Hogyan üzembe cédrus?

Cédrus – fenséges és minden érzéken hasznos. A terjedő korona kellemes árnyékot ad, és a gyümölcsöket az orvostudományban használják, és eszik. A Cedrome Care nem igényel nagy erőfeszítést, és a tűlevelők minden szeretőjét. Hogyan telepítsünk egy cédrust, hogy sok tucat éve legyen?

Leszállási időpontok

A CEDAR számos hasznos tulajdonsággal rendelkezik. A tű kiemeli a fitoncideket, a rendszermagokat gyógyászati ​​célokra lehet fogyasztani vagy alkalmazni. Ezért nő egy felnőtt cédrus egy csemete – egy ragyogó ötlet.

A Cedar a kerti telek nem túl nehéz, de az eljárás meg kell választania az év megfelelő időpontját. Hagyományosan, cédrus föld kora tavasszal, amikor csak olvadt hó. Ebben az esetben a talaj maximálisan megnedvesedett, és ez azt jelenti, hogy egy csemete könnyebb lesz. Azonban óvatosan ellenőrizni kell, hogy a talaj megolvadt-e a leszállási gödör teljes mélységében (kb. 1 méter).

A cédrus nem ajánlott a Murzlut Földön.

Az ország déli régióiban az őszi leszállás megfelelő, de fontos állapota a fagyok hiánya a következő két hónapban. Az északi régiókban a cédrust nyáron ültetik, lehetőleg júniusban, de nem később augusztus közepén.

Hely kiválasztása

Ha a CEDAR-t a házba kívánja ültetni, akkor a megfelelő hely kiválasztása kiemelkedő feladatnak kell lennie. Ehhez a fajtához a legalacsonyabb permeabilitással rendelkező telektől kell választania. A cédrus nem tolerálja a sűrű talajt a kertben, valamint a gáz és a füst.

Az autópálya közelében lévő leszállás nem hoz a gyümölcsöket – cédrus, valószínűleg meghal.

Az országos csemeték mellett a cserjéknek növekedniük kell, mivel nyitott szeles helyek nem tolerálják. Elegendő megvilágítás is fontos, hiszen az optimális fénymódban a fa lesz a leginkább díszes megjelenés. Jobb, ha ezeket a fiúkat a többi nagy és üres fáktól távol tartják, hogy ne homályosítsák a palántákat napfényt. De a fű a fiatal növény közelében van szerelve a tavaszi, nem éri meg az első két évben a leszállás után. Ezután részlegesen védi a fényes égő napot.

7-8 éves élet után a fák már fele nőhetnek.

A kis cédrus sérült, érdemes kerítést tenni körülötte, mivel magas fűben elrejtheti a látványt. A cédrus palánták nem szabad a tőkeépületek közelében, azaz 3-4 méternél közelebb kerülniük. Ellenkező esetben az erős gyökérrendszer elpusztíthatja az épületek alapját. A CEDAR alatti hely nem lehet száraz, különben meg kell őriznie a földet még egy felnőtt másolat görgő körében.

Emlékeztetni kell arra, hogy a fiatal cédrusok túlélési aránya nem túl magas – 50%. A megfelelő leszállás és a későbbi gondos gondozás segíti a jó felnőtt cédrus példányt egy csemetékből, amely 30-60 év alatt elkezdi a gyümölcsöket, a növekvő feltételektől függően.

Lépésenkénti utasítás

A cédrus nem csak szakembert, hanem a tűlevelűek hagyományos szeretőjét is üzemeltetheti. Fontos megjegyezni, hogy a legjobb példányok, amelyek a legjobban jönnek, amellyel legalább 5 év. A fiatalabb fák nagyon érzékenyek a különböző betegségekre, és vonzzák a kártevőket is. Ne feledje, hogy a cédrus lassan növekszik a többi tűleveléhez képest. Lehetetlen, hogy lehetővé tegyék az erős árnyékolásokat, amelyek más gyorsan növekvő palánták szomszédos növekedésével fordulhatnak elő.

A Cedar egészséges és erősen nőtt fel, meg kell ragadnia egy bizonyos lépésenkénti utasításokat.

 1. Töltsön karantén eseményeket az oldalon. A fiatal cédrus palántákat gyakran rovarok támadják meg. A hasonló problémák elkerülése érdekében rovarölő szereket kell kezelni a helyszínen.
 2. Dokkoljon a leszállási pontot legalább 3 m távolságra az épületektől és 8 m-re más fáktól, egy elterjedt koronával. Mérete körülbelül 1 méter mélység 1,8 méter átmérőjű. Egy ilyen nagy gödör az egész gyökér seedlock rendszer befogadására és tovább növelésére szolgál. Ideális esetben ásni egy lyukat a késő ősszel, hogy a felszíne jó lesz, hogy jól húzza. Ebben az esetben a gyökér rothadás előfordulásának kockázata a jövőbeli palánta és más betegségekből a nulla számára törekszik. Azokon a területeken, ahol a talaj vizek jönnek a felszín közelében a föld, a cédrus ültetett egy ömlesztett Hill átmérőjű 1-3 m és a magassága 0,5-1 m méretétől függően a csíranövény.
 3. A gödör alján helyezkedt el vízelvezetés. Számára bármilyen ismerős anyagot használhat, például kavics, morzsolók, hét. A vízelvezető réteg nem lehet kevesebb, mint 15 cm a felnőttfa követelményei alapján.
 4. Töltse ki a 0,8 m-es gödröt termékeny talaj, homok és komposzt keverékével. A talaj tisztítása további homokot igényel. Ha a talaj szívás, akkor a homokot nem szabad. Ideális esetben két csésze hamut vagy komplex műtrágyát kell hozzáadnia egy gödörnek. Javasoljuk, hogy a “Korniner” root stimulátort hozzáadja a leszállási pontra. Az egész keveréknek óvatosan lendülnie kell. A központban helyezzük el egy kis dombot a földre, ahol a jövőbeni cédrust ülteti. Az öntözés utáni földet megkérdezik, és a halom segíti a szintet.
 5. Távolítsa el a palántát a tartályból, és próbálja meg károsítani a gyökereket és a veséket. A top vese károsodása esetén a seedl meghalhat. Tegyen egy megfelelően elhelyezett gyökérrendszert vízbe, ha zárva van, mivel a gyökerek transzplantáció során történő szárítása elfogadhatatlan. A nyílt gyökérrendszerrel ellátott csemetéknek különösen óvatosan meg kell őrizni a szárítástól. Ehhez a gyökerek leereszkednek az agyagcsípőbe vagy a szélmoha és a nedves újságokba.
 6. Ebben az időben képezzen egy kúp alakú mélyülést a leszállási csarnok közepén. Meg kell felelnie a gyökérrendszer méretének. A Hollykban való leszállás előnye, hogy idővel az idő múlásával, a palánták rendszeres öntözésével, a Föld meg fogja látni. Annak érdekében, hogy egy kis cédrus legyen a gödörben, nem tud – növekednie kell a dombon. Ezután a megvilágítás és a páratartalom optimális lesz.
 7. Ha a cédrus végül elkezdett esni a lyukba a föld elkötelezettsége miatt, szükség van egy kisülési horonyra. Ezután a nedvesség nedvessége, hátrányosan befolyásolja a gyökérpanálrendszert, elkerülhető lesz.
 8. Határozza meg, hol a webhely déli oldala. A déli kevésbé fejlett része a cédrus palánta. Akkor a korona szimmetrikus lesz.
 9. Helyezze a palántát a kúpba, és szopja a földet, időről időre a kezére. Kis cédrus palánták állnak, mielőtt leszállni, hogy rögzítse a botot, a leszállási gödör közepére vezet.
 10. Alkotnak egy földes görgőt egy palánta körül és rengeteg (legalább 10 liter vizet egy kétéves palánta és körülbelül 50 liter a legnagyobb). Víz a gördülő körben öntött alkatrészek, hogy ne elmosódj a felső réteg.
 11. Alkalmazzon egy fűrészporra és a komposztból származó mulcsréteget. Meg fogja védeni a talaj felső rétegét, és a gyökérrendszert szárított.
 12. Ahhoz, hogy megszabaduljon a prioritási kör gyomláiról, ajánlatos fehér lóhere segítségével énekelni. Az ilyen szimbiózis pozitív hatással van a cédrus fejlődésére.
 13. Próbálja meg nem ültetni egyetlen cédrus másolatot a telken. Szereti a fickó szomszédságát, jobb, ha egy 3-4 másolatcsoportot tartalmazó fát üzemeltet.

Későbbi ellátás

A cédrus mögötti leszállás után gondoskodni kell. Különleges nehézségek lesznek a régiókban forró klímával, ahol a bőséges öntözés egyszerűen szüksége lesz. Ellenkező esetben a fa kezelése az alábbi eljárások követése lesz.

 1. A betegségek és kártevők elleni küzdelem. Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizze a kisállatát, hogy vegye észre a kártevők és betegségek jelenlétének első jeleit. Rovarok, akik arra törekszenek, hogy károsítják a cédrust, sokat, több mint 100 fajot. Különösen veszélyes lenfilm. Megszabadulhatsz tőle, hogy a rovarölő szerek két permetezést használnak a virágzás kezdetén, hetente hézaggal. Fehér raid – gyakori jelenség a fiatal cédrus palántákban. Pest oka – Szibériai Hermes. Nincs jelentős kár az adó, de egy kicsit késlelteti a fa növekedését és fejlődését. A szokásos gazdasági szappan gyenge megoldásával kell öblíteni. Nagyon veszélyes gyökér szivacs törzs. Amikor megjelenik, a fát el kell távolítani, mivel a betegség könnyen átkerül a szomszédos példányokra. A fiatal palánták ajánlottak a gombás betegségek megelőzésére a réz erőteljes kezelésére. A gördülőkört az agresszív gyomokból és a leesett lombozatból kell tisztítani, hogy megakadályozzák a kandallóbetegség kialakulását. A közeli telken lévő gyomok olyan veszélyes betegséget okozhatnak, mint rozsda. A tű betegsége miatt sárga lesz és esik. Hogy megszabaduljon a betegségtől, szükség van az összes csodálatos ágra.
 2. Locsolás. A CEDAR ültetését követő első évben nagyon gyakran szükséges, beleértve a koronát is. Csak kora reggel vagy este kell tenned, ha nincs nap. Még a felnőtt cédrus is igényes talaj nedvességtartalmú. Ezért azt is kell öntöznie, hogy a szárazföldi szárazföldön száradjon. Az öntözéshez vízre van szükség környezeti hőmérsékletre. Ideális esetben érdemes összegyűjteni az esővizet és a vizet. Csökkentve az öntözést az esésben, és töltse ki a pihenés során, azaz télen. Különösen száraz években ajánlott permetezni a cédrus sajtot, hogy távolítsa el a port, és telítse ki. A felnőtt cédrus példányok hetente egyszer öntöztek, mivel a gyökérrendszerük már eléggé hajtott, és felszín alatti vízbe jut. Cédrus – örökzöld tűlevelű növény, de saját jellemzője – háromévente elhagyja a tűket. Ne félj erre az eseményről, ez megtörténik leginkább az őszén. Ha a tű sárga és opál nyáron, akkor valószínűsége, hogy a cédrus a nedvesség hiányából szenved.
 3. Lazítás és mulasztás. Ahhoz, hogy lazítsa meg a földet a fiatal palánták körül, nem ajánlott, mivel a gyökérrendszer a talaj felszínén helyezkedik el, és könnyen károsítható. A lazítások helyett a fűrészporból és a levelek minden évben fel kell adni a fűrészporból. Ez az eljárás hozzájárul a hasznos mikrobióta kialakulásához és a Föld felső termékeny rétegének optimális páratartalmának megőrzéséhez.
 4. Műtrágyák. Az alulteljesítés kedvező hatással van egy fa növekedésére és fejlődésére. Különösen fontos a cédrus megtermékenyítéséhez, amikor gyümölcsöt kezdett. A rugóban szerves trágyák, valamint a téli ásványi anyagok termékenyítik. A CEDAR legjobb műtrágya komposzt. Ahhoz, hogy az etetés a talaj felszíni rétegében legyen, lazán sekély, emlékezzen arra, hogy a cédrus gyökerek része elég trakdonghat.
 5. Ritkítás. A cédrus önállóan jó koronát alakít ki. A kereszteződést régi és beteg ágaknak kell kitenniük, de óvatosan kell elvégezni az eljárást – nem lehet károsítani a csomagtartót. Szintén a cédrus nagyon rosszul reagál a veseelégtelenségre, és a központi károsodás során még száraz is lehet. Ha a KRONE-nek különleges formát kell készítenie, hogy a cédrus legyen a tájtervezés különleges elemévé, akkor ezt egy különleges kerti secateurrel kell tennie. A kora tavaszi ágakat a növekvő szezon kezdetéig terünk. Nem lehet öt év alatt levágni a fákat. A vágás után a szekciókat speciális kerti kazánnal kezeljük.
 6. Gyümölcsgyűjtemény. Nyáron vagy kora tavasszal (az éghajlati övtől függően) cédrus dió érlelődik és esik a földön lévő kúpokkal, erős szél. Ha ez nem történt meg, akkor kapsz egy kolotát, aki a kúpok törzsére viselkedett. A betakarítás során kúpokat kell gyűjtenie a Föld felszínéről, és nem a fáról. Hajlító ágak, könnyek a dudorok veszélyesek, mivel a cédrus nagyon rosszul reagál a hasonló manipulációkhoz. Ne feledje, hogy minél nagyobb a kúpok a fa, annál kevésbé téli kemény.
 7. Telelés. Bár a cédrus fagyálló fajta, de az első két évben a leszállást gondosan meg kell vinni egy palánta. Szükséges, hogy a fiatal cédrust egy édesem, és a gördülő körhöz a Mulk fűrészporra. Akkor a növény nem fog kijutni, és normálisan fejlődik ki.
 8. Graft. A Cedar a leszállás után 30-60 évvel korábban – 30-60 év múlva kezdődik. A gyümölcsözés kezdete segíti a felnőtt fa vakcinázását, amelyből rendszeresen gyűjti a betakarítást.

Hogyan telepítsd a cédrust helyesen, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: