Hogyan válasszunk és használjunk egy kultivátor ekeit?

A Föld feldolgozásakor a technika már régóta a kézi munkaerő többségét is kiegészítette. Jelenleg szinte bármilyen munkát meírrálhat a föld, a vetés és a betakarítás feldolgozására. Ebben az esetben elengedhetetlen asszisztens egy csuklós berendezésű motor-kultivátor. Ez egy benzin egység egy benzin vagy dízelmotor, amely sikeresen helyettesíti a lovakat, amikor egy eke, borona, tűz.

Általános információ

Plough a legfontosabb berendezés a motor-kultivátor, hiszen nem csak szántani a már tervezett helyén, hanem fel a szűz. Azonban a munkaképe képes a talajrétegek elfordítására. Az eszköztervezés rendkívül egyszerű:

  • lerak;
  • Lemeh;
  • Terepes tábla;
  • sarok;
  • Rack lyukakkal a beállításhoz.

A dolgozó rész egy lemhery, vagyis trimits a felső réteget a talaj és adja oda a lerakó és dump (felfordítja a rétegeket).

Egy eke segítségével még mindig a burgonya ültetése alatt barázdát tehetsz. Néhányan úgy vélik, hogy a csengetést ebben az esetben fel kell venni, azonban ez a tévedés. Csak egy nyílt barázda mellett, hogy egyetlen átadási eke legyen. Ez csak kétszer több barázdát fejez ki, de amikor a talaj száraz és fény, az ilyen cselekedetek nem fognak sokáig tartani.

Annak érdekében, hogy a motoros kultivátor és az eke gyorsan működött, helyesen telepítenie kell és konfigurálnia kell ezt a berendezést. Az eke telepítését a motor hátsó részén lévő csatlakozóval végezzük. Ez lehet univerzális vagy beépített, azonban a megjelenése nem kritikus a telepítéshez. Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy az egyetemes tartó bizonyos előnyöket ad. Szóval, ez lehetséges, hogy ne aggódj a csatolt egységek modelljétől vásárláskor.

Az eke csatlakoztatásához szükség van rá, és a motoros kultivátor emelkedésére van szükség. Megfelelő megkönnyebbülés hiányában több téglát is használhat.

Ezután az eke meghajtót kell alkalmazni az autócsatlakozáshoz, hogy mindkét lyuk egyértelműen egybeesett legyen. Ezt követően a kötőelemeket behelyezzük, leggyakrabban egy csavar formájában, amely gyengéden bilincs. Ne tegye meg a végéig, mivel a szerszámnak még mindig szüksége van a helyes beállításra.

Beállítás

Az eszköz telepítésekor a szántás mélységét beállítja. Ahhoz, hogy beállítsa, szükség van egy eke állványra a kívánt mélységgel egyenlő magassággal. Az előre beállított szezonban az ajánlott mélység 10 és 20 cm között van, és télen készül – akár 25 cm-ig. A hangolás után a rögzítőcsavart részben a motorcultivátor és az eke kialakításával rögzítik. Ezután a szerszám dőlését csavarokkal állítja be, amelyeknél az eke sarka a Földkel párhuzamos pozíciót foglalja el.

Most beállíthatja a dőlésszöget, amely nem rendelkezik bizonyos paraméterekkel. Ez csak egy felhasználóbarát pozíció. A manipulációk végrehajtásakor kissé gyengülnek.

Az utolsó lépés az eke fogantyú pozíciójának megállapítása, amelyet a felhasználó közelíti meg. Ezután szorosan forgathatja a kötőelemeket, és töltsön egy próba szántást.

Szántóföld

Annak ellenére, hogy ez a folyamat nem okoz semmilyen kérdést a legtöbb gazdálkodótól, számos fontos pont van a munkában, amely segíti a minőségi végrehajtását.

Először meg kell tenned egy motobockot a mező szélén, és kapcsolja be a maximális átvitelt. Az összesített és a felhasználó könnyebben mozogni és elhelyezi az első barázdát. A munka sebességének minimálisnak kell lennie, ami segíteni fogja a berendezés feldolgozásának, egyenletességének és simaságának mélységének becslését.

Ha a motorblokk egy csuklós egységgel megrándul, vagy nem elég mély ahhoz, hogy belépjen a földre, akkor le kell állítania a munkát, és további kiigazításokat kell végeznie.

A kódbeállítások el vannak rendelve, elkezdheti feldolgozni az egész területterületet. Valahányszor eléri a szemközti része a területen, meg kell visszafordítani az ellenkező irányba, és mozognak a csak tenni barázdák vissza. A leghatékonyabb teljesítmény érdekében minden további járatot 10 cm távolságra kell elvégezni az előzőtől.

Fontos tudni, hogy ha az eke szilárd talaj feldolgozása során a szántás folyamata jobb kétszer költeni. Ha a munkát feltételezzük, hogy emelje fel a szüzességet, akkor az első szakasz alatt van egy kis mélység, a második – nagy. A termékeny talajréteg teljesen vegyes lesz.

Választás

Az ilyen munka elvégzéséhez az eke helyes választása. Ez az eszköz többféle típus lehet:

  • egy baromfi;
  • fordított;
  • forgó;
  • korong.

Az eke egy magja a legegyszerűbb, érthető kötőelemekkel és kis méretekkel rendelkezik. Nagyszerű a standard földre.

A fordított eszközt megkülönbözteti a toll felső részén lévő hajlítás jelenléte, amely segít a Föld rétegének megfordításában. Ez a design nehéz talajfajok feldolgozására szolgál.

A forgó eke a legösszetettebb szerkezetű. Több Lempet van, és attól függően, hogy ez két vagy három áramkör lehet. Megkülönböztető jellemzője a kis munka sebessége (malmokhoz képest) és kis mélységű feldolgozás. Az ilyen eszköz jól illeszkedik a robbanáshoz már kifejlesztett földterületre.

A lemez eke nedves vagy nagyon nedves földre szolgál. De a feldolgozási mélység a legkisebb mindenfajta.

Miután megválasztották a kívánt eke típusát, figyelmet kell fordítania néhány részletre. Először is, ez a rögzítés típusa. El kell jönnie a motorcultivátorba. Ezután érdemes tisztázni az eladót, hogy a hatalomnak elegendő hatalma van az ilyen típusú mellékletekkel való munkához. Ha az egység alacsony teljesítményű, azaz a rövid időtartam kockázata jelentősen kicserélhető vagy teljesen túlmelegszik a kultivátor motorja.

Arról, hogyan kell eke a szerelt eke segítségével, nézd meg.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: