Hogyan növekszik Geranium a magok otthon?

Pelargonium a gerániumcsaládra utal, de külön család, mint a geránium. A kertészek szinonimáknak tekintik őket. “Geran” a virág ismerős neve, így a “PelarGonium”, mint a “PelarGonium”, akkor használják a szövegben. Jelenleg körülbelül 410 fajta Pelargonium van. Ez a növény nem igényel nagy erőfeszítést a tartalmához. A természet nemcsak a szépség, amely segít a hangulatos légkör kialakításában, de sok hasznos tulajdonság is. Ezek a tulajdonságok antibakteriális, sebgyógyulást, nyugtató hatásokat eredményeznek, amelyek nagy hatással vannak az emberek mindennapi életére. A virág által elosztott lényegesek kellemes szaggal megfelelnek a levegőnek.

A növekedés hibáinak megakadályozása érdekében a Geranium köteles a magas színvonalú és keresletes magvak használatához. Csak akkor kell megvásárolnia őket, csak bizonyított értékesítési pontokban, mivel a helytelen vetőmag tárolásával összeomlanak a csírázás képességét, ennek eredményeként a vásárlás nem nyújt örömöt.

A vetés időpontja

Lehetőség van arra, hogy növeljék ezt a fajtát, mivel a Geranium tökéletesen tökéletesen tökéletesen érzi magát otthon és az utcán. A legjobb a februárban való vetés elkezdése, hogy már virágzó növények repüljenek. A Pelargonium reprodukciót a szezontól függetlenül végzik. Azonban a legjobb, ha tavasszal tölteni. A 3-4 levélben levágott dugványok (előnyösen vágják le a tetejétől), és vízbe helyezzük. Ezután meg kell várnod, amíg a gyökerek hosszabbak. Akkor meg kell száradnod a dugványokat, és fel kell tenned a földbe.

Ültetőanyag kiválasztása

Az ültetési folyamat előtt ki kell választania a leszállási anyagot. Ez a következő fajták és típusok a Pelargonium.

 • “Korai univerzális”. Az átmérőben lévő virágok eléri a 3-4 cm-t. Bloom korán és folytassa a virágzást a fagyok kezdete előtt. Évelő, de a nyílt talajban – éves.

 • Terry Pelargonia mindkettő nagy és kis virágaival történik különböző árnyalatokkal. Terry PelarGonium, rózsák emlékeztetése – a legnépszerűbb növény, amely otthon könnyen fektethető. Vannak olyan fajták, mint “Lila, “fehér”, “angyal”, amelyek a hozamukban különböznek.

 • “ColorMa F2” egy hálószobás kerti növény. A hozam fajta magassága eléri a 30-35 cm-t. A Blossom a fagyokig tovább folytatódik. Néha piros, rózsaszín, lazac, fehér festmény virágok.

 • “Halásznadrág” Ez egy szobanövény. A megfelelő ellátással jól néz ki és virágzik egész évben. Ez egy tömeges bokor, amelynek magassága 20 cm, amely könnyen átadja a nedvesség hiányát.

A PelarGonium a következő előnyös tulajdonságai vannak.

 • Levegő tisztítása. A szobában, ahol található, tartalmazza a minimális számú mikrobák. Gyakorlatilag nem felel meg a legyek és szúnyogok.
 • A stressz eltávolítása. A PelarGonium illatos szaga jól enyhíti a stresszt, hozzájárul az erős alváshoz, és segít megszabadulni a depressziótól.
 • Pesti kaparás. Más virágok és növények megmentésre kerülnek a kártevőknek köszönhetően Geraninak.
 • Betegségek kezelése. Pelargonia széles körben elterjedt a népi gyógyászatban. Hasznos tulajdonságait gyakran hasonlítják össze a növényi tulajdonságokkal. A friss geránium levelek segíthetnek, ha vannak sebek, mivel tökéletesen másolják a mirigyek és a szigorításcsökkentés kezelését, és például a gyomor- és bélbetegségek jelenlétében segítséget nyújtanak a gyomor- és bélbetegségek jelenlétében. A vérnyomás normalizálásához szükség van a növényre a csuklóra, és megszünteti a fogászati ​​fájdalmat – a Teubába. A hideg betegségekkel a geránium leveleiből kivágást tesznek, ami öblítette a torkát. Ezenkívül a hajat is használják. A gyümölcslét rutinban használják, valamint a korai szakaszokban a szürkehályog kezelése.
 • Az illóolaj beszerzése. A geránium illóolaj vékony illatúvá válik. A kábítószereket a kábítószerekre találták. Az olajat a fülben lévő fájdalommal lehet használni, hátul, hidegen kezelve, és az izmok fáradtságát eltávolítjuk. Ezenkívül jól érinti a bőrt, a kiütés és az ekcéma kezelésére használják.

Talaj és mag előkészítése

Annak ellenére, hogy a növény gondoskodik az ellátás során, külön figyelmet kell fordítania a leszállásra. A vetés előtt Geranium, meg kell készülnie, raktáron van, vagy megvásárolnia kell a következőket:

 • tőzeg tabletták (vízbe kell áztatni);
 • magvak;
 • víz;
 • víztartály (twist tablettákhoz);
 • Tőzeg tabletták kapacitása;
 • kálium-permanganát (mangán);
 • fazék;
 • nejlonzacskó.

A talaj kalapjában szakosodott keveréket vehetsz a Geranium számára, vagy magadnak. Ehhez a tőzeget és a perlitet 1: 1 vagy tőzeg, gyep és homok arányban keverheti 1: 2 arányban: 1.

Leszállás

Egy tablettánál 200 ml vizet kell vinni. Hígított kálium-permanganát a vízben a vízben (mangán), amíg a víz könnyű rózsaszín árnyalatúvá válik. Szükséges, hogy a tőzeg tabletta ne indítsa el a formát. Ezután meg kell áztatnod a tablettát a vízbe, amíg forog. Ezt követően a tabletta tartályt veszünk, és egy műanyag zacskóba helyezzük, majd duzzadt tőzegtáblákat kapunk, és a tartályba helyezzük. Ez a módszer jó, mert minden, amire szüksége van, könnyen beszerezhető és növényi magvak. Egy 3-4 mm-es tabletta lyukat készítünk, ha nincs megadva, és behelyezjük a Geraniumot, enyhén megszórva.

Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy az üzem szereti a fényt és a meleg helyeket. Zárjuk be a műanyag zacskót, tegyen egy edényt egy fényes helyre, amely megakadályozza a közvetlen napfényt.

További gondozás

A magvak növekedésének folyamatában biztosítani kell, hogy a talaj mindig nedves volt, és a hőmérséklet 21-23 ° C. A szellőztetéshez nyissa meg a csomagot 6 percig.

6-13 napos csírázó magvak. A hajtások nem egyszerre, tehát ha több magot kimerítenek, akkor ki kell engedned a csomagot, amelyek már csíráztak. Szükség van arra, hogy egy hajtást meleg és világos helyre kell helyezni, amely megakadályozza a közvetlen napfényt, mivel csak a megjelent növényt meg tudják égni, ami halálához vezet. Meg kell csökkenteni a hőmérsékletet több fokozat növelésére. A fiatalabb kelbimbók optimális hőmérséklete körülbelül 18-20 ° C.

A hőmérsékleti körülmények figyelembevételezése, a magvak könnyedén elhelyezhetők, és könnyen növelhetik a gyönyörű virágokat, a palánták nem fognak nyúlni, és a növény továbbra is bokros lesz. Ha hiányzik a természetes fény, meg kell biztosítani a mesterséges megvilágítást, és Ehhez használhatja a fittitoát vagy a hagyományos izzólámpát. Az öntözés a palánták gyakran szükségesek, de fontos annak biztosítása, hogy a víz nem késlelteti a tartályt, hogy megakadályozzák a betegséget, rothadó és virághalálot. Az öntözési berendezésként egy pipettát vagy egy közös orvosi fecskendőt használhat tű nélkül.

Ebben a szakaszban a Pelargoniumot speciális műtrágyával kell ellátni, amely gyorsan oldódik. Ha hagyományos mikrofertilizálószereket használ, elő kell állítania a hatóanyag oldatát vízzel 1: 2 koncentrációban.

Meg kell érteni, hogy mit jelent egy vagy más növényi jel. Riasztó jelek vannak, hogy tudnod kell mindenkinek, aki a Pelargoniumot növeli.

 1. Ha a levelek nagyon sárgaek vagy szárazak – Ez azt jelenti, hogy a növénynek nincs nedvessége. Szükség van az öntözés során és egy kis edényben történő vízmennyiségének növelésére, nagyobb méretű.
 2. Lassú és túl unalmas levelek, És a szárakon szürke rothadás – felesleges nedvesség.
 3. Takarmánylevél, Különösen az alsó – a világítás hiánya miatt.
 4. A növény megszűnt a virágzás – Túl nagy edény vagy pihenés hiánya télen, a világítás hiánya, a növény nem vágja le, csökkenti a hőmérsékletet vagy nagy mennyiségű műtrágyát.

Mint bármely más növény, a gerániumnak számos betegsége is van, és fenntartotta a kártevők támadását, még akkor is, ha óvatosan gondoskodik róla.

 1. Szürke penész vagy rothadás – felesleges nedvesség. Ugyanakkor az elképesztő levelek. Meg kell állítania az öntözést, valamint távolítsa el azokat a leveleket, amelyek megsérültek, és a növényt gombaellenes gyógyszerrel permeteztük.
 2. Gyökér rothadás – nedvességtartalommal. Ő károsítja a gyökéret. Ezt követően a Cure PelarGonium már nem lehetséges.
 3. Puffadt harmat – magas páratartalom és alacsony hőmérséklet. A betegség a gombás károsodásához tartozik a levelek. Ezután fehér repülés marad. A kezeléshez olyan oldatokat használnak vegyi anyagok hozzáadásával.
 4. Fekete láb – leginkább károsítja a dugványokat, ezért kezdődik a rothadás folyamata a vereség után. Meg kell állítani az öntözőberendezéseket, és távolítsa el az összes sérült dugványt. A kezeléshez a gombaellenes gyógyszereket használják a geránium kiválasztására.
 5. Tll – észrevehető a rossz leveleken. A kezelésre permetezzük a levelek áldozatait méreggel, vezetve a gyógyszer utasításai (rovarirtó beltéri növények).
 6. Bellenka – ez, mint egy kár, észrevehető a leveleken. Öntsük a kártevőt gyümölcslé növényekkel. Szükséges, hogy eltávolítsa az összes levelét, amely a rovarból szenvedett, és permetezett pelargonium méreg.
 7. Pontozott – vele vannak foltok vagy buborékok a lap alján. Meg kell távolítani az összes érintett leveleket, és kezelje a növényt gombaölőszerekkel (vegyi anyagok a gombás betegségek ellen).

Transzplantált palánták

Ha több levél jelenik meg a gerániumcsíra hajtására, meg kell számolni, vagyis küldeni. Saplings transzplantáció kis edényekben. Amikor felveszi, nem fog fájni, hogy kihasználja az agyag edényeit, mivel ez a legmegfelelőbb döntés, mert sokkal hosszabb ideig tartják a nedvességet, és megvédik a növények gyökereit a túlmelegedésből. A leszállás során célszerű hosszú távú táplálkozási táplálkozást készíteni, és nem felejti el a folyamatosan laza talajt. Ha már nem foresítják a fagyok fenyegetését, akkor a geránium az utcára ültethető.

Ha a Gerani az utcán van, ha a levegő hőmérséklete eléri a + 10 ° C alatti jelet, akkor egy filmmel kell lefedni, vagy átadja a házba. Forró időjárás esetén szüksége van a Geranium vízre, naponta egyszer, és az átlagos hőmérsékleten néhány napig kell öntöznie. Az öntözés során biztosítani kell, hogy a víz ne essen a növényre és a levelére. Geranium fél a vázlatoktól, így a nyitott ajtóknál nem kívánatos permetezni egy virágot, mert fagyaszthatja és meghalhat. Havonta kétszer kell tartani a talajt bármilyen virágos műtrágyával, amely a virágüzletekben található.

A véres virágzatokat törölni kell, de csak azok a geráni fajták, amelyeknek szüksége van rá, és ha ez a fajta nem állítja vissza őket. Megragadja a virágot, hogy szára ne készítsen. Így segíthet egy kis koronát. Csak akkor kell megcsinálni, ha a növény 10-12 cm magasságot ért el.

A Hranian Bush megfelelő képződéséhez a pot az ideje, hogy több fokozatba forduljon, hogy a fény minden oldalról az üzemre esik.

Jelenleg a Geranium nagy igényű, mivel számos előnye van. A fénykíkos növénynek sokan meg kell kóstolnia, mivel fényes színű, és a pompája versenyképes képességgel rendelkezik más növényekre. Előfordulhat, hogy a Pelargonium specifikus illata nem örülhet, de a hasznos tulajdonságainak ismerete, sokan megváltoztatják a virághoz való hozzáállásukat. Azokban a helyiségek, ahol a Pelargonium található, pozitív energiával rendelkezik. Ilyen helyiségekben gyakorlatilag nincsenek legyek, szúnyogok és kártevők.

Gerana gondoskodik. Állandó öntözésre van szüksége, de ha nem több, mint egy háromhetes időszak, akkor még mindig szépnek érzi magát. Ilyen nagy szünettel kívánatos, hogy a növény nem az ablakon van, hanem magas páratartalommal. Szükséges annak érdekében, hogy megszüntesse a növény egyenes napsugarakat.

Ha teljesíti a leszállási, növekvő és gondoskodási feltételeket a Pelargonium-nál, egész évben figyelheti a növény pufferét és virágát.

Hogyan növeljük a Geraniumot a magvakból, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: