Hogyan virágzik tölgy?

Hogy az OAK olyan, mint más növények virágozhatnak, sokan nem is gyanítanak. És ez nem meglepő, mert a virágok zöldek és gyakran egyszerűen láthatatlanok a lombozat között. Arról, hogy még mindig tölgy virágzik, a cikkben tárgyaljuk.

A virágzás leírása

Tölgy – hosszú élettfa, erőteljes törzs és hatalmas korona. 40 m-re nőhet. A növény a bükk családhoz tartozik. Sok fajnak van – több mint 600, az Orosz Föderációban körülbelül 20 közülük van. A legismertebb és az őshonos megjelenés – tölgy töltött, rendes.

Oroszország nyugati régióiban, valamint a Fekete-tenger kaukázusi partján van egy szikla tölgy, amely nagyon gyakori az európai országokban. Az adatfajták fa az orosz ligetek alapja.

Sajnos a tölgyfüzetek fokozatosan eltűnnek a tájunkból.

A Távol-Kelet területén a tölgyek mongol kilátása, a Latin név Quercus Mongólica Fisch találkozhat az Amur régióban. Ex ledeb, a Transbaikal erdőkben, még egy ilyen fajta relikveli liget is van. Egy kicsit kevésbé gyakran ezekben a részekben egy fogazott tölgy.

Ami a többi faj, dugaszoló tölgy fontos, amely megtalálható sok helyen – ez a Dél-Franciaországban, Spanyolországban, Algériában, valamint a Kaukázus, azaz a fekete-tenger partján. A Földközi-tenger országaiban, különösen Olaszországban, az örökzöld növény növekszik – kő tölgy, latin quercus ilex.

Édes makk még étkezésben is eszik. Ugyanazt a táplálkozási gyümölcsöket a keleti tölgyek különböztetik meg, meleg amerikai államokban, például Kaliforniában. Például széles körben használták az élelmiszer-indiánok Amerikában. De leginkább jó állatállomány. Azoknak a makkból, akik tölgyeket termesztenek hazánkban, készítsen akadémiai kávét.

Az OAK átlagos élettartama 400 éves, de több, mint egy referencia-korszak – 700 éves és idősebb.

Érdekes tény – tölgyek nem virágzik egy fiatal korban, a virágzásuk kezdődik, miután a fa 20 éves lesz. De ez átlagolt jelző.

Ha a tölgy tágas és szabadon, ha egy szabad helyen nő, az első virágok megjelennek 20-25 évig. De Ha más fák között kell növekednie, akkor kétszeresen virágozhat. Idővel az oaks többre elkezdi termelni virágokat, és a makk a végén több.

Ezért olyan érdekes tudni, hogy a tölgy még mindig virágzik, mert az igazságos mindenki tudja, és kevés virág látható. Mindazonáltal vannak, és még meglehetősen bonyolultak. Mint sok más növény, tölgyfavirág elválasztók, egyedülálló: azaz férfi virágok, és a nők virágzik ugyanazon a fán.

A virágpollináció mind a rovarok és a szél segítségével fordulhat elő. A tölgy virágzás befejezése után minden egyes jeris, habképződik. A gyümölcsök végső érése őszére esik. A gyomszerek (férfi) virágok gyermeket gyűjtenek, a Seelring sárga-zöld árnyalata (az árnyékuk szinte teljesen egybeesik a fiatal szórólapok színével), az egész gerendák ágai vannak.

A női pestili virágok is zöldek, 2-3 virágon folyik különleges rövid szárakon, míg egy kis piros felső, ami kis bajusz, amit a pollen rögzítik.

Később férfi színeket jelennek meg, valahol egy héten a megjelenésük után. Kicsiek, méret a gabonából, és a magasabb tölgy ágaknál helyezkednek el, mint a férfiak.

Ugyanakkor az alapításukból el vannak rejtve, és még a vese is úgy néz ki, hogy olyan nehéz észrevenni őket. De az, akik a jövőben a híres Zhöldiban fordulnak. A női virágok alján nagyszámú méretezett levél leveleket termesztenek. Ezek egy speciális görgőn találhatók, ami egy fejlett virág. A gyümölcs érése során ez a görgő nő fel, és egy pluiskot képez – egy jellemző csészealj, amelyben egy makk.

A tölgyfajtáknak más nagysága van a gyümölcsöknek. És rendkívül gazdag mérlegek formájában is: egyes pelyhek kis méretű, különböző, például a centiméter hosszúságú mérlegek magyar tölgyből. A tölgy esetében a virágok háromjegyű jelölése, de a gyümölcsök érlésének időszakában csak egy fészek fog nőni, az eredmény egy olyan átlagos gyümölcs, amelynek erős bőrössége van, amely botanikát egy anyacsavarra számítanak -szálló gyümölcsök.

Melyik hónapban virágzik?

Mint sok más növény, gyümölcsöt, tölgy is virágzik tavasszal. Hazánkban, központi részében ez az időszak a májusi napokra esik. Ugyanakkor a virágzás eredete közvetlenül kapcsolódik a növények típusához. Különböző fajok különböző virágzási dátumokkal rendelkeznek. A tölgy fekete két faj – nyár és tél. Az első fajok gyakrabban virágoznak, május 1. félévében, bőségesen virágzik, sok gyümölcsöt ad.

Leggyakrabban az ilyen tölgyek a sima törzsek tulajdonosai. A második típus, a tél kezdete később 2 hétig elindítja a virágzást. Virágok és gyümölcsök kevesebb lesz. Tölgy szórólapok csak virágzik, kicsi, sárgás zöld színű. Együtt a fülbevalók jelennek meg, csokorok ágakkal biztosítják őket.

Festett fülbevalók, valamint fiatal levelek – sárga-zöld.

És abszolút nem állnak ki a lombozat hátterében. De az a tény, hogy a szórólapok ebben az időben nagyon kicsiek, nagymértékben megkönnyítik a beporzás folyamatát. Természetesen elsősorban tölgy virágzik májusra, de még a nyári hónapban is virágozhat – júniusban. A fa elsősorban az időjárásra koncentrál, maga a növény meg tudja határozni, hogy a fagyasztás várható-e, vagy nem lesz.

A tölgy levelek feloszlatása a vesékből egy egész hónapban történik. Ez a folyamat május elején származik, és június elejéig folytatódik. Itt is sok az időjárási viszonyoktól függ, például mi volt az időjárás áprilisban: így a hideg eltolódik a tölgy levelek feloszlatásának dátumait május végén.

Hány virág?

A tölgyek virágai egyidejűleg jelennek meg a levelekkel, késő tavasszal. De ellentétben a levelekkel, amelyek egy hónapon belül fokozatosan oldódnak, a virágzás időtartama nem több, mint 10 nap. Miután a hím csoport porlasztására virágzó virágzás, a pollen érlelődik, hosszú ideig aktív marad – 4-5 nap. A kedvező időjárás a beporzás miatt, vagyis ha szeles, és a nap elég, az érett pollen gyorsan megcsípte, és a széláramok vagy rovarok hordozzák a mészeseket, ezáltal a női virágok megtermékenyítésére.

És ősszel ezek a virágok jellemző gyümölcsökká válnak, ami később a földre esik.

Télen a hó alatt, és tavasszal, ha meleg, fiatal fák nőnek ki belőlük.

A tenyésztés folyamatának folyamata sok erőt és nagy mennyiségű energiát vesz igénybe. Ezért ezek a fák messze vannak minden évben gyümölcstől, 5-8 évenként történik.

A fejlesztéshez és virágzáshoz szükséges, hogy tavasszal enyhe hűtés van. Elvileg a hideg időjárás tölgye fél, és ezzel összefüggésben áll, mint más kultúrák. De annak érdekében, hogy megőrizze a virágzat integritását, egy kis hűtési igény. Olyan népi jel van: ha a tölgy virágzott, akkor hamarosan úgynevezett tölgy hideg lesz. Rövidek, körülbelül egy hét, de az utolsó hideg napok a meleg, régóta várt nyár előtt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: