Hogyan és mikor virágzik a hamut?

Hosszú ideig, a hamut a világ fára tekintették. Oroszországban az amuletteket és a mágikus rúnákat a kéregéből készítették, amelyet a szerencse számára használtak. Skandináviában úgy vélték, hogy a hamu a világon nő, és megköti őket. Most a mágikus hiedelmekből nincs nyom.

De ez a fa még mindig nagyon értékes és gyakran használják a tájkép kialakításában.

Hogyan és mikor virágzik a hamut?

Jellemzők és virágzás

Ash gyönyörű termál-szerelmes növény. A világban mintegy 70 fajtája van a világban. De ezeknek a fajoknak a többsége olyan, mint egymással. Erőteljes és elágazó gyökerei vannak, a fa kéregét szürkeőr színben festik. A törzs teteje sima, és az alsó teljesen megrepedt, kis repedésekkel. A fa magassága 15-40 méteren belül van, de néhány hamu faj akár 60 méterre nőhet.

A sötétzöld levelek ovális alakúak. De a virágai különösen szépek. Láthatja őket a meleg szezonban. Ash általában tavasszal virágzik. Attól függően, hogy a fajta a fahoz tartozik, az első szín március elejétől és április közepétől jelenik meg.

Kezdetben a nők virágzatát feloldják; A férfi sokkal később megjelenik. Ezenkívül nem olyan hosszúak, mint a nők.

Színek a fán általában nagyon sokat, mint a pollen. Így kiváló méz.

Hogyan és mikor virágzik a hamut?

Hogyan és mikor virágzik a hamut?

Hogyan történik ez?

A fa virágzásának kifejezése és jellemzői nagymértékben függenek attól, hogy milyen típusúak.

  1. Tiszta rendes. A fa magassága átlagosan akár 25-30 m. A nyitott korona kanyargós körvonalakból áll, amelyek világos, lanceális formájú világos zöld levélből állnak. A virágok kialakítása a tavalyi hajtásokon következik be. Ezek kis széna virágokból álló kötegek. Mindegyiküknek van egy kétéves pestle és két stamens.

  2. Virágos hamu. Sokan tudják ezt a fajt, mint a fehér. Ez a típus különbözik a “rokonai” alacsony koronától, amely elágazó lövésekből áll. Szürke-zöld levelek borítják őket. A fa magassága 18-20 m-es tartományban van. Fehér hamu virágzik különösen szép, mert a fa ebben az időszakban teljesen borított fehér virágzatokkal. Számos kis virágból állnak. Hossza 11-13 cm. Minden egyes virág egy zöld csésze, amely négy részvényrészre osztható. Belül van egy nyálka, finom fehér szirmokkal. Érdemes megjegyezni, hogy sokkal hosszabbak, mint a pohár. Hosszú szálak ér véget anthers. Virágok megjelenhetnek a levelek feloszlatása előtt, és utána.

  3. Amerikai hamu. Magas, legfeljebb 40 m, a fát egy ovid korona jellemzi. A zöld-barna ágak eredetileg repülnek. Április végén kezdődik az ilyen típusú fa virágzás. A kis és vastag virágokból álló virágzat fedezi, amelynek hossza 10 cm.

  4. Zöld hamu. Sok ilyen hamu ismeri a láncot. A fa erős és széles koronával rendelkezik. A rövidített hajtásoknál virágzatok vannak Blizzard vagy kis gerendák formájában. Virágok áprilisban.

  5. Becenév hamu – Ez egy fa ovális, elágazó koronával, amelynek magassága 25 m-re van. A virágok tavaly nőttek, és sok kis virágból álló ecsetek hasonlítanak.

  6. Bolyhos hamu (pennsylvanian). A fa magassága 20 m. Ez a hamu üres formája van. A lapos színek sárga-zöld színűek és lekerekített alakúak. Blossom az első tavaszi hónapban fordul elő.

  7. Kukorica Előnyben részesíti a termékeny földet. Átlagéletkora 350 év. Április elején az összes fát női és férfi virágokkal borították. Bizonyos esetekben a virágzat rutin lehet.

Hogyan és mikor virágzik a hamut?

Gyönyörű példák

Mivel az Ash vonzónak tűnik az év bármely időpontjában, gyakran használják a tájkép kialakításában.

Leggyakrabban ennek érdekében válasszon alacsony fajta fák, amelyek gyönyörűek a kerti park kompozíciókban.

Hogyan és mikor virágzik a hamut?

Az egyetlen kirakodás esetében leggyakrabban a hamu amerikai. Egy hatalmas fa, egy gyönyörű tojás alakú koronával, bármely alkalmasság valódi díszítése. Közel lehet telepíteni egy pavilót, amelyben egy kemény munkanap után pihenhet. Ash Bloom nagyon szépnek tűnik.

Hogyan és mikor virágzik a hamut?

Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy a hamu értékes, nem csak a kiváló minőségű építőanyag forrásaként értékes. Használható tájkép kialakításában, számítva arra a tényre, hogy a fa az év bármikor szolgálja valódi dekorációját.

Hogyan és mikor virágzik a hamut?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása