Friss kerti területek tervezési ötletek 6 hektárnyi területen

Még egy kis nyári ház is kíváncsi lehet, és virágzó kertbe fordul. Gyakran, az országban szeretnék helyezni és ágyakat termelni saját zöldségeket, és kerti növényeket, és virágokat, amelyek örülnek a webhely tulajdonosának, és még élvezetesebbé teszik a természetben. Ha a telek csak 6 hektár, érdemes gondolkodni arról, hogyan lehet vizuálisan bővíteni a helyet és végezze el a zónákat.

tizenhat

Fotók

Jellemzők tervezés

Az ország területének tervezése nagymértékben attól függ, hogy melyik célt szolgálja ezt a földet. Bármely telken van egy kis kert, pihenőhely, a háztartási igények és lakóépületek helye. Ha kiterjedt területre van szüksége a kikapcsolódásra, és a tulajdonos szereti a virágokat, akkor érdemes megosztani a maximális helyet ezeknek az igényeknek. Ha a tulajdonos szeret sok gyümölcsöt és zöldséget termeszteni, a telek főterülete ágyakat és gyümölcsfákat vesz fel.

A fő mérföldkő, amikor a tervezésnek lakóépületnek kell lennie. Általában legalább 5 méterre található az utcától, míg az ablakok nem pihennek a háztartási struktúrákban vagy garázsban. Ha a ház már épült, vagy a tulajdonos pontosan eldöntötte, hogyan kell elhelyezni, akkor a pályákat ki kell gondolni – a webhely átfogó elrendezése függ.

Gyakran nagyon harmonikus 6 hektár kör alakú elrendezés. Ez azt jelenti, hogy a helyszínen található főpálya egy körben megy a ház, az utcai, a kert vagy a rekreációs terület. Általában ebben az esetben az ágyak a hely oldalán találhatók, a kerítés mentén gyakran növényi cserjék, szeder, ribizli vagy egres. A nagy fák a központban helyezkedhetnek el, és rekreációs területet biztosítanak árnyékában felfüggesztett székekkel és asztallal. A virágokat általában a ház ablakai alatt ültetik, azonban érdemes meglehetősen elosztani őket az oldal mentén.

Gyakran párhuzamosan párhuzamosan. Általában a bejáratnál kezdődik, és az ágy mélyén található ágyakhoz vezet. Az egyenes pálya mentén a kis fák beültethetők, létrehozva egyfajta ligetet. Jellemzően az egyenes pályával rendelkező elrendezés megosztja a területeket a négyzeteken – lesz egy kert, amely a ház oldalán helyezhető el, a helyszín szélén, az ágyak és a gazdasági helyiségek helyezkednek el, és a Az utca oldalán egy hangulatos zónát szervezhet a kikapcsolódáshoz. Az összes ilyen helyek mérete kizárólag a tulajdonos igényeitől függ – kiszámítható, hogy hány méterre van szükség ahhoz, hogy mi szükséges, és rendezze a pályát a számításoknak megfelelően.

Néha az oldal elrendezése az átlós. A legjobb az összes lehetőség alkalmas azok számára, akik egy tágas kerttel rendelkező kis házat akarnak. Az átlós pálya egyik oldalán egy lakóhelyterületet terasszal helyezhet el – szabadidős terület lesz, amely kiegészíthető dekoratív cserjékkel és virágokkal. A másik oldalon az ágyakat zöldségekkel, gyümölcsfákkal és cserjékkel kell elhelyezni.

Gyakran a helyszínen kanyargós pályákat készít, és a hely több különálló zónára van osztva. Ilyen kialakítás rendkívül érdekes lehet, ha vizuálisan ezek a zónák, hogy bolondok a cserjék, borostyán vagy mesterséges sövény. Így minden zóna speciálisan kiderül – egy sarokban, hogy egy japán kövek kövek, a másikban – a növények növények, és a harmadik – tegyen egy kis dekoratív vízesést. Az ilyen design többnyire alkalmas azok számára, akik díszítik a telek és a híg dekoratív növények díszítését.

Hogyan lehet kibontani a helyet?

Ha 6 hektárnyi telek, akkor érdemes minden négyzetméter hatékonyan használni. Nem számít, milyen érdekes tervezési projekt, először is szükséges, folytassa a gyakorlati célokat. A cselekménynek kényelmesnek kell lennie a munka és a szabadidős tevékenység érdekében – túl keskeny áthaladást kell elkerülni, nehogy gazdasági helyiségeket kell elhelyezni a nehezen elérhető helyeken, vigyázzon az egyes virágágyakra és az ágyra. Annak érdekében, hogy a webhely tágasabbá váljon, és a lehető legkényelmesebb volt, fontos, hogy megfelelően zonálja a helyet.

Ha azt szeretné, hogy a terület többet nézzen ki, akkor meg kell kerülned a magas duzzasztót. A webhely bármely része jól láthatónak kell lennie, de ha a partíciókra van szükség, érdemes használni ezt a hálót göndör növényekkel és cserjékkel. Kerítés körül egy telken vagy hasonló magas akadályok a kertben, vizuálisan csökkenti a már kis helyet. Ha a tulajdonos valamilyen okból kénytelen lenne kerítést tenni, akkor világos árnyalatokban kell lennie.

Ha azt szeretné, hogy a webhely jobban megjelenjen, mint amennyire ténylegesen meg kell kerülni a nagy cserjék és fák rendes leszállását. Az ideális lehetőség a fák kaotikus ültetése lesz.

Ugyanez vonatkozik a fényes színekkel rendelkező növényekre, amelyek azonnal feltűnőek – meg kell próbálnod, hogy ne koncentráljunk a virágzó növényeket egy helyre, hanem az egész helyszínen szétszereljük őket.

Szintén kiemelnie kell egy helyet a fórumon. Nem hordoz gyakorlati jelentőséget, hanem kiterjedt gyep, a telek tágasabb lesz. A gyepen azonban a pihenésre használható – a fűben piknikeket és napozást költhet. Nos, ha az ágyak is meg vannak osztva, és formájuk nem lesz közvetlen – akkor tekintheti meg a félköríves és spirális verziókat, amelyek nagyon érdekesek és modernek tűnnek, és hozzájárulnak a tér bővüléséhez is.

A regisztrációs lehetőségek

A tájkép kialakítása lenyűgöző folyamat. Számos érdekes döntés van a webhely elrendezésére, amelyek közül sokan saját kezével megvalósíthatók. Mindazonáltal szem előtt kell tartani, hogy egy 6 hektárnyi kerti területen a tervezésben érdemes eljárást folytatni a gyakorlatiasság és a kényelem szempontjából – jobb, ha előnyben részesítjük a lakósav kialakítását, hogy a dekoratív elemek feleslege ne zavarja a munkát és pihenjen az oldalon.

Ugyanakkor tanácsos biztosítani, hogy az ország területe gyönyörű és érdekes legyen – kipróbálhatja a következő tervezési elemeket.

  • Hogy a táj nem unalmas, akkor ez többszintű. A kövek és töltések segítségével lehetséges a természetes dombok utánzása, amelyek érdeklődnek a virágokkal és a zöld növényekkel díszítettek. Hasonló egyszerű elemek változatosabbá válnak, és egy személyiségnek adják.

  • Sokan szeretnek tartályokat, szökőkútokat vagy vízeséseket a telken. Valójában a víz zúgása jól pihentető és hozzájárul a harmonikus légkörhöz. Emellett még a kis területen a minimalista bútorok körülményei is, a mesterséges tározók vonzzák a figyelmet, és érdekesek.
  • Különböző kerámia és kőszobrok, a dekoratív állati figuráktól kezdve, és az ősi szobrok másolatával végződnek, szintén kíváncsiak lesznek kiadni. Egy kis területen ilyen dekoratív elemeket nem szabad visszaélni, de számos ilyen másolat meglehetősen megfelelőnek tűnik. A modern boltokban minden ízlésre könnyű megtalálni a szoborot – olyan opciókat választhat, amelyek harmonikusan kombinálják a háztervezéssel.

  • Azt is gondolnod kell a világításról. A pályák mentén nem lesz felesleges a kis lámpák telepítéséhez, mivel mind a praktikus, mind a dekoratív funkciót teljesítik. Most nagyon érdekes vagy foltos méretű opciók találhatók, amelyek érdekes designelemsé válnak.
  • Ha a webhely tulajdonosa közel van a design verzióhoz a rusztikus stílusban, akkor elhelyezheted a madárijesztőt az ágyak közelében. A modern válás közül nagyon érdekes számok találhatók, amelyek eredetileg kiegészítik a telket.

  • Az ősi stílusú ismerősök esetében mindenféle ívek és oszlopok alkalmasak lehetnek. A kis területen túl sok magas elemet nem szabad elhelyezni, ha egy ívet vagy egy oszlopot helyez el a terasz közelében, akkor meglehetősen megfelelőnek tűnik.
  • A kis oldalakon a japán tervezés tökéletes. Érdekes hatalmas kövek fognak tökéletesen adhat ki a cselekmény és osszuk zónák, és a miniatűr fák meg nagyon érdekes, és nem a fék ismét területére. Érdemes megfontolni, hogy az ilyen kialakítás nem valószínű, hogy harmonikusan ötvözi az ország térségének hagyományos kialakítását. Ha úgy döntenek, hogy egy laconikus japán stílusban tájképet hajtanak végre, akkor az összes telek ilyen módon kell kiadni, vagy egy kis sarkot osztanak ki a japán kert számára, a tér többi részétől elkülönítve.

A növények és a fák kiválasztása

Nagyon fontos kiválasztani a megfelelő növényeket a webhelyére, mert meghatározza az egész terület megjelenését. Ha a kertre tervezett növényi leszállás, akkor a dekoratív növények kiválasztása bonyolultabb. Fontos, hogy helyesen választsuk őket, hogy az ország területe elégedett legyen a megjelenésével.

Amikor egy kis területen leszállási színek lesznek, hogy jobban megfeleljenek az egész térben. Figyelembe kell venni a színkombinációkat is – ebben az esetben nem kell éles kontrasztot csinálni. Gondolnia kell a tervezésre, hogy a színek simán áramlottak egymásba. Ezenkívül jobb növény növények, hogy mind a tavasz, mind a nyár, és az esés virágzó kert maradt. Az egyik telken a crocuses, a crysophiles és a krizantémok – ez az, hogy a tavaszi korai hónapokból származó virágzást az ősz közepéig biztosítják.

A rózsaszín cserjék nagyon jól nézhetnek ki – megfelelő gondossággal, néhány hónapon belül örülnek virágzásukat. Ezenkívül a rózsák könnyen felveszik a kívánt színskála alatt, mert nem csak piros vagy fehér, hanem sárga vagy lila. Leggyakrabban pontosan ilyen cserjék vizuálisan elhatárolják az ország területét.

A krokomok, a jácintok, a nárciszok és a tulipánok tavasszal örülnek virágzásukat. Az egész országban kereshetők, mert ezek a virágok meglehetősen szerények. Minden nyáron virágozhat az íriszek, a peoniesek, az árvácsák és a harangok, azonban különösen gondosan figyelemmel kell kísérniük, elkerülniük kell a földet vagy a túlcsordulást, valamint bőségesen használni a műtrágyákat a virágzáshoz. Ami az őszi időszakot illeti, figyelembe veheti asztereket, a gladiolust és a krizantémokat, amelyek kedvező időjárási körülmények között, októberi elején virágozhatnak.

tizenegy

Fotók

A színek mellett a zöld növények is hordozzák a dekoratív funkciót. Szükséges, hogy a füves gyepeket a lehető legnagyobb mértékben – kibővítse a helyet, és gyönyörű lesz. Ezenkívül különféle göndör növényeket fogadnak el a kis nyári házakon. Például Ivy, díszíthet egy házat vagy egy teraszt, vagy kis partíciókat készíthet a helyszínen, amelyek szervesen illeszkednek a tájba.

A fák is jobban eltűnnek az oldal teljes területén. Ebben az esetben a preferenciát kis opcióknak kell megadni, ha a hely korlátozott. A törpe fenyők és karácsonyfák különösen jól nézhetik meg a webhelyet, és egész évben örömet is örülnek.

Attól függően, hogy a régiótól és az időjárási körülményektől függően érdemes megfontolni és gyümölcs növények: cseresznye, almafa, köpeny, sárgabarack. Az ilyen nagy fák jobbak, hogy ne üljenek a cselekmény közepén, hanem a.

Szép ötletek

Ha a tulajdonos gondolta a kerti telek tervezői projektjét, akkor először gondolkodnunk kell az összes részletre, de csak akkor telepítsük a dekoratív terveket, vagy vásárolnánk növényeket.

Az alábbiakban több érdekes példa van egy kis területre való igazi tervezésre.

  • Ha nem szeretem a gyepet, akkor egy kőterületet állíthatok ki – az ilyen anyag fényes árnyalatai lehetővé teszik a teret. Emellett az ilyen háttéren még a zöld növények is kiemelkednek és elegánsak. A kő előnye abban rejlik, hogy gyakorlatilag nem igényel gondoskodást.

  • Szükség van a lakóépületekre és a rekreációs területre virágzó növényekkel. Nos, ha az ablakok a ház közzéteszik a virágágyások és virágzó cserjék ültetett körül a teraszon – ez lehetővé teszi, hogy élvezze a gyönyörű kilátás pihenés alatt, és lélegezzen kellemes illatot.
  • Kis területeken a legjobb, ha az ágy nem szabványos tervezése van. Ne helyezzen zöldségeket sorokkal – az ágyakat körbe vagy spirálba helyezheti. Ennek a megoldásnak köszönhetően még az ágyak is úgy néz ki, mint a táj díszítő eleme.

Ezenkívül a puha vonalak lehetővé teszik a helyet vizuálisan bővítve, és az ilyen ágyakhoz való menés sokkal könnyebb lesz, mint amikor a növényeket sűrű sorokkal ültetik.

A következő videóban megtalálja a 6 hektáros telek tájképének felülvizsgálatát.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: