Hortenzia az urálokban: megfelelő osztályok és titkok a növekvő

Hydrangea az egyik legszebb virág, ismerős kertész óta az ősi idők. Ennek az egzotikus üzemnek a szülőhelye kelet-ázsiai, de a világ különböző sarkában termeszthető a hortenzia növekedése, beleértve az urálokat is.

Mi jobb?

Az ország hideg régióiban nem minden fajtát növelhet. Kert Hortenzia, amely díszíti a háztartási telek az anyákban, először is téli hardy. A helyi kertészek megnézhetik a Blizzardot vagy a fafajtákat.

Ezek a színek azonban valószínűleg megbízható menedéket kellenek a téli időszakra. Végtére is, a tél az urálokban elég hideg és Nagy fagyokkal, a növény csak elpusztul. Most, annak érdekében, hogy egyértelműen megértsük, hogy melyik virág jobb, ha a választásod, érdemes megfontolni a leghíresebb és sok fajtát.

Egyéb hortenzia

Az ilyen hortenzia sok fajtája van, de az urálok hideg régióiban Az alábbiak valóra válnak.

 • Darts kis-pont. Ez egy kis gyönyörű bokor, amelynek magassága 75-85 centiméteren belül változik. A virágok fehér színűek és nagy virágzatokban vannak összegyűjtve. Néhány hetes virágzás, színük szelíd rózsaszín lesz. Hortenzia virágok július második hetétől és a nyár végéig.

Ez a fajta ellenáll a nagy fagyok, akár -28 fokig.

 • Limagight Pieter Zwijnenburg. Ez egy magasabb növény. Az ilyen hortenzia magassága 2-2,5 méterre érhető el. Nagyon gyakran ezt a fajtát parkok vagy kertek elhelyezésére használják.

Fehér, szinte krémes virágok a buggy hortenzia szépen néz ki minden telek. A Blossom a nyár közepén kezdődik, de szeptember végéig tart. A növény eléggé ellenálló a hidegnek.

 • Egyedi – Ez egy másik osztály a hortenzia, amely képes túlélni a fagyokat -35 fok nélkül. A bokor maga is elég nagy, fehér óriási virágzattal díszítve. Már a virágzás végére már szinte rózsaszínvé válnak.

 • Vanille Freise. A bokor magassága nem haladja meg az 1,5 m-t. A virágok fehér, szinte krémes árnyalatúak. Idővel, a szirmai elpirulnak. Ez a fokozat a hortenzia-28 fokig túlélhet, ezért menedéket igényel.

 • Kyushu egy hatalmas bokorot képvisel, amelynek magassága 3 méterre kerül. A fehér virágokat gyönyörű, enyhén hosszúkás virágzatban gyűjtik össze. Az ilyen hortenzia ellenzi az erős fagyokat, amely lehetővé teszi a kertészek számára, hogy ne gondoljanak a bokor menedékére a téli időszakra.

Fa hortenzia

Ugyanez a siker az Ural Hideg Régiókban is egy fa hortenzia, Nagyszámú fajta ellenáll az erős fagynak.

 • Annabelle – az egyik legnépszerűbb fajta, akinek hazája Amerika. Ez egy gyönyörű bokor, egy elterjedt koronával, amelynek magassága nem haladja meg az 1,5 métert. A világos zöld virágok másoknak július közepétől és szeptember végéig. A növény akár -38 fokig is képes ellenállni, így nincs szükség a téli időszak menedékére.

 • Sterilis Ellentétben más fajta kerti hortenzia hosszú virágok. A folyamat júliusban kezdődik, és a középsőig tart, és néhány esetben október végéig tart. Kezdetben a virágok világos zöld színűek, és a virágzás végére teljesen fehérek. Ez a hortenzia ellenáll a fagyoknak, és képes ellenállni akár -33 fokig.

Kirakodás

Mielőtt elkezdené elviselni ezt a növényt, el kell döntenie a helyről. Csendes és jól védett a széltől vagy a vázlatoktól. Végtére is, nyílt területeken, a hortenzia rosszul fejlődik. Érdemes gondoskodni arról is, hogy a Hortensia melletti talaj megállt. A tulajdonosoknak is biztosítaniuk kell, hogy a bokor melletti víz ne tárolódjon, mert az a tény, hogy a gyökerek gyorsan megkapják a gyökeret, és a gyönyörű növény elhalványul, és még meghalhat, és még meghalhat is.

Tehát a kerti hortenzia helyesen fejlődik, a szakemberek gyenge szomorúvá válnak.

Az urálokban az ilyen földek – extrém ritkaság. Ezért, amikor a kirakodás során tőzeget kell hozzáadni a föld savásához. A legmegfelelőbb a kora tavasszal, miután minden fagy telt el.

Először főzni kell. 50 centiméterrel és mélységben kell lennie. Ezután 30 liter kiemelkedő vizet kell önteni, és egy napra hagyni, hogy a Föld biztonságos legyen az impregnálni.

Ezután el kell esnie az elaludt 1 a humor, a tőzeg 2 részét, a homok 1 részét és a szokásos föld 2 részét. Meg kell egy kicsit 20 gramm karbamid, 25 g kén kálium és 55 gramm szuperfoszfát. A jövőbeni bokor ültetése előtt minden extra hajtást, valamint egy kicsit le kell vetni a gyökerekről. Ezután el kell merülned a palántát a fossa-ban, és elaludt a földbe. A gyökér nyaknak ebben az esetben ugyanolyan szinten kell lennie a Földkel. Közvetlenül a leszállás után a hortenzát vízzel kell önteni, és a bokor körül lévő helyet egy tűlevelű fa tűvel kell kitöltenie.

A gondozás jellemzői

Egy ilyen gyönyörű növény a nyitott talajban – a lecke azok számára, akik nem bánnak, hogy időt töltsenek a kertre. A Hydrangea időszerű öntözéshez és etetéshez van szüksége. Ezenkívül képesnek kell lennie arra, hogy megfelelően fel kell készülnie az Ural Télre.

Locsolás

A bokor körüli talaj hidratálása rendszeresen kell lennie, különösen akkor, amikor hosszú ideig nincs eső. A szakemberek ajánlottak öntözésre a víz hozzáadásával egy habarcs hozzáadásával. Elég lesz 2 gramm / 1 liter víz hozzáadásához. Ez segít abban, hogy a virágzat több buja és gyönyörű legyen.

Trágya

Egészséges hortenzia növekedése az URALS-ben, szükség van az etetés rendszeres használatára. Kiválaszthatja mind a szerves, mind az ásványi műtrágyákat. Évente legalább 4-szer szükséges. Először is, szükség van egy olyan növényre, amely túlterhelt és felkészül egy új virágos időszakra.

Ezután havonta 2 alkalommal meg kell tenned a műtrágyákat. Az első használt karbamid, kálium és szuperfoszfát. A rügyek megjelenése után elég csak kálium és szuperfoszfát készítése. Minden adagot a megvásárolt műtrágyák csomagjai tartalmazzák.

A nyár végén, minden egyes bokor alatt 1 vödör humuszot vagy komposztot kell készítenie. Érdemes megjegyezni, hogy a Hydrangea olyan ilyen növényekre utal, amelyek a legszokatlanabb termékek által megtermékenyíthetők. Például használjon szokványos igát vagy kefiret e célokra. Csak ebben az esetben a vizet kell tenyészteni. Azt kell használni kétszer annyi, mint az erjesztett termék.

Már műtrágya, már szárított kenyér. Meg kell csavarni vízzel, majd nyissa ki a bokor alatt.

Téli menedékhely

Télre készül – nem kevésbé fontos eljárás, különösen, ha az üzemet olyan régióban ültetik, mint az urál. A leginkább “erős” fagyálló hidrangeas tél és menedék nélkül. Azonban az urálokban a hőmérséklet néha az alá tartozhat, amelyhez igazodnak. Súlyos hideg, a gyökerek meghalnak. Hogy ez ne történjen, a bokrok ebben az időben ellopni kell.

A téli előkészületeket a fagy kezdete előtt kell elkezdeni. Az első dolog az, hogy Távolítsa el a leveleket az összes meglévő hajtáson. Ezt követően a bokornak egy kötél segítségével kell lennie, majd a kiválasztott padlóanyagot.

Ezután az üzemet a földre kell égeni, majd rögzíteni vagy téglákat vagy köveket. A Hortensia Bush-tól a fűrészporokkal kell megszárítania, vagy édesem. Ezt követően mindent egy másik finomító vagy film fedeznek.

Néhány kertész menedékként használ egy keretet. Ebben az esetben a Hydrangea nem szükséges a földre való döntéshez. Elég egyszerű, hogy egyszerűen egy fémkeretet helyezzen rá, és töltse ki száraz levelekkel vagy fűrészporral vagy lucfenyővel. A fenti nagyobb bizalom érdekében a keret a filmet is lefedi.

Amint eljön a felmelegedés, a bokor kinyitható. Azonban érdemes teljesen felfedezni a hortenzát, csak akkor, ha van száz százalékos bizalom, hogy a fagy szezon már véget ért.

Ritkítás

Egy másik fontos pont – vágási hortenzia. Ez annak érdekében, hogy a bokor egészségesebb és buja legyen. A megfelelő vágás után a növény kedveli a szemet egy nagy virágzással.

A szezonban követnie kell a bokor alakját. Ha ez nem történik meg, akkor az üzem szűken néz ki. Ezenkívül a virágok idővel rendben lesznek. A legjobb, ha ezt az eljárást kora tavasszal végezzük.

Wintering bokrok után jól kell látnod. Közülük meg kell választanunk a legerősebb hajtásokat. Körülbelül 8-10 darabnak kell lenniük. Az összes lebontás és a száraz hajtás azonnal el kell távolítania. Ugyanez történhet a fagyasztott ágakkal. Az egészséges szálra kell vágni őket.

Néhány tapasztalt kertész csak néhány vesét hagy a bokor alján. Ebben az esetben a hortenside bokor csak néhány rügyet díszít.

Mindazonáltal mindannyian nagy és szépek lesznek.

Ezenkívül a bokor egésze vonzóbb lesz. Ezenkívül emlékezni kell arra, hogy túl nagy virágzat képes lesz megtörni az ágakat. Hogy ez ne történjen, rendszeresen meg kell adnia a dekoratív vágást.

Vigyázz a Hortenzia szükségletre és az őszi időszakra. Ebben az időben szükség van az összes hajtás szaniter vágására. Mindegyiket fele kell rövidíteni. Ez segíteni fogja az üzem sokkal könnyebb átadni a tél. Ezenkívül az üzem könnyebben áramlik.

Prementition lehetőségek

Számos módja van a növény reprodukálására. A képességeitől függően lehetséges, hogy ezt magokkal lehet elvégezni, egy bokorot, egy láncot, testvéreket vagy dugványokat használva.

Magok

Ez a lehetőség a legnehezebb és időigényes. A hortenzia magvak, amelyek március elején szükségesek. A földet szükségszerűen kissé meg kell nedvesíteni. Ugyanakkor adott esetben megszórjuk őket. A vetőmag vetés után a tartályt filmre kell lefedni. A csírázott növényeknek beltérülnek kell lennie, ahol a hőmérséklet nem esik 21-23 fok alá.

3-4 hét elteltével az első keresések megjelennek. Ezután 2 éve kell fuzionálni őket. Ha magassága eléri a 35 centimétert, a palántákat a kertbe lehet áthelyezni. A reprodukció ezen változata csak a vadon élő hidrangeák számára alkalmas, és a tenyésztők nem hozták meg.

Cherencia

Ez a legnépszerűbb reprodukciós opció, amelyet a kertészek használnak. A munkadarab végzése a nyár közepén, amikor a bootonizáció ideje jön. A legjobb a fiatal oldalsó hajtások vágásainak kiválasztása. Minden cutkennek 1-2 veséknek kell lennie.

Reggel kell vágni őket, így képesek lesznek tartani a nedvességet önmagukban, ezért és gyorsabban gyökerezik. Ezt követően a dugványokat a vízbe kell helyezni, amelyben a növekedési stimulátort előre hozzáadták.

Amikor az első gyökerek jelennek meg, lehetséges, hogy az előzetesen elkészített szubsztrátumban levő dugványokat lehet levágni. A keveréknek a homok egy részét és a tőzeg két részét kell tartalmaznia. A vízük naponta szükség van. Egy hónappal később a fiatal leveleknek megjelennek. Ezt követően a palántákat két évig kell fuvarozni, csak akkor, mint a nyílt földön.

Ez a folyamat sok időt vesz igénybe, de az üzem eredményeként egészséges és szép.

Ásás

A reprodukció változatának kiválasztása, az eljárás a tavasz elhalasztására szolgál. Először a bokor közelében lakik, majd néhány hornyot, amelynek mélysége nem lehet több, mint 2-3 centiméter. Meg kell határozni. Az ágakból készült kis szarvakkal kell rögzíteni őket. Akkor érdemes megszórja az egész földet.

Az ősz elején minden láncnak fiatal hajtásokat kell alkotnia. Amikor a magasságuk legalább 20 centiméterrel eléri, fiatal bokrokat kell elhelyezni. Ezután minden héten meg kell ismételnie ezt az eljárást. Október elején az összes láncnak fel kell ásni, majd megosztani. Az új palánta magasságának legalább fél méterre kell lennie.

Az elválasztás után lapáttal kell rendelkezniük. És csak egy évvel később, a jövőbeli bokrok egy előre meghatározott helyre ültethetők.

Testvérek

Ez a módszer messze van. Annak érdekében, hogy a növény gyökerezzen, őszi időben, szükség van egy kis földrétegre, egy fiatal sertéssel együtt. Azután Nagyon szépen kell elválasztani azt a fő bokorból és transzplantálni az előkészített helyre, hogy növekedjen.

Bush elosztása

Tehát a hortenzia csak akkor oszlik meg, ha a kertészek úgy döntenek, hogy átültetik egy másik helyre. Leggyakrabban a március elején transzplantáció történik. A bokornak előpólusúnak kell lennie, várjon egy kicsit és csak azután, hogy ásni kell.

Ezután a hidrangea gyökerei át kell öblítenük a szennyeződések eltávolítására. Ezután folytathatja a bokor elválasztását. Ezután meg kell változtatnia a hajtásokat, valamint a gyökereket és az előzetesen készült lyukakat.

Betegségek és kártevők

Számos veszélyes lény van, ami nagymértékben károsíthatja a hortenzát.

 • Levélszemét. Ez a rovar táplálja a lé, miután édes választás. A reprodukció nagyon gyorsan történik. A harcért használhatjuk a népi jogorvoslatokat.

Például 150 gramm kioldó fokhagymát vehet igénybe, és 3 liter vízzel öntheti. Két nap múlva szükség van a szárazföldi szappan ½ részének hozzáadására. Ezt a tinktúrát permetezni kell, amíg a szó nem sikerül.

 • A webes kullancs a leveleken marad, pontosabban a belső oldalukon. Ebben az esetben elkezdenek bezárni, úgy tűnik, minták, amelyek hasonlítanak egy webre. A küzdelemhez mind a népi jogorvoslatokat, mind a vegyi anyagokat használhatja.
 • A leggyakrabban a túl vastag bokrok. A levelek enni, ami a Hytenzia elkötelezettségét vonzóvá teszi. Használhatod a mollocidot a harcra.

A Hortensia-nek nemcsak a kártevőktől kell védenie. Különböző betegségek betakaríthatók.

Itt vannak a leggyakoribb problémák és a megjelenés okai.

 • Sárgás, valamint a levelek összpontosítása – ez egy gyakori jelenség. A levelekkel kapcsolatos problémák a közvetlen napfény eredményeként jelennek meg. Ennek az oka is lehet jutalmazni a talajt, a műtrágyák hiánya, csökkentett talaj savasság.
 • A levelek szétválasztása a kemény víz használatakor következtében történik. Ezenkívül olyan jelenség lehetséges, ha éles hőmérséklet vagy erős vázlatok megjelenése esetén lehetséges.
 • A Peronosporosis olyan betegség, amely a kis olajos foltok növényének megjelenését jellemzi. A betegség megakadályozása érdekében a teljes bokrot rézszulfát oldatával kell feldolgozni szappannal. A legjobb, ha este permetezést költünk.
 • A klorózis megjelenik az üzemben, ha nincs elég vas. Ebben az esetben a levelek sokkal könnyebbek, és a csíkok ugyanolyan sötétek maradnak. Ezen kívül néhány hajtás száraz, és a rügyek csavarják. Betegség elleni küzdelem, akkor a legnépszerűbb kábítószer vásárolt iparcikk, például „ferovit” vagy „antichlorosis”.

Ezenkívül kálium-oldatot használhat. A víz vödörén 35 gramm lesz.

   Összefoglalva, azt mondhatjuk, hogy a megfelelő gondossággal, a Hydrangea képes lesz nagyon buja és szépen növekedni, még az urálokban is.

   Arról, hogy hydrangeát termesztenek az anyákban, a következő videó megmondja.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: