Hogyan növekszik a hortenzia a magokból?

A Tenyésztési Kert Hydrangeas egyik módszere a magok használatát biztosítja. Ez általában igénybe ezt a módszert a kertészek, ha nem képesek a vételi csemeték formájában dugványok, gyökeres hajtások vagy decén. Mit kell fontolnom, tervezzem ezeket a gyönyörű magcsrubokat?

A vetőmaganyag gyűjtése, tárolása és kiválasztása

A hidrangea termesztésével ebben a módszerben a kertészek mind a bolt, mind a saját kezük által gyűjtött vetőmagokat használják. A vetőmagok gyűjtését a szezon végén a fagyok kezdete előtt végzik. Ültetőanyag gyűjtése száraz időben. Száraz, jól szellőztetett, sötét és hűvös helyiségekben tárolt magok. A tárolás időtartama alatt a helyiségben stabil hőmérsékletet tartunk + 10 … + 15 ° -kal a levegő páratartalmával, legfeljebb 50% -kal. Ültetőanyag tárolására, vastag papírból vagy természetes szövetből készült táskákból készült csomagok.

A csírázáshoz alkalmas érett hortenzia magok kis méretűek, dombornyomott felületek, sötétbarna vagy barna-fekete színűek. A vetőmag fényszíne jelzi az elégtelen érettségüket. A csírázáshoz nem ajánlott túl öreg, penész, fagyasztott, nehéz vagy sérült magvak.

Az ilyen leszállási anyag csírázása, valamint az egészséges életképes palánták valószínűsége, rendkívül kicsi.

Sok kertészek növekvő hortenzia leírt módszer által használt boltban csemeték hozott Kínában és Japánban. A megfigyelések azt mutatják, hogy az ilyen magok használata gyakran nagyon jó eredményeket ad. Ezekben az országokban hortenzia nőnek a természetes, a legkedvezőbb feltételeket, így a magok sikerül teljesen érett a pillanatban a gyűjtő és tároló maximális szükséges tápanyagokat csírázás.

A további csírázáshoz tartozó hortenside mag kiválasztásakor meg kell vizsgálni a kívánt fajta leírását. Figyelmet kell fordítani az üzem ilyen fontos jellemzőire, mint téli keménység és fagyállóság. Ezekből a tulajdonságokból gyakran attól függ, hogy a fiatal palánták adaptációjának elérhetőségét és sikerétől függenek egy új helyen, miután az átültetést a nyitott földre való áttérés után. Tapasztalt kertészek A hingiennesiai magvak kiválasztásakor ajánlott előnyben részesíteni a hiteles mezőgazdasági termékeket. Amikor egy ültetési anyagot vásárol az eladóktól kétséges hírnévvel, akkor a kudarc kockázata jelentősen nő.

Magvak előkészítése

A magvak megfelelő előkészítése a terméshez lehetővé teszi, hogy jelentősen növeljük a csírázásuk százalékos arányát, és csökkenti a csírázott palánták betegségének fejlődésének valószínűségét. Az előkészítő szakasz lebonyolításának technikája attól függ, hogy milyen formát terveznek magok vetésére – száraz vagy csírázott. Száraz magvak a vetés előtt javasoljuk, hogy előzetesen több órán keresztül a mangartee-savanyú kálium oldatában ajánlott. Ez az eljárás lehetővé teszi az ültetési anyag fertőtlenítését, a gombás, bakteriális és vírusfertőzések kórokozóit elpusztíthatja. A fertőtlenítés után az epin növekedési stimulátor oldatában lévő magok 10-20 óra.

Ha a magokat gyengéd formában vetik alá, akkor néhány nappal a vetés dátuma előtt szükséges, hogy két réteg tiszta gézet helyezzen el, és egy csészealjba áztassa meleg vízzel. A palánták megjelenése előtt rendszeresen módosítani kell a tartályban lévő vizet, és ellenőrizni kell az ültetési anyag állapotát. Ha egy átlátszó vagy áttetsző nyálka egy kellemetlen szaggal felfedezhető egy csecsemőn, akkor alaposan öblítse le a magokat, és ismét tiszta vízben áztassa őket. Amikor a fehér gyökereket a duzzadó magokra dobják, elkezdenek vetni.

A szezontól függően a tartályok vagy a szabadtéri talaj magjai.

Dátumok és leszállási szabályok

A száraz és csírázott magvak a hidrándulák házának vételére február – március eleje. Otthon vetéshez használjon sekély széles tartályokat vagy fadobozokat, amelyek tápanyaggal töltöttek. Szubsztrátként ajánlott termékeny kerti földet használni tőzeg, levél lassítás, homok, gyep. A talajoknak laza, könnyűnek és levegőnek kell lenniük, és nem kopognak a csomókban és sűrű rétegekben.

A vetés előtt a tartályokban lévő szubsztrátot fertőtlenítik egy forró melegítő megoldással, hűvös és kiömlött vízzel. Ezután a magok a szubsztrátum felületén fekszenek, megfigyelve a távolságot több centiméter közöttük közöttük. A tojás után a magokat enyhén nyomják a nedves szubsztrátumba, és megszórjuk őket a finom homok vékony rétegének felett. Ezután a növényeket hidratálják, és a tartályt üveggel borítják, vagy átlátszó polietilén fóliával húzzák meg. A szakaszok megjelenése előtt a növényeket rendszeresen ki kell szüntetni, és a szubsztrát spray a permetezőből.

Legalább 2-3 hétig általában szükségesek az első csírák megjelenéséhez. Bizonyos esetekben a hajtások 1-1,5 hónap után jelennek meg. Tavasszal a hidrangeák száraz és csírázott magjait szabadtéri talajon helyezhetjük el. Ajánlott idő a vetéshez – április – május. A Hydrangea gyorsan növekvő fajtái magjai június elején lóghatnak. A vetés előtt a tele van a helyszínen, a szél és a vázlatok között. A vetőmagokat a kertbe helyezheti, ahol a jövőben a fiatal növények védve lesznek a Scorching Suntól. Nem ajánlott a közvetlen napfény alatti helyeken vetéseket végezni.

Miután meghatározta a vetőmag vetőmagjának helyét, folytassa az ágy elrendezését. Ehhez a talaj gondosan lazul, távolítsa el a szemetet, a köveket, a gyökereket és a mérőműszerek maradványait. Ezután homok, tőzeg, lapos nedvesítés vagy komposzt keveréke tisztított és változatos. A vetőmag-hidruntusok vétele alatt rohanások magas – ez megakadályozza a talajveszteséget a talajból este és éjszakai órákban. Az ágy felszíne kissé laza és robbládos.

A magokat ezután kibontja a föld felszínén a sorok, ami után mélyen nyomja őket mélyen az ujjak, és megszórjuk egy vékony réteg homokot. Az ágyak felületét bőségesen hidratálják egy öntözéssel, diffúzorral. A kert tetején ajánlott húzni a polietilén fóliát, amely megakadályozza a nedvesség elpárologtatását. Ezenkívül a film megvédi a csírázó magokat a nappali és az éjszakai hőmérséklet cseppektől.

Az első hajtások megjelenése után eltávolították az ágyból származó filmet.

Növekvő palánták

Annak érdekében, hogy a hulladékok törékeny hajtásai gyorsan erősödjenek, és teljes palántákká alakuljanak, szükségük van az illetékes és kényes gondosságra. Ez magában foglalja a következő feltételeket:

  • Rendszeres öntözés és talaj hidratálás;
  • optimális világítás;
  • Kényelmes hőmérséklet üzemmód;
  • táplálás;
  • keményedés;
  • Puzing.

Öntözés és hidratálás

A földtartályok a hidrangea palántákban rendszeresen hidratálódnak, megakadályozva a felső talajréteg szárítását. Ezenkívül a fiatal növényeket rendszeresen vízzel permetezzük a permetből. A permetezés nem csak lehetővé teszi, hogy töltse ki a növények nedvességtartalmának szükségességét, hanem segítsen támogatni az optimális levegő páratartalmat. Ugyanakkor lehetetlen engedélyezni a víz öntözését egy kelbimbóval. Felesleges vizet a raklapban egy vetőmaggal, miután minden egyes öntözést össze kell kezdíteni. A palánták csak puha, szobahőmérsékleten elengedhetetlen. A legjobb idő az öntözéshez – reggeli óra.

Világítás

A teljes fejlesztés és a növekedés fiatal hidránja bőséges, de puha és szétszórt világításra van szükség. A palántákkal ellátott konténerek legjobban az ablakpárkányokon vannak elhelyezve a ház keleti, nyugati, délkeleti vagy délnyugati részén. Nem javasoljuk, hogy a hortenzia palántákkal rendelkező fiókok olyan helyeken, ahol a növények a nap jelentős része lesznek, hogy a megfelelő napfény alatt legyenek. Ha a hidrándulák zsetonjai a nap végén gyengék, leereszkednek vagy elhalványultak, akkor a túlmelegedésüket jelezheti. Ebben az esetben a szeadade-os edényeket felére kell mozgatni.

Hőfok

A hortenzia palánták, a magokból csírázott, fájdalmasan elviselik a levegő hőmérsékletének különbségeit. Annak érdekében, hogy a fiatal növények jól érezték magukat, a helyiség levegő hőmérsékletét + 15 … + 20 ° C-on kell tartani. Fontos figyelembe venni, hogy figyelembe vesszük, hogy a nem megfelelő palánták hõmérsékletének csökkenése pusztító lehet a tervezetek hatásaként. A vázlatoknak a hidrangeák és a felnőtt növények fiatal palántáknak kell lenniük.

Alárendelt

Mielőtt a földre való átültetés előtt átültetné, a hidrangeák palántái ajánlott rendszeresen táplálkozni. A táplálkozást a zöld tömeg növelésének és fejlesztésének időszakában végezzük, teljes komplex műtrágyákkal (“Aelita-flower”, “Fertility Suite”, “Hydrangees és Rhododendrons” a Pokonból). Az ujj a fiatal növények előnyösen havonta 1-2-szeresek.

Keményedés

Mielőtt nyitott földre esne, el kell rendelni a hortenzia palántáit. Ez az eljárás növeli a fiatal növények kitartását, erősíti az ellenállását a csökkentett hőmérsékletekkel szemben. A keményedés folyamata fokozatosan történik. Ehhez a fiatal növények tartályai naponta több órán át erkélyen jelennek meg. Idővel az erkélyen lévő palánták időtartama növekszik, csak éjszaka eltávolítása.

Meleg széltelen éjszakákban, tartályok, legeltetési bokrok Hydange-ek elhagyják az erkélyen, vagy kiürítik az utcán.

Puzing

Növekvő palánták A magvakból származó hidrándulák 2 savanyúságot gondolnak. Ezek az eljárások szükségesek a fiatal növények teljes fejlődéséhez, a zöld tömegük és a gyökér növekedésének aktív növeléséhez. A szedés hiányában a palánták elkezdenek kinyújtani, gyengülni, kínozni és árnyékolni egymást.

Az első szedés azután történik, miután a palántáknak van 2 kifejlesztett seedlines. Ebben a szakaszban a növényeket 10-12 centiméter távolságban tárolják egymástól. A második pixet a tavasz végén történik. Ebben az időszakban a fiatal bokrok kezdenek aktívan növelni a zöld tömeget, amely elegendő számú szabad helyet igényel. Ebben a szakaszban a hingiennessek palántái külön fazék által keresnek.

Átültetés

Vegyük a fiatal hortenzát, hogy nyissa ki a talajt, miután elérik a 2 életkorát. Ajánlott transzplantációs idő – május és szeptember között. Előre a palánták számára, enyhén ismerős, de nem árnyékos helyet védenek a széltől és a vázlatoktól védve. A kirakodási helyen lévő talaj az előzetesen pumpálódik, és enyhén tőzze be.

A leszállási helyszínen a talajellenállás után a leszálló gödrök vannak felszerelve, 1-1,5 méter távolságra helyezve egymástól. A gödrök közötti intervallumot a palánták fajtájának jellemzői alapján számítják ki. A leszállási gödör mérete a gyökér kómának körülbelül 2-2,5-szeresére kell meghaladnia. A leszállási lyukak kitöltéséhez használja a termékeny föld, a levél humusz, a homok, a gyep. Lehet használni, hogy kitöltse az üzletek üzleteit, amelyeket kifejezetten a hortenzia és a rhododendronok számára terveztek.

Fiatal bokrok Hytenziy egymás után ültetett. Minden bokor gondosan eltávolításra kerül a potból, amely után a növény függőlegesen tartja, a gödörbe helyezte. A növény gyökerei szépen kiegyenesítik és elaludtak a talajt. A bokor gyökér nyaka, amikor a leszállás nem erősen csatlakozik. A leszállás végén a földfelszín a gördülő körben a tenyerét tömíti, és a bokor bőségesen van. Az öntözés után a föld felszínét a növény körül humusz, tőzeg vagy faforgács.

További gondozás

Fiatal bokrok Hytenziy a nyílt talajra való áttérés után emelkedett figyelemre és finom gondozásra van szükségük. A növények öntése a kirakodás után rendszeresen szükséges, de nem túl bőségesen. Miután mindegyik öntözött a föld a gazdag körben, felületesen laza és elalszik egy réteg friss mulch. Ruffle – fontos agrotechnikai vétel, amely optimális gázcserét biztosít a talajban és az oxigén hozzáférése a cserjék gyökereihez. Az eljárás végrehajtásában azonban fontos figyelembe venni, hogy a hortenzia gyökérrendszere felületes. Emiatt a roller körbe lazítót kis mélységre kell készíteni.

Táplálja a növényeket az első évben, miután a leszállás nem szükséges. A kertészek azzal érvelnek, hogy az adaptációs időszak alatt a fiatal hortenzia elegendő mennyiségű tápanyagot kap a termékeny talajoktól. Az alsónemezést akkor lehet elvégezni, ha a bokrok nem érdekelnek, lassan és vonakodva növelik a zöld tömeget és a formákat. Ready-készített szerv-ásványi komplexek használata évelők számára. A teljes körű adagoló üzemmódot általában egy év múlva végzi el. A megfigyelések azt mutatják, hogy a magvakból termesztett hortenzia 3 vagy 4 év alatt virágoznak.

Időszerű adagolók ebben a szakaszban lehetővé teszik az első virágzás ösztönzését.

Tehát az első adagoló tavasszal történik a hóellátás után, madár alom oldatával vagy túlterheltekkel. A hortenzia második idejét a bootonizációs időszak alatt táplálják, pothafoszforikus gyógyszerek alkalmazásával. A harmadik adagoló virágzás alatt keletkezik ásványi műtrágyák alkalmazásával. Az utolsó negyedik adagoló a nyár végén történik, komplex műtrágyák alkalmazása, amelyeket kifejezetten a Hydangeas számára terveztek.

A hortenzia termesztése a magvakból, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: