Hogyan növekszik a mag Flageus?

A kezdő kertészeknek meg kellett találkozniuk a csodálatos szépséggel egy növény: Koleus. Az emberekben klaszternek nevezik. Ezt a gyönyörű virágot a beltéri termelésben és a zöldövezetben és a területek fogadásában használják. Mindenkit szeretünk megsértéséért, gyors növekedésért és egyedi dekoratív tulajdonságoknak.

Leírás

Koleus a füves nemzetség, a zöld színű család, eredetileg Közép-Ázsiából származik, az afrikai kontinensen találkozik. A levelei hasonlítanak a szokásos kerti csalánra, de a társalgóban a pestro a legvilágosabb színekkel díszítették. Koleus nagyon könnyű, köszönhetően a hosszú távú nap és a nap a napja a hazáján, a levelek megszerzik a leglátványosabb színezést. Ezek a következők: sötétzöld, homályos burgundi motorokkal és málna maggal vagy óvatosan zöld, barna határon és sárga csíkokkal. Még fekete torta lángvörös vagy sötét málna mintával: “fekete sárkány”. Összesen a vadonban több mint 50 fajta van Coles.

A dekoratív csalán átlagos növekedése – 30-50 cm, de a vadon magasabb lehet. A levelei formájában gyakrabban tojás alakú, de vannak más formák is a fajta függvényében. A természetben a Colec lombozatát a hópelyhekkel lehet összehasonlítani: rajzuk olyan egyedülálló, hogy a két azonos levelek egyszerűen nem találják meg.

A virágzás ideje alatt a villogások a virágokat apró, szelíd lila virágokkal dobják.

Európába az első alkalommal tenyésztők hozták Koleust a XIX. Század végén, és viszonylag közelmúltban esett Oroszországba. A leggyakoribb fajták jelenleg: “Rainbow” (levelek különböző meleg árnyalatokkal), “Fantasy” (motley egy finom rózsaszín maggal), “Magic Sunset” (ötvözi az összes vörös árnyalatot), “sötét csokoládé” (barna lila levelek, kevésbé gyakran keret), “víz alatti világ” (a korallok vagy hínárok hasonló lapjának különleges formája). A tájban a csalánfoltokat a virágos kompozíciók előkészítéséhez, valamint a fényes anyák különálló szigeteiben lehet használni. A Coles különböző fajtáinak felszerelése különösen fényűzően néz ki.

Koleus szorozzon, mint a legtöbb más lágyszárú növény, kétféleképpen:

 • dugványok;
 • Magok.

Ragyogó – a legegyszerűbb módja a növekedésnek. Makushki 4-5 lapkal vágva és vízben gyökerezik. Ez a szakasz legfeljebb 10 napig tart, akkor a dugványokat 15 cm-es lépcsőn ültetik egy dobozba. A buja bokor kialakulásához Koleust rendszeresen le kell állítani: hozzájárul a bokor buja növekedéséhez és megújulásához.

Ha a Flageus nem indul, akkor idővel romlik, a levelek kedvelik, és a törzsek játszanak, és az az eredmény, hogy a bokor elveszíti dekoratív tulajdonságait.

A termesztett magvak jellemzői

Bár az elakadás villogásainak reprodukálása nem jelent sokkal nehézséget, sokkal érdekesebb és nem kevésbé lenyűgöző otthon a magtól függetlenül. A széleskörű online áruházaknak köszönhetően könnyedén megvásárolhatja a csodálatos növény különböző fajtáinak magját. Magok a formában, hasonlítanak a mákra. Általában egy csomagban 20-30 darabot fektetnek. A magok jól csíráznak, és a hajtások elég gyorsan erősebbek.

A campus több faját ültetik, a pesteges és a gazdaga lesz egy szőnyegen a ház pálya vagy virágágyás szélei más magasabb cserjékkel kombinálva. A kezdő kertészeket arra ösztönzik, hogy több közös fajtákat válasszanak, tapasztaltuk az egzotikus fajok számára.

Hogyan és mikor kell ültetni?

Könnyű, meleg és nedves – három arany szabály, hogy növeljék a jegyzőt, így a vetőmag vetőmagok a tavasz elején ajánlott, amikor a fény napja hosszabb, és a nap gyakrabban tetszik a meleg sugarai. Fiatal hajtások szeretet meleg, de nem száraz levegő, így abban az esetben, vetőmagok a középső sávban, Oroszország kell vigyázni, hogy a konténerek a vetéssel anyag helyezkedik el fűtőberendezések, és a fiatal hajtások kapott annyi természetes fény, mint lehetséges. A ház délkeleti ablaka a legjobban megfelel, ahol az első tavaszi sugarak melegítik a talajt.

A vetőmag vetés előtt ajánlott különleges módon kezelni: áztassa a gyenge mangán megoldás fertőtlenítés. Ez az eljárás megkönnyíti az egészséges növekedést és erősíti a jövőbeni üzem immunitását.

Talaj és edények előkészítése

Amikor a magok készen állnak a leszállásra, gondoskodnod kell a tartályok vetésre. Ezek lehetnek szokásos műanyag tartályok vagy speciális dobozok a palánták számára. A legfontosabb dolog – a tartály csak külön vízelvezető lyukak, hogy megakadályozzák a stagnálás a víz és a táplálkozás a gyökerek oxigén. Ha régi edényeket használnak, alaposan meg kell mosni és kezelni a mangán. Az alsó részen kívül a pot 1,5 cm magas vízelvezetéssel van halmozva: kis kavicsok vagy Clayzit. Az alábbi komponensek keveréke ezután elalszik:

 • kerti föld vagy tőzeg;
 • humusz;
 • Folyami homok.

A talaj nem tumped: a keveréknek laza és levegőnek kell lennie. A tartály szélének legalább 2 cm szabad helynek kell lennie.

Technológia vetés

Az oszcolok magvai magjai meglehetősen egyszerűek.

 • A vetés felületes, azaz a magok nem mélyülnek, és a talaj felszínén vannak, és csak kissé megszórjuk a talajt.
 • A permetből hidratálva van. Kerülje a víz konvergenciáját és stagnálását.
 • Most szükség van a tartályt egy filmre vagy üvegre, hogy üvegházhatást okozzon, és jól megvilágított helyen helyezzük el.

Fontos, hogy megfeleljen bizonyos feltételeknek.

 • Napfény hiánya esetén mesterséges megvilágítást lehet használni.
 • 24 ° – a leginkább elfogadható hőmérséklet, hogy elvárhassák a baktériumokat.
 • Napi film ajánlott néhány percig nyitva, hogy a talaj elvégzése oxigénnel telített legyen. Idővel a levegő időtartama és gyakorisága fokozatosan növelhető.
 • A hidratálást a talaj felső rétege óvatosan szárítjuk: a porlasztóból, hogy ne károsítsa a talaj üvöltő szerkezetét.

Ha az összes kirakodási feltétel figyelhető meg, akkor az első csírák megjelenésének határideje – 10-14 nap.

Gondoskodás

A csírák megjelenése után a szellőzést sokkal gyakrabban állítják elő, majd egyáltalán eltávolítják. Függetlenül attól, hogy milyen fajta, az első szórólapok a fiatal torta mindig hagyományosan zöld. A 2-3 igazi faragott és anyák megjelenése után a palántáknak el kell vezetniük, hogy ne zavarják az egymás aktív növekedését. Nagyon óvatosan kell megtenni, mert a fiatal hajtások még mindig nagyon törékenyek. A felvétel során ajánlatos műanyag vagy fából készült penge használata, hogy ne károsítsa a gyökérrendszert.

A sproutock egy földes szobával együtt ásni, az alapon és a transzplantációban egy új helyre áll az előkészített lyukban, majd a földet enyhén rögzítik, és a földet öntjük. Ez a módszer hozzájárul a fiatal csemeték gyors alkalmazkodásához. A növényi hajtásoknak legalább 10 cm távolságra kell lenniük. A felvétel után száraz ásványi műtrágyák formájában táplálkozhat.

Körülbelül 1,5-2 hónap után a hajtások körülbelül 15 cm magasságban érhetők el, maximum 10 igazi levelek lesznek, festettek a fajtájuk színében. Amikor az éjszakai fagyok fenyegetése végül visszavonult, a palántákat az erkély dobozokba lehet venni, vagy állandó helyen nyitott helyen. A növény gondozása, meg kell tartania a szabályokat.

 • Emlékeztetni kell arra, hogy egy buja gazdag színű bokor megszerzése érdekében az állandó növekvő csalán helyét tökéletesen megvilágítják, a vázlatoktól és a nyitott szélektől.
 • Ne felejtsd el a bőséges nedvességet. A szárazság esetén a Coleus levelei rugalmasan és squeeze, mint egy rongy, de néhány percen belül az öntözés után, az idegenforgalom újjáéled és helyreállt. Azonban nem szabad ilyen állapotba hoznia a növényt. Ha lehetséges, ajánlatos automatikus elnyomást szervezni.
 • Vigyázz, hetente egyszer az üzemet kell megkönnyíteni: a nyár elején – nitrogén műtrágyák, júliusban – augusztus – komplex ásványi kiegészítők a fényerő fenntartásához.
 • A növekedés folyamatában a száraz levelek csökkennek, hogy fenntartsák a glade díszítését, és szépen felszívják a kis kerti rablókat. A talaj alapja az ilyen eljárással mindig laza marad.
 • Ahogy a bokor kihúzza, az oldalsó hajtások levágnak.
 • Koleus – egy évelő növény, ezért az őszi közelítéssel és a hőmérsékletcseppek fenyegetésével, a clerose bokor erős és lédús tetejét vágják, vízbe gyökerezik, és a meleg szobába való télhez vezethetnek, hogy egyedülállóak legyenek.

Hogyan növelhet egy hibát otthon a magoktól, akkor megtanulod a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: