Hortensia tél után: Miért nem nő, és nem ébred fel?

Nem minden fajta hortenzia képes telelő fedél nélkül, alapvetően érinti nagyszabású fajták érzékeny az alacsony hőmérséklet. A speciális előkészítés olyan fiatal bokrokat igényel, amelyek hőkezeléssel vannak ellátva és fedjük le. Ha ez nem történik meg, a növény megsérül, csodálatos virágok nem valószínű, hogy megjelennek rajta.

Hortensia tél után: Miért nem nő, és nem ébred fel?

Hogyan kell ébreszteni egy növényt tavasszal?

Télelés után a növény gyakran fájdalmasnak tűnik, ami kétségbe vonja, hogy egyáltalán túléli-e. De a pánik korai – cserje még mindig helyreáll. Hogy segítsen neki, tudnod kell, hogy a kertészkedés (nagy) fajták és a fiatal bokrok fokozatosan meg kell vitatni. A fa és a buggy típusai a menedéket, azonnal távolítsa el azonnal, miután létrehozta a folyamatosan meleg időjárást éjszakai fagyok nélkül.

Száraz hortenzia – riasztó jel, de a helyzet teljes körűen rögzíthető.

 • Miután a hó megolvadt, és a föld felmelegedett, az üzem fontos friss levegőt és nedvességet biztosítani. Az egyik bokor 15 nap alatt 15 liter vizet igényel, mangánt adunk hozzá a vízhez – a szükséges eszközöket, megelőzve a betegség kialakulását.
 • A takarmány a hortenzia a tavaszi szükség van ásványi műtrágyák, beleértve a kálium, a foszfor és a nitrogén, de csak öntözés után úgy, hogy a víz nem elhomályosítja a hasznos összetevők.
 • Az oxigén hozzáférésének növelése a gyökerekhez, végezzen egy kis mélységű lazítást.
 • A Mulchize fontos a nedvesség megmentéséhez, de a kertész számára is előnyös – ebben az esetben nincs szükség gyakori lazításra.

Hortensia tél után: Miért nem nő, és nem ébred fel?

Hortensia tél után: Miért nem nő, és nem ébred fel?

Hortensia tél után: Miért nem nő, és nem ébred fel?

Milyen tényezők befolyásolják a virágzást?

Mint tudják, a kertész fő célja a téli aktív növekvő kultúra elérése, így a rügyek és a virágok kialakulnak. De mit kell tennie, ha az ágak a végén megszáradtak?

A hortenzia esetében mindenképpen mindenféle munka fontos: öntözés, műtrágyák, betegségmegelőzés. De a cserje időben történő vágása nagy jelentőséggel bír. Ez az időszakos fodrász, amely a buja virágzás további garanciája, és azt a megállapított szabályok szerint kell elvégezni.

 • A fa fajták 5-6 éves korig elkezdődnek. És győződjön meg róla, hogy tavasszal, a betegek és a régi, még virágzó, ágak eltávolításra kerülnek, és a fiatalok 20 cm-re csökkentik.
 • A szögesdrange, a fűrészmátony és a nagy hortenzia 3-4 évig levágásra kerül, és a duzzanat alatt 3-5 évben megújítják.
 • Bármilyen hajvágással lehetetlen befolyásolni a színeket.
 • Az eljárás után az aktivált szén tablettákból porokkal kell eljárni.

A rendszeres vágó cserje köszönhetően gyorsan frissíti és aktívan virágzik. Ha a hortenzia tavasza nem virágzik, talán az a tény, hogy itt az ideje fiatalítani.

Hortensia tél után: Miért nem nő, és nem ébred fel?

Illetékes előkészítés a telek számára

Kerülje a csalódást a hortenzia tompa típusának köszönhetően, Helyesen gondoskodik róla őszi időben.

 • A vágás után a fiatal növények, a leggyakoribb fajták és cserjék a durva téli régiókban termesztettek, meg kell lopni.
 • Ha nem veszi be a személyzetben termesztett kultúrákat, amely a téli tisztításra kerül egy üvegházban, a nyitott talajbokrok növekedése kötődik és éget a Loutrasilben. Emellett hozzon létre egy hálókeretet, amely képes teljesen bezárni a bokorot.
 • A vonzó részben egy mulcsot készítenek, és a hortenzia tetején elalszik száraz OPD-vel.

Ezt követően a design vízálló webvel van csomagolva, és amikor a hó megjelenik, egy hófúvás alakul ki, amelyben a cserje felmelegszik és megbízhatóan védi a széltől.

Hortensia tél után: Miért nem nő, és nem ébred fel?

Hortensia tél után: Miért nem nő, és nem ébred fel?

A hortenzia újraélesztése tél után

Ha a növényt nem megfelelően készítették el a téli időszakra, akkor túlélheti, de megjelenése beteg és csúnya lesz. Amikor a hortenzia a téli, feketék, és a levelei után nő, vannak foltok, lehet, hogy könnyen megérthető, hogy a legvalószínűbb, hogy a cserje rángatott, a kártevők vagy a gomba megtámadták.

A gyengített üzem megújítása szükséges ahhoz, hogy számos regeneráló eljárást tartson fenn.

 • A tünetekben a rovarok jelenléte szükség van az inszekticid szerek permetezésére. A különböző típusú gomba segíti a Bordeaux keverék permetezését, de a sérült lombozat teljes fertőzésével bölcsebb, hogy megszabaduljon a fungicidek feldolgozásának elvégzéséhez.
 • Oldja meg a rossz növekedés problémáját, amikor a hortenzia felébred, lehetséges, átfogó eszközökkel lehetséges. A tápanyagkomponensek feltöltése segíteni fogja a növény újjáélesztését, és a következő évre a kultúra ismét örülni az erőszakos virágot.
 • Lehetőség van arra is, hogy az oka a talaj összetétele volt. Minden hydrangeas egy fokon vagy egy másik szerelmi savanyú talajban, de idővel savakból származnak. Tehát szükséges lesz a föld megsavanyítása, és erre nem szükséges potenciális gyógyszerek kiválasztása. A savanyítás az egyes házakban rendelkezésre álló ismerős eszközök segítségével történik: ox, borostyán, citromsav vagy citromlé, kálium-nitrát és elektrolit oldat.

Bármely ecet-oldatok jobban elkerülhetők, mert elpusztíthatják a jótékony mikroorganizmusok kolóniáját a földön, és a természeti környezet optimális egyensúlya megszakad.

A kertben való növekedés ilyen csodálatos a szépségvállalat, mint a hortenzia, nem lehet figyelmen kívül hagyni a tartalom követelményeit. Időszerű mezőgazdasági mérnöki, vágási és védelmi intézkedések a hideg időjárás előestéjén segítenek megtakarítani a kultúrát és támogatják az egészséges (minden tekintetben), virágzó állapot.

A Hortensia korai elején való törődéséről a következő videóból tanulsz.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása