Hogyan kell propagatni krizanthmát?

Nehéz megtalálni az ország területét, ahol a krizantém nő, díszíti a táj július és késő ősz között. Hogy növelje ezt a virágot, miközben megtartja a fajta tulajdonságait, tudnia kell néhány szabályt a reprodukcióra.

Időzítés

A határidők mindenekelőtt a krizantém tenyésztésére választott módszer. A vetőmag leszállás határozza meg a virágzás elindításának idejét. A palántákra vonatkozó rannetikus támogatások február végén vagy március elején ülnek, és a késői eszközöket – a március 20-án, az április első felében. Amikor a magvak közvetlenül a földbe kerülnek, a vetés májusban keletkezik.

Ha bámul, a méh bokrok esik az ősszel, bár a vágás vágása tavasszal történik. A tavaszi rajz időzítése a virágzás kezdetétől is függ: a korai virágzási periódus krizantémának zuhanya februárban, közepén zajlik, márciusban, és a későn – április elején.

Nyáron azonban a krizantémia reprodukálása is lehetséges.

A növény reprodukálása a bokor megosztásával a leghatékonyabb a kora tavasszal, amikor a fiatal hajtások megjelennek. Szükség esetén megoszthatunk egy bokorot és nyáron még a virágzás során is. A nyári osztás jobb végrehajtása júniusban az aktív növénynövekedés feltételeiben vagy augusztus végén.

Fontos! A határidők a reprodukciós a krizantém is befolyásolja a fajta és megjelenés: egyutas dolgok, melyeket többszörösen áprilisban, májusban és június elején, és a multi-Skone, nagy és kis színes – március.

A szükséges feltételek

A sikeres reprodukció érdekében bizonyos feltételek szükségesek. Először is ki kell választania a választáshoz való jogot: Legalább 4 levele van. Nem ajánlott használni vagy túl alulfejleszteni, vagy éppen ellenkezőleg, ápolási folyamatok. Szintén nem illeszkedik a legyőzött hajtásokhoz, vagy ha az intersticák túl közel vannak. Az őszi ménben válassza ki a méh bokrokat a virágzott fajlagos tulajdonságokkal. Az üzemnek erősnek kell lennie a betegség vagy kártevők sérülése nélkül.

Őszi, és átültetett egy bokor, hogy egy bruttónak kell lennie, hogy tavasszal egy hűvös szobában. Ha jó páratartalom van beltérben, akkor a méh bokor nem kell vízbe. Csak akkor, ha a talaj szárítja, enyhén meg kell nedvesíteni. A helyiség legjobb hőmérséklete +5 és +8 fok között kell lennie. A rajz hatékonysága a fiatal hajtások számától függ. Ahhoz, hogy elegendő legyen, februárban a bokorot meleg, jól megvilágított helyen kell elhelyezni, és rendszeres öntözést végeznek.

Csak a gyökérrendszerből származó új hajtások a dugványoknál vannak kiválasztva. A különálló tartályban lévő dugványok ültetése után ilyen feltételeket hoznak létre:

 • A tartalom hőmérsékletének +15 és +20 fok között kell lennie;
 • A csemetéket 2-3 hétig polietilénnel borítják, amíg meg nem engedhetők; A vágás tetejére való távolságnak 30 cm-en belül kell lennie;
 • Rendszeresen végezzen vízpermetést (napi 2-3 alkalommal akár 2-3 alkalommal);
 • Havonta 2-3 alkalommal a dugványok táplálására;
 • Erős napvilágítással a dugványokat kell tárcsázni, különösen az első 7-10 napon belül a leszállás után.

  A palánták ültetésére szolgáló helyesen kiválasztott hely a krizantém sikeres tenyésztésének előfeltétele is. A termékeny talajt semleges vagy gyenge savassággal preferálja. SULINKA – A legjobb típusú talaj a növény tenyésztéséhez. A leszállási helynek napi legalább 5 órát kell megvilágítani, és elérhetetlen az erős szélre és tervezetre.

  A palánták ültetése a legjobban felhős időben, eső vagy az esőben is.

  A tenyésztési módszerek

  A krizantém, amely több tenyésztési módszerrel rendelkező növényekre vonatkozik. Mind otthon, mind nyitott talajon szaporítható.

  Szennyvíz

  A termesztett labdában a virágzás korábban jön, mint a vetőmag által származtatott növényé. A palántákat otthon termesztik a meleg szobában. Először készítsen szubsztrátot a Turf (2 rész), a humorozás (1 rész) és a tőzeg (1 rész). Korábban ezt a keveréket szitáljuk és a sütőben pároltuk, +110 ° C-ra melegítjük. Az aljzat kiépített tárolóval helyettesíthető.

  A sekély csomagolás alját vízelvezető réteggel borítják (törmelék agyag). A hidratált talajt a tetejére helyezzük, a magokat az egész felületen elosztják. Az évesek magjai kissé megszórják a talajt, és évelőknek – csak egy kicsit megnyomva. Ezután permetezett vízzel permetezett vízzel permetezett pisztolylal.

  A magvakkal ellátott tartály polietilénnel borítva, és nem kevesebb, mint + 23- + 25 fokot tartalmaz. A filmet minden nap (körülbelül egy óra) eltávolítják a talaj szellőztetésére és öntözésére, amelyet mindig meg kell nedvesíteni. A hajtások körülbelül 2 hét múlva jelennek meg, világos szobában helyezték őket. A szellőztetés ideje fokozatosan növekszik a növények hozzáigazítása érdekében.

  Egy külön tartályban a palánták kereshetők, ha több valódi levél jelenik meg. Csak erős hajtásokat kell keresni, gyenge eldobják. A krizanthol, a “cirkon”, “epinoma extroy” vagy más gyógyszerek átültetése után a növény növekedését. A palánták körülbelül 1,5 hónapos, szisztematikusan öntözik és összpontosítanak havonta 2 alkalommal. A nyílt földön csak május utolsó napjaiban ültetik.

  Magok

  A vetőmag módszer kevésbé hatékony és megbízható. Ez főként az éves és kis hálószobákra (tölgyfa típusú) fajtákra használják krizantémok. A magokat közvetlenül az elkészített ágyakba vetették, ahol a kutak 20-25 cm-es időszakban vannak. Meleg elhalványult vízzel öntözik őket. Egy lyukban több magot vet, ami elalszik a talajba. Felülről, az ágynemű lezárható egy filmmel, hogy jobban felmelegedjen és megőrizze a nedvességet. A filmet el kell távolítani, ha az első hajtás megjelenik.

  A jövőben a talajt lazítania kell, a vizet és távolítsa el a gyomokat. 7-10 nap elteltével a kecses krizanthm-et folyékony műtrágyákkal kell kitölteni, a “Rainbow” és az “Ideal” előkészületek alkalmasak. A csírák forrasztása akkor történik, amikor több valódi levelet termesztenek. Ezúttal körülbelül 10 cm magasságban érik el. Csak egy erősebb és erős hajtásszabadság a lyukban. Mások átküldhetnek egy külön ágyra.

  Cherenkovania

  A ragyogás a legmegbízhatóbb és hatékonyabb módszer, amely megőrzi az összes fajta tulajdonságot a termesztett krizantémokban. A kiemelés többféleképpen is elvégezhető.

  A méh bokor használata

  Anyag Bush Előre válasszon – nem lehet beteg és a legszebb színekkel. Összességében, a virágzás végén, majdnem tween, talajjal vágva. A remekmű elhalványul és az egész télen sötét és hűvös helyen helyezkedik el. Februárban a termékeny talajba átültetik, és egy magasabb hőmérsékletű szobába helyezik (nem kevesebb, mint +15 fok). A bokor rendszeresen öntözött, és 7 nap elteltével egy ammónium óvoda van. Szükség esetén a bustice emellett kiemelve van.

  Amikor a királyi pillanat 8-10 cm magasságot fog lőni, meg kell vágniuk, így 4 levelet hagynak a kenderre. A fennmaradó küszöbökből ismét új folyamatokat fognak növekedni, amelyekből kivághatsz a dugványokat is. Szeletelt folyamatok eltávolítják a 2 alsó lapokat, tartva a csúcsot. A jobb gyökerezés érdekében ilyen stimuláló gyógyszerek “heteroacexin”, “biglobin”, “Korniner”. A dugványokat ezután a tartályba beültetik, mintegy 6 cm-es termékeny talajréteggel, 3-4 cm réssel, 2,5-3 cm-rel. A talaj fölött öntött egy réteget (legfeljebb 3 cm) homok vagy keveréke perlit, majd öntött. A csemeték olyan filmekkel zárva vannak, amelyeket a gyökeresedés után 2-3 héttel eltávolítunk. És további 1 hét után külön tartályban keresnek.

  Fontos! Az oldalirányú folyamatok növekedéséhez 5-6 levél kialakulási fázisában szivattyúzódik. A nyitott talajba való leszállás előtt (kb. 1,5 hét) a krizantémokat kell kezelni: a nyitott terekre (terasz, veranda), és éjszaka vannak ellátva.

  Érzékelés tavasszal nyitott talajban

  Ebben az esetben a zöld dugványokat használják, amelyeket tavasszal levágnak egy tavasszal, amely 14-15 cm magasságot ért el. A folyamat középső részétől vágják, a hossza körülbelül 7 cm. Az alsó lapokat vágják, és a felső levelek fél hosszát vágják. A csíkok 12 órán át stimuláló gyógyszerekbe kerülnek. Ezután nyílt földön ültetik az ágyban. A lánctalpit palántákat olyan film borítja, amely meleg időben eltávolított. Az első gyökerek 2-3 hét után jelennek meg, és a hajtásokat 5 hétig alakítják ki. Június elejére a palánták már jól gyökerezik, és állandó helyre kerülhetnek.

  Nyári ragyog

  Azt Az alábbiak szerint történik:

  1. A dugványok esetében csak egy puha szárú növényi zöld részek választhatnak, ebben az esetben az oldal folyamatok is használhatók;
  2. Vágja le a 10-15 cm-es vágási hosszúságot, és a vágott ágot azonnal árnyékos ülésen adjuk a talajhoz;
  3. A jövőben szisztematikusan öntözik és vízzel öntözik;
  4. Körülbelül 20 napos krizantém gyökereződött.

  Pontosan ugyanúgy, egy csokorból prodagálhatsz egy csokorból. Ehhez a biteket és a virágzatokat eltávolítják a vágott ágból. Aztán ültetik őket, vagy a nyílt talajban, vagy (ha télen van) otthon egy sorban.

  Bush elosztása

  Az évelő krizantémok megszorozzák a bokor megosztását. Ez szintén hatékony és népszerű módszer. A bokor megosztása 3 év után ajánlott. Ez nem csak a chrysanthos propagálásának módja, hanem a növény megerősítésére és javítására is. A megosztáshoz az egészséges és legfejlettebb méh buster van kiválasztva. Ez szépen ásni, majd több részre elválasztva, és megpróbálja károsítani a gyökereket. Az alkatrészek számát a krizantém és az életkor fajtájának jellemzi. A hároméves krizantróm 5-6 egészséges és erős részre osztható, jó gyökérrendszerrel és földi hajtásokkal.

  Az alkatrészek azonnal állandó helyre kerülnek. A bélelt folyamatok gyorsan gyökerezik és aktívan növekednek. A fiatal palánták gondozása megegyezik a felnőtt krizantémok esetében. A virágzás egy év transzplantációban fordulhat elő, de valamivel később, mint a szokásosnál. Ha a bokor megosztását őszén gyártották, akkor télen egy fiatal krizanthmore el kell rejteni.

  Gyakori hibák

  Tapasztalatlan kertészek Gyakran engedélyezett olyan hibák, mint:

  • A megfelelő bokor elég alacsony, már nem ajánlott;
  • A méh bokor egy meleg szobában van tárolva, amelynek hőmérséklete szignifikánsan magasabb, mint +7 fok, ami a folyamatok korai növekedéséhez vezet;
  • A dugványok esetében túl rövid folyamatokat használnak: az elmaradott hajtások nem teszik lehetővé a gyökereket és az edzőt;
  • A palánták ültetése esetén a friss trágyát alkalmazzák, ami szigorúan tilos, csak nedves vagy komposztot használhat, valamint az ásványi műtrágyákat vásárolt áruház;
  • Az adagolók felesleges térfogatú, ami gyors képződést és a zöld tömeg térfogatának növekedését eredményezi; Ilyen növényekben a Bloom nem jön;
  • Amikor a műtrágya a levelekre esik, ami égést okozhat; A műtrágyák csak a gyökér alatt vannak megadva.

  Gyakran a dugványok nem gyökerezik a következő okok miatt:

  • A dugványokat túl hosszú ideig tartották a stimuláló oldatban;
  • A dugványokat vízbe helyezzük, és nem a talajban;
  • a hőség hiánya vagy a hőmérséklet-ugrások, ahol a palánták tartalmaznak.

  Halászati ​​ajánlások

  A kezdő kertészek lesznek A tapasztalt virágcsökkentők következő ajánlásai hasznosak:

  • Augusztusban csökkenteni kell az öntözést, mivel az üzemnek télre kell készülnie;
  • Szeptember óta szükség van a krizantémok táplálására; Először is 4 nap után havonta 3-szor alkalmazni kell a foszforodorganikus inszekticideket;
  • Végezze el az őszi megelőzést a kártevőktől, hogy a rovarok ne rendezzenek egy bokorra a télen;
  • Gyorsan gyökerezik, a krizantém vágásai segítenek a tőzegpillák termesztésében;
  • A krizantém határon átnyúló tavaszi vágást igényel egy bokor képződéséhez: a hosszú és helytelen növekvő gallyak vágásra kerülnek;
  • A bokor alatt lazításokat és talajműveletet 10-12 nap alatt kell elvégezni, amely hozzájárul a legjobb növekvő üzemhez;
  • A Chrysanthemum Elite nagyvirágú fajtákat 3 év után újra kell újítani a fajta tulajdonságok megőrzésére.

  Arról, hogyan kell propagatni krizanthmát, nézd meg a videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: