Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

Az eke különleges adaptáció a vas-Lemenével felszerelt talaj öntéséhez. A talaj felső rétegeinek megszakítására és felborítására szolgál, amelyet a szilárd feldolgozás és a téli növények alatt történő feldolgozásának fontos része. Először is, az ekék elhúzódtak egy személyt, egy kicsit később – állatállományt. Napjainkban a motoblokk szántóföldjének eszköze a kiegészítő motorkerékpárok használatának egyik lehetősége,.

Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

Fajták szerszámok szántás

A végrehajtott munka hatékonyságának növelése érdekében rendkívül fontos a kérdéshez való közelség: milyen gazdálkodó gyakorlása jobb a motorkerékpárok kiválasztásához.

A talaj szántásához a következő típusú eszközök vannak:

 • kétoldalas (kétoldalas);
 • átruházható;
 • korong;
 • forgó (aktív);
 • esztergálás.

  Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

  Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

  Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

  Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

  Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

  És a rögzítéshez több lehetőség is van:

  • vontatott;
  • felszerelt;
  • Félig szerelhető.

  Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

  Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

  Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

  Tekintsük néhány talajfeldolgozó eszközt részletesebben.

  Rotary (aktív)

  A motorkerékpárok szántóföldjének forgó szerszámát összehasonlítjuk a vasfésűvel, amely lehetővé teszi a talaj szántását. A különböző módosítások ilyen típusú mezőgazdasági szokásainak számos konfigurációja lehet. De az adatok a módosítás kötődik a tény, hogy a tervezési tágul ki, amely lehetővé teszi, hogy öntse a talaj az oldalán a barázda.

  Az aktív eke valójában ugyanolyan hatályú, mint a szántóföld szokásos eszköze, Az egyetlen különbséggel, hogy gyorsabban működik, gyümölcsözőbb. Vannak azonban a használatának bizonyos jellemzői. Tehát a forgó adaptáció sokkal könnyebb feldolgozni a nem emelő földeket, bőven legyőzött vad növényekkel. A talaj, amelyet az Agricorudia Lem Humánai által eldobott talaj kiváló minőségű és vegyes, ami bizonyos típusú talajok termesztése során plusz lesz.

  Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

  Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

  A talajszegéshez szükséges eszközök kiválasztásakor figyelembe kell venni a forgácsolási mélység és a hajlamok fokozott teljesítményének szabályozásának jelenlétét.

  Forgatás (forgó)

  A forgalmi típusú talaj törlésének eszköze összecsukható, valószínűleg a legjobb megoldás, mivel lehetséges a kést élesíteni vagy forgását.

  Meg kell döntenie a döntést, milyen méretű lesz az eke – ami közvetlenül függ a motorkerékpárok milyen módosításától.

  A szántóeszköz hatékonyabb használatához a szerszámot be kell állítania, ezért kívánatos egy kapcsolóeszközt használni (lehet nélküle).

  A kiigazítás pontosabb elvégzéséhez számos alapvető rendelkezést kell figyelembe venni:

  • Szükséges, hogy az aggregátum és a szabályozó hosszirányú tengelyeit kombinálják;
  • A közepétől függőleges helyzet.

  Az ilyen telepítés lehetőséget ad arra, hogy a mezőgazdasági munkavállalók termelékenyebbé váljanak. De szükséges, hogy hosszabbító vezetékeket használjon a féltengelyeken és vas kerekeken rakományokkal mindenféle feladathoz.

  A forgó eke, amelynek rajzolása és bizonyos készsége van, létrehozva az acélból nagy szerkezeti erővel. Ezért egy ilyen házi adaptáció esetében semmi sem kell ellenállnia a nehéz terheléseknek a földterületen végzett munka során.

  Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

  Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

  A motorkerékpárok használatakor több ajánlást kell tartania:

  • A készüléknek nem kell vékony rack, rövidített dump, az ügy testének kis vastagsága;
  • A kézikönyvet részt kell venni.

  Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

  Kétkör (kétoldalas)

  Kétoldalas mezőgazdasági vállalat (Skapper, ő egy adagoló, egy dupla dugó, egy halom) gyakorlat, hogy felrobbanjon a talaj körüli földet, és elfogadja a különböző parultúrák szárának alapját. Adott esetben a mérőműszerek megszűnnek a sorok között. Az ilyen eszközöket földjal kezelhetjük, vágva a hornyokat a növényi kirakodás alatt, majd elaludni, bekapcsolva a készülék hátsó átvitelét. Az ilyen struktúrákat csak a munkás fogás szélességére osztják fel – változó és állandó. Köztük a különbség kizárólag a szárnyak mozgatására szolgál, amelyek beállítják a munkakörök szélességét.

  A készülék, hogy a rögzítési funkciók állandó szélességével, könnyű motorkerékpárokkal (legfeljebb 30 kilogramm), maximum 3,5 lóerővel rendelkező motor kapacitása. Megkülönböztető jellemzőjük – 12 mm-es állványok (védelem a túlterhelési egység ellen).

  Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

  Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

  A leggyakoribb vázlatok típusai a rögzítés változó szélességével rendelkeznek. Az egyetlen hiba a talaj zuhanya a barázda után a folyosón. Hasonló berendezés érkezik az aggregátumokkal, mint 30 kilogramm, 4 l erőforrásmotorral. val vel. és több.

  Eredeti berendezés

  A gyártó egy keringő pisztoly többfunkciós módosítását képviseli a PU-00 szántóföldjének.000-01, amely egy nehéz motorblokkhoz igazodik, “Fehéroroszország MTZ 09N”, de nem alkalmas bármely MTZ számára. A sűrűség talajának szántásával szabályozzák, beleértve a virulentet is. Mint megkülönböztető tulajdonságok, a készülék kis tömegére koncentrál, amely mindössze 16 kilogramm.

  Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

  Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

  Felkészülés a szereléshez

  A traktorok motorkerékpárokból szerzett ekékkel felszerelt ekékkel vannak felszerelve.

  Az aggregációs berendezések a könnyű üvegszálas keréktárcsákon a fém kerekekre változnak (Primer), amelynek célja, hogy csökkentse a motorkerékpárok terhelését, amikor elmosolyodott. A primrátok a tengelyen lévő kerékszállító tartók helyett speciális hubokkal vannak felszerelve. Az alapozó hub nagy hossza, amelyek növelik a szerelés stabilitását a szántásban a hajtás tengelyén kiömlöttek és hoptes segítségével rögzítik a hajtótengelyen.

  Különösen kényelmes működő motorkerékpárok állnak eszközök a szántás talaj súlya legfeljebb 60 kg, tapadást szélessége 0,2-0,25 méter.

  Ezzel együtt egy segéd, növekvő stabilitás üzem közben üzem közben, a batasztikus terhelési tömeg 20 és 30 kilogramm között van felszerelve egy könnyű motorkerékpáron.

  Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

  Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

  A parchhy talajhoz használt aggregátumoknak legalább 2 elülső sebességgel kell rendelkezniük, az egyiküknek csökkenteni kell őket.

  Nem kívánatos, hogy az aggregátumokat egy sebességváltóval alkalmazzák, és akár 45 kilogrammot is mérnek.

  Hogyan kell telepíteni?

  A motorblokkok mind az aggregátumok nagy részében működő ekék és többfunkciós készülékek bizonyos módosításaival vannak felszerelve.

  Az MTZ BELARUS 09N Motorblokkban lévő talaj szántás eszköze tipikus vagy többcélú kapcsolóeszközzel van felszerelve. A rögzítést ajánlott egy motoros kultivátoron rögzíteni egy pivot segítségével. Ilyen rögzítéssel, amelynek 5 fokos vízszintes szabad pályafutása van, a tengelykapcsoló eszköz csökkenti a talajrezisztencia hatalmát, amely hatással van a készülékre, és nem teszi lehetővé a blokk eltérését, csökkentve a PAHAR terhelését.

  Az eke és a kapcsolóeszköz párosításához függőleges lyukakat használnak a rackén, amelyeket a szántás mélységének beállításához használnak.

  Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

  Hogyan kell beállítani?

  A motorkerékpárokra telepített eke beállítása magában foglalja a pounding mélységét, a terepi tábla (támadásszög) és a dump döntését.

  A beállításhoz a sima szilárd felületű platformokat gyakorolják.

  A szántóföld mélységét a faanyag szántásának modellezési körülményeire mutatják, amelynek vastagsága 2-3 centiméterrel változik az állítólagos ásatással.

  A jobboldali mezőgazdasági területen a végső tábla teljes mértékben a helyszín felületén fekszik, és a rack párhuzamot képez a primer belső szélével, és a talajhoz viszonyítva jobb szögben áll.

  A támadás szögének dőlésszögét a beállító csavar állítja be. A csavart különböző irányba fordítja, próbálja meg elérni a támadási szög ilyen helyzetét, amelyben a sarkát 3 centiméterrel az eke munkás részének (LEMCHE) fölé helyezzük.

  Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

  A válasz döntésének beállítása a jobb primer támogatására szolgáló egységen történik. Hagyja, hogy felszabadítsa az anyák rögzítő anyáit, hogy szántja a talajt a készülék keretéhez, dopped, hogy megfeleljen a Föld függőlegesen síkjának.

  A motoblokkot a kiállított eke munkájához hozza, helyezze a megfelelő primert az előkészített horonyba, és kezdje el mozogni az utolsó csökkentett sebességgel. Ha mozog, akkor a megfelelően hangolt dugaszolható motoregységgel rendelkezik, jobbra gördül, és a szántóföldet a szántóföldre függőlegesen a termesztett talajhoz függőlegesen lehet.

  Ha az eke összes követelményének megfelelően állítható be, az egység simán mozog, éles rángatók és leállások nélkül, a motor, a tengelykapcsoló és a sebességváltó pontosan, a lemhekh lábujja nem szakad meg a talajba, és a felemelt talajréteg fedezi a Az előző horony széle.

  Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

  Eke az MTZ: fajták és önfonfiguráció

  Az alábbi videóból megtudhatja az eke felszerelését és működtetését az MT3 motoblockhoz.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása