Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

Mindegyik kertész vagy egy vidéki házban élőként élő személynek folytonos fűnyírónak kell lennie, amely nagymértékben megkönnyíti a helyszínen található gyep gondozását.

És így, hogy egy ilyen műszaki egység szolgál, hogy sok éven át, szükség van nem csak a helyesen és gondosan kihasználni azt, hanem tudom, hogy a készülék helyes és megakadályozzák az esetleges meghibásodások e folyamatra.

Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

Lépésenkénti utasítások

Ahhoz, hogy nehézségekbe ütközzen, meg kell ismerni a lépésenkénti utasításokat, de figyelembe kell venni az üzemanyag-eszköz tankolásának szabályait, valamint sok más fontos árnyalatát is.

A tankolásban csak a benzinmodellek elindítása előtt szükség van, amelynek motorja nélkül helyesen kiválasztott üzemanyag nélkül működik, vagy egyáltalán nem működik. Ezért többet tanulmányoztak a készülék műszaki jellemzőire, meg kell ismerkedni a kész üzemanyaggal kapcsolatos információkkal vagy a speciális keverék előkészítésével a saját kezével.

Az utóbbi esetben figyelembe kell venni azokat a arányokat, amelyek kifejezetten a mechanizmus megfelelő működéséhez tervezték.

Néha szintetikus olajokat használnak erre. Az ilyen típusú tüzelőanyag-keverékek alacsonyabb költséggel rendelkeznek, de gyakorlatilag nem különböznek minőségi jellemzőikben. 100 gramm szintetikus olajon 5 liter benzint kell használni, így a keverék arányban lesz – 1: 50.

Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

Drágább van keverve, az ásványi olajok tekintik őket több természetes és környezetbarát, de az előírásoknak megfelelően, ők csak akkor haladhatja meg a szintetikus lehetőségeket. Az ilyen anyagok felhasználásával arányok 1: 35, vagyis egy 3,5 liter benzint kell használni 100 gramm olajonként.

Vannak lehetőségei is vannak a benzingyorsó fűnyírók számára is, ahol az üzemanyagtartály különálló az olaj forgattyúházából, így nincs szükség keverékre.

De függetlenül az üzemanyagtartály modelljétől és típusától, a tankolásnak egyaránt – az üzemanyag nem teljesen üzemanyag, és 3-4 centiméterrel távolítandó a tartály széléhez.

Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

Futás

A fűnyíró modelltől függően a bevezetés különböző módon történik. Ezért figyelembe kell venni ezt, és összehasonlítva az egyes műszaki specifikációkkal, indítsa el az eszköz és a motor csatlakoztatását.

És ha egy kézi modellel dolgozik a hagyományos fonalak elvén, minden meglehetősen egyszerű, akkor A benzin modell indításakor egyes nehézségek merülhetnek fel.

  Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

  Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

  A benzingyorsó fűnyíró kétféleképpen indítható – áthatolhatatlan vagy fűtött motorral.

  A fűtetlen motor elindítása előtt gondoskodnia kell a gyújtásrendszer és az átvitel lekapcsolásáról, valamint görgetni a kiindulási karon vagy az indítómotor tengelyén. Ezután elkezdheti futni, a következőképpen működik:

  • Először be kell kapcsolnia a gyújtást;
  • Ezután meg kell zárni a levegő csappantyút;
  • Ezt követően biztonságosan elindíthatja a motort.

  Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

  Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

  A kezelés után a GASE kar segítségével telepítenie kell az alapjáratot a készülékre. Ezután ugyanazon kart használva le kell fordítania az eszközt, hogy alacsony fordulatszámon dolgozzon, így a motort felmelegedjen. Ezt követően biztonságosan elindíthatja a fűnyíró működését teljes kapacitással. Érdemes megjegyezni, hogy a készülék elindítása az immenziós motorral megengedett, de az ilyen állapotban további működés nem kívánatos, mivel negatívan befolyásolja a fűnyíró általános állapotát és működését.

  Futtassa a fűnyírógépet meleg motorral, sokkal könnyebb, mert ez a folyamat nem igényel előzetes előkészítést. Ugyanakkor ilyen sorrendben kell előállítani:

  • A vezérlőkart maximális szinten le kell fordítani üzemanyag-ellátási módba;
  • Ezután el kell indítania a motort;
  • Ezt követően kiválaszthatja a szükséges sebességet és elindíthatja a munkát.

  Ezek az ajánlások alkalmasak bármely modellre, beleértve a kézi fűnyírókra, amelyek a hagyományos fonalak elvén dolgoznak.

  Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

  Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

  Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

  Hogyan kell télen futni?

  A téli időszak után elindítja a fűnyírógépet, miután a téli időszak meglehetősen nehéz lehet, mivel leggyakrabban az ilyen típusú eszközöket az istállóban tárolják, ahol a fűtést nem biztosítják, és ezért a kemény téli éghajlatnak és néha éles hőmérsékletkülönbségeknek vannak kitéve. ezért Ez a folyamatot az elmével kell megközelíteni, és figyelembe kell vennie az összes fontos árnyalatokat.

  Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

  Például az első dolog a téli üresjárat után, hogy ellenőrizni kell az eszköz üzemanyagtartályát, és győződjön meg róla, hogy tiszta és a régi üzemanyag hiányzik. Ha a tartály nem üres, akkor az új tankolás előtt meg kell tisztítani. Meg kell tenni, mert új üzemanyagot adunk hozzá a régi, aki túlélte a téli, egyszerű, nem biztonságos az eszköz működéséhez. A téli hőmérséklet üzemmód hatása alatt a régi üzemanyag kissé megváltoztathatja a kompozícióját, amely egy friss kompozícióval keverve, vagy ha könnyű kezelhetőség, hibákat okozhat.

  Ezután biztonságosabb működés esetén a motor felmelegedésének elvét kell cselekednie. Így óvatosan felkészíthetsz egy fűnyíró dolgozni.

  Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

  Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

  Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

  Gyakori hibák

  Ha ilyen technikai egységet indít, egyes problémák merülhetnek fel, és megérteni, hogy miért nem indul el a fűnyíró, meg kell határozni az okokat, és további munkát – megszünteti őket.

  A ponyvás fő oka a fűnyíró kaszálásának indításakor lehet abban a tényben, hogy nincs benzin az üzemanyagtartályban vagy annak mennyisége nem elegendő az eszköz működéséhez. Ebben az esetben nyilvánvaló, hogy meg kell tennie – üzemanyagtartályt, és megakadályozza az ilyen helyzetet, előzetesen ellenőrizni kell a benzin jelenlétét.

  Az üzemanyag-keverékek elkészítésének elmulasztása, valamint a szegény minőségű nyersanyagok felhasználása a finanszírozás mentése érdekében az indításkor és a gyep kaszáláskor hibákhoz vezethet. Az ilyen helyzetben lévő kimenet egyszerű – Szükséges gondosan kiválasztani a kész tüzelőanyagot, valamint alaposan figyeljük meg a kézzel készített keverékek arányát.

  Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

  Hibák, amikor elkezdődhetnek, annak a ténynek, hogy az üzemanyag a gyújtógyertyákat öntsön. Ez az indító kábel hosszú expozíciója, amikor a levegő csappantyú zárva van. Annak érdekében, hogy megakadályozza, mindig ellenőrizze, és ha szükséges, térjen vissza a megfelelő pozícióba.

  Természetesen, A gyep fűnyíró kiindulása esetén a gyújtás kikapcsolt állapotában sikertelen lehet, mert ez anélkül, hogy a készülék működése lehetetlen.

  Ezért azonnal hozza a zsalu annak érdekében, ne felejtsük el bekapcsolni a gyújtást, és csak akkor nyugodtan munkához.

  Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

  Lehetséges bontások

  Annak ellenére, hogy különbség a jellemzők és a különböző modellek különböző modelljeinek megjelenése, még mindig ugyanolyan oka van a törésnek, így gyakorlatilag nem különböznek az úton.

  A készülék működésének leggyakoribb problémája az, hogy a gáz nyomásakor nem indul el vagy stall. Az okok megszakadnak a karburátor vagy a gyújtás helytelen működésében, valamint a szűrőrendszerrel kapcsolatos problémákban.

  Ha az indokok a gyújtási rendszer működésében vannak, akkor az alábbiak szerint járnak el.

  • Meg kell győződnie arról, hogy teljesen jó gyertyákat használsz, valamint hogy nincs üzemanyag nyoma. Ha a gyertyát elárasztják, javasoljuk, hogy gondosan tisztítsa meg, mert különben a készülék nem lesz lehetséges.
  • Ha a menetes kapcsolat túl száraz, akkor az indításkor problémák fordulhatnak elő, mert a benzinnel kenés nélkül a szikra nem lesz képes megjeleníteni, vagy hatalma nem lesz elég ahhoz, hogy dolgozzon.
  • Amikor a gyújtási rendszer megszakad, ellenőrizze a gyertya és a nagyfeszültségű vezeték közötti érintkezést is, mivel a szikrák megjelenésének hiányában nem lesz lehetséges, mint a további művelet.

  Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

  Ha az eszköz leállítja az 5-10 percet a működés megkezdése után, amikor nagy sebességű terhelések, Az okok a levegő- és üzemanyagszűrő rendszer problémáiban tarthatók:

  • A szűrő eltömődhet, így ha felmeleged, a rendszer megszűnik megfelelően, és kikapcsolt állapotban van;
  • Az oka annak is azon is, hogy az üzemanyagtartály nyomásának beállításáért felelős rész szennyezett és blokkolja az üzemanyag-ellátást.

   Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

   Súlyosabb bontások is vannak, amelyekkel megbirkózhat, amellyel meglehetősen nehéz lehet.

   • A csatornák és a fúvókák komolyan szennyezettek, így nem tudsz higiénia nélkül. És annak érdekében, hogy tisztítsa meg rendesen, akkor kell használni, professzionális eszközök és fújja a részeket egy erős légáram.
   • Gyakran előfordul, hogy a tömítések, amelyek szerves részét képezik a rendszer visel, és szintén ad egy hiba a működő rendszert. Ezek nem javíthatók, így csak ki kell cserélni őket.
   • A működési vezeték nélküli dugattyúk törést okozhatnak. Ezért kell követni a részleteket, és szükség esetén megváltoztatni őket.
   • Ezenkívül a törés oka lehet a karburátor területének szorításának megzavarása.

   A nyomásesés következtében a nyomásesés előfordulhat, és az eszköz elveszíti teljesítményét.

   Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

   Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

   Az eszköz működési feltételei

   A fűnyíró munkájának megkezdése előtt meg kell vizsgálnia az üzemeltetési utasításokat. De, Ezenkívül ajánlott néhány általános szabályt betartani.

   • A készülék működtetése rendkívül óvatosnak kell lennie, elkerülve a szilárd felületekkel és a testrészekkel való érintkezést.
   • Minden használat után ajánlatos tisztítani az esetet és a készülék munkaterületét.
   • Szükséges a fűnyíró tisztítására speciális professzionális folyadékok használatával, előre várva, amíg a motor hűl, mert nem biztonságos a forró motor tisztítása.
   • A legjobb, ha megszakítják a munkát. Így képes lesz arra, hogy megakadályozza a motor túlmelegedését.
   • Ha hosszú ideig nem tervezi a készülékkel dolgozni, javasoljuk, hogy a fennmaradó üzemanyagot le kell engedni, és hagyja a készüléket készenléti állapotban. Amikor az üzemanyag utolsó maradékai lesznek, maga a fűnyíró önállóan fog működni.
   • És természetesen a nyár után exponenciálisan, ne felejtsd el megfelelően felkészíteni az eszközt a télre, akkor sok éven át tart.

   Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

   Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

   Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

   Hogyan készítsünk egy fűnyírót?

   Hogyan készítsünk egy fűnyíró jobbra, nézd meg a következő videót.

   Kamat cikk
   ( Még nincs értékelés )
   Ossza meg barátaival
   123
   Megjegyzés hozzáadása