Gladiolus virágzás után: hogyan kell törődni, és mit kell tennie?

Gladiolus – mágikus virágok, amelyekhez annyira megszoktuk az ősszel. Gyakran egy rohanó iskolások a tudás napján. És sok tapasztalatlan virágáramlásra továbbra is rejtély, mit kell tennie ezekkel a növényekkel. Valójában szükség van egy sor eseményt, pontosan mit kell mondani a cikkünkben.

A virág időtartama

A Gladiolus virágzási ideje közvetlenül a fajtától függ. Ezenkívül a kirakodás ideje nagy jelentőséggel bír, valamint az egyes területek éghajlati jellemzői. Korai fajták Kérjük, hogy a kertészek világos és gyönyörű virágokkal közelebb kerüljenek július vége felé. Augusztus vége és szeptember elején – a medián és a közepes színpad virágzás ideje. És végül a késői fajták teljesen őszek és szeptemberben és októberben színeket termelnek.

A színidő nagyon attól függ, hogy a korai gladiolust oltották. Abban az esetben, ha ez az eljárás túl késő, a kertész ebben a szezonban nem várja meg a színeket. Nagy jelentőséggel bírunk az időjárási viszonyoknak is. Bizonyos esetekben sok erőfeszítést kell tennie. Azonban, hogyan kell törődni a gladiolus után virágzás után, teljesen nem függ az időzítésétől. Egy sor esemény minden esetben ugyanaz.

Mit kell tenni az izzók tisztítása előtt?

A Gladiolust leggyakrabban a kertben vagy az országban termesztik. Miután harcoltak, a virágnak el kell döntenie, hogy mit kell tennie. A növények mögött óvatosnak kell lenniük az izzók tisztítása előtt. Miután a virágok maguk esnek ki, a virágok nem tűnnek túl szépnek és rendbennek. A megfelelő megoldás levágja a szárakat. Magasságuknak legfeljebb 30 centiméter kell lennie a talajszinttől. Az eljárás után a terület jól karbantartott. Ez is segít felkészíteni a hagyma magukat.

Az izzó érlelt, tápanyagokra van szüksége. A szárak levágása után az ásványi anyagok közvetlenül a klubokban fognak felhalmozni. A törzs és a levelek vágása mellett a Gladiolusnak hasznos készítményekkel és speciális készítményekkel történő feldolgozásra is szükség van, amelyek segítenek megvédeni őket különböző betegségekkel szemben.

A Bloomer csonkítása

Helyesen vágja a virágot a télen. Azonban még mindig van egy bizonyos rendszer, hogy betartsa. Először meg kell vágnod a színpontot. Használjon éles kést vagy sektor. Esténként történik, mert éjszaka, amikor az utcán hűvös, jobb lesz. A virágos kitöltéseknek körülbelül 4 centiméternek kell lenniük. A leveleket egy szintre vágják. Ha nagyvirágú fajtákról beszélünk, legalább 20 centiméternek kell lennie. A miniatűr fajták esetében elegendő 10 centiméterrel.

Locsolás

Az ősz kezdetével az öntözést csak a Gladiols késő fújó fajtáira lehet szükség. Azt tartják, amikor az időjárás melegíti a meleget és a napot. A víznek fel kell melegítenie és megvédnie kell. 1 négyzetméter elegendő 2 vödör, talán egy kicsit kevesebb. Szükségem van a földre egy negyedóra. Az öntözés mellett egyidejűleg meg kell lazítani a földet. A gyomok is eltávolításra kerülnek, és a gladiolusok megdöbbentőek. Azonban szeptember közepét követően az öntözés leáll, és a növények télre készülnek.

Podkord

A virágok és a lombozat levágása után a növény az összes erőt dobja az izzó kialakulására. Azért Annak érdekében, hogy megkapja a tápanyag maximális mennyiségét, a szár magassága több mint 20 centiméter. Az adagoló szeptember elején kerül megrendezésre. Ugyanakkor fertőtlenítésként működik. A kertészek a mangán alkalmazása. A Föld 1 négyzetmétere elegendő 5 gramm a víz vödörben oldódik.

kívül, Az őszi időszakban meg kell előkészíteni a webhelyet, ahol a tavaszi áramlások el vannak találva. Indítók számára a gyomok eltávolításra kerülnek, miután a talaj részeg. Szükség lesz a deoxinra, ezért elegendő a tőzeg hozzáadása homokkal vagy lime vagy dolomit liszt. Ha a föld homokos, a homokot humusz váltja fel. Ezt a friss trágyából kell elhagyni, mivel a gomba terjedését okozhatja. A földön esik, a káliumon és foszforon alapuló műtrágyáknak meg kell történni.

Talajfeldolgozás

Fontos pont a talajfeldolgozás. A különböző betegségek megelőzésére válik. Figyelmet kell fordítanod a gyomok és a szivattyúzás időszerű eltávolítására. Amikor a lazább javítja a Levegő-hozzáférést a gyökerekhez. Azért A talaj esik fertőtlenítése, lazítás közben 2% réz-szulfát-oldattal kell kitölteni. Helyettesíthető TIAZON-val. A virágok ültetése előtt a talajt “fitosporin” megoldással kell önteni. Nem fáj és mangán. Ezt követően a homokot hozzáadják a horonyhoz, és a gumókat ültetik rá. Megszórjuk őket is, és csak ezt követően – a talaj.

Mikor és hogyan kell ásni?

Az izzót 21 nap elteltével lehet ásni, miután a színpoharakat vágták. Azonban a legjobb, ha nem sietni és indít egy eljárást 4-6 hét után. Ez nem okoz nehézséget a korai gondolkodású fajták esetében. Ami a későbbi vezetési fajtákat illeti, itt az éghajlati viszonyokra kell összpontosítania. Ez az időszak lehetővé teszi, hogy teljesen új izzót és gyerekeket formáljon. Leggyakrabban az ásás közelebb van szeptember végéig. Ez releváns az ország legtöbb régiójához. A lapátok használatából jobb, ha a villák megfelelőek. Az eljárást száraz időben kell elvégezni.

Azt kell mondani, hogy a gyerekek az izzóhoz kapcsolódnak, nem túl megbízhatóak. Ebben a tekintetben az ásást nagyon óvatosan kell elvégezni, hogy ne maradjanak az ágyban. A gyerekek képesek kényelmesen túlélni a téli télen, és a következő évben a legváratlanabb helyeken esnek. Szerezd meg az izzót egy darab földön, amely után óvatosan csúszott minden tartály felett. Leggyakrabban a gyerekek nagyon sokat vannak. A szárat szinte teljesen vágja, megengedhető, hogy csak 1 centimétert hagyjon.

Abban az esetben, ha az izzó teljesen megtörtént, a régi könnyedén és sok erőfeszítés nélkül elválik. Más helyzetekben jobb, ha pár hétig várunk, akkor könnyebb lesz megszabadulni tőle. Az alapvető szennyeződések jobb eltávolítása azonnal. Néha lehetséges, hogy megcsinálja, öblítse le az izzót a szokásos vízben.

Miután az izzók ásottak, fel kell készülni a tárolásra. Először is, vizuális ellenőrzést végeznek. A folyamán világossá válik, a gumók végül érik. Az érés az izzók villogásainak sötétedése. Ebben az esetben a gyerekek nagyon könnyen elválaszthatók. Gondoskodjon a gumókra és a gyermekekre. A virágok megjegyezték, hogy abban az esetben, ha esős időjárás uralkodik, barnás foltok jelennek meg a leveleken. Ez egy korábbi ásás jel. Ha figyelmen kívül hagyja ezt a tényt, az izzók elérhetik a rothadás vagy a botritis. Az eljáráshoz használt villák. Megvédik az izzókat a károktól. A gumók együtt vannak a talajjal, és manuálisan tisztítják. Az ellenőrzést elvégzik, és a sérült esetek szükségszerűen kibocsátottak. Ezek közé tartoznak azok, akiknek nincs ideje növekedni, túl kicsi, valamint azok, akik megdöbbentő betegségek és kártevők.

Mosás után a mangán izzókat kell kezelni. Ehhez a gyógyszer gyenge oldatát állítják elő, ahol a leszállási anyag 10 percig merül fel. Ezután megszáradhatsz.

Ami a szárítást illeti, kizárólag az árnyékban nagy tojás van. A napsütésben gyorsan telepíthetik. A legkényelmesebb szobahőmérséklet. Az izzókat legalább 14 napig szárítjuk, majd tárolják, és száraz hűvös helyen tartják. A tárolási hőmérsékletnek legfeljebb +5 fokosnak kell lennie. A csökkentett páratartalomra is vigyázzon, különben a gumók az idő előtt csírázhatnak.

Ajánlások

Ha az egész télen elhagyja a gladiolust a talajban, akkor fagyaszthatják. Ezért mindenképpen ásni kell. A szakértők azt javasolják, hogy az eljárás lefolytatása után 3 héttel a növény villogjon. Jobb, ha egyáltalán elhalasztja a folyamatot, akkor az öregedés több idő lesz. A virágok a villákkal helyettesítik a lapátot. Ezenkívül véleménye van annak, hogy a burgonyát eltávolították a gladiolusokat, de még a káposzta eltávolítása előtt is.

Ha a gombás fertőzések megnyilvánulása a leveleken lesz, a hajtások azonnal levágnak. Az egész izzót külön-külön eltávolítják, hogy ne érintkezzenek az egészséges másolatokkal.

A levelek és szárak ajánlottak levágni a nyitott talajban lévő virágokat. Az a tény, hogy az extraháláskor elég könnyű ahhoz, hogy károsíthassanak. Ha az ásás inaktív, a gyerekek elvesztésének veszélye van. Ha a gyerekek nem szükségesek, akkor is el kell távolítania őket a földről, hogy a következő évben nem zavarják a növényeket, és nem elnyomták őket. Ha a skelter lebomlik, és nem vágja le, komoly kockázatot jelent az izzó károsítására. Ezért ez nem ajánlott erre. A gyökereknek jobban elválasztottak, érdemes várni 5-7 napot. Tárolja az izzókat a belélegzett anyagokban. Lehet, hogy például száraz szalma van kialakítva egy kartondobozban vagy egy fa fiókban. Nem a legrosszabb lehetőség lesz az izzók tárolása a hűtőszekrényben. Ehhez kiválaszthatja az alsó polcot vagy egy külön dobozt.

A virágok azt mondják, hogy gondoskodnak a gladiolusra, miután lengő, nem olyan bonyolult. Összefoglalva, megjegyezhető, hogy a fő események időben vágják a virágokat, etetéseket, biztosítva az izzók érését, az ásás, az ellenőrzés, a tisztítás, a feldolgozás és a szárítás. Fontos pont a megfelelő tároló szervezése. Ezeknek az egyszerű eseményeknek a végrehajtása lehetővé teszi az egészséges ültetési anyag megszerzését. Már a következő szezonban a kert világos és gyönyörű színekkel díszítik, ami örül a szemnek.

Hogyan kell megfelelően ellátni a Gladiols-t a virágzás után, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: