Fehér fenyő: Leírás, Ajánlások a termesztéshez és a reprodukcióhoz

A tűlevelű fák mindig vonzottak a szépségüket és a telített frissítő aromáját. A fenyő különleges népszerűséget kapott a szerelmesek és a szakemberek között. Ez egy erőteljes fa, amelynek élettartama körülbelül 400 év, és a magasság akár 70 métert is elérhet.

Botanikai leírás

A fenyő meglehetősen közös tűlevelű szépség, megtalálható a világ bármely sarkában. A fenyőcsaládra utal, a növény egy hálószobás, szétválasztás. Széles körben használják a park zónák és háztartási telkek kertészetére. Különbözik a társaiktól külön kihívást a növekedési feltételeknek. Hatalmas országunk északi régióiban nagy nehézségekkel jár. Közép- és Dél-Európában, ahol tökéletesen érzi magát. Ennek az agolátornak köszönhetően egy másik név kapott egy másik nevet – európai fenyő.

Ez egy örökzöld tűlevelű fa, egy szürke ezüst árnyék sima kéregével. Az életkorral a kéreg egyre inkább scaby és repedések lesz. A korona alakja az évek számától is függ. Fiatal fenyő van egy hegyes korona, mint egy piramis. Év közepén ovális hegyes lesz. A felnőttkorban a csúcs formája unalmas. A törzsből származó ágak vízszintesen nőnek, kissé felemelkednek.

A sötétzöld tűk két fehér csíkkal alulról, fényes, kis hosszúságú – 2-3 cm. A tű gallyakjában ugyanabban a síkban, fésűben találhatók. A tűk hülye végei. A fiatal kúpok zöld színűek. Proward, sötétbarna színű, néha piros árnyalatú, kiálló mérlegekkel. Ovalo-hengeres kúp alakú. Körülbelül 16 cm méretben.

Felmérési felülvizsgálat

A tűlevelű fajták között a fenyőt egy szokatlanul tiszta sziluettje megkülönbözteti egy gyertya formájában. A dudorokat speciális díszítéssel kiemelik. Bármi legyen is az osztályos fenyő, mindenki érdekes a saját útján és vonzó.

  • A Pihta White Pyramidalis kúp alakú. Az egyetlen leszállás különösen hatékonyan néz ki. Ez egy lassan növekvő fa. 30 évig eléri az 5 méter magasságot. Napos helyeken és fél alatt növekszik. Előnyben részesíti a nedves éghajlati zónát. Fenyő, aki hajlamos a fagyos szélre és a tavaszi fagyokra.

  • Fenyő Arnold “Jan Paul II” – gyorsan növekvő növény (10 méter 30 évig). Az egyik gyönyörű fát, szokatlan színező tűvel. A felső rész sárgás-zöld árnyalattal és a fehér alján van. Könnyű szerető, kicsi árnyékolást ad. Jobb növekszik a termékeny talajokon. Jól néz ki mind a magányos leszállás, mind a tűlevelű kompozíciókban.

  • Az egyszínű fenyőnek megfelelő kúpos korona van, a gyorsan növekvő esetekre utal. 30 éve 10-12 méterre nő. Ez hosszú májnak tekinthető. Tűk hosszú tűk – akár 8 cm, vegyes árnyalatú szürke-kékes-zöld, finom citromszaggal. Fa fénykupa, árnyékosan, szárazságálló és fagy. Az egyszínű tüzelés funkció kitartás. Állandóan ellenáll a zagaznaya városi levegővel. A talajhoz nem különösebben igényes. A legfontosabb dolog az, hogy elkerülje az agyagot és a mocsaras talajokat.

  • Koreai fenyő – lassú növekvő osztály. 30 éves magasság eléri a 3-4 métert. Tűk rövid, zöld, enyhén fényes. A tűk hátulján fehér árnyalattal rendelkezik. Szokatlan ibolya kék színű kúpok. Inkább óvatosan igényes, különösen a talaj összetétele. Megköveteli a gyengeség vagy a gyenge lúgos talaj növekedését. A növekedéshez jó világítás szükséges.

Gondozás és leszállás

Mielőtt ezt a hosszú élettartamot ültetné, döntsön állandó helyen. A méret mérete hatalmas és rendkívül rossz a transzplantációhoz. A déli és középső sávban az európai tüzelés elég kényelmesnek érzi magát a kedvező éghajlati viszonyok miatt. A fa napos helyeken tökéletesen nő. Azonban a fiatal palánták esetében a legjobb hely a leszállásra lesz. A szelíd tűk égnek. A nyári tavaszi időszakban le kell fednie a fát a pontozási sugarakból.

Fenyő európai, amely igényes a talaj összetételére. A gyenge vagy semleges savassággal ellátott laza, nedves mintavételi vagy lángoló talajt előnyben részesíti. Jó vízelvezetésnek kell lennie, megakadályozza a víz stagnálását, és tűlevelű kéreg vagy fenyőcsapdázást, hogy nedvességet tartson.

A palánták ültetésének legjobb ideje tavasz. Egy gödöröt kell készíteni az őszi humusz, tőzeg és homok hozzáadásával. Méretben meg kell felelnie a gyökérrendszer térfogatának, a földlékekkel együtt. A legjobb, ha egy tartályban termesztett fenyőt szerezhet. Így a gyökerek kevésbé sérültek a leszállás és a jobb gyökerezés során.

A fa nedvesség. Szezonként 3-szor bőséges öntözést igényel. A szárazidőben 5 – 7-szer emelkedik. Az egyik öntözés körülbelül 15 liter vizet vesz igénybe minden növény számára.

Mivel a fenyő rendkívül negatív a száraz nyári levegőn, a korona tetejét előnyösen körülbelül 1 alkalommal permetezzük hetente. A fa negatívan kapcsolódik egy fodrászhoz. Elég eltávolítani a száraz, fagyasztott és sérült az ág kártevők.

A gyökérzés első évében a növény nem igényel etetést. Ezután speciális műtrágyákat használhat a tűlevelők számára. A 10 év alatti felnőtt növények egyáltalán nem szükségesek.

A fiatal palánták sérülékenyek a fagyok előtt. Meg kell lopni a téli, különösen a törzs, a száraz lombozat, a fű vagy a szalma. Vastagság – legalább 10 cm.

Reprodukció

A legjobb módszer a reprodukcióhoz – Shilling. Azok a fák, akik nem kevesebb, mint 5 évesek vannak kiválasztva, egy évnyi hajtások egy vese a tetején az úgynevezett sarok (egy darab cortex). Cherenka hossza – 5-8 cm. A dugványok gyökerezése jobb az intenzív növekedés során – május-júniusban.

A betakarított dugványok beszállása előtt távolítsa el a burokvírokat a sarokból, és kezelje a kábítószerrel a gombás betegségekből. Győződjön meg róla, hogy a gyökérrendszer fejlődésének ösztönzésére szolgáló eszközöket használja.

A talaj használata tápanyag. A kiszállást követően rengeteg és polietilénnel fedjük le. Helyezze a dugványokat egy fényes helyre. Minden nap irányítod. A tavaszi és őszi öntözés mérsékelt, naponta egyszer. Nyári víz gyakrabban. A gyökeres dugványok egy év alatt állandó helyre leszállhatnak.

Fenyőszaporodás magvakkal, míg a növény a legtöbb rész elveszti a fajta jeleit. A csírázó magvak márciusban következik. Kezdeni, elkészülnek. Gyűjtsük össze a kúpokat, szárítjuk, kapjunk magokat, és készen állsz. Ezután 30 percig gyenge habarcs-megoldásban áztatják őket, mossák és 1 napig újra áztatják. A duzzanat után nedves homokba vetik őket, és a hűtőszekrénybe kerülnek.

Az ilyen eljárás utánozza a természeti környezetet, növeli a vetőmag csírázásának esélyeit.

Április közepén egy sudent talajba ültethetők. A töltött tartályban a tűkből egy fűrészpor réteget öntött – 2 cm, a palánták fűrészporon feküdtek és megszórva. Fedve egy film és meleg, fényes helyen. Egy hónap alatt az első hajtások megjelennek. A fűrészpor felső rétege megtisztul, folytassa a mérsékelt öntözést és a talajvilágot. A hajtások műtrágyait is táplálja. A 4 évesen ültetett magok nyitott talajcsomagjaiban.

Fehér fenyő áttekintés Lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: