Fehér Clematis: fajta és növekvő

A virágok világa csodálatosan és titokzatos, ez több ezer növényfaj képvisel, amelynek köszönhetően romantikus sarkokat hozhat létre tájkép kialakításában. Ugyanakkor a fehér klímamák különös figyelmet érdemelnek, ami a tisztaság, a hűség és az ártatlanság szimbóluma. Annak érdekében, hogy ilyen szépségeket termeljen a kertjében, meg kell ismernie az egyes változatok jellemzőit, és biztosítani kell a megfelelő gondosság színeit.

Fehér Clematis: fajta és növekvő

Fehér Clematis: fajta és növekvő

Népszerű fajták és leírásuk

A Clematist a tervezők és kertészek legnépszerűbb dekoratív növényének tekintik. Ez a csodálatos kúszónövény virággal rendkívüli szépségű hozta Görögországból, és ma ez a fő díszítése kertrészletekkel rekreációs területek. Annak ellenére, hogy a Clematis több mint 800 fajtát alkalmaz, a fehér fajták a leggyakoribbak. Leggyakrabban a következő fajtákat a fehér klematis a tájtervezés tervezésére használják:

 • Jerzy Popieluszko. Ez egy fényes cserje, sötétzöld levelekkel, amelynek hófehér virágai 8 csészékből állnak. A vad clematis általában májustól augusztusig virágzik, és otthon – június és szeptember között nőtt. A növények 2 csoportos vágás.

Fehér Clematis: fajta és növekvő

 • Hókirálynő. A fajta képviselőiből származó közvetlen, 3 méteres hosszúságú. A virágzat 6 csészékből áll, hófehér, amikor a közzététel kék árnyalatot szerez. A növény virágzási ideje májustól szeptemberig tart. Csoportvágó csoport.

Fehér Clematis: fajta és növekvő

 • Fargesioides. Ez egy csupasz és erős liana, akár 7 méter hosszú. A Clematis sötét zöld, összetett és nagy. Virágzás alatt Liane, sok krémfehér virág jelenik meg, amelyek szelíd szaga van. Ez a fajta 3 csoportos vágás.

Fehér Clematis: fajta és növekvő

 • “Nyári hó”. Virágok ebből a Clematis White-ből, amikor közzétételre kerülnek, enyhén krémré válnak. A megfelelő gondossággal a növény hossza 3 méterre nő. Virágok sárga virágokban. Ezt a fajtát a bőséges virág jellemzi, amely általában június és augusztusban esik. Csoportvágó csoport.

Fehér Clematis: fajta és növekvő

 • “John Paul II”. Gyakran eredeti díszítésként szolgálnak az utcák, kerítések és ívek számára. Színes klematis rügyek – rózsaszín és fehér. Az esti kertben a virágok szokatlan mágikus erőt keresnek – golyósan ragyogó fényt sugározhatnak. Nézzünk jól azokban a helyeken, ahol a zümmögött phlox leszállt.

Fehér Clematis: fajta és növekvő

Nagyvirágozott

Most az eladással találkozhat a fehér klematis fajtákkal, amelyek különböző virágzási méretűek. A nagyvirágú növényeket könnyen termesztik minden éghajlati zónában, míg a középső sávban jobb, mint a déli. A nagyvirágú clematis közös fajtái a következő képviselők közé tartoznak.

 • Arctic Queen. Ez egy nagy bokor, amely júniusban fehér virágokkal borított, 18 cm átmérőjű. Növekvő dekoratív üzem otthon, meg kell emlékezni, hogy szereti a napelemek, jól védett szél.

Fehér Clematis: fajta és növekvő

 • Bella. Ezt a fajtát a csillagvirág alakja megkülönbözteti, amelynek átmérője nem haladja meg a 15 cm-t. A hajtások hossza általában 2 m. Kezdetben a halvány rózsaszín boutonok jelennek meg a Liana-on, később nyitással, hogy hófehérvé válnak. Ezt a klematist a betegségek ellenállása jellemzi, és nem fél a hidegtől.

Fehér Clematis: fajta és növekvő

 • Cassiopja. Lemez alakú virágok, átmérője 18 cm-ig. A tavalyi hajtásokon az első rügyek június elején jelennek meg, az új – július végén. A növény gondoskodik.

Az a tény, hogy a törés kapacitása átlagos, a vágás ritka.

Fehér Clematis: fajta és növekvő

 • Jeanne d’Arc. Óriási hófehér rügyek, amelyek átmérője meghaladja a 20 cm-t, ne hagyjon senkit közömbös. Ha helyesen helyezed el és megtermékenyíted a klematist időben, akkor júniusban elkezd adni a bőséges virágot.

Fehér Clematis: fajta és növekvő

Melkocellum

A nagyvirágú klematishoz képest kis hálószobák különleges varázsa. A kis boutons egyedülálló kilátás nyílik a tájkép kialakítására. A növény kis bimbója illat. Ezeknek a fajtáknak az egyetlen hátránya, hogy nem ragaszkodnak a támogatásokhoz, ezért a gaartokat és az időben történő vágást igénylik. Leggyakrabban az otthoni termesztéshez, a kertészek választják a következő kis ágyakat.

 • Recta. Gyönyörű hófehér háttér kialakítása a kertekben, amely más árnyalatok színes clematival hígítható. Hajtásokat egyenesen, és ha nem zavarják őket, akkor a szélek hatása alatt esnek, és megszakadnak. A termékeny talaj és az időszerű öntözés területén az ilyen klematis növekedhet 2,5 m-re.

Fehér Clematis: fajta és növekvő

 • Clematis Vitalba. Krémes és fehér virágok, amelynek átmérője pedig 2,5 cm-rel jelenik meg az általánosan július elején. A hajtások általában nem haladják meg a 7 cm-t. A fajta fő előnye, hogy nem kell vágnia és erősítenie kell. Emellett a növény tökéletesen magokat termel.

Fehér Clematis: fajta és növekvő

Terry

Különösen nagyszerű megjelenés a házak hófehér klematisz Terry virágok, gyakran választották a dekoráció a falak, kerítések és pergoláris. Annak érdekében, hogy növekedjen egy helyszínen egy gyönyörű és egészséges növény, amely nem igényel különleges ellátást, az alábbi fajták előnyben részesítése.

 • Isago. Ideális olyan kertészek számára, akik inkább látják a webhelyeiket a monofonikus virágágyásokban. A fajta Clematis gyorsan leereszkedik a kertben, és finom rügyekkel díszíti a területeket.

Fehér Clematis: fajta és növekvő

 • “Veronikas Chois”. A Terry Clematis legszebb fajtáira utal, mivel virágátmérője elérheti a 20 cm-t. Annak érdekében, hogy az üzem bőségesen virágozhasson, meg kell ültetni a jól megvilágított telkekre.

Fehér Clematis: fajta és növekvő

Bokor

A fajok képviselői nem göndörek és megkülönböztetik egy bokorformát. Ennek ellenére gyakorlatilag nem vonják be a Royal Lianamot díszítő tulajdonságukban. A legnépszerűbb Clematis Bush-fokozatok az alábbiakban kerülnek bemutatásra.

 • “Hakuri”. Ez egy kolikuláris növény, amely 1 m-ig terjed. Június végén bőségesen borított harangtorony fehér virágok. A szirmuknak jellegzetes hullámosságuk van, így a belsejében eredetileg szigorok.

Fehér Clematis: fajta és növekvő

 • “Alba”. Ez egy nagyméretű klematis, jó termesztési körülményekkel a maximális magasság eléri a 80 cm-t. A növény virágzásának ideje júniusban kezdődik, és az ősz elejéig tart.

Ha a nyár esős, a virág dekoratív észrevehetően elveszett.

Fehér Clematis: fajta és növekvő

Az ültetés és gondozás általános szabályai

Teljesen a fehér clematis minden fajtáját magas téli keménységgel megkülönböztetik, és nem igényelnek különleges ellátást a növekedés során. Annak érdekében, hogy egy hófehér jóképű embert növeljen a telekén, fontos, hogy először elkezdje a kirakodási helyet. A Clematis legtöbbje felnőtt, hogy fele és napos telkek. Körülbelül 6 hónappal a kirakodás tervezett időpontja előtt, jól kell éreznie. Ehhez a talajt kalapált és összekeverjük humusz, szuperfoszfát és dolomit liszt.

Ezután maga a vetőmagot vásárolják, meg kell választanod egy ülőanyagot, amelynek vese van a hajtásokon. A gyökérrendszernek volumetrikusnak kell lennie, kár nélkül. A közvetlen leszállás előtt a gyökereket egy növekedési stimulátorral ellátott oldatban kell feltüntetni.

Fehér Clematis: fajta és növekvő

Fehér Clematis: fajta és növekvő

Fehér Clematis: fajta és növekvő

Maga a leszállási folyamat a következő.

 • Kezdetben 40 * 40 * 50 cm leszállítást kell készítenie. Ha egyszerre több bokrot ültetünk, a gödrök közötti távolságnak legalább 1,5 m-re kell lennie. A leszállási gödör alján a vízelvezető anyag 5-9 cm vastag.
 • Aztán egy csemetéket tettek a fossa-ban, és nem próbálták károsítani a gyökereket. Jobbra 2 m magasságú támogatás, a gyökerek annyira megszóródnak, hogy a lyuk ne legyen kitöltve a szélekre.
 • Véget vet a bőséges öntözési palánták leszállása és a mulch róka kitöltése. Amikor a hajtások megjelennek, a lyuk megszórja a talajt.

Fehér Clematis: fajta és növekvő

Fehér Clematis: fajta és növekvő

A Clematis-t követően az öntözést általában minden második napon végezzük, legalább 3 liter vizet kell fogyasztani egy csemegen. A felnőttek szükségük van a vízre, hetente egyszer (egy bokor legalább 7-12 liter víz).

A virágzás és a dekoratív minőségű virágok időtartama sokféleképpen függ a talaj tápanyagának térfogatától. Ezért a hely, ahol a növény már leszállt kell időről időre takarmány: a tavaszi erre, a karbamid és saltra használnak, a nyári hónapokban – infúzió cowboy, és az őszi – komplex ásványi anyagok.

Néhány hónappal az őszi vágás előtt a műtrágyák megállnak.

Fehér Clematis: fajta és növekvő

Fehér Clematis: fajta és növekvő

Fontos a fehér klematis gondozásában a talaj lazítása és mulálása. Miután öntözött a földet a nyüzsgés körül, lazítás kell elvégezni, eltávolítani a gyomokat. Szükség esetén a talajt hozzáadják a kúthoz. Ezt követően a mulching apróra vágott szalmával, tőzeggel és száraz fűvel történik.

Annak érdekében, hogy a növény ne veszítse el a díszíthetetlenségét, fontos, hogy rendszeres vágást végezzen, ami lehetővé teszi, hogy megőrizze a növény formáját és serkenti a növekedését. Az első évben a kirakodás után a palánták általában a hajtások csúcsát jelzik – aktiválja az új vesék megjelenését. Az első szezonban szükség van a rügyek Liana fele kikapcsolására is, hogy a gyökerek teljesen enni és fejlődjenek. Október elején a Clematistnek jól fel kell készülnie a télre, a nedvesség-olvasóhoz (egy palántát 20 liter vízre). Ezenkívül meg kell vágnia a szárakat, így 15 cm-t a talajtól, és fedjük le a tőzeg és a száraz lombozat felülről.

Fehér Clematis: fajta és növekvő

Fehér Clematis: fajta és növekvő

Példák a tájtervezésben

A fehér klematis a kertkészítmény meglehetősen érdekes eleme. A lehangolt bokrok a kertben általában ültetett a díszítés rózsa, valamint a belőlük tudod, hogy szép nappali függöny, díszítő kerítések és alacsonyabb épületrészek.

A formatervezés fényes színekkel történő kitöltéséhez a fehér klematis szelíd rózsaszín és kék színnel kombinálható.

Fehér Clematis: fajta és növekvő

Fehér Clematis: fajta és növekvő

Fehér Clematis: fajta és növekvő

Ez a dekoratív virág és a kerítések, az ívek és az ülések díszítései formájában érdekes. A forró nyári napokban egy ilyen gyönyörű kerítés a Clematis-tól mentes a nap meleg sugaraiból, és az eső során megbízható menedéket fog szolgálni. Ahhoz, hogy gyönyörű kompozíciókat kapj Lian-tól, akkor támogatni kell őket. Különösen fényűzően nézi Lian Nőket, amelyek a köveken használhatók, amelyek a Stony épületek dekorációjában használhatók. A fák törzsei lianát is díszítheti, amelynek egy körben van.

Fehér Clematis: fajta és növekvő

Fehér Clematis: fajta és növekvő

Fehér Clematis: fajta és növekvő

Abban az esetben, ha a tájtervezés több virágágyat és virágágyást biztosít, a fehér klematis monokróm háttérként szolgálhat, egy eredeti, amely hangsúlyozza a többi szín szépségét. A klematist dekoratív vázákba is építhetsz, és mindkettőbe, az arcon kívül, az erkélyeken.

Fehér Clematis: fajta és növekvő

Fehér Clematis: fajta és növekvő

Fehér Clematis: fajta és növekvő

A következő videóban további információkat talál a fehér klematis-ről.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása