Hogyan transzplantál a Clematis?

Nyári házakban, parkokban és négyzetekben gyakran láthatsz egy gyönyörű virágzó liana, akinek nagy virágait megdöbbentette a színek. Ez a clematis, amely örömmel virágzik a kora tavasszal és nyár után. Sok kertész álom Clematisról, vagy már megszerezte, de nem hiszem, hogy rendszeresen átültetnie kell. Fontolja meg, hogyan kell megcsinálni, és hogyan vigyázzon az üzemre.

Hogyan transzplantál a Clematis?

Hogyan transzplantál a Clematis?

Hogyan transzplantál a Clematis?

Optimális határidők

A Clematis rosszul hordozza a transzplantációt egy helyről a másikra, mivel jól fejlett, de szelíd gyökérrendszerük van. Jobb azonnal válasszon állandó lakóhelyet, de néha a transzplantáció nélkül csak nem tehet. Nincs konszenzus az optimális időzítésről, amikor az üzemnek átültetnie kell. A határidők a szezon növekedési régiójától és az éghajlati viszonyoktól függenek. De a legtöbb esetben a klematis nem ajánlott nyáron, akkor, ha nincs más út. Nyáron jön a növekvő időszak és az aktív fertőzés, az átültetés ebben az időben pusztító lehet a növény számára.

Korai szempontok szerint A felnőtt clematis átültethető, ha a világítás elegendővé válik, és a talaj a modulból megszáradt. Egyes régiókban az ilyen körülményeket tavasszal és másokban – nyáron, júniusban fogják megfigyelni. Jó világítás és lélegző talaj – a kulcsa, hogy a gyökérrendszer helyes és jól alakuljon ki egy új helyen. És érdemes figyelmet fordítani a növény vesére. Jobb, hogy nincs ideje, hogy a növekedés a transzplantációra lépjen.

Fontos! Őszi – elsőbbségi idő a Clematis Transfer számára. A legfontosabb dolog az, hogy az átültetés pillanattól kezdve az első fagyok legalább egy hónapig maradtak, majd a Clematisnak ideje lesz, hogy gyökerezzen, és a téli menedéket ne vegye el a téli menedéket.

Hogyan transzplantál a Clematis?

Hely kiválasztása

A klematist átültetik, ha a talaj kimerült a régi helyen, vagy amikor a növény nagyon nagy lett, és megköveteli a bokor megosztását. A felnőtt Liana nem könnyű átutalni a csökkenést. A transzplantáció sikere egyik legfontosabb tényezője az új hely megfelelő választása. Mint a legtöbb virágzó lian, a Clematis inkább megvilágított helyeket szeretne. Ha árnyékolásban nőnek, akkor talán még nem virágoznak. Nyitott napelemek, amelyek mellett a fák nem növekszik üres koronákkal. Clematis – A növény nem a csoport számára.

Hogyan transzplantál a Clematis?

Bár a clematis és a bőséges öntözés előnyben részesíti, de ne panaszkodjon a nedvességet stagnálással. Nem szabad ültetni alföldön, valamint olyan épületek közelében, ahol a víz felhalmozódhat. A talajvíz szintje is meglehetősen alacsonynak kell lennie, különben Liana meghal. Erős szél – a klematis ellensége. Ágai támaszkodik, és az állandó szél megakadályozhatja a Liana felmászását. Ezért nem érdemes leszállási clematis a vázlatokon vagy egy leeward oldalon. A talaj az új növekedési helyen szublinous, laza és trágya kell lennie.

A gyökérrendszer árnyékolásához ajánlatos a legalacsonyabb lágyszárú növények pörkölt lyukba kerülni.

Hogyan transzplantál a Clematis?

Lépésenkénti utasítás

Az őrülten szép clematisnak nagyon óvatosnak kell lennie ahhoz, hogy új helyen legyen, és nem hal meg, és nem hal meg. A tökéletesen virágzó növények esetében a transzplantáció sok stresszt fog szolgálni. A Clematis transzplantációhoz kapcsolódó hibák elkerülése érdekében részletes lépésenkénti utasítások segítenek.

 1. A hely elkészítése. A telket el kell tisztítani a szemetet és az ágaktól. Ha a felszín alatti víz ebben a helyen nagyon magas, de nem lehet kiválasztani a másik, akkor legalább egy primitív vízelvezető rendszert kell elősegíteni hornyok formájában.
 2. Egy leszállási gödör. Mielőtt ültetné a clematist, hogy kinyissa a földet, fel kell ásnia a leszállási lekvárt, megfelelő méretű. Minél idősebb a növény, annál nagyobb a gödör átmérője (minimum 0,7 m). Ásás után a gödrök agyagból vagy törött téglából származnak. A trágyázókat hozzáadjuk az ásó, a komposzt vagy univerzális eszközökhöz, valamint a tőzeghez és a homokhoz. Az elkészített szubsztrátumból a gödör közepén egy földi hegyet öntött.
 3. Telepítse a támogatást. Clematis – Liana, hogy a növekedéssel támaszkodjon, különleges rácsokat kell létrehozni. A rácsok alakjának és méretének kiválasztása, szilárdan meg kell erősíteniük a leszállási gödör alapját.
 4. Készítsen egy növényt átültetésére. A Clematis szárak előtt meg kell vágni, mivel először is erőt igényel a gyökeresedéshez, és nem a hajtások növekedéséhez. Nagyon erősen kivágott. Hagyja csak 10 cm-t a talajfelszín felett. A vágás után kezdj el ásni a bokorot. Az erőteljes gyökérrendszer nem lesz képes teljes mértékben menteni, így a lehető legnagyobb méretű (kb. 50×50 cm). A felnőtt növény rizómái több példányra oszthatók, és különböző helyeken átültethetik őket. Ha a clematis beteg, gyökereit gombaölő szerekkel kell kezelni. Ne feledje, hogy a hibrid fajták különösen rosszul átadódnak és alaposabb megfigyelést igényelnek.
 5. Ülő növény. Szükséges gondosan kiküszöbölni a gyökereket, és a növényt a földre helyezi a képzett földelőkön, a támogatást összevonva. Ezután a Föld és a további elemek keveréke a tetején és enyhén fuzionálódik. A fiatal klematis a három alacsonyabb vesék nagyságára kerül, több felnőtt kétéves és annál több, mintegy 20 cm mélységig.
 6. Clematis. Új helyen történő leszállás után a növény sok nedvességet igényel. A gazdag kört bőségesen öntözik bő vízzel. Nem használhat jég vagy túl meleg vizet. Jobb, ha környezeti hőmérséklet. A gördülő kör fertőtlenítéséhez a mangán meleg oldata használható.
 7. Laza és mulkolja a talajt. Az öntözés után meg kell szakítani a talajt, hogy ne repedjen, majd megszórjuk a szárítás elkerülése érdekében egy mulcsréteget. Az ilyen eljárások segítenek a gyökérrendszer gyors helyreállítani a transzplantációból.

Fontos! A transzplantált clematist 1-2 évig helyreállítja, majd örülni fogja a bőséges virágot.

Hogyan transzplantál a Clematis?

További gondozás

Megfelelő Clematis Care Miután egy transzplantáció segíti a növény elérését egy új helyen. Gyakran a növények nem csak a helytelen választás miatt halnak meg, hanem a megfelelő további eljárások nélkül. A kertész szemszögéből a Clematisnak folyamatosan kell lennie az átültetés utáni első két évben. Fontolja meg, hogy a Clematis gondozási tevékenységeinek legyenek.

 • Locsolás. A forró időben, csak az átültetett clematist bőséges öntözésnek kell alávetni, mivel nem tartja meg az aszályot, és a leveleket is azonnal megsebesítik. De a nedvesség stagnálása is megsemmisült neki, ezért fontos, hogy ezt követjük, és ha szükséges, ásni egy vízelvezető hornyokat. Növényeknél legfeljebb két évig, 1-2 vödör vízre van szükség, több felnőtt példányban – 3-4 vödör. Az öntözés csökkenése csökkenti vagy teljesen leáll a rendszeres esőzéseken.
 • Talajtakarás. A mulch réteg öntése után minden alkalommal frissítenie kell. Ez segít a gyökérrendszer optimális környezetének megteremtésében a páratartalom és a levegőcsere szempontjából.
 • Alárendelt. A leszállás utáni első évben nem szükséges megtermékenyíteni a clematist, hiszen az átültetés során elegendő mennyiségüket már bevezették a talajba. A tavaszi második évben a nitrogénnel rendelkező műtrágyák, valamint a mész és a dolomit liszt. Amikor megjelennek boutons, a potash műtrágyákat kell tenni. A klematisz gyökérrendszerének virágzása után a foszfor hasznos, ami segít a gyökerek megerősítésében.
 • Harisnyatartó és vágás. Az első két év után a transzplantáció, ez nem kívánatos, hogy a Clematis virágzás, mint a virágzás ellazítja a növény, amely most visszaállításához szükséges a gyökérzet. Ezért a kötött rügyek ebben az időszakban levágták. A növekvő ágakat szépen kötik a támogatáshoz, ha szükséges, kivágják, de nem túl sok.
 • Telelés. A legtöbb Clematis jól tolerálja a negyvenpiplutaműt és a súlyos fagyokat. De a bizalomért, hogy a liana jól érzi magát, ajánlott lőni a megfázás előfordulását a tartóból, feküdt a földön, és stroke a bogrács.
 • A betegség elleni védelem. A leggyakrabban a Clematis a gombás betegségeknek van kitéve. Annak érdekében, hogy megvédje a növény ezt a problémát, érdemes permetezni a réz tartalmazó oldatokkal. A kiküldetésből megmenti a szitált liszt elsődleges körének sprinklerét a nyár végén.

Hogyan transzplantál a Clematis?

Hogyan transzplantál a Clematis?

Hogyan transzplantál a Clematis?

Hogyan transzplantál a Clematis?

A Clematis Chevetically egy transzplantációra utal, de ha helyes, hogy elvégezze, majd végezze el az ügyelet, akkor a növény biztosan kéri bőséges virágot 1-2 év után.

A Clematis helyesen történő transzplantációról, tovább fog tanulni.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása