Hogyan készítsünk egy csoda lapátot a saját kezével?

Munka a kertben és a kertben – a problémás és felelős foglalkozás, amely nemcsak a fizikai erőfeszítések alkalmazását igényli, hanem a magas színvonalú, erős eszközök és berendezések használatát is. A talaj kézi halmozásához általában egy bayonet lapátot használnak. De az életkor, az ilyen munka nem képes: egy hátsó fáj, a fáradtság gyorsan jön, az ízületek fészkelnek.

A kertészek munkájának megkönnyítése érdekében a jól ismert gyártók különböző eszközök módosítását eredményezik. A modellek széles választéka között lesz egy csoda lapát, amely nagyban megkönnyíti a munkahelyi munkát.

Nézetek

A klasszikus verzió olyan eszköz, amelyben a fémpanelhez csatlakoztatott “villák” a csuklós vegyületek. Fordítási forgási mozgások elvégzése: A hegyes rudak a földbe merülnek, ugrálva. Amikor a “villák” húzza ki a talajból, vannak olyan csomók, amelyek továbbá meg kell törni rake.

A továbbfejlesztett Spades-rippers olyan modellek, amelyekben egy segédelemet egy transzverzális kereszteződés formájában biztosítják, amelyen ugyanazok a hegyes csapok hegesztve vannak a fő részen. A “Wiles” merül fel, és figyelmen kívül hagyja a talajt, áthaladva a rudak közötti réseken, a nagy darabok töredéke egy kis frakcióban. Grass gyökerek ragaszkodnak a csapokhoz, csak kihúzhatják a felszínen.

Híres módosítások – “Pakhac” és “Mole”. Az elsőnek van egy hossza laza bajonettje, 10-15 cm, a második – 25 cm. Az utolsó lehetőség kényelmes, mert a talaj mélyen szántás, ragaszkodik a fagyasztási terület off-szezonrétegében.

A “Crow” és a “Pahar” mellett a “Vyatsky Pakhacker” modell ismert, amelynek rajzát a Mona Atya Gennadym fejlesztette ki. Az egészségi állapot miatt a papság nagyon nehéz volt dolgozni a háztartási telken. Egy kényelmes és egyszerű csoda lapáttal jött létre. Lehetőség van a gyártásának minimum részletére, és az eszköz teljesítménye meghaladja az összes elvárást. A bal vagy jobb fémcsőn (attól függ, hogy a balkezes vagy jobbra készült-e) egy ívelt acéllemez (öngyilkossági eszközökben, ahelyett, hogy a bayonet lapát fő részét használhatja).

A cső végén van egy tű, amely a talaj mélységére meríti a lemezt. Ezután a forgási mozgást elvégzik, a lapát leava könnyedén az oldalra támaszkodik. Ha csíptetsz egy telket, egyenes vonalú lépést teszel, továbbra is sima szőrme marad. A burgonyauberek, a gyökér magjait elhagyja. Amikor a kertész elkezdi kezelni a következő sorokat, akkor a friss talaj simán esik a barázdába, mielőtt. A házi ásó atya Gennagyij vették alapul a hasonló modellek, amelyek most elő jól ismert gyártó. Tekintettel a személy fizikai jellemzőire és az egészségének állapotára, könnyen kiválaszthatja a csodálatos lapát megfelelő verzióját.

Előnyök

Az új tervek előnyei, amelyek velük együtt dolgoznak, nem igényelnek magas időt és fizikai erőfeszítéseket.

Ezenkívül kényelmesek, mert:

 • A munkaerő termelékenysége 3-4 alkalommal emelkedik;
 • Nem kell hajlítani a földre;
 • Nem kell a hátsó izmokat megragadnia, amikor a lapát a föld egy szobájával együtt mozog (amikor a föld nyers, akkor még nehezebb);
 • A csővezeték vagy laza főelem forgási mozgása miatt csak a kezek húzódnak, amelyek a kutikulékhoz csatlakoztatott fogantyúkon zúzódnak.

Vásárláskor, figyelmet kell fordítania arra, hogy milyen csoda lapátot kell kiszámítani. Például a klasszikus lehetőségek használhatja emberek nem könnyebb, mint 80 kg, mivel az eszközök meglehetősen nehézkes, akkor nehéz mozgatni a felületen. De a “Pakar” design 60 kg-os súlyú kertészek számára alkalmas. Gennady apja lapátja sokkal könnyebb, mint az összetett konfigurációk, így olyan személy, aki szabadon tartja a kezében, könnyen elvégezheti a kerti munkát.

Hibák

Alapvető “hiányosságok” a csoda struktúráiban a földi gilderek Coppe-ban, nem találtak, De objektív tényekkel senki sem vitatkozik:

 • A “Munkavállaló” elfogása a lapát-ripperekből elérheti a 40 cm-t, ezért a cselekményen, ahol a palántákat egymáshoz közelítenek, ez egy haszontalan eszköz;
 • A laza vagy csöves eszköz (az Atya Father találmánya) nem fog működni a mély lyukat;
 • A fejlett modelleket nehéz megjavítani a bontásokkal, mivel nagy számból készülnek.

Minél kisebb, hogy az eszköz elemeket, forgó mechanizmusokat, csavarozott csatlakozásokat biztosít, annál könnyebb az aktuális szolgáltatásban és javításban. Ezért a késztermékek gyártása jobb, ha a rajz gondos kiválasztása, amely egy kis számú egyszerű elem használatát magában foglalja. A paneleken lévő hegyes rudakhoz, dugványok, fogantyúknak tartós, korrózióálló anyagokat kell felvennie. Ideális lehetőség ebben az esetben – rozsdamentes acél. A fémcső alkalmas a vágáshoz, ez is készíthető.

Hogyan készítsünk egy modellt Gennady atyának?

A pap modellje a Dneprodzerzhinsk rezidenciáját javasolta. M. Mandrigel. Fő különbsége az, hogy a tervezés alkatrészeit használhatja. Ahhoz, hogy egy csoda lapátot készítsen otthon, szüksége lesz:

 • A kormánykerék a kerékpárból – a fogantyúhoz;
 • Rozsdamentes acélból készült cső – dugványokhoz;
 • Acéllemez – ívelt lemez helyett;
 • Mozgatható acélcsap vagy rugó – a fő rész könnyű bemerüléséhez a földön (annak magassága állítható, attól függően, hogy a föld mélyen felszívódik).

Hogy egy lapát manifeszteket mutasson több szakaszban. Kívánt esetben 1 napig lehet készíteni.

 • A kormánykerék igazodik. A kezek könnyebben nyomást gyakorolnak rá. A végén a régi tömlőből húzhatsz darabokat.
 • A tű alja éles végű csőbe tolódik. Hogy statikus helyzetet adjon, egy csavar 2,11 m8-at ​​használnak.
 • A kormánykerék hegesztve van a csőhöz (a PIN-kód ellentétes végéhez).
 • Balra és jobbra van csatlakoztatva a hegesztési lapáthoz.

Egy személynek fénynyomása van a fogantyúra, a csap a földbe merül, mögötte – lapát. A balra vagy jobbra forgó mozgást, és a föld egy lapáttal az oldalsó oldallal együtt rohan.

Fontos kiválasztani a cső magasságát, amelyhez a fogantyúk csatlakoztatva vannak. Körülbelül a mellkasi szinten kell elhelyezniük. A Dneprodzerzhinsk lakosa kifejlesztett egy speciális képletet erre, amelyet a lapát rajzával mutatunk be.

Házi lapát-ripper

A megfelelő modell kiválasztásakor a nehézségek gyakran az elemek összetevőinek kiválasztásával fordulnak elő. E helyzet kiindulása egyszerű: sok otthon van régi szánkók, csövek a babakocsiktól, a garázs szerelvényekben. A lapát-ripperek gyártásához szükséges lesz:

 • Fúró és malom fém feldolgozásához;
 • hegesztő;
 • Mérőműszerek (sarok, rulett);
 • acélcsövek vagy sarkok;
 • Armatúra, amelyből a fogak lesznek;
 • Fémvágó berendezés.

A részleteket pontosan meg kell állítani, és megfelelnek az emberi növekedésnek. Ezért az alkatrészek összeszerelése előállítja, előzetesen mérve őket, és levágja a fűrész felesleges részeit.

 • A referencia keret fémcsőből készül. A “P” betű formájában hajlított. Ha a felső keresztléje 35-40 cm, akkor a láb hossza kétszer több – 80 cm.
 • Keresztirányú segédlemezt készített fogakkal. Kapacitásukban, felesleges armatúra darabjai 20 cm hosszú, élesített az egyik oldalon. Ha a sáv csőből készült, több lyukat 50 mm távolságra fúrtak be, ahol a fogak be vannak helyezve és hegesztve. Ha ez egy sarok, a csapok hegesztettek a fémen.
 • A lábak aljára ilyen távolságra a tartó keretben lévő keresztlécet, hogy az alapvető forillák szabadon mozogjanak, a kiegészítő deszkát hegesztették.
 • A referencia keret keresztléje kívül rögzítve. Ez lesz a fő terhelés a fogantyún. A hangsúly egy “t” betűvel rendelkezik.
 • A csődarab kisebb, mint a segédlemez szélessége 50 mm-rel. A fő ripper fogai hegesztve hegesztve.
 • Az acél fülekből és a vágott csövek csuklós csatlakozásokból készülnek, amelyeken a fő “villák” “mennek”.
 • A cső szegmensében egy szárral van behelyezve, amelynek tetejére a cső a fogantyú szerepét működteti. Ebből a célból a kiegyenesített kerékpáros kormánykeréket használhatja.

A cutlets jobban készült fém szegmensekből, mivel a fából készült rész megszakadhat a terheléssel. A rajzok gondos vizsgálata után könnyen érthető az alkatrészek összeszerelésének szakaszai. A legegyszerűbb tervezési és rögzített anyagok, annál nagyobb a befejezett lapát teljesítménye. A fő mechanizmus folyamatosan mozog. A fogakat a segéd keresztirányú sáv csapos résein tartják, a földbe merülnek, és visszaküldnek vissza, összetörik a társai csapok rovására.

A fő és segédalkatrészek mozgása a kastély elvén történik. Ha sok csavart csatlakozó van egy csoda penge, akkor folyamatosan forognak, amelyeknek gyakran javítani kell a terméket. Ezért jobb, ha nem talál komplex mechanizmusokat, hanem egyszerű és jó minőségű modellek rajzolását.

Arról, hogyan készítsünk egy csoda lapátot a saját kezével, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: