Geranium illatos: leírás, fajták, leszállás és gondozás

A Pelargonium és a Geranium nevei között, amennyit tudsz, a mai napig zavart. Kezdetben a PelarGonium elkülönült Gerani-tól. Karl Linny, Svédország botanikus, rendkívül egyetértett ezzel. Ennek az elégedetlenségnek az okait bárki számára továbbra is ismerték. A XVIII. Század közepén közzétett munkájában kétféle Pelargonium nevű növényt ötvözi. A tudomány más képviselői voltak, és erőteljesen ellenezték ezt az elképzelést, de a vállalat megalapozott sztereotípiájának megszüntetése lehetetlen volt. Tehát ma a közös emberek pelargóniumát gyakran Geranium nevezik.

Leírás

PelarGonium (geránium illatos) – Geranium családja, évelő növény. A név “Crane” jelentése görög fordításkor. A véres lapok félelme után a gyümölcsök elrejtenek egy hosszú üreg bátor. Az anyaország szép színek Dél-Amerika. Jelenleg ez a virág nagyon népszerű az otthoni tenyésztésben és a virág dekoratív díszítésében. A színek fényes változatos színének köszönhetően a gondozásban a Geranium illata továbbra is az egyik kedvenc növényvirágok. Megkülönböztető jellemzői – illat és orvosi tulajdonságok. A virág különböző szaga Amazes Imagination: Az ízek között rózsák és narancssárga, mész, szerecsendió, cédrus, ananász és még csokoládé szaga van.

Népszerű fajták

Gerani fajták sokat vannak, és mindegyiküknek van egy megkülönböztető jellemzője, még a szaga. Ismert és a tiltott fajta geránium, de nem található olyan gyakran a virágvíz gyűjteményében.

 • Befejezett és minden kedvenc Lemon Geranium. Ez a legnagyobb képviselő, mert a gazdaság magassága kedvező körülmények között eléri az egyik és fél méteres magasság. Az ilyen geránium illatos illat illatú. Citrom Geranium Care, mint a legtöbb rokon, szerény. Alkalmas a nyitott talaj karbantartására. A levelei nagyon szépek, vizuálisan ágazatokra osztva, mint a hópelyhek, telített zöld színű, növekedési vektor. Az ilyen geránium rosszul tolerálja a hőforrásokat.

 • Geranium Candy Dancer – Egy másik ilyen képviselője, amelynek illata a citrom illatához kapcsolódik. De sok virágtermék azt fogja mondani, hogy a levelek keletkeznek a keleti szobák szaga – Rakhat Lukuma. A lap legkisebb érintésével az illat kitölti az egész szobát. Nem csoda, hogy a növény neve a növény – “Sweet Dancer”. Ez virágzik az ilyen geránium rózsaszín virágokkal, sötét fröccsenő.

 • HRanie fajta – “csokoládé” Csodálkozik az egyéniségével. A növény lombozatának változó színe van a csokoládé-barna színnel, hogy mentse zöldre a szélekre. Virágok, szabályként, könnyű árnyalatok gyűjtöttek a virágcsonkokban, 10 cm-re. Ez a fajta színt jelenleg aktívan használják az épületek díszítésére, a felfüggesztett virágágyásokra és az erkélyekre.

 • Gerana Ardwick fahéj – nagyon kompakt bokor. A levelek aromája hasonlít a fahéj szaga. Az állandó virágzó fehér kis virágzatnak köszönhetően ez a fajta nagyon szereti a virágot. A levelek dőlésszöge ezüst színt ad nekik, málna árnyalattal.

 • Gerana Jótékonyság Az aromája narancssárga és rózsa illatanyag keverékével hasonlít. Ez egy nagyon egyszerű virág, kis szirmai rózsaszín árnyalatú bimbója Marsala színekkel. Érvényes, a fény zöld, fehér kimával.

 • Gemstone – kilátás Gerani egyszerű, nagy színek színekkel. A fajok virágzása megkülönböztethető a buja virágzás. A leveleknek erős citrus illata van. Növénymagasság több mint 50 cm.

Leszállás

Sok virágvirág konvergál, hogy a geránium meglehetősen szerény növény, és nem igényel különleges ellátást. A bőséges virágzás és az egészséges geránium növekedés esetén megfelelő feltételekre van szükség. Az ültetéshez szükséges talajnak savas vagy semlegesnek kell lennie, és a teljes készítmény laza, levegő, tőzeg és homok hozzáadásával. Egy ilyen összetételben az üzem a legkényelmesebb lesz. Az ásványi összetételre összpontosíthat. A bőséges öntözés geráni ellenjavallt, de az üzem képes lesz átvinni az üzemet a szárazságra.

A geránium szereti a hőmérsékletet + 15c-t, hanem ilyen hőmérsékleti rendszert hoz létre, például otthon szinte lehetetlen. Logikus, hogy a nyitott nap sugarai geránium súlyosan átadódnak, és árnyékolást igényelnek. Az üzem helyének optimális lehetősége érintetlen oldal. A geráni kirakodás elve, mint minden növény, hasonló, és nem igényel speciális eszközöket. A kertben való leszállás, a dugványok gyökere a tőzegre vagy a homokba, és otthon használhat Perlite-t.

Gondoskodás

A Geranium nagyon gyakran nőtt apartmanokban. Kilátás a Geranium szobáiban. Otthon, a virág nagyon szerény az ellátást, de ennek eléréséhez bőséges egészséges virágzása a növény, akkor létre kell hozni elfogadható fogvatartási körülmények. Ezenkívül az üzem minden fokozatának bizonyos követelményei vannak. Vannak alapvető tartalomszabályok, miközben a virág megfigyelése kényelmesen érzi magát: Optimális fénymód, elegendő páratartalom, a jobb levegő hőmérséklete és a talaj termékeny összetétele.

 • A geránium szereti a megvilágított szobákat, de elkerülni kell a közvetlen napfény lombozatát. Ha a virág lombozata halványzöld lesz, akkor azt jelenti, hogy a növény fényhiányt tapasztal.
 • Mint minden szoba növény, a geránium nem szereti a vázlatokat és a hideg levegőt. Optimális levegő hőmérséklete otthon – + 20c.
 • A geránium teljesen megóvja a páratartalmat, de emlékezni kell arra, hogy a fazékban lévő talaj nem tűnhet el.
 • Geráni pihenőidő télen. Ebben az időben néhány fajta eldobja az összes virágot. Március-áprilisban a virágzási időszak folytatódik és folytatódik, augusztusig a kényelmes tartalom feltételek mellett.
 • A növény talaját egy kész szubsztrátum megvásárolhatja, amely már homokot, földet és tőzeget tartalmaz. Kívánatos, hogy a következetességében levegő volt. Az alján való tervezés során a potnak meg kell határoznia a clamzitot – ez elkerüli a víz stresszét.

A tenyésztési módszerek

A geránium számos rendelkezésre álló móddal megszorul: a bokor, a magvak és a dugók szétválasztása. A Pelargonium tavaszi tenyésztés optimális időszaka. A ragyogás a Gerani legegyszerűbb és leginkább megfizethető módja, még egy szerető is megbirkózni fog vele. Ehhez meg kell vágnia egy darabot egy felnőtt növény szárából, hogy egy kicsit megszáradjon és erősítse meg az elkészített földet. A gyakori öntözés és permetezés nem szükséges.

Általános szabályként a cutleteket nagyon gyorsan gyökerezik. Elkészíti az üzem menekülésének körülmetélésével, miközben meg kell felelnie a körülmetélési szabályoknak: a tetejét a vese fölé vágja, az alsó – alatt. A vágás teteje vízszintesen, alul – akut szög alatt van. A tapasztalt virágcsökkentők előzetesen előkészítik a dugványokat. Ehhez egy felnőtt növény, mély vágások készülnek, melynek helyén a következő gyökerek jelennek meg egy ideig. Ebben az esetben a vágás gyökerezésének folyamata sokkal gyorsabb lesz.

Szorozzák a geránium magokat, nagyon fáradságos folyamat, és gyakran sajnos, nem ad eredményeket. A magvak jobbak, ha a tavaszt vesszük, amikor elegendő mennyiségű napfény jelenik meg. A magok csírázásához a talaj fertőtlenítésére fertőtlenít, hogy elkerülje a betegségeket, tegye ki egy kis tartályt. A magokat a talaj felett helyezik el, és egy kicsit szopni. Az optimális páratartalom fenntartása érdekében az ültetést polietilénnel fedheti le, és meleg helyre tegye a tartályt. Hogyan jelenik meg a palánták, a film megtisztul, és amikor megjelenik a levelek, az üzemet egy nagy potba lehet ültetni.

Gyakran előfordul, hogy a vetőmag elkezd rotálni. Ennek elkerülése érdekében gondosan figyelemmel kell kísérni a talaj páratartalmát. Nagyon fontos, hogy ne hagyja ki az időt a csírák átültetésére. Különben csak összekapcsolódhatnak. 2 héttel a Sprout Föld átültetése után ásványi anyagokat érez. Teljes levelek Geranium csak az átültetés után csak 5-6 hónapig kerülnek adásra.

A Tenyésztés Geranium lehet mindketten hajtás, ha egy felnőtt üzemnek nagy méretű. Előzetesen virágot kell fektetnem. Az üzem óvatosan kell kihúzni a pot, osztva részek mellett a gyökérzet és a föld a cserépben a hordozóval. A talajt gyökerezésre kell készíteni. Az optimális lehetőség lesz a dagasztás, a föld és a tőzeg. Nem szabad elfelejtenünk a vízelvezetésről.

Betegségek és kártevők

A geráni minden rendszerűségével vannak olyan betegségek és kártevők, amelyek károsíthatják a növényt. Ha az egyszerű szabályokat megfigyeled, akkor a Geranium kérem, hogy a virágoddal. Vannak alapvető jelek, amelyek jelzik a betegség megjelenését:

 • A foltok megjelenése a növény leveleien olyan mutató, amelyet a gomba vagy vírusok befolyásolnak. A betegség további tenyésztésének elkerülése érdekében a leveleket el kell távolítani és feldolgozni a szárakat egy speciális előkészítéssel.
 • A lombozat bőséges táplálása – a növényi gomba sérülésének jele.
 • A szőrszálak a baktériumok veresége. Kezelés ebben az esetben az előzőhöz hasonlóan – szükséges, hogy egy növény megfelelő gyógyszerrel.
 • A repülés a szürke rothadás vereségéhez igazol. Gyakran nedves és hideg helyiségekben jelenik meg. Ebben az esetben biztosítania kell a jó szellőzést.
 • Egy gyakori parazita, amely elpusztítja a gyökereket, és a növény halálához vezet – fonálférgek. Ilyen betegség esetén a Geraniumnak egyszerűen el kell dobnia, mivel a kezelés valószínűleg sikertelen lesz.
 • Amikor az a benyomás létrejön, hogy a virág lombozat beáraml, akkor ez is a betegség jele. A páratartalom és a fény hiánya az ilyen helyzet kialakulásának okai. Ehhez meg kell száradnia a talajt, vagy csak cserélnie kell. Ha a transzplantáció fontos a vízelvezetés hozzáadásához.

Gerani – Caterpillars leggyakoribb kártevője, TLL, termeszek.

 • Ha a növény levelei forognak, és a lövöldözés megáll, akkor egy gyökérrel borítva, akkor valószínűleg az üzemet a kullancs érinti. Hő és megnövekedett páratartalom – a megjelenés és a reprodukció optimális feltételei. A rovarok elleni küzdelemre szükség van a növény levelei szappanoldattal vagy gyógyszerekkel. Emellett a kullancsokkal való lézióját a sárga fröccsenés és a leveleken lévő száraz szigetek megjelenése jellemzi.
 • A szár alapja a szúnyog lárvák megjelenésének jele. A leggyakrabban a létezett növények és dugványok fertőzöttek. Az ilyen parazita megjelenése után az üzemet speciális gyógyszerekkel kell kezelni.
 • A lap deformációi, a láng, a barna foltok megjelenése jelzi a geráni tryps vagy eszköz vereségét. Caterpillars a lézióban az üzem elhagyja a dömping területét a leveleken vagy a szárakon. A Bellenka szabad szemmel detektálható. Ez egy rovar, fehér szárnyakkal. Elhagyja a kellemetlen ragasztószárnyt.

A piacon felajánlott valamennyi készítmény és a küzdelem módszerei ma nagyon hatékonyak, és minőségük sok virágcsökkentőt erősít meg. A rovarok elleni küzdelem eszköze még a legrosszabb kártevőt is leküzdeni fog. A megfelelő tartalom feltételeinek megfelel, a Geranium örömmel gazdagítja a bőséges virágokat, és töltse ki a szobát egy kellemes aromával egész évben.

Hogyan kell megfelelően ellátni a geránium illatost, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: