Hogyan kell átültetni a fenyőt?

  Fenyő – Evergreen Slim Szépség. Lehet, hogy minden földterület tisztességes dekorációjává válhat, sikeresen illeszkedik a tájtervező mindenféle kreatív megoldásához. A durvák nemcsak a tájkompozíció egyedülálló vizuális akcentusát hozták létre, hanem erősítik a talajt, és kielégítik a környezeti levegő fitoncideket. Ezek az illékony anyagok kedvező hatással vannak a központi idegi, szív- és érrendszeri és légzőrendszerek munkájára. A nagy földterületek sok tulajdonosai nem egy, de több tűlevelű fák.

  Alkalmas idő

  A lábak ültetésének legjobb ideje – tavaszi szezon (április közepe – május eleje). A gyökerek gyökere sokkal nehezebb, mint a virágzó fák palántái (tölgy, Linden, Rowan). Tavasszal és nyáron a meleg időszakban, a fiatal fenyőnek van ideje, hogy erősítse jól, és sikeresen fejlődjön. Lehet, hogy kora ősszel lehet újraépíteni, a középső zenekar számára, hogy ez az időszak augusztus 20-tól szeptember 20-ig. Ebben az időben, a természetben stabil páratartalom és hőmérsékletjelzők vannak. Ilyen körülmények között a palánták könnyebben átszállítanak transzplantációt.

  A transzplantáció változásának betartása – fontos pont. Ha valamilyen oknál fogva hiányzik a tavaszi leszállás optimális időtartama, és júniusban megfelelő fenyő volt az erdőben, nem szükséges kockáztatni, mivel a transzplantációval gyengített gyökér nem képes megbirkózni az időszakban az aktív növekedés. El kell hagynunk a címkét a fán, és kellő időben vissza kell térnünk.

  A késői esik átültetésekor a gyökereknek nincs ideje, hogy gyökerezzen a fenntartható hideg időjárás kezdete előtt, a fa nem lesz képes sikeresen esni és halni.

  Hogyan válasszuk ki és ásni egy palántát?

  A legegyszerűbb módja annak, hogy a kiválasztott fajta kiválasztott tengerparti anyagot egy speciális áruházban, a gyökér tartályba csomagolva. Tehát lehetőség van arra, hogy a falusi házat bármilyen probléma nélkül és leszállás nélkül hozza létre a botanikai ajánlásoknak megfelelően.

  Azonban nem mindig lehet megvásárolni a palántákat. Sok amatőr kertész inkább transzplantáló tűlevelűek a legközelebbi erdőből. Válassza ki a palántákat az Ön webhelyére való átültetéséhez az erdei élek vagy az erdei külvárosok. Ezt szem előtt kell tartani A palánta rúdgyökérének mélysége megközelítőleg egyenlő a növény magasságával, és a gyökérrendszer arányos a falu alsó ágának szélességében.

  A palánták kora a jobb túlélési költségekért 2-3 év, magasság 50-70 cm. A tapasztalt kertészek azt javasolják, hogy a kis növények kiválasztását választják, mivel könnyebbek, mint a nagy, hogy ásni és szállítani és szállítani az erdőtől a telekig. De a választás történik, az optimális idő jött, itt az ideje, hogy menjen az erdőbe a fenyő mögött.

  Fontos, hogy megtartsuk az egyházi orientációt a világ oldalán. Vegyünk egy irányt veled, ha elengedhetetlen anélkül, hogy meghatározná a világ oldalát az erdőben. Határozza meg, hogy az iránytű az északi irányba irányított fa ágon, hagyja el a címkét (szalag, csipke, kötél). Új helyre történő leszálláskor a megjelölt ágnak északra kell irányulnia (könnyű ellenőrizni az iránytűt).

  Ásni egy nagy (kb. 20 kg) egy földes szobával, hogy ne szakítsa meg a gyökérrendszert. Vesz egy vödör, bayonet lapát, szövet (burlap, vászon), valamilyen kapacitás (egy nagy medence alkalmas, egy tartós karton doboz a háztartási készülékek alatt). Száraz időjárás az ásás előtt, szükség van egy fát egy vödör vízzel. Először meg kell fordítania a fenyőt egy körben az alsó ágak szélességére. Akkor lassan kell, hogy óvatosan ásni a kerület körül mélyebb.

  Ne felejtsük el, hogy a fenyő hosszú rúd gyökere van. Meglehetősen elmélyül, meg kell találnod a kezét a rúd gyökere gyökerei alatt, hogy véletlenül károsítsa a lapátba. Aztán a föld faluját kissé fel kell emelni a lapátba, mint egy kar, amely nem engedi, hogy a föld kómájának szétszórja a lapátot, és óvatosan becsomagolja a burkolatot. Tartsa a fát a csomagtartóhoz, Óvatosan távolítsa el a palántát a szövetbe csomagolva a szövetbe, tegye gyökereket a zsákba, és tegye az előkészített tartályba a szállításhoz.

  Az ásás összetettsége a tűlevelű gyökerei A szabadtéri érintkezésben kategorikusan ellenjavallt, mint egy speciális gomba gomba 10-15 percig hal meg, Mivel a fenyőfa ereje lehetetlen, nem gondoskodik, és hamarosan meghal. Ha nem dolgozott ki egy földes szobával, a talaj megrémült, és a gyökerek megtagadták, szükség van azonnal meg kell nedvesíteni őket, tekerje a nedves ruhát, és ne hagyja, hogy a szállítás során folyamatosan hidratálja a szárítást.

  A beszállás előtt csökkentheti a gyökereket a “Kornin” megoldásba, de készen kell állnia arra, hogy az ilyen palánta nehéz lesz.

  Hogyan kell átültetni?

  A fenyőnek jól illeszkedik, meg kell találnia egy megfelelő helyet. Fenyő szereti a homokos és squealed talajokat savasság mellett semleges (pH 5,5-6,5), Előnyben részesít Napövékek. A leszállás érdekében jobb, ha egy dombra kerül, mint az alföldön, vizes élőhelyek nélkül és a felszín alatti vizek magas állása nélkül. A nehéz agyag vagy sóoldat nem illeszkedik a növekvő fenyő, nem illeszkedik a termékeny kerti talajhoz.

  A legtöbb esetben a fenyőeket a parcellák kerülete körül ültetik. Ha több fát fogsz növekedni, akkor a területnek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy ellenálljon a távolságnak 3,5-4 m magas és 1,5-2 m-es alacsony sebességű fajtákhoz.

  A felnőtt erős józan erőteljes gyökérrendszere, amely a talaj felszínéhez közel helyezkedik el, ki tudja csavarni a földi rétegeket, megsemmisíti a kerti pályákat, áthatol az alapítványt otthon, és károsíthatja, így lehetetlen egy fenyőt üzembe az épületek közvetlen közelében. Ezenkívül egy villámcsapás valószínűsége egy nagy fenyőben nyáron zivatarok, egy gyantás fa világít, a tűz könnyen visszatérítheti a házat, ha a fa közel van. A tűzbiztonsági szabványok szerint a magas fákat legalább 10 méter távolságra kell termelni az épületektől.

  Amikor meghozza a fenyőgépet, figyelembe kell vennie azt a pillanatot, amikor a fa növelése folyamatában egyre több erőforrást vesz igénybe, és amikor növekszik, 5-6 méter sugarában nem növekszik. A gyümölcsültetvények a fenyő melletti problémák nélkül növekednek, csak akkor, ha megfelelő távolságra leszállnak.

  Transzplantáló Egy fiatal fenyő az erdőből az ajándékodhoz nem olyan egyszerű, mint az első pillantásra. Hogy az eljárás sikeresen elfogadta, A palánták előtt szükség van az előkészítő munkák elvégzésére a szakemberek bizonyos szabályainak és ajánlásainak megfelelően, Hogy a kis fenyő ne halj meg a szenvedett stressz és hibás hibák miatt.

  Mindent előre kell gondolni: A leszállási hely helyes és elkészült és elkészítve, a palánták ásásának időpontja meghatározásra kerül, a megfelelő közlekedést biztosítják, és a későbbi ellátással kapcsolatos ajánlásokat tanulmányozták. Ez közvetlenül befolyásolja az eredményt – a fiatal józanság megfigyelését, szokásos fejlődését és díszítését. Különös figyelmet kell fordítani az időszegmens időtartamának csökkentésére a permetből a földbe való leszálláshoz, ez befolyásolja a gyökérrendszer életképességét.

  A tágas leszállási gödöröt előre kell előkészíteni, méretei meghaladják a gyökérrendszer méretét körülbelül 1,5-2 alkalommal. A vízelvezető réteg az alján (kb. 20 cm) van elhelyezve, ezért egy kis kavicsot, ceramzitot vehet igénybe. Ezután elhelyezheti a humuszt (kb. 450-500 g). Annak érdekében, hogy a gyökerek ne érintsék a műtrágyát, a humuszt fel kell tölteni a talajréteggel (legfeljebb 10 cm), miután korábban 20-50 g nitrogén trágyázóként keverjük össze a talajban. Ezután a gödörben fel kell öntenie fél vizet. Amikor az erdei fenyők átültetése egy másik helyre, fontos, hogy új feltételeket hozzanak a lehető legközelebb az előzőhez.

  A szakemberek javasoljuk, hogy töltse ki a leszállási lyukat az erdőben lévő talajon a régi élőhely helyszínén. Ez normális “szokásos” táplálkozást biztosít.

  A lore földjal együtt a pálya közepén van felszerelve. A falu helyezkedik el, figyelembe véve a világ oldalán lévő orientációt, ahogy az erdőben nőtt. A gyökér Cervnek magasabbnak kell lennie, mint a talaj szintje körülbelül 2 cm-rel. A jövőben a föld leszáll, és a gyökér nyak közelebb kerül a talajszinthez.

  Az erdei talaj egyenletesen hozott az erdei talaj, ahonnan a fenyő, tömörítette a talajt a törzs körül, bőségesen öntözik a vízhőmérsékletet, és mulkát a gördülő kör természetes anyagokkal: lehullott sajt, zúzott kéreg, faforgács, sekély chip. Annak érdekében, hogy elkerülje a tavaszi napsütéseket, a palántákat átmenetileg árnyékolni kell. Ehhez egy nagy zsák zsák, egy régi pamut vagy vászonlap, valami más így. A Garden Centers-ben különleges padlóanyagot találhat.

  További gondozás

  A transzplantáció után a fiatal falunak szüksége van a megfelelő gondosságra, hogy sikeresen áthaladjon és nőtt fel a kerti táj tisztességes dekorációját. Könnyen gondoskodik a tűlevelekkel, elegendő a megfelelő öntözés, etetés és metszés megszervezése a növények.

  Locsolás

  Annak érdekében, hogy a palánta jól gyökerezik, és növekedjen, bőven kell öntöznie az átültetést követő első 2-3 napon belül. Ha rugó, akkor további öntözés nem lesz szüksége, általában a fenyő elegendő nedvességgel rendelkezik a szezonális esőktől, a túlfeszültség nem megengedett. Ha a nyár száraz volt, akkor a fiatal fenyőt kell önteni, amennyire szükség van a gyökérre, és megszórjuk az öntözést. Ha a nyár végén átültetjük – az ősz elején, akkor a csemeték hetente 1 alkalommal öntözik, hogy a gyökérrendszer jobban felkészüljön a télre. Körülbelül 2 héttel a fenntartható fagyok kezdete előtt, az öntözés leállt.

  Podkord

  A transzplantáció után nem kell tápvonalakat táplálnia, a szükséges műtrágyákat közvetlenül a leszállási gödörbe helyezik. A jövőben, amikor a fiatal tűk növekedni kezdnek, a palántákat komplex ásványi műtrágyákkal vagy speciális műtrágyával táplálhatja a tűlevelők számára. Tudnia kell A fenyő nem vehető fel friss trágya, gyógynövényes vasalók, madár alom. Idővel, a fenyő alatt a bukott tűk, egy különös Tűlevelű alom, amit nem kell tisztítani, Mivel a faanyag tápanyagforrásaként szolgál, és a növény gyökereit szárítjuk.

  Ritkítás

  A tűlevelők esetében a speciális metszés nem szükséges, kivéve, hogy a házigazdák kérésére a megadott korona paraméterek kialakítása. De szaniter vágás szükséges. Kövesse a folyamatosan szükséges fióktelepek állapotát. Amint a patológia jelei jelennek meg (száraz gyenge ágak, sikoltozva a tűkből), azonnal kivágták.

  Téli előkészítés

  Télen a fagyoktól való védelem érdekében az első években fiatal fenyőeket kell ellopni. Ehhez a burkolat, a husknik, egy speciális megfigyelő anyag spunbond. Polietilén fólia nem alkalmas, nem hagyja, hogy a levegő és képes kiváltani a gombás elváltozások növények.

  Nem érdemes sietni, hogy távolítsa el a menedéket a tavasszal, mivel télen fagyasztva lesz, de tavasszal védi a napégéstől. Néhány évvel később, a termesztett fenyők nyugodtan szállítják a téli strulákat.

  Gyakori hibák

  Helytelen átültetése az erdőből a vasúti területre vagy a házra, vagy a házat, minden bizonnyal az a tény, hogy a falu nem felel meg egy új helyre, nem nő, hosszú ideig, és egyáltalán száraz lesz , látható ok nélkül tűnik. Gyakran a tulajdonosok elveszítik a találgatásokat, és nem értik, mi az ügy. Az ilyen palánták ilyen állapotának oka lehet a Conbel által megengedett bruttó hibák. A leggyakoribbak:

  • A palánta helytelen ásatása, a Föld Coma elégtelen nagysága, amelynek eredményeképpen a gyökerek sérültek;
  • A kacsa hosszabb tartózkodása a gabona gyökerekkel ellátott szabadtéri palánttal, amely szárított és halálhoz vezet;
  • A fák nem megfelelő megfogalmazása a leszállási gödörbe a gyökérnyagok tekercselésével;
  • Helytelen kiválasztás a kirakodáshoz;
  • a transzplantátum optimális változásának be nem tartása, ami jelentősen csökkenti a túlélési arányt;
  • Leszállás nem megfelelő talajban.

  Ha jól felkészült a tűlevelére, vegye figyelembe az összes fontos pontot, ne próbálja meg hibázni, jelentősen növelheti a palánták túlélési arányát, majd a fiatal erős fenyőket, majd a felnőtt fákat, majd a tulajdonosokat A helyszín egész évben: Nyáron a környezeti csodálatos gyantás aroma lesz kitöltve, és télen, a fehér hófedőkben a bolyhos zöld szépségek festői téli tájakat hoznak létre, amelyekből egyszerűen “.

  Meg kell jegyezni, hogy a régi szláv hiedelmek elérték az idejünket, ami úgy véli, hogy fenyő, tölgy és nyírfa erős energiával rendelkezik, és jelenlétük a helyszínen erősíti a házat és a háztartást. Más jelekben, erős erdei tűlevelűek a ház közelében, nem, “túlélik” tulajdonosok a házból. Természetesen a legtöbb kortársaink, a babonák és a jelek irrelevánsak, de még mindig sok egységes ember lesz, akik továbbra is hisznek valami ilyesmi. Tehát az emberek a leszállási fenyőktől jobbak, hogy tartózkodjanak.

  A fenyőcsomagolásról, nézd meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: