Fehér Calla: Jellemzők és termesztési finomságok

A természetben számos színek hatalmasak, és köszönhetően a tudás a virágtermesztés területén, egy személy tud több embert otthon. A White Calla jogosan tekinthető az egyik legszebb és látványos növénynek, amelyet csokorként adhatunk, vagy szobai körülmények között vehetnek részt. Tehát, hogy kedvelik gyönyörű kilátásukat, meg kell tudnod ezeket a színek jellemzőit és a termesztési finomságokat.

Leírás

A Calla Plant (Whitefolder) szokatlan és gyönyörű virág, nagy zöld levelekkel és fehér virágokkal, amelyek szélei megijednek, mint egy esküvői ruha. Puffolja az egyenes és sima, hosszú és széles zöld leveleket tartanak. Mivel a kultúra Afrikából származik, saját jellemzői a növekvő és tenyésztés.

Hála a jelenléte a különböző fajták és fajok, a népszerűsége a felhívás állandó magas, és láthatjuk őket formájában dekoráció a szobában, hogy a nyaralás, vagy egy dekoratív virág egy bankot, vagy az utcán.

A leggyakoribb hívók közül a leggyakoribb fajták közül van felosztva:

 • Etiópi rezázható;

 • Fehérítés.

Etióp Calla-t fényes zöld levelek és fehér virágok képviselik. A fehérítő opció lombozatában vannak olyan fehér pontok, amelyek elegáns és vonzó megjelenést biztosítanak az üzemnek.

A legnépszerűbb hívások közé tartozolnak:

 • fehér;

 • rózsaszín;

 • Narancssárga;

 • sárga;

 • Lila.

A színválaszték a fajták nemcsak a különböző pigmentekről szólnak, hanem a termesztés sajátosságairól is, mert mielőtt kiválasztanunk valamilyen Calla-t, meg kell tanulnod a termesztés sajátosságait. A fehér callas a legnépszerűbbek, amelyek nagyon választható növények, Miután az Arroid családjához tartozó és egy faj képviselve – a Bolotnaya fehér merészebbe, amelyet tovább folytatnak.

Leszállás

A természetes környezetben lévő mocsár merészebbe a mocsarak és a víztestek közelében nő. A növény teljes fejlődéséhez elegendő mennyiségű nedvesség szükséges, és az optimális hőmérséklet-rendszer. Tekintettel a kultúra díszítésére, az edényekben és a helyi területen termesztik. Hogy bőséges és gyönyörű virágzik, fontos, hogy gondoskodjon róla helyesen.

Ha a leszállás egy edényben történik, akkor meg kell vásárolnia egy Calla gumót. Szubsztráton vagy fűrészporban szállítják őket, amelyekre el kell távolítani őket. Az új helyen való jó gyökerezéshez szükség van az izzót több órára speciális megoldásra. Míg a gumók készülnek, talajra van szükséged.

A hívás egyik jellemzője, hogy szükség van egy nagy potra egy edényben, ahol a gyökérrendszer a legtöbb szabadságot érezheti.

A legkisebb gumó számára meg kell vásárolnia egy pot minimális edényt 2 literre. Az izzók nagyságától függően növekszik a kapacitás mérete. Az edény alját legalább 5 cm magas, majd a maximális tápanyag-talaj alkalmas. Érdemes helyesen kiszámítani a talaj mennyiségét a potban. Magassága nem érheti el a tartály széleit. Ezenkívül érdemes körülbelül 10 centiméternyi szabad helyet elhagyni a fentiektől.

Olvasson tovább  ACACIA SÁRGA: A termesztés leírása, reprodukciója és titkai

A talajnak jól fel kellett emelnie és öntenie egy speciális megoldást, amely hozzájárul a gyorsabb kultúrázáshoz.

Az ezt követő etetés olyan megoldásokkal történik, amelyek maga táplálják a növényt, és nem ösztönözni a gyökerek növekedését.

Amikor a pot a talajjal készen áll, átveszi a gumót. Mielőtt megkapná, meg kell határoznia a felső és az alsó oldalát. A sima rész lent, és az aljzat tetején van. A jövőben a jövőben és a gyökerek megjelenik, mert olyan fontos, hogy egy edénybe helyezzük. Ezt követően a kis réteg ugyanazt a tápanyag-talajt és a potot meleg helyen helyezzük el. Fontos, hogy megvédje a jövő virágát a vázlatokból, és megakadályozza a talajszárítását.

Ha a kerttel egy calla-t tervez, akkor a tuber transzplantációja azonnal elindítható a fagyok után. Ahhoz, hogy elérje a virág gyors növekedését egy új helyen, érdemes átadni egy földes szobával, amelyben sétált. A jó növekedés érdekében fontos, hogy felkészüljünk a megfelelő talajra. Könnyűnek és savanyúnak kell lennie, ezért az optimális kombináció tőzeg, párás, levél föld és homok 1: 1: 1: 0 arányban lesz.öt.

A virágzó Calla júniusban kezdődik, és októberben végződik, miután a készítmények a többi időszakra kezdődnek. A virágok egy-másfél hónapról egy-más hónapról egy-más hónapig megtartják a megjelenését. Egy növény körülbelül 10 színes tömítés lehet.

A jó növekedés és a virágzás elérése érdekében fontos, hogy optimális feltételeket hozzon létre, amelyek nélkül nagyon gyorsan elveszítheted az ilyen szép kultúrát.

Gondoskodás

A pályázati eljárások nem különösebben összetettek, de a hőmérséklet-mutatók szükséges ismerete nélkül, a bevitt nedvesség számának száma, táplálkozási, a világítás jellemzői nehezen növelhetők ezt a kultúrát. Képesnek kell lennie arra, hogy helyesen válassza ki a talajt egy új edényhez, helyesen, és szorozza meg a növényt. FONTOS A CALLA termesztésének folyamatában tapasztalható betegségek és kártevők révén fontos információk. A gondoskodás nem okoz nehézséget abban, hogy teljes mértékben felkészüljön erre a folyamatra, különben csodálja meg a növény látványos virágait, és nem kell.

Podkord

A Calla mind a fazékban, mind a nyitott talajban nőhet. Az eke növények kötelező etetésre van szükségük, különösen a kultúra aktív növekedése során. Az utcán ültetett virágok kevésbé igénylik az adalékanyagokat, mert a szükséges anyagok többsége képes lesz a talajból.

A kultúra, amely otthon, szüksége van egy olyan műtrágya, amely különleges megoldásokkal rendelkezik, amelyek bármely virágboltban megvásárolhatók: szuperfoszfát, ammónium-nitrát és hasonló.

Az etetési eljárást havonta kétszer tartják. A virág teljes növekedéséhez és fejlődéséhez komplex ásványi műtrágyákat kell készíteni, alternatívák szerves adalékokkal. A növekvő szezonban fontos, hogy tartózkodjunk a nitrogéntartalmú gyógyszerek alkalmazásától. A virágok megjelenésével a karbamid ajánlott, és amikor a virágok virágzik, a tojáshéj infúziójának infúzióját használják.

Olvasson tovább  Fasculari ibolya: A magok leírása és termesztése

Az anyagoknak ugyanolyan hatással kell lenniük a növény gyökérjére és zöld részére. A készítmény készítése során érdemes a virágokra jutni, különben gyorsan tönkremegy. A megfelelő és időszerű táplálással elérheti az izzók jó termesztését, amely lehetőséget ad arra, hogy teljes mértékben fejlessze a virág földrészét, és a tulajdonosok stabil és hosszú virágos.

Locsolás

A Calla szoba meglehetősen igényes az öntözéshez, ezért érdemes különös figyelmet fordítani erre. A növekedés, a fejlődés és a virágzás időszakában stabilnak és jelentősnek kell lennie a nedvességet. A fő szabály, amit érdemes tudni és ragaszkodni ahhoz, hogy ne töltse ki a virágot, hogy a víz áll a potban. Ha nem felel meg ennek az ajánlásnak, akkor a gyökérrendszer talajának és halálának nulla értékéhez vezet, miután maga a virág meg fog halni.

Az öntözés optimális ideje akkor következik be, amikor a talaj felső része a centiméter közelébe szárad. A víz stagnálása szintén veszélyes, mint a hiány. A fehér callas nem szeretik az aszályot, és meghalnak a lehető legrövidebb idő alatt, ezért ne felejtsük el, hogy öntözze ezt a növényt. Mint sok dekoratív növény, Calla pihenőidő van, és nyáron halad. Ebben az időszakban meg kell állítani az öntözést és egy virágot egy sötétített és hűvös szobában.

A színváltozás színes változatossága különbözik a fehértől, mivel az öntözés folyamata ritkább lehet, mivel a nedvesség mentése a gumókban, ezért várhat, amíg 3-4 cm-re a felső réteg megszárad, majd utána öntik őket. Egy másik jelentős különbség a pihenőfajták időtartama alatt áll, télen pihen, és ebben az időben, hogy szükség van az öntözésre és a szabadidős növényekre vonatkozó megfelelő feltételek létrehozására.

Az öntözés gyakorisága és a nedvesség mennyisége növekszik a virágzási időszak alatt, és enyhén csökken.

A szabad levegőn ültetett színek esetében érdemes olyan helyet találni, amely mellett természetes nedvességforrás lesz, amely lehetőséget ad a kultúra sokkal kevésbé.

Világítás

Mint a legtöbb szín, Calila szereti a fényes és hosszú fényt a nap folyamán. A közvetlen napfény jelenléte fáj a virágot, így jobb, ha egy potot ilyen helyre helyeznek, ahol a fény közvetett lesz. A könnyű napnak 10-12 órával kell lennie a kultúra aktív növekedése során. Az őszi-téli szezonban ilyen tartósság fenntartása érdekében különleges lámpákra van szükség, amelynek kapacitása körülbelül 700 lux.

Olvasson tovább  Hogyan kell vágni Geraniumot a buja virágzáshoz?

Ha a fény túl kicsi, akkor a fehér calla számára veszélyezteti a virágzás hiányát, a színt – sápadt és olcsó virágokat. A pot optimális helyszíne lesz nyugati és keleti ablakok, ahol a fény elég lesz, de a nap nem esik a virágra. Ha a növény a déli ablakon van, akkor meg kell szerveznie az árnyékot, hogy megvédje a pontozási sugarakat, és az északi ablakon egy speciális lámpát kell telepíteni a világítás hiánya kompenzálására.

Hőfok

A calla növekvő körülmények között fontos, hogy ellenálljon a megfelelő hőmérsékleti mutatóknak. Nyáron körülbelül 20 fokos hőnek kell lennie a fehér fajták számára, és 20-25 – a szín esetében. Hogy a kultúra jól nőtt fel, és helyesen fejlődött, meg kell vinnie a hőmérséklettől, és megakadályozza a tervezeteket. Ne tegyen egy edényt az erkélyen vagy a nyitott ablak közelében, mert negatívan befolyásolja a Calle-t.

A tél a színes fajtájú pihenőidő. A hőmérsékletet 10-15 fokra kell csökkenteni. Mivel a téli borjak gyakorlatilag nem növekszik, akkor is eltávolíthatók a potból, és a hibernálás egészében fűrészporban tarthatják. Az üzem életének megőrzése érdekében fontos, hogy csökkentse a hőmérsékletet 3-5 hőmérséklettől, valamint a gumókat úgy, hogy a növekedési pont a tetején legyen.

Miután a tél befejeződött, elhelyezheti a borjút a helyére, és a tavasz kezdete, hogy elkezdje öntözés és teljes körű gondozás, fokozatosan emelje fel a környezeti hőmérsékletet a nyári mutatókra.

Lehetséges problémák

A Calla nem túl szkennelű és fájdalmas növények, de helytelen gondoskodással Az ilyen problémák megtalálhatók:

 • elhalványult és lehajolt levelek;
 • a levelek tippjeinek csomagolása;
 • szárítás és rosszul kifejlesztett virágok;
 • Lyukak a leveleken.

Ennek oka lehet betegség és kártevők. A betegségek között a leggyakoribbak:

 • Gyökér és szürke rothadás;
 • Puffadt harmat;
 • antracnóz.

Az üzemben lévő kártevők közül kimutatható:

 • Tru;
 • pajzs;
 • Vágóhíd;
 • Egyéni kullancs.

    A probléma azonosításához óvatosan ellenőriznie kell a növény minden részét az új formációk megjelenésének vagy elérhetőségének módosításához, helyesen határozza meg a természetüket, és azonnal elkezdi harcolni velük. Ha hiányzik a pillanat, akkor nincs ideje megmenteni a virágot.

    Hogyan lehet a Calla növekedése a következő videóban.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: