Gaulteria hazudik: a növekedés leírása és szabályai

Számos dekoratív cserje van, akik kellemesek a szépségükre és a kegyelemre. De a tömeges növényi kertészek sokféleségével, érdemes időközönként bővíteni ezt a listát. A viszonylag ritkán használt kultúrák jó választása Gaulteria fekvő – megérdemli a leginkább alapos elemzést.

Leírás

A Gaulteria általánosan elfogadott botanikai besorolása szerint:

 • Heers családja
 • Herald rendje;
 • a dicotomikus osztály;
 • A növények virágvilágának minisztériuma.

Természetes körülmények között Ez a dekoratív cserje lakik az észak-amerikai erdőket. A bolygó más részeiben szívesen termeszti. A növényi magasság viszonylag alacsony (maximum 15 cm). Ezt az egész évben zöld színének megőrzése jellemzi.

A Gaulteria elhagyja ellipszis formáját vagy ovális. A lap hossza 2-5 cm, és a szélesség csak 1-2 cm. A növény levelei számára az egyedülálló szagra jellemző. Fehér virágok alakúak hasonlítanak a harangok, hossza elérik a 0,5 cm-t. A telített-vörös gyümölcsbogyók átmérője 0,6 és 0,9 cm között változik.

A fuvarozóból származó illóolaj kenőcskává és az éles reuma hatás elleni küzdelemre.

Gaulteria nagyon jól tolerálja kemény hideg. Ezért biztonságosan tenyészthető a nyílt talajban hazánkban. A kultúra alternatívája – amerikai körte; Észak-Amerikában, keleti tea bogyónak hívják.

Alacsony hőmérsékleten a levelek egy jellegzetes bíborvöröset kapnak, és még szépebbek. A gulteria virágok fehér színű és rózsaszín árnyalattal rendelkeznek, ritkán gyűjtenek a virágzatban (egyedül nőnek) és lefelé.

Ezeknek a virágoknak a habverője 5 szirmai van. Gaulteria jó méz. A Blossom lefedi július, augusztus és szeptember. Ezt követően a skarlát színű kis bogyós gyümölcsök alakulnak ki.

A növény minden része kellemes illatú, és levelei használhatók terápiás teák előállítására.

Gaulteria bogyója, bizonyos források szerint, az indokolatlan, de a veszélyek nem képviselik.

Ezt meg kell jegyezni Ezek a gyümölcsök szívesen élvezik az észak-amerikai erdő madarakat, rágcsálókat és mindenszívó állatokat (Még a medvék is enni őket). Az USA-ból és Kanadából származó kiadványok ugyanakkor azt állítják, hogy a bogyók használhatók, de ízlése mindenhol más módon emelkedik.

Egyes véleményekben az ilyen gyümölcsök hasonlítanak a pénzverdével, más emberek vannak egyesületekkel “egyes tablettákkal”. Tiszta formájában kevés ember eszik őket, de mégis kulináris felhasználás az elakadásban, a pite és a pite töltelékében, a díszítő sütemények meglehetősen lehetséges.

Leszállás

A fekvő Gaulteria a téli keménység kategóriájának 4. növényének minősül. Ezért biztonságosan növelhető a moszkvai régióban és a szomszédos régiókban. A kultúra átadhatja a téli hideget -30-ra, és akár akár -35 celsius fokig is. De ha a fagy erősebb, vagy a hóborítás nem elegendő, még mindig fagyos. A tavaszi fagyokból származó problémák fordulhatnak elő.

Figyelembe véve mindezt, szükség van a tavaszi hónapokban egy fuvarozásra. Csak ezzel a feltétellel ideje lesz gondoskodni és alkalmazkodni a fagy kezdete előtt.

FONTOS: Leszállás esetén lehetetlen olyan gyümölcsöző növényeket használni, amelyek szívesen értékesítik az összes óvodát télen.

A sokkal jobb pontszám viszonylag nonszensz zöld másolatokat kaphat. De ha használjuk őket, még mindig sok munkatársa van. Az a dolog az, hogy az amerikai vendég nevet adni egy egyszerű növény – azt jelentené, hogy az igazság ellen süllyedne. Mert a humusz tőzeg talajában gazdag. A földet nedvességgel és elég hűvösnek kell lennie. A savanyú vagy gyengeségi talajok alkalmasak, szigorúan 5-6 egységgel. Ugyanakkor a hulteria termesztése fél alatt.

Nagyon vastag árnyék vagy egy elhúzódó szárazság befolyásolja az ilyen kultúrát halálos. Ha a talaj meglehetősen nedves, jobb, ha egy csipke árnyékkal rendelkező webhelyekre navigálhat, lombhullató vagy más örökzöld növények által létrehozott webhelyekre. Gaulteria a versengő növényekkel együtt járhat. A legjobb talaj a kisasszony számára egy laza talaj, amelynek fő része a tőzegen lesz.

Győződjön meg róla, hogy vigyázzon a tisztességes vízelvezetésre, mivel ez a növény gyorsan meghal, amikor elárasztja és csak erős hidratálója a gyökereknek.

Szigorú tőzeg hiányában a leszállási kutak kombinációval vannak kitöltve:

 • 2 megosztja a humalmat;
 • 3 darab tűlevelű alom;
 • 1 homokos részvény egy nagy frakció.

  A sűrű agyaggal rendelkező helyek vagy nem eléggé telített hasznos anyagok javulnak. Ehhez először el kell távolítania a felső réteget. Ezután a leszállás jól tölti ki a hiányzó összetevőket. A leszállás mélysége 30-40 cm-ig változik. A vízelvezetéshez riasztást vagy törött téglát használ.

  Gondoskodás

  Amikor egy nyitott talajban lúgos reakcióval növekszik, a Gaulteria kissé savas vizet öntött. 3 liter 15 g citrom- vagy oxálsavra van felszerelve. Még 10 liter vízben 30 ml vászonkoncentráció 9%. Tavasszal a növényt komplex kompozíció táplálja a rhododendronok számára. 20-30 g ásványi műtrágya 1 kV-ra állt. M.

  Minden vegetatív szezon elején túl régi szárított hajtások levágnak. Forró napokban Gaulteria permetezést és szisztematikus öntözést igényel. Meg kell tennie a csapadék elégtelen mennyiségét, még akkor is, ha a hőmérséklet kicsi.

  FONTOS: Gaulteria olyan, mint más Heather nagyon szenved a túlzott víz keménységgel. További téli menedékhelyre nincs szükség.

  A tenyésztési módszerek

  A vetőmag tenyésztése meglehetősen ritka – nehéz, és nem teszi lehetővé a fajta előnyöket. A formák sokkal könnyebbé válnak. Leggyakrabban ezt a kultúrát megszorozzák a föld ábrázolásával. Amikor egy évre megy, elválaszthatja a gyökér hajtásokat.

  FONTOS: Az ilyen palánták gondosan követik a víz várakozási idejét.

  Általában az istenek elkülönülnek a kezdeti növényektől az ősszel. A gyökerek átültetésének folyamatában a lehető legkevesebbre kell érinteni.

  Jobb, ha átülteti Gaulteria szemüveget egy földes szobával együtt.

  A vágásokat nyáron vagy őszi hónapokban vágják le, és A legjobb anyag a részlegesen látszólagos hajtások teteje. Ezek a növényi részek kezeljük gyökér képződését serkentő, ami után gyökereznek nagy homok alatt a film alatt mérsékelt világítás.

  Lásd alább.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: