Hogyan válasszunk egy forduló eke egy motoblokkot?

A kiváló minőségű ekék a szántóföld feldolgozására szolgálnak. A mai napig az eszköz néhány faj van. A forgó ekvet leggyakrabban a mezőgazdasági termelők használják a berendezés maximális és egyszerű hatékonyságának köszönhetően. Tudjon meg többet az osztályozásokról, a minősítésekről és a fordított ekék alkalmazására szolgáló módszerekről egy motoblokkra ebben a cikkben.

Jellemzők

A motoblokk újrahasznosított eke két tükörmunka – LEMIS. Az egyik pengék eke a feldolgozott területet, a második a levegőben van. A motoblokk megfordítása után a hulladékok hatásai miatt a LEMET változik. Az eke ilyen szerkezete lehetővé teszi, hogy a földet egy barázda, gyűrűk hiányában kapja meg.

A szokásos egyszemélyes eke használata nem teszi lehetővé az ilyen mutatók elérését. A szerszám kialakítása miatt a végeredményt a központ oldalán lévő oldalán található kettős barázdával kapjuk meg. A jelenlegi modellek három szakaszban vannak rögzítve, amelyek a szerkezet egységes merevségét biztosítják. A pozitív tulajdonságok közé tartozik:

 • A design csomópontok kiigazítása;
 • a munkatestületek megnövekedett kopási ellenállása;
 • a szántóföldek elfogása;
 • Szállítási eszközök kényelme.

A szerelt eke eszköze a következő részeket tartalmazza:

 • merev keret;
 • Fogszektor, fogaskerék, hidraulikus henger, amely felelős a szerszám forgatásához;
 • Disk tok kétágyakkal;
 • biztosíték;
 • hidraulikus eszköz;
 • kerekek.

A felvétel szélességének beállítása 4 irányban 33-50 cm-ről lehetséges. Ha az eke számos esetből áll, akkor a szélesség növekszik akár 9 méterig. A motoblokkok dugók méretei nem különböznek hatalmasan. A hátrameneti ekék átlagosan 50 cm magassága 25 cm magasságban van. A penge szigetének szöge körülbelül 20-40 fok. A kész kialakítás teljes magassága nem több, mint méter.

Mik vannak ott?

Egy lakott eke működési elemei Az űrlap osztja:

 • Demmet (csavarral, hengeres és félhengeres alakra osztva);
 • Megnövelt;
 • korong;
 • forgórész;
 • Kombinált vagy univerzális, amelyet a feldolgozott föld nagyszerű csiszolására terveztek.

A munkadarabok számával az eszköz:

 • Egylépcsős (a legkönnyebben használható, legkisebb tömeg, egyszerű tervezés);
 • kétkör;
 • Multicpus (használt ultra-üres feladatok a szántóföldre).

Váltvaforgató modelleket alkalmazni, ha a feldolgozás nehéz takarmány- és nehéz talajokon. A design egy ívelt toll, amely a földfeldolgozás során megfordul. A reverzibilis ekék fordítottak és forgathatók. A forgót kétkör és három áramkörök képviselik. Ezek a modellek komplex kialakításúak, a Lemmehek mennyisége az eke alakjától függ.

A nedves talajok szántásakor alkalmazott lemez. A feldolgozás mélysége a legkisebb, mint más fajokhoz képest. A két temperált eke egy szabványos modell, amelyet két pengék képviselnek egymással. Minden dolgozó test leesik a földre a jobb és a bal oldalon, attól függően, hogy a kiválasztott irányba, a lem emberek újratelepíteni a kézi rotációs mechanizmus 180 fokkal. Ezek az ekék a legnagyobb népszerűséggel és megnövekedett termelékenységgel rendelkeznek. Alkalmas ferde felületeken, lejtőkön.

A kétlábú eke üzemelteti az elindított és stagnáló földterületek szántását. Ez a modell, másokkal ellentétben, nem figyelhető meg az üresjárati futást, ami többször javítja a műszer teljesítményét. A két fledged eke kialakítása lehetővé teszi, hogy megváltoztassa a Lemhehek mozgásának irányát 90 fokos.

Értékelés modellek

A leggyakoribb modellek “Kvelland”, “Almaz”, Lemken, “Üdvözlet”, “Mole”, “Neva”. A Lemken eke (Németország) nagy teljesítményű, a munkafelület keskeny területeken történő forgatásának sebessége, az anyag szilárdsága és tartóssága. Az ilyen modellek modern nagyteljesítményű traktorokkal vannak felszerelve. Néhány LEMKEN változatok vannak kialakítva a 4-profil keret, szerelve a rendszer vezérlésére fordulatainak Lemekhov felszerelt hidraulikus elleni védelem elfogadhatatlan terhelés. A hibrid típusok modelljei mellékelt és félig szerelt keringő ekékként szolgálnak.

A “Neva” modellt egy szerelt és egy áramköri opció jellemzi. A rögzítő modell egy pengével ellátott kialakítással történik, a szántás egy irányban van. A talaj mélysége kézi üzemmóddal változik, a 18 és 22 cm közötti tartomány. Az SinglePox eke 9 különböző modellt tartalmaz, jellemezve a súly, a méretek és a pashny képességek. A súlysor 3-15 kg-ig különbözik. Szántás mélység – 14 és 20 cm között. Az Singroke típusok univerzálisak és alkalmasak bármilyen követelményre.

A “üdvözlet” modellt számos faj képviseli. Ezek forgó, lemez, szerelt eke. Az eke “Mole” -t egyáramú és kétsebességű modellek képviselik. Minden eszköz Oroszországban készül. Minden típusú ekék alkalmasak az azonos nevű motoblokkokra. Ez az egyszerű használat és a megfelelő alkatrészek keresése a felszerelés cseréjéhez.

A “Kverneld” márkájú ekék Oroszországban vannak gyártva, amelyet a traktorok rögzítésére terveztek. A modelltartományban fel van szerelve keringő és félig szerelt eke. Félig szerelve rendelkezik a hadtest legnagyobb munkavállalói számára, akár 14 db., könnyen kezelhető és konfigurálható a berendezések. A fordulatokat kiváló minőség jellemzi, az erősség olyan modellekre osztható, amelyek alkalmasak különböző talajtípusokra, beleértve a köveket is. 3-7 épületből áll.

Beállítás és beállítás

Nem számít, milyen konstruktív funkciók van egy eke, mindegyikük a motoblokkhoz van rögzítve két modellhez – univerzális és álló. Az első kurrális modell a legjobb megoldás a szerszámbeállítási lehetőségek szélességének köszönhetően. Amikor az eke a motoblokkra van szerelve, a gomb nem befolyásolja a melléklet technikáját. Rögzítse a berendezéseket az alábbiak szerint.

 1. Az eke a legmagasabb felületen található a motoblokkhoz képest. A természetes emelkedéseket talapzatként, dudorokként, téglákként használják.
 2. A Hitch a Farkop területén készül. Minden lyuknak meg kell egyeznie egymással, egyetlen gyűrűt képezve.
 3. A tengelykapcsolót csavarral végezzük.

A rögzített berendezés rögzítésénél a csavart nem szabad megnövelni. Az elemek kemény rögzítése befolyásolja a szántóföld feldolgozásának minőségét, az eke az oldalra csúszik. Ehhez nem történik meg, vízszintes távolságnak kell lennie a rögzítőhelyen, egyenlő 50 fokral. Ezután a lombkorona beállítása:

 • Kiválasztja a szántás mélységét;
 • a hajlamos tábla szintje;
 • Kiömlési szög.

A mélység felelős azért, hogy az eke nagyságrendű munkaképei kerülnek szállításra. Leggyakrabban a nagyság a penge magasságával egyenlő. Sekély szántással, a gyomok nem öntözik a talajtól. A túlzott mélységű kezelés, egy termékeny réteg, ha az alsó rétegekkel keveredik, elveszíti a vetett kultúra kialakulásához szükséges tápanyagokat. A mélységszint beállításának végrehajtásához három csavart kell rögzíteni a kívánt zár helyzetben az eke emelése és leengedése közben. A dőlés megfelel a csavaros fogantyúnak, a kiigazítás a következő séma szerint történik:

 • A motoblokk a dombon található;
 • A fogantyúk akkor fordulnak, amíg az érintőképernyő a talajjal történik;
 • A fogantyút az ellenkező irányba csavarták, a tábla több centiméter magasságban kell lennie a talajszinttől (2-3 cm).

A túlzottan nagy sarokban a szerszám csúszása lesz az eke a földre való ragaszkodás miatt. Nem elegendő szint esetén a készülék nem tudja kezelni a talaj összes rétegét rögzített mélységgel. A dump szögének beállítása a felsorolt ​​szabályok szerint történik.

 • A motoblokk a feldolgozott zóna szélén található, és az első barázda keletkezik. Ezután meghatározzák a szántóföld mélységét.
 • A folyosónak szigorúan egyenes vonalban kell lennie.
 • Ezután a motoblokk kereke a barázdában kezdődik, az eke merőleges a földre. Használhatja a szénat.

Mindezek a módszerek kiváló minőségű eke beállítást eredményeznek, védelmet nyújtanak a lehetséges szerszámtörés ellen.

Működési szabályok

A minőségi szántott föld befolyásolja a vetett magvak hozamok szintjét. A mezőgazdasági vállalkozásokban és a magánszervezetekben a hátrameneti ekék használata a motoblokkok és a traktorok pozitív talajfeldolgozó mutatókhoz vezet. A szántó elemek különbsége az alkalmazott egység típusától függ. Tömegük változik, méret, dumpok száma. Ha dolgozik, meg kell győződnie arról, hogy a rögzítőelem megfelelően van beállítva és rögzíti.

 • Tilos a használt technika arcát és oldalát kapni, és a mechanizmus munkás részei.
 • A hagyományos ekciót nem használhat a köves földek szántásakor. Ez az eszköz gyors lebontásához és lehetséges mechanikai sérüléséhez vezet.
 • A munkaalkatrészek és alkatrészek cseréje csak akkor történik, ha a technika ki van kapcsolva.
 • A föld szántásának sebessége nem haladhatja meg a traktorok 10 km / h-ot, és legfeljebb 6 km / h motoblokkokon.
 • Meg kell szerezni a munkaegységek javítását és kenését.
 • A szerelőelemen nincsenek fém korrózió és repedések nyomai.
 • Tilos a motoblokkokkal rendelkező hatalmas érzéketlen ekék használata. A helytelenül kiválasztott technika a webhely szántásának lehetetlenségéhez vezet, a motoblokk és az eszköz megszakítása.

Tippek a választáshoz

Vásárlás előtt érdemes megfontolni néhány pillanatot.

 1. A használt motoblokk típusa.
 2. A kezelt felület minősége – talajtípusok, páratartalom, lejtők jelenléte.
 3. Képesség a Lemekhov beállítására.
 4. Az eke tervezési jellemzői.
 5. Egy további eke jelenléte a Föld feldolgozásakor hatalmas csuklós eszközök. A probléma az, hogy egy nagy készülék szántás után a fennmaradó barázdákat (Reversal zenekarokat) újra kell újítani.
 6. Az eszközök védelmi tulajdonságai. Az ügy kiválasztása a munka és a talaj típusa figyelembevételével történik. A Stony Lands számára ajánlatos egy ekék beszerzése rugókkal és hidraulikus védelemmel.
 7. Automatizált szerszámbeállítási folyamat elérhetősége.

A motoblokock munkájának áttekintése Revolt eke segítségével Lásd a következő videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: