Hogyan kell igazítani a földet a gyepen?

Minden kertész még földről álmodik, de nem mindenki valóra válik. Soknak elégedetlennek kell lennie a nem fermentációs talajjal és dombornyomott tájképekkel. Az ilyen helyszínek tulajdonosai szembesülnek. Ez az eljárás különösen fontos, ha a jól karbantartott gyep létrehozásának tervei. Számos módja van a megkönnyebbülés megváltoztatására, de mielőtt meg kell értened, miért.

Funkció

Igazítsa a földet a gyepen több okból. A sima utasok vonzónak tűnnek, könnyebben törődnek velük, a talaj eróziójának valószínűsége nincs.

Az előnyök közül az igazítás elosztható:

 • Az öntözésre gyakorolt ​​megtakarítások – a nedvességben lévő torzítások jelenlétében, és a növények gyökerei nincs ideje részeg, a vízfogyasztás növekedése;
 • történetek és megtermékenyítés hiánya;
 • elegendő mennyiségű növények beszerzése, a betegségek kisebb érzékenysége;
 • Az épületek felállításának lehetősége összetett előzetes képzés nélkül.

Hogyan kell igazítani a földet a gyepen?

Hogyan kell igazítani a földet a gyepen?

Miután elvégezték az összehangolás lehetőséget arra, hogy megoldja a jövőben felmerülő problémákat a talaj elkészítésével. A talajréteg helyes javítása, akkor növelhető egy bemutatható gyepet, amely díszíti az oldalt.

Próbálja meg biztosítani a dekoratív fű optimális ellátását – nem nehéz gyepen, nem fog növekedni. Győződjön meg róla, hogy nincs megfelelően megjelent. Kerülje a dekoratív füves betegségekhez vezető vízvezetőket. A hely beállítása a leghatékonyabb módja annak, hogy megakadályozzák a magok mosásának az esőből való mosását a síkságba, az egyes zónák láza. Az egyenetlen szakaszokban a fű nyírása egyenetlen, emellett fennáll a fűnyíró károsodásának veszélye.

A földszintes föld ajánlott abban az esetben, ha a területet tervezik a kert megszakítására, házat, kerítést vagy medencét a területen.

Hogyan kell igazítani a földet a gyepen?

Mód

A helyszínen való böngészés a helyszínen, használjon gereblye, lapátok vagy motoblokk. Az igazítás mechanikus és kézi lehet.

Mechanikai

Szükség esetén a nagy területet néhány hektárban. Használja a traktorot vagy a kultivátort. Manuálisan megbirkózzon ilyen feladatsal. Speciális szerelvények, például egy motoblokk, felgyorsítják és egyszerűsítik a munkát. Ezzel a technikával kiküszöbölheti a szabálytalanságokat, amelyek mélysége kevesebb, mint 15 cm.

A mélyebb lyukak és magasságok kiegyenlítése érdekében a traktort kell használni. Az autó vödöre 1 m mélyre rögzítheti a földet. A traktor gyorsan fel fogja tenni a leginkább egyenetlen teleket. A talaj mély összehangolása esetén ajánlott földfeldolgozás elvégzésére komppal. A talajt forró vízzel öntözik a káros mikroorganizmusok elpusztítása érdekében.

Hogyan kell igazítani a földet a gyepen?

Hogyan kell igazítani a földet a gyepen?

Kézikönyv

A webhely manuális előkészítése érdekében:

 • kötél;
 • lapátok rákokkal;
 • Kerti kocsi;
 • rulett;
 • sávok.

Tegye a terület jelölését a csapokkal, állítsa be őket a kerület körül, és simán húzza a kötelet. Távolítsuk el a lapát összes meglévő szabálytalanságát. Távolítsa el a termékeny talajréteget, és öntsük őket gödrökkel a telken, ne felejtsd el.

Hogyan kell igazítani a földet a gyepen?

Hogyan kell igazítani a földet a gyepen?

Technológia

A gyepen lévő játszótéret helyesen kell elkészíteni, szinten az összes rendelkezésre álló dudor. A kihívás az, hogy tökéletesen igazítsa a földet, hozzon létre optimális feltételeket a dekoratív fű növekedéséhez. A talajfelületének összehangolása magában foglalja a hibák előkészítését és a hibák közvetlen megszüntetését. Az eljárás több lépésből áll.

Tisztítás

Az előkészítő szakaszban meg kell tisztítani a területet a szemétből: Távolítsa el a termékeket műanyagból, csomagokból, száraz ágakból, fond a lombozat, gyomok. Tisztítsa meg a területet nagy kövekből. Különös figyelmet kell fordítani az évelő mérőberendezések rizómájának eltávolítására. Megszabaduljon a felesleges gyógynövényektől, hogy ne rontja el a gyep megjelenését. A csonkokat, a fűnyíró fű termését, a gyomnövényeket megsemmisítő fajtákat használják.

Hogyan kell igazítani a földet a gyepen?

Hogyan kell igazítani a földet a gyepen?

Csepegés

Az ország Dacha igazításának legfontosabb szakasza az alapos csepegés. A helyszínen távolítsa el a termékeny réteget. Mozgassa időben az övezetből, ahol a munka folyamatban van, amíg az alsó talajréteget adja meg. Ha a talaj jellemzői nem alkalmasak egy bizonyos kultúrára, amelyet a helyszínen ültetnek, a probléma megoldható a tápanyagterület elkészítésével. Megvásárolható speciális üzletekben.

Távolítsa el a tápanyag-talajkeveréket egyenletesen az oldalon.

Hogyan kell igazítani a földet a gyepen?

Összehangolás

Meghatározza a kiegyenlítés szintjét. Általában ez a webhely átlagos magassága a maximális értéktől a minimális pontig. Pegs és kötél használatával oszd meg a padot négyzetekre. Hozzon létre egy “rács” utánzást. Könnyebb látni, hogy milyen hibákat kell megszüntetni – hol kell elaludni a gödröket, és hol kell a hegyek kiegyenlíteni.

Ezt a szintet szedje, határozza meg a talajréteget, és megszüntesse az összes szabálytalanságot a felszínén. Miután befejezte a munkát, ellenőrizze a platformot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs lyuk és dudorok. Miután elkezdte a földes réteget rendben, menjen át a felszínén robbládokkal.

Hogyan kell igazítani a földet a gyepen?

Hogyan kell igazítani a földet a gyepen?

Trubovka

Az egyszerű illesztés nem elegendő, a Földnek még mindig jónak kell lennie. Ehhez speciális technikát használhat. Nem feltétlenül vesz egy ilyen aggregátumot, akkor a saját kezével lehet. Töltsön ki egy nagy hordó törmeléket, és húzza többször az oldalon. Szükség esetén törölje a talajt és ismételten süllyedjen.

A tamping folyamata 10-30 napig tarthat. Ha a gyep a helyszínen jön létre, akkor megengedhető, hogy egy kis lejtő legyen a nedvesség jó vízelvezetésének biztosítása érdekében.

Hogyan kell igazítani a földet a gyepen?

Hogyan kell igazítani a földet a gyepen?

Szakemberek ajánlásai

Azok a személyek, akik szakmailag részt vesznek a mezőgazdasággal, tanácsot adnak arról, hogyan lehet jobban simítani a talajt a pázsitok alatt.

 • Vonzza a nehéz technikát, mint a buldózerek nem kívánatos. Az ilyen gépek meglehetősen hatalmasak, károsítják a talaj termékeny rétegét. Használhat egy kis traktort, amelyet tél után egy telekbe vezethet, ha csomópontokkal borított, és a dekoratív gyógynövény rosszul növekszik.
 • Laza és húzza a földet, előnyösen a kultivátor.
 • Javasoljuk, hogy csökkenjen a dömping, így a talaj ebben a formában az egész télen. Ez biztosítja a gyógynövények befagyasztását és halálát.
 • A kultivátor eldobása előnyösen különböző irányokban történik. Ezt az eljárást tavasszal végezzük.
 • Ha a terület erősen gyomnövények, herbicidek használják őket. Fontos, hogy válasszon egy vegyi anyagot, amely megsemmisíti a mérőfűszereket.
 • Ha a gyepen elosztott telekről van szó, akkor a régi csonkok öntözöttek vagy elaludnak Selitra. A második lehetőség lehetővé teszi a csonkokat a törzsbe.

A felsorolt ​​ajánlásoknak való megfelelés lehetővé teszi, hogy egy gyönyörű gyep növekedjen.

Hogyan kell igazítani a földet a gyepen?

Hogyan kell igazítani a földet a gyepen?

Hogyan kell igazítani a földet a gyepen?

A következő videóban megtalálja a terület elkészítését a gyep vétele alatt.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása