Gyújtás a motoblokkon: Jellemzők és kiigazítás

Motoblock most – elég széleskörű berendezés. Ez a cikk a gyújtási rendszerről szól, hogyan kell konfigurálni, és milyen problémák fordulhatnak elő az eszköz üzemeltetése során.

MotoBlock gyújtási rendszer

A gyújtásrendszer a motoblokk mechanizmusának egyik legfontosabb csomópontja, célja, hogy olyan szikra létrehozása, amely az üzemanyag égésére van szükség. A rendszer kialakításának egyszerűsége lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy sikeresen megpróbálják javítani vagy módosítani egymástól függetlenül.

Általában a gyújtásrendszer egy tekercsből áll, amely a tápegységhez, gyertyákhoz és magnetohoz csatlakozik. Amikor a gyertya és a mágneses cipő között van a feszültség, egy szikra van kialakítva, amely meggyújtja az üzemanyagot a motor égési kamrájában.

Az elektronikus rendszerek is vannak felszerelve, automatikus megszakítókkal, amelyek bármilyen hibás működés esetén kikapcsolják a tápegységet.

Hogyan kell beállítani és beállítani?

Ha a motobloklja rosszul kezdődött, hosszú időbe telik, hogy húzza az indító kábelt, vagy a motor reagál a késéssel, leggyakrabban csak meg kell állítani a gyújtást. Az eljárást a használati utasítás tartalmazza. De mit kell tennie, ha nem van, ésNem emlékszel arra, hogy a hasznos brosúra megragadt?

A gyújtás rögzítése a motobockban gyakran csak a lendkerék és a gyújtási modul közötti rés beállítására csökken.

Kövesse a következő ajánlásokat.

Közelről egy gyertyát egy szén, nyomja meg a testét, hogy a hengerfej, figyelembe ez az elem a gyújtási rendszer az ellenkező a nyílás a végén a henger oldalsó. Kapcsolja be a főtengelyt. Meg tudja csinálni az iker az indítókábel. Ennek eredményeképpen egy kékes szikra csúszik az elektródák között. Ha nem várta a szikra megjelenését, ellenőrizze a stater és a magneto lendkerék közötti különbség méretét. Ez a jelzőnek 0,1 – 0,15 mm. Ha a távolság nem egyezik meg a megadott értékkel, akkor ki kell igazítani.

Megpróbálhatja telepíteni a gyulladást a pletykára, különösen akkor, ha meglehetősen vékony. Ezt a módszert is érintés nélkülinek nevezik. Ehhez kapja meg a motort, kissé lazítsa meg a gumit. A megszakító nem rohan, hogy két oldalra forduljon. A teljesítmény maximumával és a forradalmak számával rögzítse a tervezést, amely meghatározza a gyújtásképződés, hallgatni. A megszakító forgatáskor hallani kell a kattintási hangot. Ezt követően húzza meg a sebesség rögzítését.

Használhat egy strobe-t a gyújtás beállításához.

Melegítő motor, Csatlakoztasson egy strotót a motor blokk eszközének áramkörében. Hangszenzor Helyezze a nagyfeszültségű vezetéket az egyik motorhengerből. Töltsön el a vákuumcső bontását és állítsa le. A stroboszkóp által kibocsátott fény iránya köteles a szíjtárcsában lenni. Futtassa a rémült motort, fordítsa el a gumit. Miután elérte, hogy a csigacímke iránya egybeesik a címkével ellátott címkével, biztonságos. Húzza meg a megszakító anyát.

Megelőzés és hibaelhárítás

A gyújtási rendszer hibás működésének megakadályozása Próbáljon meg tartani a nem kemény ajánlásokkal:

 • Ne dolgozzon egy motorblokk eszközön, ha az utcán rossz időjárás – esők, esők, nedvesség, fagy vagy hirtelen változások páratartalom és hőmérsékleti módok;
 • Ha érezte, hogy az égő műanyag kellemetlen illata, ne kapcsolja be az egységet;
 • A mechanizmus fontos csomópontjainak védelme a víz behatolásából;
 • Cserélje ki a gyújtógyertyákat körülbelül 90 nap múlva, ha aktívan használja az eszközt, ez az időszak csökkenthető;

 • A motorhoz használt olajnak kiváló minőségűnek kell lennie, és alkalmasnak kell lennie a márka ezen modelljére, különben a gyertya folyamatosan önti az üzemanyagot;
 • Végezze el a gyújtásrendszer rendszeres ellenőrzését, a fogaskerekeket, hogy megakadályozza az aggregátum használata vágási kábelekkel, más hibákkal;
 • Ha a motort felmelegítette, próbálja meg csökkenteni a készülék terhelését, így megvédi a mechanizmust a gyorsított kopásból;
 • Ha nem használja a motoblokkot télen, tegye száraz és elég meleg szobába a zár alatt, hogy megakadályozza az eszköz alatt.

Milyen problémák merülhetnek fel?

Fő probléma – A szikra hiánya. Valószínűleg a gyertya oka – vagy rajta alakult Nagar, vagy hibás. Csavarja ki és óvatosan ellenőrizze az elektródákat. A gyertya tisztítása mellett egy Nagar jelenlétében a gyertya tisztítása mellett ellenőriznie kell az üzemanyag-ellátó rendszert, talán szivárgások vannak. A szikra hiányában meg kell tisztítania a gyertyát Nagaraból. A jó kimenetet át lehet melegíteni egy gázégővel bekapcsolt gázégővel, amely a fagyasztott üzemanyag keverék fluxusának felületéről kapaszkodik.

A gyertya tisztítása után tesztelje az informatikai szolgáltatást. Ehhez a fenti részleteket a kupakra helyezi, és hozza hozzá, és egyrészt tartva, a motor motorházához körülbelül 1 mm távolságra. Laza kéz Próbálja megindítani a motort.

A gyertya egészségi állapotának függvényében az alsó csúcsa, a régóta várt szikra alakul ki, amely a motorházba repül.

Ellenkező esetben ellenőrizze az elektródák közötti különbséget. Próbálja meg a borotvapengét, és abban az esetben, ha az elektródák szorosan rögzítik, a távolság optimális. Ha a pengék szabad csavarja érezhető, az elektródák helyzetének beállítása. Ehhez kissé leüti a központi elem hátulját. Ha az elektródák az optimális pozíciót foglalják el, próbálkozzon újra a motor elindításához. Ha a szikra nem jelenik meg, tesztelje a magneto egészségét.

A mágneses egészség ellenőrzéséhez, miután tesztelték a gyertyát, tedd a gyertyát a csúcson a meghajtóval jó állapotban. A gyertya alsó vége a mágneses cipő testéhez, és kezdje el csavarja a motor lendkerékét. A szikrák hiányában hibás működésre van szükség.

A gyújtási rendszer egyéb problémái lehetségesek:

 • gyengeség vagy szikra hiánya;
 • Az égett műanyag kellemetlen szaga érzése a mechanizmus részében, ahol a gyújtótekercs található;
 • összeomlik a motor indításakor.

Mindezek a bajok megkövetelik a tekercs ellenőrzését. A legjobb módja a teljes leszerelést és az ellenőrzést.

Ehhez csavaró rögzítőcsavarok, távolítsa el a gyújtásrendszer burkolat tetejét. Ezután húzza ki a hálózati vezetéket, húzza ki a tekercselemet, és húzza ki. Óvatosan ellenőrizze a részletesség megjelenését – a fekete foltok jelenléte azt sugallja, hogy az áram nem lépett be a gyertyát, de megolvasztottam a tekercs tekercsét. Különösen releváns ez a helyzet a kontakt nélküli gyújtással rendelkező motoblokkok számára.

Az ilyen hibás működés oka – alacsony minőségű kapcsolatokban nagyfeszültségű kábellel. Igényel vagy teljesen helyettesíti a vezetékeket. Az elektronikus gyújtási rendszerrel rendelkező készülékekben az automatikus biztosítékot hibás működés esetén leállítja. Abban az esetben, ha a gép bármilyen más gyújtási rendszert ér, a kábelnek meg kell húznia a személyzetet. Ha a szikra be van kapcsolva, akkor bekapcsolja – ellenőrizze a gyertya tippet, valószínűleg szennyezett.

Ahol módosítani a gyújtást a motoblokkon, nézd meg a következőt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: