Hogyan lehet átültetni a boróka?

Transzplantáló Juniper szükséges, ha a hely nem túl sikeresen kiválasztott, és úgy érzi, kényelmetlenül érzi magát az árnyékban vagy a napban. Néha lehet, hogy a kertész vágyának köszönhető, hogy új tájképet hozzon létre. Mindenesetre tudnia kell, mikor és hogyan kell csinálni, anélkül, hogy károsítaná a dekoratív bokorot.

Ha transzplantálhat?

A szezontól függően a Juniper új gyökérfolyamatok kialakításának képessége megváltozik, ezért fontos tudni, hogy mikor tudsz mozgatni a bokrokat egy másik helyre. Annak ellenére, hogy a tűlevelű kultúra bármikor átültethető, ezen a területen lévő szakemberek úgy vélik, hogy a tavaszi transzplantáció jobb, mivel a Föld elegendő nedvessége segít gyorsan elérni a növényt a hó után.

A legjobb pillanat, hogy március vége, április.

Jelenleg bizonyos transzplantációs szabályok vannak:

 • A zsíros talajban a leszállási helyet betakarítják, és körülötte a talaj vágja a talajt, és 2-3 napos állványt ad;
 • A transzplantáció után az üzem közeledett, és a talaj közelébe öntötte, és az árnyék is, hogy ne égesse a koronát – a menedéket csak júniusban eltávolíthatja;
 • A növény öntözése fokozatosan, de rendszeresen növelni kell a gyökérrendszer életképességét.

Dametikusan ellentétes vélemény – Juniper átvihető az egyik helyről a másikra, szeptemberben. Ennek oka van – a talaj és a levegő magas páratartalmának köszönhetően a növény könnyebb elviselni a leszállást egy új helyen, és gyorsabban változik a környezeti feltételekhez.

Az őszi transzplantáció saját jellemzői vannak:

 • Vágja ki a talajt a cserje körül – egyszerűen megfullad, hogy könnyebb legyen kivonni a talajból;
 • Szükséges annak biztosítása, hogy a földön COM a gyökereken maradt – ez segít elkerülni a károkat;
 • Az átültetést akkor kell elvégezni, ha a nap felhők zárva van, kívánatos, hogy meleg, de felhős;
 • Lehetetlen az eljárást közvetlenül a fagyok kezdete előtt elvégezni – legalább egy hónappal a hűtés előtt vissza kell állítania;
 • Az elhelyezés után a boruniperet mérsékelten öntözni kell, nem engedheti meg a víz stagnálását, és az éjszakai fagy előtt meg kell hagyni az öntözést;
 • A prioritási zónát egy mulcsréteggel kell lefedni, hogy megvédjék a bevonás és a hideg ellen;
 • A felnőtt bokor nem zárható le a télen, de márciusban gondoskodni kell a fényes napfénytől, így árnyékolásra van szükség.

Nyáron nem ajánlott transzplantációt készíteni, mert a növény sok nedvességet veszíthet, ezért a gyökereket a talajból származó hasznos anyagok szenvedhetnek.

Ebben az esetben az adaptáció keményen halad, és gyakran a Juniper nem tud gondoskodni.

Szükség esetén a transzplantáció természetesen lehetséges, de ezt megteszik, figyelembe véve a következő követelményeket:

 • A dugged növényt külön dobozba vagy tartályba kell elhelyezni, amelyeket főtt talajjal készítettek;
 • megosztása egy filmhez, vagy egy üvegházhoz rendezve, a tartálybackezést a talajba;
 • A nyár végén vagy az őszi elején üzembe helyezett helyen, a félig, míg a boróka még mindig gyenge és túl sebezhető az ultraibolya számára.

  Ha át kell adnia egy fa vagy bokor az erdőtől az oldalig, akkor bölcsebb választani egy korai tavaszt erre. Annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb, ha a boróka sérülését károsíthatja, és növeli a gyökeresedés esélyeit, szükséges:

  • Vegyünk egy növényt egy nagy földes szobával és nyilvánvaló vizeletgyökkel;
  • Ellenőrizze a bokor betegségeket és kártevők sérüléseit;
  • Azonnal jelölje meg a kultúra napsütéses oldalát;
  • Ásás után tegye a földet a filmre;
  • A lakóépületektől elhelyezheted a felét, hogy megakadályozzák a hóval ellátott tetők károsodását.

   Az erdei boróka előkészíti a tőzeg, a nagy homok, a komposzt és a termékeny földterület teljes körű tápláló szubsztrátját. Az első fél évben az üzemnek hetente 1 alkalommal kell öntöznie (24 liter egy fa).

   Leggyakrabban a fiatal növényeket nem idősebb 3 évnél idősebb 1 m-ben. Felnőtt boróka bokrok anélkül, hogy speciális igények nem érintik, mert rosszak. Ráadásul a közepes méretű talajszalagokon termesztett növényeket kell választania – különböznek a jobb gyökerezésben.

   A megfelelő hely kiválasztása

   Az átültetéshez egy olyan telket kell választania, ahol a növény kényelmesen érzi magát és Nem lesz szükség arra, hogy új mozgások sérüljenek meg.

   • A hely megválasztása a boróka sokféleségétől függ. Ha a növény a természeti környezetben nő a hegyek lejtőin, ami azt jelenti, hogy a nyitott magassága jó megvilágítással lesz alkalmas. De mivel ezek elsősorban az átültetett fiatal növényeket, még tűlevelűek aki szereti a napot nem fogja megakadályozni egy kis árnyékoló.
   • Hasonlóképpen, a fajta attól függően, hogy vegye fel a megfelelő talajt a kultúra. A Juniper egyes fajták előnyben részesítik az agyagot és a mintavételi talajt, mások – a nagy mész tartalommal rendelkező földet. A különböző fajokból készült dekoratív csoport létrehozásakor fontos, hogy ugyanaz a föld mindenki számára illeszkedjen, különben az ezek gondozása bonyolult lesz.
   • Az ilyen kerti növények mellett, mint egy körte és almafa, a Juniper jobb, ha a gyümölcsfák rozsghatnak.
   • A tereprendezési együttesekhez tágas helyet választanak ki, tekintettel arra, hogy a növény nagy szélességű, különösen az alacsony minőségű.

   A természetben termesztett növények a kővilágon termesztett növények számára létrehozhat egy virágágyásokat és csúszdákat, elaludt kavicsokkal és kavicsokkal.

   Lépésenkénti utasítás

   Az előkészítő munka segíti a boróka transzplantációját minőségi és A különböző problémák kizárják.

   • A helyszínen kiválasztott fák egy másik helyen, akut lapátot hígítanak a föld hosszában (50 cm), szükség van az eljárás előtti 12 hónappal az eljárás előtt.
   • A fedélzeti lyuk 2 héttel az elhelyezés előtt készül. A talajkeverék általában homokból, tőzegből és gyepből készült, dolomit liszt vagy mész hozzáadásával. Egyes fajtáknak szerves trágyakra, komposztra van szükségük.
   • Egy kis palánta esetében 50 × 50 × 50 cm méretű lyukra van szükség, de ha a boróka nagy, akkor a földre összpontosít, a lyuknak meghaladja a 2-3-szor.
   • Az alján a kavics vízelvezető rétegét lefektetik, törmelék vagy homok, egy törött tégla magasság 15 cm.
   • A talajréteg vízelvezető rétegén 8-10 cm-re. Hozzáadhatod hozzá az erdei alom felső talajrétegét, amelyen az erdei boróka nő.

    A megfelelő transzplantáció a következő.

    • Figyelembe kell venni a boruniper-t a talajból óvatosan, hogy ne károsítsa a gyökérrendszert. Ezért először szépen csavarja fel az alulról, és a burkolaton helyezkedik el, amellyel egy cserjét kihúzhat egy új helyre a kertben.
    • A Földet, akik gyökerei a jobb gyökerezéssel kezelik a gyökérrendszer aktivitását stimuláló készítményekkel, különösen, ha néhány folyamat kiesik a kómából.
    • Amikor a parti boróka zökkenőmentesen helyezkedik el, a világ oldalára fókuszálva a gyökér nyakát a földszintre helyezzük. A gyökerek elalszik a földet, lezárják, hogy megszüntessék az ürességet.
    • Ezután elrejteni kell egy növény elrejteni, várjon a nedvesség áztatására és szükség esetén ragyogjon a talajra. Mulch A gazdag térre szükség van tőzeg, faforgács, gyűrött kúpok, fenyő kéreg, rétegvastagság – 5-7 cm. A fafajták átültetésekor fontos, hogy a csomagtartót zsineg és három csap segítségével rögzítsük.

     Megelőző célokra az üzemet gombaölő és rovarölő szerekkel kell elvégezni.

     Későbbi ellátás

     Miután az újoncerrel való újratelepítés után rendszeresen gondoskodnia kell, növelni fogja a túlélési esélyeket.

     Adja meg az adaptációt az egyszerű cselekvésekhez.

     • Új helyen a kultúrát hetente 1 alkalommal kell önteni. A Földet folyamatosan meg kell nedvesíteni, lehetetlen megengedni, hogy megszáradjon. Azonban, amikor kiemelt körbe önt, azt a fúvókák elkerülni kell a növény feletti részén.
     • A fáról szóló főnökét rendszeresen permetezni kell, finom és gyönyörű színt biztosít.
     • Az őszi időben átültetett növények, a tavaszi toll komplex ásványi anyagokban.
     • A téli áthelyezett boróka számára 4 évig kell lennie. Ehhez a növény körül építsünk egy fából készült keretet, a gallyak rugalmassák és rögzítve vannak a törzsre. Felső fedél nemszőtt védőanyaggal.
     • Az év időpontjától függetlenül a boróka után a transzplantációt védeni kell, hogy megsemmisítsék a napfény koronáját, különösen a fa déli oldalától.
     • A teljes gyökerezésig a kultúra továbbra is a betegségek és kártevők speciális eszközeit továbbra is feldolgozza.

      Lehetőség van arra, hogy megértsük, hogy a boróka elhaladt, akkor, ha a növekedésbe megy, azaz új, friss hajtásokat kezdeményez.

      Lehetséges problémák

      A Juniper átültetése után, aki még nem sikerült gyökerezni, a Tleery, a pajzs és a pók. kívül, A rossz vízelvezetés és a koronán lévő víz a növény gombafutásához vezethet. Ezért fontos, ha egy másik helyre költözött, hogy megelőző munkát végezzen ezek megakadályozzák ezeket a problémákat.

      Gyakran előfordulhat, hogy a boróka tűje visszaállítja a sárgarépát, különösen az, amely közelebb van a törzshez, a korona közepén. Ez jelentheti a nedvesség hiányát, ezért biztosítani kell, hogy a fa felülete a fa alatt ne kerüljön száraz kéregre. De a sárgás oka ugyanolyan betegségek és káros rovarok.

      El kell kezdeni az ellenük elleni küzdelmet, amikor a baj első jelei és különböző eszközökkel vannak ellátva, mivel a kórokozók gyakran ugyanolyan gyógyszerekkel szembeni ellenállást eredményeznek. A meghökkent ágakat el kell távolítani, és a vágások a nyél kert egyházközségben vagy sulular réz.

      A transzplantációs folyamat határozottan fontos, és minden szabályban végre kell hajtani, de A boróka új helyen történő alkalmazása érdekében az illetékes növényi ellátás nagy jelentőséggel bír.

      Hogyan lehet átültetni a boróka, nézd meg.

      Értékelje a cikket
      ( Még nincsenek értékelések )
      Megjegyzések hozzáadása

      ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: