Hogyan növekszik a tulipánokat otthon egy edényben télen?

Sokan szeretné, hogy szeretteiket tavaszi virágokkal nemcsak a természetes virágzásuk során, hanem télen is. Ezt mesterséges torzítással teheti meg. Az otthon termesztett virágok nem kevésbé szépek.

Sajátosságok

Annak érdekében, hogy a tulipánokat otthon egy edényben télen növeljék, meg kell ismerkednie néhány funkcióval. Először is, ezúttal a kisasszony, amely nagymértékben függ a növény változatosságától, és jelzi, hogy ez egy kora vagy újabb. Ezenkívül nagyon fontos tudni, hogy melyik ültetési anyagot használják: csírázott vagy nem. Az edény ültetéséhez nem kevesebb, mint 25 gramm súlyú izzóval kell használni, hogy elegendő hasznos anyag legyen.

A többszörös torzulások eltérnek.

 • Korai. A tulipán virágok az újévi ünnepekre esnek, december vége januárban kezdődött. Ebben az időben a tulipánok valóban mesés ajándék lesz.
 • Midhruny. A növények januárban virágzik a karácsonyra.
 • Átlagos. A virágzó tulipán februárban kezdődik, és tetszik az összes szerelmes szépségét.
 • Késő. A legutóbbi lehetőség tökéletesen alkalmas ajándékként március nyolcadiként. Valószínűleg nem a földön egy olyan személy, aki nem akarja, hogy szeretteiket vagy anyákat ilyen szépséggel, és saját kezével is nőtték.

Fajta

Ma a piacok számos tulipán izzót mutatnak, amelyek különböző disznóval rendelkeznek. Köztük érdemes megjegyezni a következő fajtákat.

 • A korai torzítású növények. Ez elsősorban “Brilliant Star” vagy “Maja Bridge”. A rügyek 2,5 – 5 hónap után jelennek meg. Az ilyen tulipán magassága kicsi, legfeljebb 35 centiméter, és a kerületben lévő rügyek nem haladják meg a 7 centimétert. Leggyakrabban a formájukban egy üveghez hasonlítanak. Kiváló illeszkedés az újonc kertészekhez.

 • Tulipánok közepes tapogatóval. Leggyakrabban “darwin hibridek”, amelyek sok magas rügyeket vonzanak 11 centiméterrel. Ezenkívül a növény maga is 75 centiméterrel nő. Azonban a kezdő kertészek, termesztése – nehéz feladat. Megbirkózik a taposásukkal anélkül, hogy a tapasztalt elvtársak tippjei nehezen lesznek, mivel a rügy túl nehéz, és nagyon nehéz lesz hosszú ideig tartani.

 • Késői fajták. Például “Arisztokrata” vagy “Triumph”. Magasságuk is legalább 75 cm, de a virágmagasság kissé csökken, akár 9 centiméter. A boot alakja jobban emlékezteti a megszűnt tálat.

Előkészítés és leszállás

Nyáron el kell venned az előkészítő folyamatot, amikor a tulipánok lengőek, és az izzó kissé növekszik. Az üzemnek ásni kell, majd szükség van az egészséges és erősebb izzókra a legelők számára. Majd nagyon óvatosan tisztítsa meg a földről, és helyezze száraz helyre. Tárolja 23-25 ​​fokos hőmérsékleten. Hónap múlva a hőmérsékletet 4 fokos csökkentéssel kell csökkenteni, és meg kell őrizni a leszállási időig.

Attól függően, hogy melyik időre van szüksége, hogy virágzó tulipánokat kapjon, Szeptember elejétől és novemberig ültetik őket. A virágcserépt úgy kell megválasztani, hogy az izzók legalább 2 centiméterből legyenek a falról. Ha nincs senki a potban, és két vagy három izzót, akkor a köztük lévő távolságnak legalább egy és fél centiméter is kell lennie.

Technikai leszállás.

 • A tartály nagyon alján egy vízelvezető réteg, amely megakadályozza a víz stagnálását. Lehet, hogy kicsi kavics vagy agyag lehet.
 • Követte a talajt, amelyben az elkészített izzókat el lehet ültetni. Tartalmaznia kell a lombhullató humuszt, a tőzegt és a homokot. Vásárolhat egy ilyen szubsztrátot egy virágboltban, vagy felkészítheti magát. Azonban, hogy magad, biztosítani kell, hogy a talaj savasság semleges. A pot talajszintjének kissé a felső él alatt kell lennie. Ez megtörtént, hogy a jövőben lehetővé tegyék a földet, amikor a növény felnő lesz.
 • Ezt követően a talajt hagyományos vízben vagy gyenge habarcsban kell elhelyezni.
 • Ezután tisztítsa meg az izzót a héjból, és fél órán keresztül áztassa a kálium-oldatba. Szükséges, hogy a jövőben a növény ne sérüljön meg.
 • Tegye az izzónak, hogy határozottan gyökerüljön, nyomja meg az egyik centimétert a talajra, majd megszórjuk, hogy teljesen lefedje. A tetején csak a teteje lehet.

A jövőbeli jóképű férfiak ültetésére vonatkozó eljárás befejezése után bőven hidratálni kell.

Növekvő

Az edények keresése után a jövőbeni tulipánokkal, hűvösebb helyre kell helyezni. A hőmérsékletnek a nulla feletti 5 fokon belül kell lennie, és legalább 70 százalékos páratartalom. Ha van alagsor vagy pince, akkor jól illeszkednek. Ha azonban nincs ilyen helyiség, és a személy él a lakásban, akkor a leszállás az erkélyen. A fazékot a hűtőszekrénybe is elhelyezheti, miközben az alsó polcot kell használnia, ahol a hőmérséklet a legmegfelelőbb lesz. Ezenkívül az edényt kell borítani, vagy sűrű kartonpapírral, vagy egy extrém esetben egy rendszeres újsággal, de hagyjon egy kis lyukat, hogy az izzók lélegezhessenek.

Egy hónap és fél óra elteltével a váza izzókkal lehet beszerezhető és átkerül egy melegebb és sötét helyre, ahol a hőmérsékletnek 13 ° -on belül kell lennie. Ha egy apartman, akkor az ablakpárkányra helyezhető, ahol nincs az akkumulátor vagy az erkély közelében, az alsó részén, az ajtó közelében. Abban az esetben, ha nincs ilyen lehetőség, akkor egy edényt helyezhet az ablak közelében, de ugyanakkor ragaszkodik hozzá. Időnként az izzókat meg kell önteni, hogy ne úszjanak.

Egy hét lejártánál lehet látni, hogy az izzók 6-8 centiméterre vágódtak. Most eltávolíthatja a kartonpapírt, és továbbra is növekszik egy melegebb és megvilágított helyen, például az ablakon. A fénynek azonban szétszóródnia kell, és a nap sugarai nem éghetnek fiatal csírákat. Ezért a legjobb, ha a nyugati vagy keleti ablakok használata. A hőmérsékletet 18-20 ° C-on kell fenntartani.

Egy bizonyos idő után a tulipán levelek természetes zöldséget kapnak. Ezenkívül láthatja, hogy az első rügyek hogyan alakulnak ki. Ez azt jelenti, hogy hamarosan örülnek a tulajdonosok virágzása. Ha a rügyek túl korán jelentek meg, akkor abban az időben, amikor hűvös helyre kell helyezni. Nemcsak lelassítja a virágzás kezdetét, hanem több napig is kiterjeszti azt.

Virágzó növények gondozása

Ne felejtsük el, hogy a virágzó növények szintén gondoskodnak. Tehát például az öntözésüket hetente legfeljebb két alkalommal kell megtenni. Feeding folyékony műtrágyákkal – havonta egyszer. Szükség van arra is, hogy kövessék a sárgás levelek megjelenését, amelyet törölni kell – szükség van arra, hogy ne vegyenek hatalmat egy virágban.

Az üzemet védeni kell a lehetséges vázlatoktól. A virágzó tulipán könnyű napnak legalább 6 óra legyen. Annak érdekében, hogy a virágzás maradjon, érdemes telepíteni egy edényt tulipánnal olyan helyen, ahol nincs forró akkumulátor és fűtőeszközök. Időről időre, győződjön meg róla, hogy levegőzze a szobát.

Legjobb csináld reggel, amikor a levegő tisztább és friss.

Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy ne félj, hogy megpróbáljon valami új és szokatlanul kipróbálni. Csak szeretteinket kell kérnünk, és mindent megteszünk számukra, és lehetetlen. Végtére is, adományozott egy női ünnepre, vagy a tulipán szerelmeseinek napján, saját kezével nőtt, sokkal élvezetesebb lesz, mint a piacon vásárolt, vagy egy virágboltban.

Az otthoni tulipánok megfordításánál tekintse meg az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: