Fehér liliomok: fajták és termesztés

A fehér liliomokat nagyon gyakran használják a kerti dekorációhoz. Az esztétikai, dekoratív és gyógyászati ​​tulajdonságok különböznek, sok kompozíció összetevői lehetnek. Ezek a virágok munkaerő-intenzív ellátást igényelnek, de a szépségük megéri.

Hibrid csoportok és fajták

Liliom az üreges évelőkre utal. A természetben, különösen az ázsiai északi részében.

A fajták és fajok bősége nyugat-kínai területén, Észak-Burma és Tibet területén található. A tájtervezésben a kertészek leggyakrabban használják a hibrid Apollo-t.

Először is, fontolja meg a kerti fajták leírását.

Fehér lilia

Akár 100-150 cm-ig is nőhet.Kerek izzó, amelynek átmérője legfeljebb 15 cm-es fénymérlegekből áll, néha világos sárga színű.Stem sima, világos zöld. Lehet, hogy kicsi bíboros érintők. A sima levelek is fényesek, a könyv kibővül. Az alsó levelek egy aljzat formájában nőnek, és a teteje felváltva található.

Virág tölcsér széles, hó egész szirmok. A pollen jellegzetes sárga színű. A magzat egy doboz. Candidum (fehér liliom) virágok június-júliusban. Spank virág magokkal vagy pelyhekkel izzókkal.

Liliaguish

120-180 cm-re nőhet. A 10-15 cm átmérőjű kerek izzó sárga mérlegből áll, néha barna árnyalattal. Violet árnyék a napfényben. Stem fény lila színű stroke, bordázott. Lineáris levelek és felváltva vannak elrendezve.

A kristály virágzat legfeljebb 30 virágot tartalmazhat a cső alakú, mindegyik hossza elérheti a 15 cm-t. Fehér szirmok belül és rózsaszínűek. Zev ragyog és világos sárga. A jellemző sárga hangvédelem. Lily virágzik júliusban, közelebb a hónap közepéhez. A magvakat, a szárakat és a skálákat tenyésztésre használják.

A liliom hibridek nem kevésbé népszerűek, mint a tiszta fajták. Mindegyikük hófehér liliom alapján történik, és nagyon szépnek tűnik. Az eloszlások általában csöves vagy széles tölcsér alakúak.

A 10-20 cm átmérőjű virágok a szárakon találhatók, amelyek elérhetik a 120-180 cm-t. Az ilyen típusú hibridek szoros figyelmet igényelnek, gyakran szenvednek a gombás betegségeket, és nem szeretik a hideget.

A legnépszerűbb hibridek közül több növény különbözik meg.

 • Apollo. A Blossom júniusban júliusban történik. A hófehér szirmok a virág közepéhez közelebb vannak a sötét árnyalatú kis pontokkal.

 • “Madonna”. A virágok tökéletesek, körülbelül 12 cm átmérőjűek. A csövek alakja és hajlított szirmok. A Blossom egyidejűleg az előző hibrid. Illat gyengéd, fény.

 • “White Hesen”. A virágok hosszúak, körülbelül 15 cm átmérőjűek. Fehér színű, enyhe zöld színű, közelebb a közepére. A szirmok kissé csomagolva. STEM kicsi, 110 cm-re nő. Virágok növények nyáron.

 • “Fehér róka”. Fehér virágok világos sárga árnyalattal. A szár elérheti a 130 cm magasságot. Virág egy cső alakjában, körülbelül 12 cm átmérőjű.

 • “Pretti Wumen”. Magas, elérheti a 180 cm-t. Virág növények egész nyáron. Nagy virágok világos krémszínű árnyalattal rendelkeznek, kissé jelentenek a központba.

 • “Áron”. Hibrid jobbra Ázsiából. A kis szirmokat sajátos mahra borítja a szélei körül, és tiszta és fehér árnyalatú. A szár magassága kicsi (legfeljebb 80 cm). A Bloom júniusban jön, és júliusáig tart.

Leszállás és gondozás

A liliomok csak akkor fognak nézni, ha érdekel velük.

A hibridek jobban növekszenek lúgos talajban és csőszerű fajtákban – savas. Más liliomok esetében a semleges talajt kell választania. A téli növények télen meg kell kopognod – a hideg az ellenjavallt.

Az összes fajta és hibridek tartalmának általános szabályai vannak.

 1. Fontos, hogy az izzók tavasszal ne áruljanak el. Ha van ilyen esély, gondoskodnia kell a vízelvezető rétegről. Az esős időszakokban egy ilyen technika lehetővé teszi, hogy megvédje az izzókat a rothadásból.
 2. A műtrágyáknak ásványi anyagnak kell lenniük, és nem szervesek.
 3. Télen ajánlott átültetni a kosárban lévő izzókat. Ellenkező esetben a liliomok rágcsálók által fogyasztott kockázata.
 4. Az esősökön a növények hajlamosabbak a betegségekre. További kezelésre van szükség a kábítószerekkel.

Nyitott földre történő ültetésre fontos az egészséges izzó kiválasztása. Ebben az esetben mind tavaszi, mind őszi növényt szállíthatsz. Eljárás Eljárás:

 • Távolítsa el a száraz mérlegeket ültetési anyagokkal;
 • A lyukak alján öntsünk egy kis homokréteget, legfeljebb 3 cm-t;
 • Tegye az izzót a lyukba, megszórjuk a homokba;
 • bőségesen öntsön jobb gyökerezést.

Fontos, hogy a növény bukása az első hideg kezdete előtt gyökereket adott. Ebben az évszakban további inspirálni kell a talajt.

Hangszórók, tőzeg, levél humusz tőzeg adalékanyagokkal, szigetelésként alkalmazzák. A mulcsrétegnek legalább 5 cm-nek kell lennie.

A bőr liliomok különleges tartalmi feltételeket igényelnek. Fontos, hogy figyelembe vesszük számos árnyalat.

 1. A nap csak a vacsora előtt kell esnie a levelekre. A hő- és fagyos növények nem tolerálják.
 2. Lehetetlen egyáltalán ültetni az árnyékban. A megfelelő fejlesztés fényt igényel.
 3. Táplálja a növényi műtrágyákat háromszor. A virágnövekedés növekedése előtt virágzás előtt, amikor a rügyek kialakulnak, és a virágok áramlása után augusztusig vagy szeptemberig.
 4. Az öntözést a szabályossággal végzik, amelyen a föld mindig kissé nedves. A vizet a gyökérre kell irányítani.

A tenyésztési módszerek

A növényt különböző módszerekkel lehet megszorozni a típusától függően. A legegyszerűbb módja annak, hogy a bokor megosztásának módját használja. A nyár végén vagy az ősz elején minden 3-4 évben meg kell ásni egy növényt és elválasztó izzókat.

Sok színt ilyen módon nem lehet elhelyezni. Érdemes megjegyezni, hogy egyes liliomok nem alkotnak további izzókat a bokrokban. Fontos, hogy óvatosan cselekedjünk, mintha a virágzat feloldása lenne. Ebben az esetben a gyökerek nem kapnak kárt, és jól fognak. A liliom következő szezonja ugyanabba a bója vagy még erősebb lesz.

A kertészek kifinomultabb típusú részlegeket használnak, amelyek sok példányt azonnal lehetővé teszik. Íme néhány népszerű módja.

Gyerekek

Ősszel, a bokor ásása és kis izzók keresnek. A földalatti részben vannak. Egyes fajok legfeljebb 10 darab leányvállalatot alkotnak. El kell különíteni és külön ültetni egymástól körülbelül 3 cm mélységig. Télen a talajt óvatosan kell lefedni szalmával vagy lombokkal.

Az év során az üzemnek kell kialakítania, így amikor a rügyek megjelennek, törölni kell őket. Anyai izzó, ha szükséges, ültetve az előző helyre.

Egy évre a következő ősszel, akkor a virágágyakban és a virágágyásokban kis liliomokat üzemelhet.

Erős dugványok

A fiatal menekülés legfeljebb 15 cm-es, tavasszal eltávolításra kerül, és Kornvin feldolgozza. Készítsen egy edényt olyan talajjal, amely tápanyaggal gazdagodik. Lehetőség van arra, hogy közvetlenül a nyitott talajba kerüljön, a homokkal megszórva, de csak akkor, ha az időjárási viszonyok lehetővé teszik. A hajtásokat bőségesen öntözik, és fedjük le egy műanyag palackot fedél nélkül.

A megfelelő nedvességgel a gyökerek 10-14 nap elteltével jelennek meg. A palackot el kell távolítani, és menekülni a pillantásra. A virágházba való átutalás augusztusban történik, és a virágzás 1-2 év alatt kezdődik.

Virágos hajtások

Ezt a módszert a növény villogása után használják. A COLOROS-t a megfelelő időben vágják le, vagy a csokor elhalványulása után használják. Az árnyékban a hornyok körülbelül 2 cm mély mélységbe kerülnek, és a hossznak meg kell egyeznie a menekülés méretével. Kizárólag könnyű és laza földet használt adalékokkal.

Üzem, mielőtt leszállni, meg kell oldani a növekedési stimulátor oldatát. Az ültetés helyét egy film borítja. Már 60 nappal később vannak olyan izzók, amelyek nem szabad transzplantálni a következő tavasszal. Télen a föld tőzeggel vagy fűrészporral borítja.

Ez a módszer még az ablakpárkány tenyésztéséhez is használható. Nyitott talajvonásokban transzplantált tavasszal.

Levelek

A hófehér liliom tökéletesen terjed ki egy ilyen módszerben. A növény töredékét a rügyek kialakulásába vágjuk. A leveleket a felére kell ültetni, enyhe dőlésszöggel. Javasoljuk, hogy növényi liliom edénybe vízelvezető lyukakkal.

Az edényt laza talajréteggel kell kitölteni 6 cm-re és a folyópartra – akár 4 cm-ig. Tetején polietilénnel borítják. A napi menedéket el kell távolítani és át kell fordítani, hogy eltávolítsa a kapott kondenzátumot. A csomagot már 30 nap alatt eltávolíthatja, ha kis izzók alakulnak ki. A liliomok nyílt talajában tavasszal vagy ősszel transzplantált a következő évben.

Mérleg

Ezt a módszert az év bármely időszakában, akár télen is használják. Az anya izzása továbbra is az egész, és az ültetési anyag nagyon sokat kapható. A külső mérlegeket szépen eltávolítják, de legfeljebb 1/3 a teljes.

A külső rétegből, 5-7 izzólámpa jó körülmények között. Liliomok nőnek fel az évre, de először 3 év alatt. A módszer alkalmazható minden fajtára és hibridekre.

Szükség van egy műanyag csomagolásra vagy tartályra, a vízelvezetés lyukai. Töltse ki, használjon laza talajt és szubsztrátot. A tőzeg keverékét alkalmazhatja a palántákhoz.

A kapacitásban elhelyezett pelyhek és fedél nedves talajjal. A csomagot fel kell kötni, és 30 napig tartani a beltéren, ahol a levegő hőmérséklete + 22 … 24 ° C-on tart. A szexuális mérlegek az edényeknél 1,5-2 hónap után lehetnek, nem korábban. A közeljövőben ülhetsz a földön. A Blossom 1-2 év után fog megjelenni.

Magok

Színek megtekintéséhez használt. A hibrid liliomok nem adják meg. A folyamat meglehetősen időigényes és hosszú. Az újonnan érkezőket egyáltalán nem használják, csak tenyésztők és általában az új, egyedi fajok eltávolítására. A dobozok érdemes barna, még nem nyitottak.

A szemföld mind a föld felett, mind az alatta nőtt. Nagyszámú magvak közvetlenül a nyitott talajba kerülnek az elkészített ágyakba. Ha az ültetőanyag nem elég, akkor az edényeket először használják. Így a liliomok olyanok, mint bármely más palánták. Gondoskodás standard, mint a rendszeres leszállás.

Betegségek és kártevők

A veszélyes bogarak közül érdemes megemlíteni a liliomot. Ezek a leggyakoribb kártevők, és manuálisan kell eltávolítania őket. A növény számára különleges veszélyt jelent a bogarak lárvái. Enni leveleket. Ezenkívül érdemes virágokat kezelni Colorado Zhukov.

A betegségek ritkán befolyásolják a fehér liliomokat, de megjelenhetnek Botritiózis vagy fuzariózis. Az első típusú amaze levelek gombás fertőzései és a második izzók. Az ilyen betegségek kezelése nehézkes és általában nem eredményez.

A megelőzésként javasoljuk, hogy áztassa az izzót, mielőtt egy habarcsban ültetné. És a gyökér “maxim” gyógyszerkészítményt is használhatod.

A fehér liliomok néhány vírus alá tartoznak. Általában van uborka mozaik, tulipán Poleglability vírus, rozetta. A fuvarozók TLL és más kártevők. A levelek és szárak sárga színűek, megváltoztatják az alakot és a foltok fedezésére. Az érintett alkatrészeknek megzavarniuk és égetniük kell, kezelniük kell a növényt kábítószerekkel és sterilizálni kell a készletet.

Példák a kerti tervezésben

A liliomokat általában más növényekkel együtt ültetik. A virágzás során az aroma olyan erős, amely fejfájást és allergiás reakciókat okozhat. A tájkertekben és az elülső zónában nem lehet Lilias nagy különálló leszállással. Sok virágnak le kell vágnia a szárítás után, ami befolyásolja a közös esztétikát.

Gyönyörűen nézd meg a fehér növényeket rózsaszínűek és a virágaágyak a gobelin és a pékség típusok. Adjunk sikeres példákat a liliomok kombinációjának változatairól.

 1. Különböző fajták. A különböző csoportokból vagy egy csoportból álló virágkert vonzónak és érdekesnek tűnik. Az alsó szintnek virágoznia kell az első és a felső – az utolsó.
 2. Peonies. Az előre haladó virágoknak alacsonyabbnak kell lenniük. Harmonikusan úgy néz ki, mint a peonies alacsony szárú liliomok.
 3. Rózsákkal. A színnek azonosnak vagy kontrasztnak kell lennie. A rózsák a liliomok előtt helyezkednek el. A virágokat kis csoportokkal ültetik, legfeljebb 5 példányban.
 4. Floxamival. Érdemes előnyben részesíteni a fajtákat egy szelíd árnyalattal, amely a földön acél, létrehozva a liliomok hátterét.
 5. Fehér évelőkkel. Különösen sikeresen figyeli az Iberis bokrokat a magas liliomok hátterében. Alissaum is alkalmas kertészeti virágos kertre is.

Hozzon létre kompozíciókat, hogy azután, hogy az egyik növény színei nem tűntek ki ürességnek.

Íme néhány szép példa.

 • A különböző méretű és színes liliomok nagyon érdekesek. Fehér virágok alakítanak más példányokat.

 • A liliomok és a bársonyok jól néznek ki egy ilyen tervezési rendszerrel. A színt hangosan választják, összetétele harmonikus.

 • Fehér liliomok jól néz ki kiegészítések nélkül. A kertben érdemes leszállni, hogy az elesett virágok ne rontják el az általános nézetet.

 • Használt kilátás, ahol a bimbóban van egy cső alakú. Tökéletesen kombinálva a világosabb színekkel.

Arról, hogy hogyan kell törődni a liliomok a virágzás után, elmondja a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: