Hogyan kell átültetni Cédrus egy másik helyre?

Cedar egy meglehetősen népszerű tűlevelű fa, amely a fenyőcsaládhoz tartozik. A Távol-Keleten, Krím-félszigeten és Szibériában, valamint a Földközi-tenger országaiban nő. A vidéki házak és nyaralók számos tulajdonosa érdekli, hogyan kell megfelelően átültetni a Cedar-t egy másik helyre, lehet-e átültetni az erdőtől az oldalig. Fókuszáljunk erre a cikkünk részletesebben.

Hogyan kell átültetni Cédrus egy másik helyre?

Sajátosságok

A Cedar magas keresletet élvez a háztartási telkek tulajdonosaiban. 50 méterre és 500 évig élhet. Sokan igazodnak csak szép cédrus dió. Gyakran használják kulináris és gyógyászati ​​célokra.

Ma a Cedar gyakran megtalálható mind a kertben, mind a vadon élő állatokban.

Hogyan kell átültetni Cédrus egy másik helyre?

A cédrus egyszemélyes fákra utal. A krone meglehetősen feszült és buja. A tűnek tű alakú formája van, és a kéreg sötét szürke árnyalattal rendelkezik. A kemény és szögesedes tűk kék-zöld, sötétzöld vagy ezüstszürke színűek. A cédrus magokat a kúp ovális-hosszúkás vagy henger alakúak képviselik. Már a második vagy harmadik évben ehető. De a cédrus virágzik őszére.

Hogyan kell átültetni Cédrus egy másik helyre?

Hogyan kell átültetni Cédrus egy másik helyre?

A transzplantáció árnyalatai

Még a fejlődés korai szakaszában is a cédrus már transzplantálhat. Ez a fa elég gyorsan nő. Tehát a palánta magassága 1 évig elérheti az egy métert. Emiatt a szakértők nem tájékoztatják a transzplantáció szigorítását. Jobb, ha korán termel.

A palánta az erdőgazdálkodásban vagy az óvodában. Nem ajánlott egy kis fát ásni az erdőben – általában, az ilyen példányok nem vesznek gyökeret és meghalnak.

Hogyan kell átültetni Cédrus egy másik helyre?

Az állandó lakóhelyre vonatkozó CEDAR transzplantációs folyamat több lépést is tartalmaz.

 • Földterületek előkészítése. Kezdetben érdemes figyelmet fordítani a talajra. Érdemes felborulni és összpontosítani a leszállás előtt. Lehetséges a talaj trágyázása humusz, tőzeg vagy hamu, míg ez jobb, ha ezeket az alkatrészeket viszont, és nem minden együtt. Ezt követően érdemes megszórni a helyet a friss termékeny föld leszállása alatt. Amikor a lyuk ásvány az alcsoport alatt, akkor az 1/3 résznek pontosan friss talajnak kell lennie.

Hogyan kell átültetni Cédrus egy másik helyre?

 • A transzplantációs gödör elkészítése. Ha a tavasszal átültetni kell a fát, akkor a lyuknak 60×60 cm-re kell lennie. Emlékeztetni kell arra, hogy a füst szélessége kissé kijavítható, de mélysége legalább 60 cm-nek kell lennie. Ha ezt a szabályt elhanyagolja, a gyökérrendszer nem lesz képes megfelelően beágyazni.

Hogyan kell átültetni Cédrus egy másik helyre?

 • Hidratáló föld. Amikor a lyuk készen áll a leszállásra, érdemes elég vizet önteni ahhoz, hogy jól nedvesítse meg. Egy vödör víz lesz elég.

Hogyan kell átültetni Cédrus egy másik helyre?

 • Közvetlenül transzplantáció. Kezdetben Cedar érdemes ásni, miközben nem károsítja a gyökérrendszert. A Cedar Roots egy Lore-földön lesz, elvben, semmi sem szörnyű ebben, de jobb, ha egy kicsit fontolgatja a földet. Azonban, ha túladja, akkor elveszítheti a kis gyökereket.

Hogyan kell átültetni Cédrus egy másik helyre?

 • A cédrus átültetése jobban együtt, Ezért érdemes hívni egy barátot vagy valakit Rodney-től. Tehát az egyik személy függőlegesen tartja a fát, miközben fontos, hogy sima legyen. Ezt követően a fa kell lassan alacsonyabb a lyukban. A második személy már beágyazódott, míg érdemes egy kis tubertet alkotni a szár közelében. A cédrus friss földet állítja. Meg kell tiltani és önteni egy újat, miközben meg kell pattasztani a mozgást, fokozatosan elmozdul a kút széléből a központba.

Hogyan kell átültetni Cédrus egy másik helyre?

  Munka együtt, amikor a CEDAR átültetése lehetővé teszi, hogy megfelelően készítsen jól, valamint pontosan egy fát üzembe helyezését. Ez nagyon fontos, mert a Cedar legkisebb szögletessége végül félreteszik, ami végül nem biztonságos.

  A leszállás költsége után a falu befejezéséhez. Általában a harmadik napon csinálják. Érdemes alkalmazni a szerves műtrágyákat, amelyek hozzájárulnak a gyors gyökerezéshez és növekedéshez. A csemetéknek óvatos gondoskodniuk kell, mert segít megmenteni őket a szárításból.

  Hogyan kell átültetni Cédrus egy másik helyre?

  Time Landing kiválasztása

  Fontos, hogy ne csak a cédrus helyének helyén helyezze el, hanem a leszállás idejét is. A szakértők azt tanácsolják, hogy ásni egy lyukat a leszállás alatt ősszel. Amikor a tél jön, akkor a kút falai fagyosak, és a talaj fertőtlenül. Ha ez csökkenhet, akkor a transzplantáció lehetséges, tavasszal, és nyáron, de itt legalább két héten belül meg kell ásni egy lyukat, ami lehetővé teszi, hogy óvatosan vádoljon neki. Valamint a kutak falai hűségessé válnak, ami csak pluszban lesz.

  Hogyan kell átültetni Cédrus egy másik helyre?

  Az ellátás finomságai

  Az országban lévő cédrus gondozása egyszerű, Ha betartja a következő szakemberek tanácsát.

  • A közelmúltban átültetett falu alapos öntözést igényel, a talajt meg kell nedvesíteni.
  • Jobb, ha az ásványi műtrágyákat etetéshez használjuk.
  • Ha át kell téríteni a palántát a pot országában, akkor jobb, ha jól önti, hogy egy palántát könnyedén átültetni.
  • Ahhoz, hogy stabilitó palántákat adjon, temetheted el a közelben lévő quiendot, majd nyakkendőt kapsz a szárra.
  • Ha a vetőmag üvegházhatású körülmények között nőtt, akkor meg kell védenie a közvetlen napfény ellen. A jó megoldás fából készült rács lesz.
  • Ha a javasolt folyamat jól megy, akkor a cédrus tűje sötétzöld árnyalatú lesz. Átlagosan egy év alatt a falunak 10-15 cm-rel kell nőnie.
  • Szükség lesz nyomon követni egy réteg jelenlétét a mulcs, és ha szükséges, add hozzá, ami hozzájárul a látszólagos gyökerek fejlődéséhez. A talajtakaró tökéletesen megjavítja a fő feladatot – a nedvességet a talaj belsejében tartani, ez az ajánlás szükséges ahhoz, hogy betartsa ezt az ajánlatot, ha a CEDAR-t szudea talajra ültetik.
  • Ne húzza meg a talajt a fa közelében, hogy ne károsítsa a gyökér CEDAR rendszert. A felső réteg könnyű lazítója.
  • Tilos eltávolítani az oldalsó ágakat, mivel a CEDAR növekedése közvetlenül a tűk és az ágak mennyiségétől függ.
  • Cedar ritkán beteg, de kivételek lehetségesek: ez megtörténik, a fa szenved a kis rovar hermes. Ha a csomók észrevehetőek a tűben, mint a pamutból, akkor azonnal mossa le őket vízzel, majd használja az “Aktellik” előkészítést.

  Hogyan kell transzplantálni Cedar, nézd meg.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása