

Általában a crocuses legalább 4 évet tartanak egy állandó helyen, majd lehetséges, hogy a fiatal izzók számának explicit növekedése, és egy leszállási helyen hajtás. A nagyszámú fiatal gyökér kialakulása esetén a növény permetezése kötelező. Ha nem tölti el, minden évben a sáfrány több, mint zöld, és kevesebb bimbó lesz. A sáfrány ásása már a virágzási periódus után, a többi vagy a szárítás és a virág lombozatát követően. A tavaszi crocusok számára, május vagy június elején választják az őszi – az ősz végét. Maga az eljárást nagyon óvatosan kell elvégezni, hogy ne károsítsa a rizómákat.

A fertőtlenített késsel vagy a szafran anyai gyökérből származó szeáterátor segítségével a fiatal izzókat elválasztják. A rothadt, száraz vagy erősen sérült gyümölcsök ki vannak zárva, és a földről a földről tisztítható, méretben, és a kartonba vagy a fából készült tartályokba helyezve a későbbi tároláshoz. A kiszállást megelőzően a Lukovki nyílt talajon száraz, árnyékos és jól megvilágított szobában kell tárolni, maximum 20 fokos hőmérsékleten.

Mielőtt állandó helyen ültetnének, fungicidekkel kell kezelni, hogy megakadályozzák a gombafúvókkal rendelkező fiatal növények vereségét (mangallusokat általában használják). Annak érdekében, hogy az izzók jobban gyökerezzenek egy új helyen, és gyorsan hagyják, hogy az első hajtások, nem hosszabb, mint fél óra, a növekedési stimulátor (“Corneser” – egy klasszikus példa).

Hogyan nőnek otthon?

Az otthoni növekvő crocusok folyamatát trambulinnak nevezik – magában foglalja a téli szezon mesterséges feltételeinek megteremtését. Általában a felügyeletet használják a téli crocusokhoz, amelyek nem tudják szállítani a télen, vagy annak érdekében, hogy a növény virágzási idejét egy adott időpontra állítsák be. A főbb pontok, amelyekre figyelmet kell fordítania a tengerpartra a lakásban, az alábbiakban találhatók.

 • A sáfrány otthon termesztéséhez a legjobb, hogy illeszkedjen a nagy és felnőtt izzókhoz. Győződjön meg róla, hogy nincs károsodás az izzók felületén.
 • Mielőtt az ültetési anyagot az izzók kapacitáiba helyezné, a hőmérsékletet száraz és szellőző helyiségben kell tartania körülbelül egy hónapig, a hőmérséklet, amely fokozatosan csökkennek. Néhány kertész ajánlott a Crocus klubokat a hűtőszekrénybe helyezni – így hatékonyan állítsa be a hőmérsékletet.
 • Mielőtt kiválasztaná az izzók ültetésének napját, fontolja meg, hogy a crocuses-t a konténerben lévő leszállás után 3 hónappal korábban nem tudják virágozni.
 • Széles, de sekély tartályok alacsonyabb lyukakkal a nedvesség eltávolításához és a jó vízelvezető réteghez alkalmasak növények ültetésére. A szabványos talajtípusok alkalmasak a kerti növények növekvő talajára.
 • Lukovka kellene legalább 3 cm-t ültetni egymástól – ne engedje meg a gyümölcsötvelet.
 • A nyitott talajon való leszállással ellentétben az izzók teteje nem merül fel, hanem a föld felszínén marad.
 • A crocuses edényt hűvös helyen helyezzük el – általában az erkélyre helyezik őket, ahol az ablakpárkányon tárolják őket.
Olvasson tovább  Melyek a sok rózsák támogatásai és hogyan lehet őket csinálni?

Néha a kertészek nem használnak izzókat, hanem magokat termesztenek a crocuses a szobában. A tenyésztési safron tenyésztési módja csak néhány fajtára jellemző. A Crocus Seed Collection egy szárító doboz szárítás után kerül sor. Maga az ültetési folyamat a tavasz közepén vagy az ősz elején történik.

 • A vetőmagok ültetése előtt a talaj szükségszerűen fertőtleníti és feldolgozza a növekedési stimulánsokkal, majd az öntözéssel. Ezenkívül a leszállási talajnak laza és egyszerűnek kell lennie.
 • A magokat egyenletesen elosztják a talajon, majd enyhén kapcsolódnak hozzá. Ezt követően a vetőmaggal ellátott tartályt film vagy átlátszó üveg borítja, és a hűtőszekrényben 2-2,5 hétig van felszerelve.
 • 2,5 héttel a hűtőszekrényben lévő magvak tárolását követő vetőmagok tárolását követő vetőmagokat a kertbe ültetik, és agrárterrel borítják az első hajtásokra. Amint megjelennek, győződjön meg róla, hogy a permetezőből víz van.

Betegségek és kártevők

A legtöbb sáfrány fajtának csodálatos mentessége van, amely védi a növényt sok betegségből. Ritka esetekben a crocusok fertőzött gomba vagy vírusok formájában klórózis, fuzariózis, szürke vagy száraz rothadás. A legtöbb ilyen betegség a talajon keresztül továbbítható a talajon, egyes gombák megnövekedett páratartalomból jelennek meg, és a különböző rotorok gyakran kártevők és rágcsálók által továbbíthatók.

A gombás betegségek küzdelmében a szabványos fungicidek segítenek. Ha az izzó rotette a növényt, vagy vannak jelei szürke rothadás – egy ilyen gyökér jobb, ha ásni és dobni. Ne feledje, hogy a gomba nagyon gyorsan érvényes a szomszédos növényekre, így a betegség jeleit a lehető leghamarabb észrevenni kell.

A sáfrányos lédús ízek gyakori “vendégei” rágcsálók és molok. Ahhoz, hogy megszabaduljon tőlük, telepíthet speciális ultrahangos elrontást a helyszínen, vagy helyezze az élelmiszer csalit az etch kártevőkre.

Használat a tájtervezésben

A világos és telített sáfrány rügyek tökéletes dekoráció lesz bármely kert számára. A virágzási időszak szempontjából ezek a növények egyszerűen egyedülállóak – A változatosságtól függően a Crocuses a legkorábbi tavaszt vagy a nagyon késő esik, amikor a fennmaradó kerti növények már befejezték a virágzást, vagy még nem kezdődtek el. A sáfrony pontosan alacsony szintű növényekre vonatkozik, ezért általában alpesi csúszdák, határok vagy kerti pályák díszítésére használják. Gyakran előfordul, hogy a kertészek egyszerre több sáfrányot vásárolnak a színes és többszínű virágágyások létrehozásához. Ami a kombinációt más színekkel és növényekkel kombinálva a legjobb crocusok a peoniákkal, rózsákkal, tulipánokkal, asztramokkal és szegfűszegekkel együtt néznek ki. Győződjön meg róla, hogy a növényeket azonos virágzással választja ki.

A krokomok ültetése tavasszal az alábbi videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: