Fagyálló dekoratív cserjék: fajok és funkciók

A fagyálló dekoratív cserjék egyidejűleg megbirkózhatnak több feladattal. Ez egy jól átgondolt díszítés a kert egész évben, zónás tér, amely lehetővé teszi, hogy hangsúlyt fektet az egyes zónákra, valamint – egy élő kerítés vagy virágzó növények.

Ezenkívül a cserjék képesek lesznek álcázni a szükséges helyekre.

Típusok és jellemzőik

A fagyálló díszítő cserjéket nagy fagyasztás jelöli. Néhányan még csak nem is igényelnek különleges menedéket, és problémákat okoznak a fagyok. Meghatározhatja a kultúrák fagyállóságát a nevükön. Például Barbaris Tunbergről beszélünk. Valahol márciusban gyönyörű szórólapok jelennek meg a bokrokban, akik nem esnek egymástól decemberig. Nyáron fényes zöld, piros és sárga színben festettek, és a sötétebb és a lila sötétebb hangja.

Barberry cserjék virágzó a tavasz utolsó heteiben, amikor kis sárga virágok piros maggal jelennek meg az ágakon, majd átalakulnak a gyümölcsbe. Maguk is maguk az úton, ha nem vacsoráznak a madarakért, akkor a következő tavasszal maradnak a bokrokon. A Barbarist-t gyakran használják egy élő sövény létrehozására, amelynek magassága 60 centimétertől két méterig terjedhet. Télen a kultúra kifejezetten az opcionális. Még akkor is, ha néhány hajtás, nincs ideje, hogy fákkal borítson, fagyasztva, tavasszal visszatérnek az optimális állapotukhoz, és tovább fognak fejlődni.

A Hawthorn minden típusa nem csak jól néz ki, hanem nem igényel sok gondot, és nem fél a hidegtől. A júniusi első két hétben általában virágoznak, és ősszel vonzó színes levelek borítják. Néhány fajta olyan gyümölcsöket jelentenek, amelyek aktívan használják a zselé és lekvár főzéséhez. Néz ki egy galagonya jobb a több bokrok számában a jól megvilágított telkeken.

Ez a kultúra teljesen szerény, és nem igényel különleges ellátást, de fontos, hogy kezdetben egy növényt világos helyen helyezzen el. Ahhoz, hogy Hawthorn növekedjen és fejlődjön, legalább 6 órát kell megadnia neki, hogy a napsütésben legyen.

Ellenkezőleg, ellenkezőleg, előnyben részesíti a felesleges fény és a nedves talaj hiányát. A legalacsonyabb évelő cserjék, ellentétben más növényekkel, tökéletesen nőnek a magas savtartalmú területeken. Ehhez a magas téli keménységhez, különösen az elmosódott és a fafajtákhoz, és vonzó megjelenéshez, világossá válik, hogy ezek az alacsony növények miért használják a kertészeket népszerűséggel.

Egy másik népszerű fagyálló bokor a szokásos lila. Bloomja májusban kezdődik, és fehér, szelíd lila virág, vagy világos rózsaszín árnyalatú megjelenésben valósul meg. Annak érdekében, hogy a kultúra továbbra is formában maradjon, azt rendszeresen meg kell vágni és felszabadítani a gyökérsorból.

A lila-t gyakran használják élő sövények létrehozására, mivel vastag és nagy lombozat van.

SPIREA Blooms nyáron vagy tavasszal, és a különböző színek virágai szeptemberig nem tűnnek el. A szirmok virágzata hófehér, krémes, málna és szelíd rózsaszín. A kultúra nem csak a fagyok, hanem a nedvesség hiánya is. Elvileg képesek kialakítani a különböző struktúrák és feltételek talaját, de hatékonyak azok számára, akik jól ismertek. Az őszésben érdemes megragadni a bokrok ágait, hogy télen ne szakadjanak el a havas hóviharoktól. A Spiraray Magasság több tíz centiméterből három méterre változik.

Egy másik közös üzem Forzing, fényes sárga virágokkal. A virágzás a tavasz elejétől és majdnem a tél elejéig tart. A vegetatív időszak alatt a levelek színe többször is változik a fényes zöldtől a sötét lilaig. A téli menedék attól függ, hogy hol nő a növény. A hideg régiók még mindig igényelnek a szakember használatát, és a középső sávban anélkül, hogy képes lesz.

Érdemes megemlíteni, hogy az öntözésnek két héten belül öntöznie kell, mivel a nedvességtenyésztés feleslege rosszul tolerálható.

Chubuschik kiemelkedik a hófehér vagy gyengéd rózsaszín virágok számára. Ez a kultúra júniusban virágzik. A levelek magukat különböző zöld árnyalatokban festik. Az alacsony hőmérsékletekkel szembeni ellenállás mellett az üzem előnyei a leggyakoribb betegségekkel való immunitásnak tulajdoníthatók. A kultúra még részleges árnyékos, bár a leghatékonyabb lesz a normál világítással. A kálium öntése, hogy elkerülje a rendszeresen.

A kanadai rózsák nem halnak meg még a hideg eléréséhez, mínusz 45 fokos. Még abban az esetben is, ha a levelek és szárak fagynak vannak kitéve, a hőmérséklet növelésével függetlenül helyreállnak. A kultúra virágok bőségesen és különböző színekben.

Ez a fajta rózsák nem félnek a sötétebb területektől, és veleszületett immunitással rendelkeznek a legtöbb betegségre.

A Cossack Juniper egy tűlevelű cserje, amelyet gyakran használnak az élő emelkedés kialakításához. Ez a fajta boróka a leggyakoribb. Nem fél az árnyékos terekből, bár a legjobban érzi magát a nap alatt. Azonban a nap feleslege a kultúra égési sérüléséhez vezethet, ezért fontos, hogy megfeleljen az egyensúlynak. A Juniper jól növekszik a köveken és a homokon.

Nem túl gyakran kell öntözni, mivel a túlzott mennyiségű nedvesség a növénytermeléshez vezet.

A legalacsonyabb fagyálló bokrok közé tartoznak azok a kultúrák, amelyek magassága nem éri el a 100 centimétert. A legnépszerűbb fajták közé tartozik a japán birs, heather és raklap. A kompakt rhododendron képes -30 fokra csökkenteni a hőmérsékletet. A lombozat a szezonban zöld marad, és a virágok árnyalatát a fajta határozza meg. A tenyészet magassága az 50 és 150 centiméter közötti határokon belül van.

A választás és a leszállás szabályai

Minden dekoratív fagyálló bokrok a kerthez, a zöldségkert és a nyaralók meg kell ültetni ősszel, ugyanez vonatkozik a transzplantációra. Fontos, hogy a kultúra lehetősége van kialakítani egy fejlett gyökéri hálózat létrehozására, különben csak elpusztul. A hely kiválasztott részét meg kell lazítani és megszabadulni a talaj felső rétegéből. Ezután folytathatja a kútok ásását, amely alkalmas a gyökérrendszer méretére. Ehhez meg kell tenni, hogy “illeszkedő” – hosszú gyökerek cserjéknek szabadon érezni kell.

A belső felületen fontos feldolgozni a villák segítségével a földet oxigénnel telítette a földet, valamint tőzeg vagy komposzt hozzáadását. Ha a bokrok várhatóan magasak, akkor a központ azonnal ajánlott egy olyan tétet telepíteni, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan végrehajtja a harisnyakötőt. Maga a vetőmagot a cavalo közelében kell elhelyezni, amely után kiegyenesíti a gyökereket, és azonnal elalszik a talaj. A kényelem érdekében zárja le a felületet a lábakat.

Azonnal egyfajta virágágyásra, érdemes repülni – megakadályozza a víz áramlását, és ezáltal biztosítja a szükséges ételt fagyálló bokrok. Öntözés és tonizálás A növény, elvégezheti a harisnyakötő folyamatát.

Hozzá kell tenni néhány szót a termesztés kiválasztására a leszálláshoz. Mivel a cserjék főként dekoratív funkciót hordoznak, fontos, hogy virágzás közben harmonikus képet alkotják. A zöld bokrok háttérképekké válnak, így mennyisége érvényesülnie kell. Ha a növény világos levelei szokatlan színű, akkor az ékezeteket kell tennie. A ritka fényes árnyalatoknak “kiemelés” kertként kell szolgálniuk, és ezüst vagy fehér festékekkel hígíthatók.

Bokrok elhelyezése a helyszínen, azt is érdemes megfontolni, hogy melyik közülük előnyben részesítik a jól megvilágított felületeket, és amelyek nem félnek az árnyékoktól. Különösen fontos ez a helyzet a növények által lefedett tarka levelek, mivel a kellő mennyiségű a nap akkor kezdődik, hogy töltse ki, és elvesztik pikáns megjelenése. Mind a szibériai, mind az Oroszország középső csík esetében releváns. Ha a leszállást, az ilyen pillanatokat, mint a közeli terület és a növényzet méretét, figyelembe veszik.

Általában a hideg régiókra szolgáló növények kiválasztása, érdemes előnyben részesíteni az egyszerű kultúrák. A szibériai dekoratív cserjék ültethetők és egyedül, és a csoportban. A leszállást tágas területeken kell elvégezni, a pályák mentén, a tó közelében vagy a ház előtt a gyepen. Például amur szőlő, virágzó Waigela, valamint egy kínai citromfű.

Tippek az ellátáshoz

Általános szabályként a dekoratív évelők a kultúrák szerények, és csak rendszeres formanyomtatványt igényelnek. Bizonyos időközök után azokat a fióktelepeket, amelyek megsérültek, betegek voltak, vagy valamilyen oknál fogva megszüntették a szükséges tápanyagot. Néha a régi ágaknak le kell rövidíteniük a kétharmadát, hogy aktiválják a friss folyamatok növekedését. Ezenkívül a korona kialakulása a bokrok megjelenéséért is felelős.

Élő kerítés létrehozásához a leszállás óta az első évtől kezdve következik. A törpe fajták jobbak ahhoz, hogy olyan módon válasszanak ki, hogy nézzék ki a buja és a guggolás. A Polyvka-t figyelembe veszik, ha ez a legszigorúbb időszak. A mulcs bokrok azonnal a kiszállást követően, az eljárás évente egyszer megismétlésével.

Ebből a célból a szerves, például moha, fűrészpor vagy régi lombozat. A kiváló minőségű talajtakaró hosszú ideig megmenti a nedvességet anélkül, hogy káros kéregetőt vagy repedést okozna a felületen.

Gyönyörű példák a tájtervezésre

Barbaris Tunberg Fényes levelek telített lila árnyalatú, ezért szükség van semleges háttérre. Például a világosszürke lekerekített macskakövek kompozíciói közé tartozik, amelyeken a dekoratív moha növekszik. Egy másik változat a “zöld” szomszédok kiválasztása lesz. Például lehet kék lucfenyő és más “háttér” bokrok. A spirea harmonikusan néz ki a boróka és a házigazdák. A zöld különböző változatok kombinációja szép a szem, és jól néz ki minden tájkép kialakításában.

Cserje lapping Leggyakrabban határokat készítenek, vagy kis magasságú élő sövényeket hoznak létre. Organikusan kombinálódik tűlevelű növényekkel vagy más kultúrákkal, de jó megjelenés is. Egy világos, sárga virágokkal rendelkező bokor azonnal vonzza a figyelmet, így elég lesz az “ágynemű” a kavics kavicsoktól. Wayegela nagyon világosnak tűnik, köszönhetően egy gyengéd rózsaszín színű virág, valamint a fehér kontúr lapokkal. Tegye ezt a cserjéket az előtérbe, például a ház bejáratánál vagy a helyszínen, a pályák mentén. Gyönyörű cserje szín tökéletesen kiegészíti a használat fényes vörös téglafajta.

A fagyálló dekoratív cserjékről lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: