Európai vörösfenyő: leírás és fajták, leszállás és gondozás

A tűlevelű növények bármely kert látványos díszítése lehetnek. Mindketten szerények és igényesek az ellátás és a karbantartás során. A tulajdonosok minden erőfeszítése jó eredményeket fog hozni – nagyon szép, szilárd növényeket fognak növekedni, amelyekből lehetetlen szemmel venni. A tűlevelű kirakodásokból egyedülálló illat jön létre, amelybe sokan szerelmesek. Ma megismerjük a közelebb egy elegáns európai vörösfenyővel, és megtudjuk, hogyan kell törődni az összes szabályban.

Sajátosságok

Ellenkező esetben az európai vörösfenyő alá esik. Ez a fenyőcsaládhoz tartozik. A természetes élőhelyen növekszik a közép-európai hegyekben, 1000-2500 m tengerszint feletti magasságban.

Az európai vörösfenyő egy magas tűlevelű fa, amelynek tűje leesik a téli hideg kezdetével. A zöld szépség törzsét sima szerkezet jellemzi. A régebbi másolatok méretei néha elérik a 25-35 m-es jelet. A luxus európai vörösfenyő törzsének átlagos átmérője 1 m.

A bukott vörösfenyő az egyik leggyorsabban növekszik. Minden évben hozzáadhat 50-100 cm-t. Érdemes megjegyezni, hogy a leggyorsabb növekedési ütem az időszak alatt, amikor a fát 80-100 évig hajtják végre.

A fiatal freet keskeny krona van. Lehet, hogy kúpos vagy kenyér, gyakran a rossz forma megfigyelhető. A fa zúzásai vízszintesek, vagy növekvő tippekkel esnek – a különböző példányok leírása változhat.

Az európai vörösfenyő fiatal hajtása általában tiszta és vékony. Szépen esnek az enyhén felemelt csontváz ágakból. A kéreget sárgás vagy szürke-sárga árnyalattal jellemezheti. Van egy jellegzetes sima számla. Az évek során a kéreg lenyűgöző és észrevehető repedésekkel kell lefedni, barna színűvé válik.

A fa tűje fényes zöld színű. Lapos és puha megkülönböztethető. A tű 30-40 darabos, 30-40 darabos fénysugarakra kerül. Ősszel elkerülhetetlenül aranyos sárga lesz, majd esett. A téli szezonban ez az elegáns kultúra képes felismerni a csomópontok ágait.

A virágzó európai vörösfenyő egy speciális vonzerejű, amely kiemeli a más tűlevelűek között. A tavaszon ezen a fán, ugyanakkor egy fiatal örömmel, az arany férfi kúpja, amelynek körkörös szerkezete van. Ezek az elemek rövid hajtásoknál vannak levelek nélkül, főleg az ágak alján.

  Ez egy szép, egy jó fa 500 évig élhet. A hivatalos szinten rögzített legrégebbi példány 986 év volt.

  A fa fagyállósága, ellentétben más tűlevelekkel, nem a legmagasabb. Ez a funkció fontos figyelembe venni az európai vörösfenyővel való közelebbi találkozás előtt. Ha nem nyújt egy magas színvonalú és megbízható menedéket a fagyoktól, akkor általában kizárólag a 4. zónában fordulhat elő. Bizonyos fajták még igényesebbek a környezeti hőmérsékletre.

  Fajták

  Az európai vörösfenyő egy igazán elegáns, gyönyörű fa, lenyűgöző magassággal megkülönböztetve. Ezért a kiválasztás eredetileg a szerényebb, alacsony fokozatok megszüntetésére irányult. Ismerje meg őket közelebb velük.

  “Bullets”

  Magyar származású. A Jose Mikolosu megjelenéséért. Ő volt, aki a 90-es években talált palánták kiválasztását és vakcinázását észlelte, észrevehetően dömpingelt ágakkal.

  A síró fajok broonja egyfajta sűrű függönyt hoz létre, amely vékony, elegáns ágakból áll, egy fényes zöld színnel díszített. Összességében ez a szelíd szín az arany helyettesíti.

  Először a hajtások gyengéden esnek a sztán magas pontjáról, majd csak ellopják a talaj felszínét.

  Ha egy gyönyörű növény, hogy pihenjen, először egyfajta szoknyát alkot, amelyet a törzs veszi körül. Ezután ez az elem tovább terjed tovább – különböző irányokban, ami a talaj hasonlóságát hozza létre. Ha a fa korai korában elindítja a megfelelő vágás és az illetékes hajtásokat, akkor egy igazi remekmű kiderülhet. Lehetséges, hogy az ágak nem illeszkednek a talajfelszínre, ha rendszeresen rövidebbé teszik őket.

  A fajt vörösfenyerének magasságában a törzs nem beszél – Minden a vakcinázás és a készlet függvényében van. Az ágak fedezhetik a négyzetet, amely meg akarja tölteni a tulajdonosokat vagy a tájtervezőt. Minden évben ez a fa 30 cm magasságot ad hozzá. Amikor a “golyók” kora 10 év, általában 4 méterre éri el.

  “Little Bogl”

  Ez egy különféle Ausztrália – Larix Decidua Little Bogle. Ritka kultivátor. A stamma-ban általában nagyon kicsi magasságban vannak vakcinázva, ami miatt a hajlított törzs hasonlósága kialakul. Amikor a fa 10 évesnél idősebb, magassága elérheti a 130 cm-es jeleket. A “Little Bog” növekvő nem olyan gyors, mint a többi tűlevelű fajták. Minden nap magas, a fa ritkán több mint 10-12,5 cm.

  Az európai vörösfenyőből érezhető, hogy gyakran csavarják meg az aszimmetrikus struktúra széles koronáját. Oldalról egy tojáshoz vagy oválishoz hasonlíthat.

  “Perorn”

  Ez a fajta törpe. Egy veremre nő. A hosszúságától közvetlenül a tűlevelű növény teljes méretétől függ. A törpe vörösfenyő “koreai” átlagos magassága 1 és 1,5 méter között.

  Úgy néz ki, mint egy fa, mint egy kis, buja labda, rövid, vastag ágak. Az ágak általában “kinéznek”, díszítve egy smaragd árnyalattal. Az őszén arany lesz. A téli szezonban a tűk esik, de a dekoratív tulajdonságainak kirakodása nem veszíti el.

  “Pendula”

  Az európai vörösfenyő síring formája. Ez megkülönbözteti a vékony szerkezetét, amely egyenetlenül alkalmazza a hordóra. Szépen leesnek. Magasságban ez a fa elérheti a 30 m-es lenyűgöző jelet.

  Először ezt a fajtát 1836-ban fedezték fel. Majdnem azonnal az Európából kertészek látszottak.

  “Rens”

  A híres Larix Decidua repaens több mint 200 éve ismert, és irigylésre méltó népszerűséget élvez a kertészek között. Képviselői hozott beoltani a törzs, a méret az egész fát függ, amelyeknek a magassága.

  A fajta gyönyörű fái különböző formákkal rendelkezhetnek. Ez a paraméter attól függ, hogy “milyen módon” egy vagy egy másik ág megy – az első dolog, amit 50 cm-rel emelnek, és utána elkezdenek leesni.

  Ha minden évben egy vágófát csinál, távolítsa el az ágakat a rossz oldalról, akkor nagyon szép és eredeti növényt alkothat egy buja labda vagy kupola formájában, amelyek nem érik el a talaj felületét.

  Hogyan kell ültetni?

  Az európai vörösfenyőet az összes szabályban kell ültetni. Először el kell készítenie a leszállást és a palántákat. Fontolja meg, hogyan kell megtenni.

  • A leszállási gödörnek legkésőbb 14 nappal az összes eljárás előtt kell elkészülnie. Szükség esetén teljesen cserélje ki a szubsztrátot. Lombhullató humorból, homokból és tőzegből készült, arányban 3: 2: 1. Egy vízelvezető réteg szükséges – 20 cm.
  • A kavics vagy a merész tégla a gödörben megszóródik, majd a térfogat többi része (kb. 70%) van kitöltve egy előkészített szubsztráttal. Ezután tegye meg a töltést vízzel, amíg meg nem állítja az abszorpcióját.
  • A növényi palánta jobban megszerzett az óvodában. A legtöbb esetben az oltott vörösfurokokat importálják, különleges tartályokban vásárolnak.

  Ezután megy a leszálláshoz. Ugyanakkor legalább meg kell zavarnia a gyökereket. A vörösfenyővel fontos, hogy nagyon óvatos legyen. A leszállás egy ilyen sorozatban történik:

  • Az ásott lyukakból származó talaj egy lapátot tisztítanak;
  • A központban telepítsen egy vetőmagot;
  • elaludt az aljzat keverékével, folyamatosan nyomja meg a gödrök széleitől a középpontig;
  • A gördülő kör regionális részén a Hollyk nedvességet tesz;
  • Ezután bőséges öntözött, míg a víz nem felszívódik;
  • Ha nincs nedvesség, a talajt 5-7 cm-es réteggel kell feltüntetni.

  Hogyan kell törődni?

  7 napig történő leszállás után a vorosfenyőt speciális stimuláló szerrel kell vízzel a megfelelő gyökerezéshez. Az ellátás ezen szakasza nem haladhat meg.

  A jó eredmény a tűk és az ágak kezelését eredményezi, “Epin” vagy “Zircon” megoldással. A permetezésnek bőségesnek kell lennie.

  Az első évben a leszállás után (február és április között), vörösfenyő egy speciális rács az árnyékok elleni védelem érdekében (a vászon nem alkalmas). Az első évben sok étel nem kaphat egy növényt a gyökerek díszített rendszerének köszönhetően, amiből a rágás kimerülhet a tavaszi nap hatása alatt. A tűlevelű fákban a tűkből való párolgást az év során végezzük, és tavasszal, a rizomikus rendszer továbbra is fagyott, és a nap meglehetősen forró, az elkerülhetetlen disinláció előfordul. Ebben az időszakban szükség van egy földes autót az üzem alatt, hogy nedvességet eszik. Ennek eredményeként az öntözésű tűleveleket március 15-től kell elkezdeni.

  Csak meleg vizet kell használnunk. A csomagtartóból el kell távolítania a felhalmozott hóot, hogy a Föld a lehető leggyorsabban meghosszabbítható legyen.

  A tavasz elején különleges táplálkozást kell adni. De csak olyan termékeket kell kiválasztani, amelyek pontosan a tűlevelű sziklákra készülnek. Semmilyen esetben nem használhat karbamidot, trágyát vagy humuszt – tönkreteszi a vörösfenyőt.

  Reprodukció

  Sok kezdő kertész, akiket az európai vörösfenyő termesztése lenyűgözött, érdekli, hogy a reprodukció hogyan fordulhat elő. Ez a fa vagy magvak tenyésztése, vagy vakcinázások. A dugványok jobbak, mint a fenyő, de a különbség nem túl nagy és észrevehető. A tűlevelű fa reprodukciójában lévő szerelmesek a vegetatív módon nem lesz képesek, mert még az óvodai állapotban is, az ilyen események nem mindig sikeresen befejeződnek. A dugványok százalékos aránya, amely képes volt gyökerezni, kiderül, hogy nagyon alacsony, még akkor is, ha tapasztalt szakemberek, akik jól ismerik a megfelelő agrotechnikai.

  A vakcinázás nem is olyan eljárás, amellyel az amatőr ilyen ügyekben és kérdésekben megbirkózik. A legegyszerűbb módja annak, hogy megsemmisítsük az európai vörösfenyő magvakkal. Megpróbálhatják a rétegződés után csírázni, de itt nem kell sokat várnod, hogy lehet, hogy a vetés átültetésére a nyílt talaj körülményeire.

  Használat a tájtervezésben

  A vizsgált kultúra őrülten népszerű, amikor a díszítő park területeken, kertek (és magán- és nyilvános). Különösen fontos a mai napig, az alacsony gondolkodású példányok oltották a Larix decidua vörösfenyő formájában.

  A tájtervezésben az európai vörösfenyő a fő dekoráció szerepét veheti igénybe, de nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ez a fa nem tetszik az alacsony hőmérséklet hatására, a fagyok pusztítóak neki. A faj tűje 4 vagy 5 zónában élhet.

  Az európai vörösfenyő ültethető közvetlenül a gyepen, az egész tájcsoport előtérben. Minden esetben a fa sok figyelmet fordít. Különösen érdekes és friss, őszi tűk úgy néz ki, mint egy luxus arany árnyék. Még a téli szezonokban is, a kopogtatott ágak nem károsíthatják a kert vagy a park egész megjelenését. Éppen ellenkezőleg, ezek a részletek teszi a tervezést eredetibb, vonzóbbá tétele.

  A vörösfenyő a kultúra, amely megadja a tulajdonos képzeletbeli és tájtervező akaratát. De emlékezni kell arra, hogy a fa kialakulása fontos a korai szakaszokban való bekapcsoláshoz.

  Csak ennek a feltételnek van kitéve, hogy gyönyörű, szokatlan koronát képezhet, miközben fenntartja a zöld szépségek díszítő tulajdonságait.

  Hasznos tippek és ajánlások

  Ha van egy vágy, hogy tegye a telek, egy elegáns európai vörösfenyő, Érdemes meghallgatni néhány tanácsot és ajánlásokat tapasztalt kertészek:

  • Ha a “Koringer” formanyomtatvány fairól beszélünk, akkor a köteg nem ajánlott 2 m felett, mivel ez csökkentheti a vörösfenyő stabilitását;
  • Az európai vörösfenyőn a gyepen fontos, hogy emlékezzünk arra, hogy ősszel, az utolsó egyértelműen lefedni kell egy bukott sajtot, csak egy speciális kerti porszívót kell eltávolítani;
  • A leszállási vörösfenyő, figyelembe kell venni, hogy a gyökér nyakának a talajfelületen kell lennie, vagy valamivel magasabb;
  • A rugó kezdetével minden törött, lecsapolt vagy egészségtelen ágat kell eltávolítani, függetlenül a tűlevelű fa korától;
  • Az európai vörösfenyő fontos, hogy helyesen megtermékenyítsék, a táplálást specializálni kell, tűlevelű fajtákra szánták;
  • A fa ültetése szükséges maximális pontossággal, fontos, hogy ne sértse meg a zöld kisállatot, különben meghalhat.

  Arról, hogy milyen európai vörösfenyők vannak, nézd meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: