Hogyan lehet a chopper ágakat saját kezével?

  A kerti telek rendezett után elegendő ág, gyökerek és más zöldségszemét van. A legjobb minden, a speciális aprítógépek megbirkóznak vele, de az ilyen modell megszerzése az üzletben jelentős összeget igényel. A jó tulajdonos érdemes az összesített elemet az elsődleges elemektől.

  Az önálló modellek jellemzői

  Bármilyen aprító (mind házi és megvásárolt) Több alapvető összetevőből kell konfigurálni:

  • Acélkeret, amelyen minden komponens rögzített;
  • elektromos vagy benzinmotor;
  • vágási mechanizmus;
  • védőburkolat;
  • A főutalás.

  Ezenkívül nem egy pár tartály nélkül: az első szemetet feldolgozott szemetet lefektetik, és a második egyben – az így kapott chipek. A házi készítésű modelleket a vágási mechanizmus megkülönbözteti, és a fennmaradó elemek megegyeznek (csak különböző méretűek). Az őrlők ágak végezhetők 20 vagy 30 lemezfűrész segítségével, amelyek szilárd ötvözetekkel vannak felszerelve. Ezután a tengelyen rögzített éles szénacélkések kombinációja lehet. A szemetet a megfelelő szögben helyezzük el, és a 2-6 darabos késeket őröljük.

  Az aprítógép következő változata lemezborítónak nevezhető, az ágak, amelyekben 30-45 fokos szögben találhatók. A kések ebben az esetben a tengelyen rögzített acélkörre vannak felszerelve. Összetettebb változatokban két tengely van forgatva szinkronban. A kések egy ponton konvergálnak, és zúzott hulladék. A fát ebben az esetben megfelelő szögben kell kezelni. A lemezfűrészeket javasoljuk, hogy gyorsan és könnyen előállíthassák a miniatűr faforgácsot a hulladékból. Az egység, mint a Fuganka, releváns, ha vékony ágak kezelésére nagyobb frakciót kapunk. Végül a lemezrács alkalmas az ágak vágására, amelynek átmérője meghaladja az 5 centimétert.

  Anyagok és szerszámok

  Az aprító komponenseinek többsége a háztartásban rendelkezésre álló készletek közül választható. Például a keret tökéletesen összeszerelhető fém sarkok, kápergek és csövek. Az elektromos motort általában egy mini traktorból vásárolják meg. A felhasznált vágónak szükségszerűen nagy fogakkal kell rendelkeznie, és a lemezfűrészek – 100-200 milliméter átmérője. Ha a munka a tengellyel fordul elő, akkor a fogaskerekeket a darabok számában vásárolják meg, ugyanez vonatkozik a szíjtárcsára, valamint a tengelyre is – kell lennie. A kések az autó springerjétől egy marógép jelenlétében lehetnek készíthetők.

  A szerszámokból előkészíteni kell egy perforator, csavarkulcsok, csiszoló, valamint hegesztőberendezés és egy készlet készlet.

  Hogyan készítsünk aprítót a saját kezével?

  Ahhoz, hogy egy független chopper ágakat adjon, követnie kell a jól átgondolt sémát. Először az optimális kialakítás meghatározásra kerül, amely eltérhet, például a hulladék méretétől függően – akár ezek kis ágak, akár nagy fák. A tervezés megválasztása a mester igényeitől függ, és melyik hulladékot kell kezelnie. Természetesen ebben a szakaszban a rajzok készülnek.

  Válasszon a motort, eldöntheti, hogy elektromos vagy benzin lesz. A benzinmotor nagyobb teljesítményű és alkalmas nagy fa feldolgozására. Mivel nem kötődik a kimenethez, könnyen szállítható az egész helyszínen, de maga az egység meglehetősen nehéz. Az elektromos motor gyengébb, és működése közvetlenül a kábelhossztól függ. A készülék pluszesei azonban alacsony súlyt tartalmaznak. A gyártóikra vonatkozó esztergagépeket szakemberek gyártják, és a többieket egyszerűen a háztartásban rendelkezésre álló anyagok közül választják ki.

  Keret nélkül, nincs chopper költsége. Kényelmesebbé teszi a csövekből és a sarkokból. A kialakítás magassága zökkenőmentesnek kell lennie a leggyakrabban használt személy magasságától függően. Az ajánlott szélesség 500 milliméter, és a hossz lehet. A keret szükséges merevsége képes lesz megadni, ha telepítheti a rackeket. Végül a szakértők azt javasolják, hogy hozzáadjuk a kerekeket és a fogantyút, amely kényelmet fog adni a művelet működéséhez.

  A keret összegyűjtése után a meghajtó, a vágóelemek és az övmeghajtók előfordulnak. A végső, a védőburkolat és a hulladéktartályok és a kapott fűrészpor van felszerelve. By the way, az övátvitel a leginkább hozzáférhető és biztonságos. Ha intenzív munka közben az öv csúszik, akkor ez negatív következményekkel fog történni.

  A meghajtó hatalma meghatározza, hogy a vastagság vastagsága képes feldolgozni. Ajánlott motor teljesítmény 2,5-3,5 kilowatt. Ha a chopper fogja kezelni a füvet és a szukát, akkor a kapacitása 1,5 kilowatta is alkalmas. A 2 centiméteres átmérőjű ágak kezelése a motorral előfordulhat, amelynek teljesítménye 1,3 és 1,5 kilowatt között van. Egy ilyen motor képes lesz eltávolítani a porszívóból, a darálóból vagy akár egy fúróból.

  Szemét, amelynek vastagsága 4 centiméterrel érhető el, a motor használatát igényli, amelynek hatalma a 3-4 kilowatt határokon belül van. A készüléket a körkörösből lehet venni, amely esetben az utóbbi ajánlott kölcsön és keret. Ha az ágak vastagsága eléri a 15 centimétert, a feldolgozást legalább 6 kilowattos motorral kell elvégezni. A benzinmotor mutatói 5 és 6 lóerő között, amely jellemző a motorblokkokból vagy a mini traktorokból vett eszközökre. Hiányzik a nagy teljesítmény szükségessége az aprító gyártásában hiányzik.

  Ezenkívül fontos, hogy biztosítsuk a kés tengely forgását 1500 fordulat / perc sebességgel. By the way, az aggregátum aprító késekkel, a Fuganka kés tengelyének rajzán alapulhat. Igaz, meg kell változtatni a tengelyek átmérőjét a csapágyak segítségével. A munkanap szélessége 100 milliméterre csökkenthető.

  A lemez, a motor, a csövek, a fémlemez, amelynek vastagsága 5 milliméter, perforátor és csavarkulcs. Ismeretesek, hogy jobban válasszák az edzett acélból való vásárlást, amelynek létrehozása önállóan nehéz a kürt használatának szükségessége miatt. A cső ebben az esetben támogatást használhat. A fémből 40 cm-es átmérőjű lemez fémből van kialakítva, lyukakat készít a tengelyhez és a késekhez. A lemezt a tengelyre helyezi, és csatlakozik a motorhoz. A végső szakaszban a rekesz ágakra van felszerelve.

  Erőteljes vastag szálakat csak egy kétfalú chopper kezelhet. A létrehozása azzal kezdődik, hogy a középen álló tengelyek két darabból függőlegesen vannak felszerelve. Minden tengelyt fel kell szerelni a késekkel, amelyek képes visszavonni. A kések száma határozza meg, hogy milyen kicsi. A házi készítésű eszköz képes lesz arra, hogy az ágakat akár 8 centiméterig is őrölhesse.

  A chopper gyártása lehetséges a háztartási készülékekből, amelyek már nem jöttek létre. Az egyetlen követelmény ebben az esetben az üzemi motor jelenléte, amelyet a szükséges adatok kiegészítenek. A munka bolgár jelenléte jelentősen egyszerűsíti ezt a feladatot. Elég nagy méretű tartályt választani, és a lyuk alját, amelyen keresztül a bolgár tengely áthalad. A kés a tetején van felszerelve és gondosan rögzítve. Fontos, hogy üzem közben a vágóvászon nem érinti a használt tartály falait. A csiszoló ágakat a bolgár gép minimális forgalmával kell elvégezni.

  A szuka és a fű aprítója saját sajátosságaival rendelkezik. Erőteljes fogak helyett hasonló kést a káposzta. A vágás design is lehet helyezni akár a vödör, vagy egy régi serpenyőben, vagy egy dobozban főtt vékony szemű acél. Alkalmas erre és a szellőzőrendszerekre. Az ilyen aprító könnyű és nagyon kényelmes lesz a szállítás lehetőségével.

  Mosógépből

  Egy egység elég kényelmes a régi mosógép létrehozásához. Ebben az esetben az első dolog az aktivátor lebontása, és a motor tengelye késsel van felszerelve. Fontos, hogy a vágóegység mérete kisebb, mint a tartály átmérője. A készülék alján egy lyuk van vágva, amelyen keresztül a csipkék a csatolt burkolatba esnek. Az öngyilkos eszköz működésének elve valami hasonlít a kávébab csiszolására.

  Lemezfűrészekből

  A legegyszerűbb chopper a lemezfűrészekből származik. Meg kell vásárolni 20-25 lemezfűrészt, amelynek tippjei vannak a szilárd ötvözetekből, amelyeket megvásárolni kell. A kések a tengelyre vannak felszerelve, és az alátétek vannak rögzítve közöttük, amelynek átmérője megegyezik a centiméterek párjával. Az utóbbi vastagsága a határokon belül 7-10 milliméter. A vágóvászon hossza ebben az esetben 8 centiméterrel egyenlő lesz. Fontos, hogy a szomszédos lemezek fogai átlósak legyenek egymáshoz képest, de semmilyen közvetlen. Miután a vágószerkezetet csapágyak rögzítik a kereten, a motort rögzítheti, húzza a láncot, és a tartályt, amelybe az ágak lesznek.

  A keret sarokból és csövekből vagy egy kápolnából van felszerelve, és a speciális állvány az elektromos motor alján készült. Szükség esetén gondoskodni kell a mobilitására, ha szükséges, állítsa be a hajtószíj állapotát. A keresztezéseken a golyóscsapágyak a tengely rögzítéséhez állnak. Kötelező támogatás a motor tengelyeinek és maga a fa párhuzamosságához. A tartály, amelyben az ágak közvetlen csiszolása olyan tartós anyagból készül, amely nem szenved, ha a fa szeletek összeomlik a falakban.

  A szakemberek ajánlottak, hogy a támogatási lemezt is figyelembe vegyék, amelyet az ágak az eljárás során támaszkodnak. Ezt a passzív kést átalakíthatjuk, hogy képesek legyenek különböző méretű szeleteket készíteni. Például a hulladékokból származó nagy darabok felhasználhatók a kemence megfulladására, és kicsi – add a komposztot. Az úton, amely a gyümölcsfák ágának aprítóján keresztül áramlik, javasoljuk, hogy ne keverje össze őket más hulladékkal. Külön feldolgozott csont- és magfajták is. Ennek eredményeképpen többféle finom tüzelőanyag lesz a füsthíd számára, az aromájuk jellemzi.

  Nem szabad elfelejtenünk a tartályt, ahol az ágak lefektetnek. Az előfeltétel az, hogy a squable mélysége meghaladja a kezét a személyével. Ha ezt a részt helyesen hajtja végre, akkor nem csak a sérüléstől védi a személyt, hanem lehetővé teszi, hogy a hulladékot derékszögben lehessen lefektetni.

  Motoblokból

  Ahhoz, hogy a régi farostlemezt az őrlőkészülékbe fordítsa, a fő részen kívül szükség lesz, a tengely az elektromos rubel, a csatorna és a csapágy, valamint a lemezanyagok. A munkát egy hegesztőgép, kalapács segítségével hajtják végre, csiszolóval, fúróval és kulcskészletekkel. Alapként egy csatornát alkalmazzák, amelyen a tengely, a szíjtárcsák és a vászon vágóhelye van felszerelve. Ezután a fém bunker a hulladék befogadására szolgál az aprítóhoz, minden rögzítve van a motoblokkon.

  Arról, hogyan lehet a chopper ágak saját kezével, nézd meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: