Hogyan terjesszen hidrangeát?

Vásároljon hortenside bokorot egy potban – könnyű, nem kell gondolkodnia, hogyan kell megszorozni egy meglévő növényt. De csak akkor reprodukálja, hogy mi van a webhelyén, nem költenek extra pénzt, irányítják az egész folyamatot, és végül, jöjjön létre a probléma kreatív megoldásához. Különösen azért, mert semmi sem archiválja a hortenzia reprodukálását.

Hogyan terjesszen hidrangeát?

Hogyan terjesszen hidrangeát?

Időzítés

Miért még néha sem az, hogy ne kerüljük el a bokor ön-reprodukcióját – ha megosztják az elegáns, mindenkinek a hortenzia irigységét, az ilyen csodálatos “genetikai anyagot” megtagadják, csak hülye. Végül, Még akkor is, ha egy növényt vásárolsz, sertéshúsra van szükség. A kertben lévő hortenzia ki kell nőnie egy kis evőeszközből, akkor nagyobb valószínűséggel “regisztrálja” a webhelyén.

Tavaszi

Tavasz – Jó idő tenyésztésre. Ebben az időben lehetséges, hogy “előkészítsék” a legnagyobb, fa-szerű és pulóver hortenzia. És optimálisan osztja el a bokorot. Külön alkatrészek, mielőtt őszi tökéletesen kezelni egy új helyen csírázni, ami nyugodt télen biztosítja őket. Ha magvakkal fogsz termelni egy növényt, akkor márciusban meg kell tenned. Ha offspring off – meleg tavasz (csak fa és nagy).

Hogyan terjesszen hidrangeát?

Nyár

A nyári szakemberek a cserje tenyésztés optimális bokroknak számítanak. Júliusban mindenféle hortenzia megszorozódhat a megütéssel – nagy valószínűséggel a művelet hatékonyságát pontosan ebben a hónapban. Az a periódus, amikor a növényi bimbók, a legkedvezőbbek a vágás vágásához.

Júliusban a Hydrangea még mindig vese van, és a hajtásoknak nincs ideje a hőre. A régi bokrok, a hajtások már nem vágnak, megújulnak, és a fiatal fúrók várják a megjelenést.

A dugványok gyökerezése általában augusztus közepére esik, ebben az időben, amikor a transzplantációra ajánlott.

Hogyan terjesszen hidrangeát?

Hogyan terjesszen hidrangeát?

Ősszel

Néha a bokor megosztása ősszel foglalkozik, ez a választás sikeres lehet, de a sikeres, mint a tavaszi sikeres működés esélye. De ősszel biztonságosan foglalkozhat a hortenzia minden fajtájának elválasztásával.

Hogyan terjesszen hidrangeát?

Mód

Fa, különféle, nagy – mindezek a fajok egymástól függetlenül reprodukálhatók. És módszer, Kiválasztott, mint a tenyésztés alapja, nem egy: magvak, testvérek, dugványok, valamint gabona, valamint a bokor megosztása, sikeresen terjedhet a hortenzia. Mely módszerek gyorsabbak és könnyebbek, lehetetlen pontosan mondani. A legnépszerűbb torzítás, de minden módszernek hátrányai vannak és előnyei vannak.

Magok

A hortenzia magjai kis sötétbarna hosszúkás szemek. Azok a fajta, amelyek nagyon szerények, nem várják el, hogy a csodálatos hortenzia növekedni fog a nem feltűnő magoktól.

Hogyan lehet megérteni, hogy a magok kiváló minőségűek:

 • Nincsenek foltok és penész nyomai;
 • Nem lehet fagyasztott magvak, nyers, lassú;
 • Külsőleg meg kell felelniük a fajtulajdonságoknak.

Vetőmaggyűjtés, amelyet a szezon végén tölthet, száraz helyen tárolnia kell szobahőmérsékleten. Vetőmag módszer, a legfejlettebb fajta kerti hortenzia.

A vetőmag-reprodukció fő célja tenyésztés, de ha nincsenek dugványok, akkor a vetőmagok is termelési esemény lehetnek.

Hogyan terjesszen hidrangeát?

Hogyan terjesszen hidrangeát?

Vetőmag-vetési folyamat.

 • A dobozban a vízelvezető lyukakkal és a magassága 20 cm puffadt talaj, így 3 cm a széléig.
 • A talaj felszínén magas színvonalú száraz magvak. Nincs értelme, hogy bemutassa őket. A tetején öntsük őket homokkal, majd csak mérsékelten öntsük az aljzatot.
 • Ezután üvegházat kell készítenie – fedje le a dobozt átlátszó filmmel vagy üveggel.
 • Ha a magokat virágcserépekre ültetettek, akkor még könnyebben is beírhatják őket – a szokásos üvegedényt lefedni.
 • Időnként távolítsa el a menedéket az öntözéshez és a szellőztetéshez.
 • Amint a hajtások megjelennek, az üvegházat el kell távolítani. A csírázás általában 2 hétig tart.

Tartsa a talajt a mérsékelten megnedvesített edényekben. A talaj öntözése Lágy vízre van szüksége. Ne felejtsd el rendszeresen laza talajt. A vetőmag csírázó fényének fényes, de szétszórt. Amikor megjelenik az első 2-3 levél, a palántákat át kell kapcsolni, merülni egy külön fazék. Az ismétlődő májusban követi, amikor a hajtásokat elérik 8 cm-re. Otthon, Hortenzia tartja 2 évet, és amikor akár 35 cm-re nőnek, átültethetők nyitott talajba.

A meleg időben a fiatal cserjékkel rendelkező edények gyakran elhasználódnak az utcán, hogy megkeményezték őket (de éjszaka). Vágó rügyek a palántákon azonnal – különben a növény a virágzás erejét tölti, és feladata, hogy erős rizóma legyen.

Hogyan terjesszen hidrangeát?

Hogyan terjesszen hidrangeát?

Cherencia

Ezt a módszert a legegyszerűbb, de inkább a legnépszerűbb és kiigazított. A leállásokhoz ne vegyen egy evőeszközt egy viharvert szárral, hanem zöld hajtásokkal – amire szüksége van.

A Hydrangea Stalling szokásos, hogy teljes lendületben. De nem zárható ki, és az átfedési lehetőség a tavaszi meleg napokban, amikor a fiatal hajtások a bokrokon vannak kialakítva.

A Shilling funkciók.

 • Válasszon egy erős oldali menekülést, amely 2 vagy 3 pár szórólapokkal rendelkezik. Az alsó lapokat el kell távolítani.
 • Az alsó dugványok 45 fokos szögben vágják le a kést. A félméteres csomópont alatt kell lennie.
 • Minden más lap félig rövidíteni kell. A vágás felső részét 90 fok alatt vágjuk.
 • A gyökerezéshez a műanyag tartályokat lyukakkal szedjük, a tartályok tele vannak a homok és a tőzeg talaj összetételével 1-től 2-ig.
 • A talajat öntözik, a dugványokat elutasítják a “Rhoin” -t, vagy az “Epina” szeleteket áztathatják.
 • A dugványokat 3 cm mélyen a földbe ültetik a kirakodások között – 5 cm.

Hogyan terjesszen hidrangeát?

Hogyan terjesszen hidrangeát?

Megszórva a permetező vízzel történő vízzel történő megszórva, fedjük le őket valami átlátszó kapacitással. Távolítsa el a kapott kondenzátum szalvétával. Vízcsomagolások legalább hetente egyszer, kapacitással az árnyékterületen. Körülbelül egy hónappal később gyökerek lesznek, a levelek kezdenek fejlődni.

Augusztus közepére, majd új helyre átültetik őket. Ne felejtsd el fedezni a cserje a téli idő alatt, hogy a fagyok ne veszélyeztessék a fiatal gyökereket.

Hogyan terjesszen hidrangeát?

Bush elosztása

A növény küldéséhez először jó helyet kell választanod. A megfelelő terület egy zóna, ahol reggel és este a növény “élvezi” a napot, és vacsora lesz képes elrejteni egy fél alatt. Ha azt tervezi, hogy egy virágzó járdaszegélyt tervez, akkor visszavonulnia kell a pályákból, hogy a bokor fejlődik.

A folyamat szakaszai.

 • Csökkentse a kiválasztott pontot. Mérete a decén gyökérrendszerétől (tökéletes méret – 50/50/50) függ.
 • Készítse elő a talajt – a pH-tartalomnak 5-nek kell lennie. Optimális a talaj barna tőzeghez. Szakemberek tanácsot tud adni, mint egy jól bevált talaj recept: 2 részvények kerti talaj, 2 köpenyt humusz, 1 folyami homok, tőzeg 1 részvény. Töltse ki a gödör tápanyagkészítményt.
 • Dellea-t kell felszerelni, hogy a root torta a föld felett maradjon. Lila szabad helyek talajjal és mosogatóval.
 • Bőségesen festse a növényt vízzel. Kezelje a földet, ha az öntözés után a talaj megkérdezte.
 • Fordítsa el a talajfelületet tőzeggel és lucfenyő fűrészporral. Vágott hajtások, így egy vesét mindegyikre hagyva.

És közvetlenül a bokor megosztásáról: ásni és tisztítsa meg a földről. OmoTa gyökérrendszer mangán megoldásban. A teljes körű gyökérrendszerrel és 3-5 növekedési ponttal késlelteti a bokor. Gyökerek a kihajlás előtt. A fertőtlenítés elválasztása Különálló aktivált szén.

Hogyan terjesszen hidrangeát?

Ásás

Hortenzia legeltetéssel történik, hogy megszorozzák a kora tavaszt, még a vesék kialakulása előtt is. Először értelme, hogy a földet a bokor körül süllyedjen, majd fel kell oldani. Ezután a kertész 2 cm mélyen sugárirányú hornyokat tesz. Annak érdekében, hogy az ágak ne legyenek kiegyenesítve, meg kell ragadni őket házi szarvakkal, majd öntsük ki a földet.

Annak érdekében, hogy a gyökerek gyorsan alakuljanak ki, egy dekóderre a fejlett vese első alján, egy pár fordulatból készült, finom, nem rezgésből. Augusztus végéig több fiatal hajtásnak növekednie kell mindegyik olvadásán. Amint 20 cm-re nőnek, hangsúlyozni kell őket. Egy hét után újra beadott. És így addig kell tenned, amíg a hilmik eléri a 25 cm-t.

Októberben fel kell ásni, majd elválasztani a formázott hajtásokat egymástól. A magasságuk félóra lesz. A csemetéket ki kell szállítani, és tavasszal az ágyra ültethetők. Csak egy év alatt ajánlott ültetni a helyükön.

Hogyan terjesszen hidrangeát?

Testvérek

Ez a módszer segít egy fiatal sertés hígaságának és más típusú hortenziainak hígításában. Önmagában az út nem rossz, de maximális koncentrációt és óvatosságot igényel.

Algoritmus tenyésztés.

 • A Hydrangea Bush mellett el kell távolítania a talaj felső rétegét, hogy a gyökerek denakulálódjanak ezen az oldalon. Óvatosan ne károsítsa a gyökérrendszert.
 • A stroke menekülést a gyökér részével együtt kell elválasztani. Ha több ilyen hajtást definiál, a reprodukciós művelet.
 • A hajtásokat azonnal ültetik az utcán, az ágyban, mert már az utcai környezethez igazodnak.
 • Tehát a hajtások egy év vagy kettő kertjében nőnek, majd már meghatározzák az állandó helyeken.

Hogyan terjesszen hidrangeát?

Felkészülés a talajba való leszállásra

Előkészítés – Súlyos és többkomponensű folyamat. Természetesen rendkívül fontos, hogy a bokor állandó helye. A helyszínen való leszállás kiválasztására vonatkozó követelmények a következők.

 • A Hydrangea nedvesség-szerelmes növény, de nincs kevesebb nedvesség stagnálás. Mivel a mocsári helyek nem alkalmasak leszállásra, alföldekre, valamint olyan helyekre, ahol a talajvizek magasak.
 • A növény napfényt igényel, de puha és adagolva. A hidrangea napi helyszínei csak az Urálban, Szibériában, a Leningrád régióban szükségesek.
 • A hideg és az erős szélektől, egy olyan telek, ahol a hortenzandok növekedniük kell, szintén fedezni kell. De a normál légáramlás továbbra is fontos követelmény a hortenzia helyszínének kiválasztására.
 • Szükség van hortenzia hidrát, laza és elegendő nedvességtartalmú, gyengén savas reakcióval. Az agyag talajok és a talaj lúgos reakcióval nem illeszkedik.
 • Természetesen vegye figyelembe a “szomszédok”. Nagyszerű, hortenzia, az Astilbic, a Samsite, a fogadó mellett. Ez a három kombináció már klasszikus tájtervezéssé vált. De a növény hortenzia szomszédban más fák és cserjék, amelynek felülete gyökérzet ne. A növények gátolják egymást.

Hogyan terjesszen hidrangeát?

A hely és a leszállási gödör mindig előre elkészül. Ezt előre, vagy egy hónappal a leszállás előtt. A hortenzia gyökérrendszere olyan, hogy gondosan el kell készíteni a helyet és a stílust, és mélyen. Ha úgy dönt, hogy egyszerre több cserje palántát ültet, akkor ellenálljon 1 m távolságra a bokrok között, és jobb – 1,5 m-ben. Ha a cserje az élő sövények kialakítására kerül, tartsa a 70 cm-es rést.

  Hogyan terjesszen hidrangeát?

  Helyezze a leszállási helyet tisztítsa meg a szemetet, gyökereket, gyomnövényeket és köveket. Ideális, ha a talajt a felső tőzeggel kapja meg, majd robbantja.

  Érdemes megtermékenyíteni a gödröt organika és minsosztabák. A gödör kitöltése a következő lehet:

  • Lovaglás tőzeg (savanyú) – 1 megosztás;
  • komposzt – 1 részvény;
  • karbamid – 15 g;
  • Superfoszfát – 60 g;
  • Cali maszk) – 25 g.

  Hogyan terjesszen hidrangeát?

  Hogyan terjesszen hidrangeát?

  Hogyan terjesszen hidrangeát?

  Hogyan terjesszen hidrangeát?

  Hogyan terjesszen hidrangeát?

  Mindezeket alaposan vegyesíteni kell.

  Ha nem kell választania a talajt, és kénytelenül ültetni egy hortenzát nehéz, agyag, majdnem nem távozó talaj, egy gödör kell felkészülnie a különleges felelősséggel. A gödör alját a tűlevelű opegládok vagy a szélesség szélességének szegénységével kell elhalasztani a fűrészpor formájában. Ezután a gödör 2/3-át tele van egy ilyen összetételgel:

  • 2 levél földterület;
  • 2 humusz részvénye;
  • 1 frakció a folyó homok;
  • 1 A savanyú tőzeg részesedése.

  Amikor a gödör készen áll, elég jónak kell lennie, így a talaj szamár.

  Hogyan terjesszen hidrangeát?

  Hogyan terjesszen hidrangeát?

  Szükséges a palánták elkészítéséhez, de egyszerűbb: csak a nyílt gyökérrendszerrel rendelkező anyag elkészül. A landolás előtt a palánta gyökerei korosak a gyökérképződés bármely kiváló minőségű stimulátorában (ugyanaz a “root” vagy analógok).

  Majd kezdődik a növényi ellátás folyamata. Apropó, Japánban a hortenzia a “vígvíz” -nek nevezik, ezért a virág reagál az öntözésre. Hetente egyszer vagy egy kicsit kevésbé gyakran öntsünk ki néhány vödör vízt a cserje gyökere alatt, így szabályozhatja a szükséges talaj nedvességtartalmát.

  Ha a sikeres reprodukció után (a felsorolt ​​módszerek bármelyike) és egy sikeres leszállás a talajban, akkor soha nem várja meg a hortenzia virágzását, ez azt jelenti, hogy a hibák megengedettek. A blossomok nem fordulhatnak elő a nitrogén hiánya miatt, A telek rossz vágásának vagy előkészítése miatt végül túlságosan fényes világítás miatt.

  Hogyan terjesszen hidrangeát?

  Növekvő hortenzia – nem a legegyszerűbb, de kellemes és többlépéses folyamat. Ne adja fel a gyönyörű cserje termesztését, még akkor is, ha nem szerzett egy telket és házat rajta. Próbáljon hidrangeát termeszteni az erkélyen, majd az üzembe egy növény ültetése a földön, a folyamat független tenyésztés, nem csak erkölcsi, hanem információ.

  Hogyan terjesszen hidrangeát?

  3 Könnyű módja a hortenzia propagálására az alábbi videóban.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása