Grab rendes: Jellemzők és reprodukció

A szokásos megragadás a fák lombhullató szikláira utal a tájkép kialakításában. Az ömlesztett koronát, az eredeti lap formáját különbözteti meg, míg a törzs magassága nem haladja meg a 14 métert. Érdekes tények, részletes leírást és ajánlásokat használnak a webhely tervezésében, segítenek többet megtanulni, hogyan növekedjenek egy ilyen fát.

Leírás

Őszi növény, latinul, az úgynevezett Carpinus Betulus Fastigata, a nyírcsacsalád, a Carpinus nemzetség, a híres, megragadott, szokványos. A növekedés területétől függően azt is említik, hogy a fa kaukázusi vagy európai típusú. A szisztematika azt jelzi, hogy a megragadás rendes egy tipikus vagy hivatkozási nézet egyfajta.

A növényi magasság jellemzően 7-14 m tartományban változik, a ritka példányok nagy mutatókat érnek el. A korona többségű hengeres lehetőséggel rendelkezik, vastagon borított levelekkel, de a Pendula-ban is megtalálható – gyenge változat, a földre lógó ágakkal.

A következő jellemzők jellemzőek a növényre:

 • A törzs átmérője legfeljebb 40 cm;
 • A kéreg ezüst-szürke, életkor mély repedésekkel borítva;
 • Vékony hosszú ágak, tavaszi gondolkodás;
 • Az ovális alakú levelek, hosszúkás, hegyes;
 • egy hálószobás forma;
 • Virágok – fülbevaló 2 típus – törzskönyv és szoros;
 • bordázott.

Virág növény április és május. A gyümölcsök szeptember végéig alakulnak ki, összegyűjthetők.

A közös megragadás nagyon dekoratív, bőséges sertéseket ad, különleges tájformák vannak, mint egy bon.

Ahol növekszik?

Találkozhat az oszlopok, majdnem az egész európai szárazföldön. A Kaukázusban is nő, különösen a hegyvidéki területeken, legfeljebb 2000 m magasságban fordul elő. A Krímben a keleti transzcaucasia fa egész ligeteket alkot, mint a rokon. Valamint egy rendes megragadást láthatunk Ázsiában, az iráni felföldön.

Az alacsony téli keménység miatt ez a faj nem elegendő a hideg éghajlatú régiók növekedéséhez.

Leszállás és gondozás

Az európai megragadás leszállása érdekében közepes megvilágítású helyeket kell választania, nyugatra vagy keletre irányul.

A növény hűvös, jól megnedvesített talajt igényel, mérsékelten laza szerkezettel, magas termékenységgel. Sűrű vagy túl sós talaj megsemmisül az ilyen típusú fák számára.

A leszállás nem igényel különleges erőfeszítéseket. Elég ahhoz, hogy előkészítse a kívánt mélység vagy árok gödörét, ha egy élő sövényképződmény készül. Ez tele van lombhullató páratartalom, műtrágya és kerti terület keverékével. A fiatal palánták gerinceket igényelnek. A leszállás után kötelező bőséges öntözés.

A további gondozás a szabványos séma szerint történik.

 1. Lazítás. A leszállás utáni első években rendszeresen történik. A gördülő kör jobb a fűrészpor vagy fa kéreg.
 2. Trágya. A granulátumok alatt a laza talajban vannak a gyökerekben. Számos többkomponensű keverékeket használhat, amelyek a tavaszi és őszi időszakokba kerülnek.
 3. Locsolás. A leszállás helyének megfelelő választékával nincs szükség a talaj elegendő páratartalmára. A száraz évszakban hetente 1 vödör vizet hajthat végre.

A rendes megragadásnak nem kell törődnie a felnőttkorban. De a lehető leghamarabb a tavaszi időszakban elvégezhető.

Ez megőrzi a sűrű lombhullató tömegét. Az oldalsó hajtások túl gyors növekedésével szeptemberben újra fodrász. A megragadásból származó összetevőkre van szükség a vágás kialakításával az aktuális év minden fiatal villogójának eltávolításával.

Reprodukció

Növényi fajták kétféleképpen. Leggyakrabban elvégezték A vágás vágása háromszög alakú bemetszésbe egy előkészített növényre. Tavasszal történik, a vegyület területét a kerti betakarítás főzi, összekapcsolunk.

És lehetséges, hogy dugványokkal szálljon le. Számos pontot tartalmaz.

 1. A gyümölcsöző hajtások 10-15 cm hosszúak. Optimális idő – a tavasz vége vagy a nyár elején.
 2. A jövőbeli palánták alapját 1-2 órán át olyan oldatba helyezzük, amely stimulálja a gyökérképződést.
 3. Az üvegházba kerül az üvegházba. Ezek a lombhullató humusz és a homok nedves szubsztrátjába kerülnek.

A gyökerek megjelenése 10 napig tart. Az azt követő szezon, amíg az őszi növények tartják a szubsztrátban, majd állandó helyen átültetik. Télen a fiatal kardok megbízható menedéket igényelnek.

Alkalmazás a tájtervezésben

A rendes megragadás jól illeszkedik a webhely tervezéséhez és tervezéséhez. Jól néz ki, mint a gyepen.

Lush Krona, amikor a fák mentén ültetnek a kerítésen, további elemekként szolgálnak a por elleni védelemhez, a szmog, a külföldi zajok kivágása.

A törpe fajtákat a belföldi és utcai kompozíciók kialakítására használják Bonsai stílusában. Az ilyen fát egy edénybe ültethetjük, és a meleg szezonban telepíthetők a szabadban.

A legnépszerűbb megragadva az élő magasságok létrehozásában. Különböző verziókban végezhetők.

 • Határ. A törpe és a dekoratív fajokat nem több, mint 0,5-1 m magasságban növekszik. A határ menti fedezetének szélessége rendszeres fodrászdal nem haladja meg a 30 cm-t. A kívánt hatás a növények sűrű árok ültetésével érhető el, akár 30 cm távolságra, míg a kerítés maga is, inkább dekoratív vagy zónás karakter.

 • Falak formájában. Ezek egy rendes gráfból állnak, az ültetvények ültetése 1-2 m távolságra egymástól, a “zöld fal” magassága meghaladhatja a 2 métert. A sűrűn leszállás, annál inkább áthatolhatatlan lesz. Fontos megérteni, hogy ebben az esetben a fák koronáinak fala árnyékolja a telket, csökkenti a fény áramlását más növényekre.

A fogás nagyon lassan nő, így a sövény nem fog gyorsan alkotni.

Ez az opció alkalmas hosszú távú tájtervezésre. A fiatal fáktól egy sikátorat alkothat a hozzáférési út mentén, és a ház bejáratát díszítheti.

Érdekes tények

Európai Grab – Plant, akarta a multy legendákat. A legérdekesebb tényeket részletesebben meg kell vizsgálni.

 1. A rendes megragad a Krímben. És az a hely, ahol növekszik, leggyakrabban shibleaks vagy ribnyaks. Így hívják a lombhullató cserjék malacok, amelyek közül az alacsony fa elég kényelmesnek érzi magát.
 2. Kaukázusi megragad – valódi hosszú máj. Ismert fák, amelyek 300 évesek. Ugyanakkor az éves növekedés viszonylag kicsi.
 3. Daru és magasságszélesség arány. A fa leghíresebb másolata alig ér el 15-20 m-re. Ebben az esetben a korona átmérője meghaladhatja a 8 métert. Nagyon értékesnek tűnik.
 4. Szerencsétlen építés. A közönséges megragadás fája alkalmas fűrészáru termelésére, mert a növekedés folyamatában a csomagtartó erősen csavart. De a kis töredékeit gyakran ékszerekben használják, és a füstmentes tűzifa nagyra értékeli a pék.
 5. Olajosított kultúra. A számláló levélből az értékes kozmetikai olajat kapjuk, és a gyümölcsökből – élelmiszerből. Diófélék, fényes és barna, elég kicsi – 1 kg-ban több mint 30 000 darab.
 6. Gyógynövény. Megragadja a szokásos felhasználást az infúziók, deconictions, valamint a farmakológiai ipar számára biztosított nyersanyagok formájában.
 7. Ezoterikus érték. Megragadják, mint egy védőszentje, a horoszkóp horoszkópjában. Mivel az ősi idők, jóváírják a tudat tisztításának képességét, növelik a koncentrációt, javítsák a memóriát. Vágott a talizmánok és az amulettek oszlopából, a hiedelmek szerint, adja meg tulajdonosa tisztaságát, nyugodt, a képesség, hogy józanul gondolkodjon.

Ezek azok a fő tények, amelyeket az egyenlő oldalról tudnia kell. Azonban a gyülekezet évszázados történelmére ez a fa számos történelmi krónikában sikerült megemlíteni. És ez a lista folytatható.

További információ a rendes oszlopról később.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: