Fa lapátok: Előnyök, mínuszok és ajánlások a választáshoz

Télen a magánház bármely tulajdonosa úgy néz ki, hogy az otthon szomszédságában lévő terület tisztításának feladata. A hó, gyakran óriási sodródások kovácsolása, akadály lehet, hogy ne csak elhagyja az autót a garázsból, hanem a háztartások számára is csak kijuthat a házból. Ennek a feladatnak a legegyszerűbb megoldása, hogy egy fa lapátot vásároljon a hó tisztításához.

Előnyök és hátrányok

A fa lapát a kézi snowlow költségvetési változata. A boltban vagy a piacon ez a fegyver lehet a rétegelt lemez lapátnak. Lehetőség van arra, hogy otthon legyen. Annak ellenére, hogy a fő előnye viszonylag olcsó költségek, rövid életű. Ez a modell következő hiánya következik. A rétegelt lemez lapát csak a friss hóból történő tisztítására engedélyezett.

A jég vagy a nedves hórétegek felületének tisztítása rendkívül nehéz lesz. Ami azt a ténynek köszönhetően, hogy a rétegelt lemez felülete fából készült, nedvesítésével a hóval való munka miatt a súlya növekszik, és a tisztítási folyamatot rendkívül nehézkes.

Minden más, az állandó páratartalom a rétegelt lemez szerkezetébe osztja, és a kézi snowpressure nem megfelelő.

A gyártók azonban megtalálták ezt a döntést, a fából készült modelleket speciális szélekkel felszerelték, amelyek lehetővé teszik a lapát működési idejének kiterjesztését. De mivel a rétegelt lemez nedvességálló jellemzői alacsony mutatókkal rendelkeznek, a lapát előbb-utóbb fogja megrepedni.

Tehát a fából készült modellek tulajdonosai erősen ajánlották, hogy minden havas tisztítás után megszárítsák őket.

Ajánlások a választáshoz

Annak érdekében, hogy ne csalódjunk a snowlow lapát megszerzése után, ajánlott megismerkedni a pisztoly kiválasztásának néhány fontos kritériumával. Ezek segítségével a tulajdonos nemcsak képes lesz kiválasztani azt a lehetőséget, hogy megbirkózzon a feladathoz, és megfeleljen a követelményeinek, hanem jelentős összeget is ment. Mivel egy kiváló minőségű lapátot választott, nem kell egy darab után cserélni.

  • A dimenziók a lapátok kiválasztásakor fontos jellemzőek. Először is figyelembe kell venni a fizikai képességeiket. A széles tálcával rendelkező lapátok előnyben részesítése, amely bár lehetővé teszi, hogy meglehetősen nagy mennyiségű hófogyasztást lehessen gyűjteni, még mindig nagyon komoly terhelés van a tulajdonos hátulján és a tulajdonos vállízléivel. A kis kerekek miatt azonban ezt a hátrányt megoldani lehet. Ez a típusú lapátok megvásárolhatók a kész formában, vagy készíthetik magukat. Érdemes megjegyezni, hogy a szokásos tálca mérete 40 centiméter.

  • A szög megmutatja a kényelmet, amikor egy fa lapáttal dolgozik. Levelként használhatja az üzemi alap hajlandóságát. Ez nagymértékben megkönnyíti és felgyorsítja a hó tisztítását. Az optimális lehetőség a lapát, amelynek szöge, nem haladja meg a 20-25 fokot.
  • A vágó hossza és tömege befolyásolja, hogy a tulajdonos milyen gyorsan elfárad a hó tisztítási folyamata. Az a tény, hogy ennek a folyamatnak a kényelme biztosítja a szükségesség hiányát, egy személy folyamatosan támaszkodik és keverhető. Ezért ajánlott előnyben részesíteni egy hosszú és könnyű vágást. Vásárláskor ajánlatos több lapát feltérképezni, hogy ötletet kapjon arról, hogyan kell dolgozni azzal, hogy milyen termékkel.
  • A biztonság egyformán fontos kritérium a snowplow lapátra. Jelenlétük lehetővé teszi, hogy nagy mennyiségű havat tartsanak tisztításkor. Így a tálca felszínén maximálisan csapadék lesz, és a folyamat kevesebb időt vesz igénybe. Ajánlatos előnyben részesíteni a fából készült lapátok mély oldalait.

Hogyan készítsünk magad?

Amint korábban említettük, a rétegelt lemez nem a legtartósabb anyag, így a következő szezonban lapát van az anyagból, hogy cserélje ki. Azonban semmi sem akadályozza meg a magánterület tulajdonosát, hogy önállóan gyártja ezt az eszközt, emellett az érintett anyagok alacsony költséggel rendelkeznek. Egy rétegelt lemezlemezzel kezdődik, amely jó sűrűsége van. Ezután szükség van a négyzetre, amelynek oldala 50 centiméter lesz. A preferenciáktól függően a tálca mérete megváltoztatható. Továbbá javasoljuk, hogy egy szintetikus gyanta (epoxi) feldolgozásának jövőbeni vágása legyen, ami növeli a rétegelt lemezlemez nedvességálló jellemzőit. Ha szeretné, akkor a tálca oldalára vágott fém vágást készíthet és csatolhat.

Az ilyen hó lapát sokkal hosszabb ideig tart.

A kész papír bármely építési boltban érhető el. Érdemes olcsó. Annak érdekében, hogy rögzítse egy rétegelt tálcára, meg kell vágnia az egyik szélét 45 fokos szögben. Elektromos Lobzik segít ez a feladat. A kapott vágást csiszolópapírral polírozzák és bármilyen festékkel dolgozzák fel. Ez segít megvédeni a korosztály megsemmisítését. A fából készült lapát stabilitásához a dugványokat egyszerre kell felszerelni két helyen. Az elsőre 6 milliméteres lyukat kell fúrni, és beilleszteni egy csavar és 2 dió, alaposan húzza meg őket.

A második lyuk esetében ki kell választania egy helyet a tálcával való érintkezés vágásánál. Fúró, helyezzen egy csavart és húzza meg a diófélékkel. A szokásos rétegelt lemezből származó fából készült lapát független gyártásának végső szakasza festék- és lakktermékekkel és impregnálással. A legtöbb ember figyelmen kívül hagyja a végső szakaszot, ami rendkívül rossz. Rendkívül fontos, hogy gondoskodjunk az anyag védelméről a repedések lehetséges megjelenéséből, valamint a gomba és a különböző káros mikroorganizmusok pusztító hatásairól. Ha a rétegelt lemez tálca reped, vagy egyáltalán megszakad, akkor mindig cserélhető, így egy szár.

Hogyan készítsünk egy lapátot a hó betakarítására a saját kezével, nézd meg az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: