Gladiolus betegségek és kártevők: A küzdelem leírása és módszerei

Gladiolus – Kedvenc virágok sok kertész. Sajnos a kultúra vonzó megjelenését gyakori betegségek és rovarrohamok kíséri. A kirakodások megőrzése érdekében fontos megérteni, hogy nemcsak a növények kezelésének módja, hanem a betegségek megelőzésére szolgáló módszerek is.

A vereség okai és tünetei

Ha a gladiolusok sárgulnak a levelek, és a sérülés a tetejéről, utána elterjedt, majd eltűnik, akkor szárításról beszélünk. Ugyanaz a betegségnek van ilyen tünete, mint a sötét mélyfoltok előfordulása a Tunelukovitsa és a további testtartás. Ez a betegség a fertőzött leállítóanyag vagy a talaj érintett területeire való kiszállást okozva következik be. Ha a barna SPEK-k felmerülnek a lapokon, akkor a lemezek számának növekedésével nőtt, és haldoklik, akkor barna rothadásról beszélünk.

Ezt a betegséget ugyanazon foltok kialakulása határozza meg a szárak, a virágszirmok, sőt virágzik, amely idővel borított egy kellemetlen szürke árnyalatú bolyhos érintéssel. Ha a gyökér nyak lecsodálkozik, a levelek még színváltozások nélkül is meghalhatnak. Ismét a növényi megbetegedés oka a fertőzött izzók használata. Amikor a levelek levelei sárgulása, barna és végül száraz, valószínűleg a Gladiolus lecsodálkozik a száraz rothadással. Ugyanez mondható el a fekete vakító és lekerekített alak képződéséről.

Ha a Gladiolus virágok feleslegesen meghosszabbulnak és csavartak, de túl sok idő múlik a virágzás előtt, egy virágmozaikról szól. Ugyanez jellemzi az utazások vereségét. Apropó, A különböző forgások arra a tényre vezetnek, hogy a rügyeket barnás árnyékban festjük, szárazon, de ne virágozzon.

Ha a rügyek virágzás alatt, nincs ideje elbocsátani, egy csínyalapú anyaggal borított, és a perianth “tele van vizes foltokkal, akkor a Gladiolus Botritia szenved.

Gyakori betegségek

A gladolus betegségek jellemzőek a legtöbb bulbousra. Mindegyik részletes leírása nemcsak a betegség okait feltárja, hanem megérteni, hogyan kell megoldani a helyzetet. Nagyon gyakran, a gladiolusok betegek, szárítással vagy sárga, nemcsak a gyökér, hanem a virágok is. Ebben az esetben a betegség akár a felszíni növényt, akár a klubnelukovitz forgását lehet. Ha a Gladioluses megbetegedett a Yellowness-ből, akkor meg kell pusztítania az összes sérült növényt, és minden elkeseredett klubnellukovitsa. Ugyanezen a helyen, a kultúra ültetése csak 3-4 év után megengedett.

A nyitott talajba való leszállás előtt az ültetési anyag tartható a bársonyok infúziójában körülbelül 8-10 óra. Ezután a virágok dobása után a cserjéket ugyanolyan eszközökkel kell önteniük. Elvileg megpróbálhatsz ásni a kútok beteg példányait, elérve a tuberukovitokat, és öntsük a fokhagymát, 30 grammot, amelyek elváltak egy liter vízben. Ezután a kutakat talajon zárják le, és 5 nappal később minden hígított mustárpor dolgozik.

Olvasson tovább  Mimosa Szégyen: Leírás, leszállás és gondozás

A barna rothadás befolyásolja a növény minden részét. A leküzdéséhez a vetésforgás szabályát kell használni, győződjön meg róla, hogy megszárítja az izzókat, és a megfelelő hőmérsékleten és páratartalomban tárolja őket.

Az ültetés előtt a tuberukovitsa rendes élelmiszer-szóda megoldása. A fertőzött növényeket rézgőzzel vagy burgláris folyadékkal is permetezzük, amely kevert.

A rozsda megjelenik a színek gyökereiben, így nem mindig lehetséges azonnal észlelni. Idővel a leveles lemezek kitettek. Az érintett gumóknak azonnal meg kell ásniuk és égetniük kell. A tenyészet egyéb gyakori betegségei közé tartozik a száraz és szilárd rothadás, bakteriális rák és gladiolus mozaik. A kastély egy fej – ez a betegség csak azoknak a gladioluszoknak tűnnek, amelyeket délen termesztenek, rengeteg száraz forró napokkal.

Határozza meg, hogy a probléma meglehetősen egyszerű – szokatlan volumetrikus, mintha duzzadt, fekete csíkok vannak kialakítva a bezárásokon. Ezekben a neoplazmákban van, és a gombák vitái letelepednek. Proward, elhagyják a “menedéket”, és elterjedt a szél meglehetősen hosszú távolságok. Így még egy cserje képes megfertőzni az egész kerti telek lakosait. Gladiolus, amelyet a fejek érintenek, azonnal ásni és égették. A betegség megelőzése sok máshoz hasonló – az izzók hőkezelésnek vannak kitéve, és a leszállás magukra permetezés betörő folyadék.

Közös paraziták

A Gladiolus ágyakban található leggyakoribb kártevők hármas és gyökér hagymás atkák.

Kirándulások

Az utazások nemcsak a gladiolus minden fajta, hanem írisz, nárciszok, szegfűszegek és egyéb népi kultúrák is kárt okoznak. A rovarok könnyen azonosíthatók a megjelenésben: egy barna hívó egy-másfél évig milliméterrel egy fekete fejjel van jelölve. A pesti szárnyak szegélyeznek. Az utazások lárvák világossárga festéssel és vöröses szemekkel rendelkeznek. Hossza is 1 milliméter.

A téli felnőttek aggódnak, az izzók mérlegei alatt bujkálnak. Ha a hőmérséklet meghaladja a 10 fokot, akkor a rovarok elkezdik a reprodukciót. Egyenesen az izzók fejlődése és lárvák, húzza a gyümölcsleveket a Gladioles. A kiszállást követően a reprodukciós folyamatot csak fokozzák, és a viráglaplemezeket foltokkal, fehéren és fekete pontokkal, valamint sárga stroke borítják. Amikor a Gladiolus megjelenik rügyek, az utazások behatolnak.

Olvasson tovább  Hydrangea Tree "Pink Anabel": Leírás, leszállás és gondozás

A hatásuknak köszönhetően a virágok elkezdenek elhalványulni, elaludni és elveszítik dekoratív megjelenését. Őszi idő alatt a rovarok az alacsonyabb leszállási szintekre kerülnek, és a melegebb helyet választanak. A Clubnellukovits tisztítása során az utazások a mérlegük alatt kerestek, és a ciklus ismétlése. By the way, lehetetlen megállapítani, hogy az ültetési anyag már meglepődik a kártevők, lehetséges a megjelenés.

Mivel a rovarok takarmánya gyümölcslevek, az izzó szövet kezdődik pisilni és borított barna barna kéreg. Ezután a mélypontok ragyognak, ragadósvá válnak az érintésre, és a végén tüsszentés és fekete.

Gyökérolaj kullancs

A gyökér hagymás kullancs fenyegetővé válik számos hagymás növény, Narcissus és Gladiolus között. A rovarok 1,1 milliméterrel nőnek, és világossárga fényes színűek. Kártevők laknak a talajban lévő növények maradványaiban, így azonnal “ugrás” a csak kirakodásokhoz. Az izzók belsejében sérüléseken vagy adományozáson esnek, majd elkezdenek elhalasztani a tojás belsejében. Már egy héttel később a gumó tele van lárvákkal, amelyek táplálják a léjét. Amint azt kitalálod, a gladiolus fejlődése lelassul, a lap felülete sárga és további elhalványul.

Nem kevésbé gyakran A gyökér hagymás kullancs elkezdi cselekedni a vetőmagot, letétbe helyezve. A régi mérlegek és gyökerek jelenléte csak növeli ezt a folyamatot. Megmutathatja a kártevőt az izzók állapotában – vörösbarna csővel borítja, majd elkezd rothadni. Ha ezt a gumót tervezi a földbe, akkor az egész telek fertőzése lesz a növekvő növényekkel együtt.

A kezelés módszerei

Ahhoz, hogy megszabaduljon az utazásoktól, számos eljárást kell tennie, amely a vereség súlyosságától függően ötvözi őket. A rovarok nagy populációjával a lehető leghamarabb levágni kell a növények őszét, hogy ne adjanak nekik, hogy elrejtsék az alsó szinteket, majd az izzókban. A paraziták elleni küzdelem magában foglalja az ilyen kötelező eljárást, mint a csúcsok és más növényi maradványok megsemmisítését a szezon befejezése után, valamint a talajellenállás. A fertőzött gumókat úgy kell kezelni, vagy 5 percig csökkenteni kell a vízbe, körülbelül 50 fokos hőmérsékleten, vagy a “karbofoszómák” permetezésével 2 gramm, amelyeknél egy liter vízben oldódik. A feldolgozásnak a szárítást követnie kell.

Olvasson tovább  A MOTOBLOCK "NEVA" gombócok jellemzői

Amikor a Clubnelluca visszahúzódik a tároláshoz, amikor egy utazásokat észlel, át kell mozgatni őket krétával vagy speciális mészvel. Általában 20-30 gramm kerül sor egy kilogramm leszállási anyagon. Az izzókra is elrejtheti az izzókon a naftalinnel töltött csomagban és 10-15 példányban, csak 3-5 gramm por szükséges. Ezután a gumókat szellőztetik és tárolják naftalin nélkül.

Közvetlenül a leszállás előtt minden fertőzött mintát meg kell pusztítani. Ha a károsodás tünetei már a növekvő gladiolusban jelennek meg, akkor a 10 százalékos “karbofoszóma”, 75 gramm 10 liter vízben gyógyulhat meg.

Annak érdekében, hogy ne kezelje a gladioluszokat a kullancsoktól, fontos, hogy minden esik az összes növényi maradékot, valamint a már fertőzött izzókat. Az ültetési anyagot fel kell szabadítani a gyökerek és a régi mérlegek, valamint a szürke vagy a kréta felfüggesztése, körülbelül 20 gramm / kilogramm gumi. Télen kövesse a hőmérsékletet 2-5 fok, valamint a páratartalom, amely nem haladja meg a 60% -os szintet.

A fertőzött mélypontok körülbelül 5 percig ellenállnak a vízben, 50 ° C-ra melegítve, vagy egy héttel 35-40 ° C-ra melegítjük. Ezenkívül hasznos lesz, hogy félidőben vagy óránkénti tartózkodás legyen a “Celtan”, amelynek 3 gramm feloldódik egy liter vízben, vagy egy 30 százalékos “karbofos”, 5 gramm folyékony liter.

A növekvő szezonban segíthet a “Carbofosom” vagy a “Celtan” öntözéshez.

Megelőző intézkedések

Számos olyan intézkedés van, amelyek segítenek és megakadályozzák a betegségek megelőzését és a rovarok megijesztését. El kell kezdeni azzal a ténnyel, hogy fontos megfelelni a vetésforgás szabályának, és minden évben a Gladiolus új helyre történő üzembe helyezéséhez. Így, A talajban és a növényi fragmensekben való viták és lárvák nem tudják újra megfertőzni a gladiolust. A leszállásnak magas színvonalú szellőzést kell kapnia, és nem túl sűrűbb. A fertőzött növényeknek gyorsan elválaszthatják az egészségesektől, vagy azonnal feldolgozhatják a fungicidekkel.

A mulch jobb, ha bármelyik fenyő tűket használ, vagy moha-sphagnum. A rendszeres feldolgozó rovarölőszer is fontos. A tryps hatásának elkerülése érdekében a Gladiols hagyma, a Calendula vagy a fokhagyma mellett ülhet.

Mi a teendő, ha a sárga levelek Gladioles a következő videóban sárgás.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: