Hogyan készítsünk egy pickupot a saját kezével?

Bármely profi kertész és csak egy szeretője megmondja, hogy egyetlen országszezon sem indítható a kapa nélkül. Ez az univerzális eszköz segít nekünk eke a kertet, megszabaduljon a gyomoktól és a betakarításhoz.

Házi kapa régi fűrész

Mindazonáltal vannak olyan esetek, amikor a régi kapa szünetek, és az új, még nem vásárolt meg, és a kertésznek eszközt kell készítenie az egyetemi anyagokból. A házi készítésű forgácsoláshoz a hacksaw vászonja a legjobb, mivel ez a fém ellenáll a terhelésnek, és sokáig nem fog felállítani. Azonban egy ilyen eszköz az improvizált anyagokból csak egy szezonban tart. Ezután már meg kell vigyáznia az új kaparót.

Ahhoz, hogy egy pecsét a saját kezével, kövesse a következő műveleteket:

 • Először meg kell oldani a szükséges méret méretét; A legjobb, hogy megfeleljen a 25 cm méretnek;
 • Szükségünk van egy felesleges régi fából készült, és végül megcsináljuk; Különben is, ez már nem hasznos számunkra eredeti céljára;
 • A csiszoló segítségével 45 fokos szögben vágjuk le a héjfogat felé;
 • Ezután 3 lyukat kell fúrnia a rögzítéshez, míg a lyukaknak ugyanolyan távolságra kell lenniük;
 • A fúróberendezés használata esetén annyi lyukat kell tenned a polcok fém sarokban;
 • Meg kell oldanunk a tartót – Ehhez 25-30 mm átmérőjű vastag falú fémcsövet veszünk, 25-30 cm hosszúságúak;
 • A cső egyik oldala kalapáccsal 5 cm-rel értékel;
 • A szög határozottan állt, meg kell fúrnia egy pár lyukat;
 • Az összes végzett munka eredményeként kész kész ruhát kapunk fogakkal, és most csak akkor marad, ha a dugványokat a célállomás házi eszközének használatához; Az evőeszközök egy fát választhatják, ami a legfontosabb, hogy ezzel az anyaggal kényelmes volt a kertben;
 • Egy csiszolópapír vagy éles kés segítségével vágja le a vágó egyik szélét, és helyezze be a csőbe;
 • úgy, hogy a kapa fogantyúja szorosan illeszkedjen, elzárja a köröm a fémbe és a fát;
 • Ezután egy régi fűrészekkel dolgozunk – szükség van arra, hogy megszabaduljon a fogaktól, amelyekre nincs szükség a kapura; Ehhez vesszük a csiszolót, és összehangoljuk a kapa felületét, míg a fogak maradhatnak, egyes kertészek azzal érvelnek, hogy velük a kapa jobb nedves talaj.

A káposzta chipper vagy gyomnövények lehetnek például egy trimmerből, fonat vagy kartonból. Az ilyen polall nem lesz rosszabb, mint a vásárlási lehetőség.

Moly a régi lapátból

Moly a szokásos lapátból készíthető, amely pontosan minden egyes helyszínen van. Érdemes ragaszkodni a következő lépésekhez:

 • A csiszoló segítségével vágja ki a lapátok egyharmadát az éles oldalon;
 • Vegyünk vastag falú csövet, amely átmérője 2,5 cm és vastagsága 2 mm; A csövek egyik széle lapos, mérve 5 cm-t tőle, és a csövet jobb szögben hajlítja;
 • A cső lapos részén és a pengében két lyuk fúró, visszavonul 2 cm a vágásból;
 • A csövet és a pengét egy hagyományos csavarhúzóval csatlakoztathatja, amelyet minden tulajdonosnak van;
 • Csak egy fából készült szár, és a chip készen áll.

Fontos! A lapátokból származó kapák nem egy szezont szolgálnak, mivel tartósabbak.

A vásárolt kapa fő problémája az, hogy gyorsan elronthat. Folyamatosan meg kell mondani. A külföldi termelési kapák sokkal hosszabbak, de a megfelelő jó eszköz ára is megfelelő. Azonban sok kertész egyszerűen az egészséges anyagokból származó lepkéket, amelyek a helyén tárolják. Például vékony acéllemez (kb. 3 mm vastag). A fő dolog az, hogy a lemez jól edzett acélból készül. Aztán belőle nem lehet egyedül, és több kapa. Az egész szerkezethez szükség van egy lemezre, fémcsőből és szárakra is. A lemez és a cső egy részét alacsony szögben kell elfogadni egymásnak. A lemez szélét élesnek kell alkalmazni. És a fémcsőben lyukat kell fúrni egy csavarhoz, amely rögzíti a dugványokat és a kapait.

Házi készítésű kapa egy rendszeres fémből

Bármely tartós fém darab alkalmas a kapura. Nem mindig a kertészeti helyen tartható egy régi lapát vagy ivás, így a roach számára fel fog jönni, és egy egyszerű fém, amelyet biztosan megtalálhat az országban. Természetesen a 2 mm vastagságú fém vászon tökéletes. A gyártási folyamat a következő lépéseket tartalmazza:

 • A lapból meg kell vágni a kívánt méretek téglalap alakú alakját, míg a munkadarab széleit úgy kell megírni, hogy ne születjen róluk;
 • Ezután üdvözölje a vastag falú fémcsövet a laphoz;
 • Ezután egy fából készült szárat kell behelyeznie a csőbe, konszolidálni egy csavarhúzóval;
 • Összefoglalva, a saját kezedben készült eszköz fekete színben festhető, élesítheti a kapa végét, és lakkokkal borított.

Minden munkához az ügyes tulajdonos nem fog több, mint 4-5 óra. De ez az eszköz szabadon lehet. Csak itt van a házi moly, ami nagy lesz az Ön számára egy szezonban, majd azt kell gondolnia, hogy megszerzi a kiváló minőségű eszközt, vagy az összes szükséges anyagot, hogy ismét egy chipperet készítsen. Sok professzionális kertész 20 perc alatt egy chipperet készíthet. A minimális pénzt minden szükséges anyagra (fémlemezek, csövek és dugványok) töltik, és kevesebb mint fél órát kapnak készenléti eszközre. Egy ilyen kapa nem rosszabb, mint a feladatainak. A száraz és nedves talajjal jól működik, eltávolítja a gyomokat, és óvatosan telítette az oxigén gyökereit, anélkül, hogy károsítaná őket.

Fontos! Ha még mindig úgy döntöttél, hogy a saját kezével chippert készít, akkor ne tegye túl keményen, mert ilyen eszközzel nehéz lesz dolgozni. Valamint egy ilyen paplaket nem fogja kiemelni a Földet, és annál inkább eltávolítja az összes gyomnövényt gyökerekkel.

A kapót minden pajtaban kell tárolni, mert egy ilyen egyszerű, de elengedhetetlen eszköz segít minden kertésznek, hogy jó betakarítást kapjon. A kapa nem vesz fel sok helyet a telken. Nem igényel különleges tárolást. Ezenkívül ez az eszköz egyszerűen szabályozható, nem nehéz, így a spin nem fog további terhelést tapasztalni. Ráadásul még az újonnan érkezők is megbirkóznak a kapaal, aki csak úgy döntött, hogy vegyen részt a kertészetben.

Arról, hogyan készítsünk egy csajot a saját kezével, nézd meg az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: