Hogyan tulipánok?

  A virágzó tulipánok a bájos szépségükkel képesek az őszinte örömteli és díszíteni a táj bármely kerti telken vagy park zónában. A természetben, a sztyeppei tulipán virágzó síkságai amaze képzelet és trepidate csodálat. Bolygónk lakói sokáig szerették ezeket a virágokat. A foglalkoztatott ventilátorok fajtákat gyűjtenek, próbálnak új fajtákat találni, és készen állnak arra, hogy a ritka fajta magas árat fizessenek.

  Rövid leírás

  Tulipánok – évelő livky növények családi család. Dekoratív célokra szinte minden virágterméket termesztenek kerti helyeken.

  A szakosodott virág háztartások növekvő nagy pártokat vesznek részt a későbbi eladásra.

  A rügyek különböző formájúak és festmények, a hibridek között vannak olyan fajták, amelyek szálas szirmokkal vannak. A rövid növényzet alatt a tulipánok elrobbantak, a magokat, és új hagymát fektetnek a földön, és a régi izzók elhúzódnak.

  Nyáron béke az új izzókban, az új szezon hajtásai és rügyei. Az izzók csökkenése gyökerei, és a felvétel befejeződött.

  Szaporodás a természetben

  A tulipánok nem szerények, hogy elhagyják és könnyen tenyésztik. A sikeres termesztés érdekében fontos megérteni, hogy a természetben tenyésztési folyamat mennyisége. Természetes körülmények között a sztyeppe tulipánok önmagát jelentenek: Évente a szakadt izzót egy új, a következő szezonban a természetes ciklus ismétlése. Így hosszú ideig (legfeljebb 60 év), de nem végtelen.

  A cserehagymák egy év után egy évvel az öregedés fiziológiai jelei. A pillanat akkor jön, amikor az üzem a következő szezonban, és nem tér vissza a következő szezonban. De lesz egy buoyanly virágzó más fiatalabb tulipán, és a sztyepp fogja lefedni a luxus tavaszi szőnyeget.

  Az önfelderítés mellett a vad tulipánok csíráznak az érintett vetőmag dobozokból remegő magvakból.

  A kulturális fajok sokszorosítása

  Vannak 2 mód: vegetatív (büntetés) és mag. A módszer kiválasztása a céltól függ. Ha új változatot kíván kiválasztani a dekoratív tulajdonságok változásával, akkor a vetőmag-módszert választja ki. Ha a termesztési színeket a fajta jellemzők megőrzésével, vegetatív módszert használnak.

  Vegetatív reprodukció

  Ez olyan kényelmes módon, a tulipánok szaporodnak leggyakrabban. A virágzás gyorsan jön, az anyai növények dekoratív tulajdonságai stabilak. Az anyai izzók körüli aktív termesztési növényzet, a különböző méretű kis izmok (gyerekek) növekedése, és egy helyettesítő izzó alakul ki – a leányvállalatok legnagyobb része. A következő szezonban leveleket és színvizeket állapít meg.

  Kiváló minőségű ültetési anyagok beszerzése Meg kell határoznunk, és helyesen kell tölteniük az izzókat virágzás, fogantyú, rendezés és raktározás után az őszi leszállásra.

  Folt

  Az időzítés a tulipánok fokozatától függ, általában június vége július első felében. A tulipánok készen állnak az ásításra, ha a levelek lassúvá váltak, a kívánságok elvesztették a túrát, de még nem szárítottak. Ha a levelek megsemmisülnek és megsemmisülnek, akkor egy kicsit későn flipjével.

  Lehetetlen túl korán ásni izzókat – még mindig fehér crumbling pelyhek vannak, a táplálkozási források felhalmozódása nem véget ért. Az ásás késleltetésével az izzók fészke összeomlik a talajban, a gyerekek része nem lesz képes összegyűjteni.

  FONTOS MOMENTY: A talajban lévő lapátot nem szabad a szárhoz, és függőlegesen, a lehető legközelebb, a lábával, hogy maximalizálja az izzók károsodásának kockázatát.

  Kezelés

  A ásott izzók tisztításra kerülnek a talajból, gyanús esetekben: sérült, betegségek jeleivel, szabálytalan alakú. Az egész ülőhelyek anyagot átitatott fél órán egy gyenge megoldást a mangán, majd két nap szárítjuk az árnyékban, ismét gondosan vizsgáljuk.

  Válogató

  Az ültetési anyagot úgy kell rendezni, hogy hozzon létre egy harmonikus virágkert, a növények kb. Ugyanazon magasságú és nagyvirágokból, különböző méretű gyermekek külön termesztéséhez, hogy megfeleljen az izzók harapásának mélységének. Az extra osztályú izzóknak több mint 40 mm átmérőjűnek kell lenniük, első osztályban – 35-40 mm, második – 30-35 mm, harmadik – 25-30 mm. A csecsemőket két kategóriába sorolják: az első – 15-20 mm, a második minden más, ami kevesebb, mint 15 mm. A rendezés lehetővé teszi, hogy egyértelműen dicsőítse a kertben lévő készítmények illeszkedését.

  Tárolás

  Fontos, hogy optimális feltételeket teremtsünk a nyári békefenntartás során, mivel ebben az időben az izzók a következő szezonban a tulipánok virágzását jelzik.

  A sekély dobozok szellőzőnyílásokkal alkalmasak tárolásra.

  Nem zavarja a fajták, a dobozok alá kell írniuk. A szobában körülbelül 80% -os páratartalomnak kell lennie, hogy az izzók ne úszjanak. A tárolás kezdetén a hőmérsékletet +20 + 25 fokon (2-3 héten belül) kell fenntartani, majd fokozatosan csökkenteni kell a 12-15 fokos hő-. Szükséges az ültetési anyagok sötétben történő tárolására, mivel a fény befolyásolhatja az izzók fiziológiáját, ezért a virágzás minősége romolhat.

  Leszállás

  A tulipánokat ősszel ültetik a fagyok kezdete előtt. A jobb csoportok ültetése a fajtákban – így a virágok könnyebben törődnek. A tulipánok kirakodásának általános szabálya – az izzók mélységének mélysége az izzók 3 magasságának kell lennie. Amikor az ültetési anyag megfelelően rendezett, könnyű megfigyelni ezt a szabályt a kívánt mélység hornyolásával.

  A leszállás az izzók méretétől függ: a legkisebb, a vastagabb. A csecsemőket korábban ültetik, mint a nagymásolatok, a klub gyerekektől, akkor jó alapot kaphat egy gyönyörű virágért a jövőben.

  Vetőmag-reprodukció

  A tulipánok a bevont növényekhez és a beporzásba tartoznak, amely magvakkal ellátott dobozt alkot. Néhány kertész még ismeretlen a vetőmag módszerrel, olyan kényelmes és terjeszthető a gyakorlati virágtermesztésben vegetatív reprodukcióban. De a tenyésztési munkák nélkül a vetőmag tenyésztés nem tehet. Ez a módszer ritka, de még mindig alkalmazza a botanikai kísérletek szerelmeseit webhelyükön, hogy új formát kapjon rügyek vagy szokatlan színű szirmok.

  Vetőmag-reprodukcióval, a növények mesterséges beporzása manuálisan. A kereszteződéshez kiválasztott fajták izzók. Jobb, ha felveszi a fajták ugyanolyan színű virágzás, hogy a növények egyidejűleg készen állnak a beporzásra.

  Ha a virágzó szülői növények időtartama nem egyezik meg, akkor a pollenet egy speciális papírcsomagba kell gyűjteni, és tárolja a hűtőszekrényben.

  2 nappal a beporzás előtt a keresztezett növény által óvatosan távolítsa el a porszívókat (anthers).Pestik pollinált egy másik kiválasztott fajta virágával, kétszer 2-3 napos intervallummal. Annak érdekében, hogy a rovarok véletlenül ne károsíthassanak, a pollináció utáni virágok enyhe megfigyelő anyaggal védik. A megfelelő ellátás biztosítása, a magdobozok érlése.

  Az érett dobozok barnaek, a mikrokrák megjelennek rájuk. Fontos, hogy ne hagyja a pillanatban készen a vetőmag és időben gyűjteni őket, mert gyorsan morzsolódik ki a dobozból a földön, a mag anyaga el fog veszni. A vetés előtt gyűjtött magokat a hűtőszekrény zöldségtermében tárolhatjuk.

  A kereszteződésből származó magok a leszállási tartályokba beágyazódnak, legfeljebb 2 cm mélységig. Körülbelül 3 éve kis izzók alakulnak ki, amelyek átültetik a kertbe. A magvakat azonnal nyitott talajban vetheti, de télen meg kell védeni őket a hidegtől.

  Az első virágzás körülbelül 5 év alatt fordul elő. Először is gyengén megszórjuk és nem megfelelő rügyek lesznek. A növény teljes erejét csak 8-12 év után kapják meg (a fajtától függően).

  A jövőben az új fokozat vegetatív.

  A tulipánok reprodukciójának folyamata az agrotechnológia szabályainak megfelelően, a módszertől függően lehetővé teszi a meglévő fajták botanikai jeleit a tiszta formában, vagy olyan új dekoratív tulajdonságokkal rendelkező fajtákat szerezhet, amelyek méltó helyet foglalnak el a tulipánok valódi rajongóinak gyűjteményei. Mindegyik tavasz örülni fogja a kert tulajdonosait, csodálatos virágzást a finom tulipánokkal, és a vendégek vagy szomszédok egyike sem marad közömbös az ilyen szépséghez.

  Arról, hogy milyen tulipánok fajtát, nézd meg.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: