Hortenzia betegségek és kártevők

Buja hortenzia – gyönyörű virágzó üzem lakó- és utcai terek, teraszok, erkélyek és virágágyások díszítéséhez. A lédús zöld lombozat hatékonyan ötvözi a virágcsereszek számos árnyalatát – fehér és rózsaszíntől piros, lila és kékig. A virágok gondoskodnak egy növény egészséges növekedéséről és formájáról, de néha problémák merülnek fel vele.

Közös levélbetegségek és kezelésük

Mielőtt elkezdené a hortenzia betegségek leírását, meg kell jegyezni, hogy nem túl betegség és kártevő támadás, de még mindig állandó gondoskodásra és figyelmes feltételekre van szükség. A természetes tényezők és a hidrangeák rövidített gondozása miatt elhalványul. Fontos fontos, hogy időben azonosítsák, mi a probléma, és megérteni, hogyan kell megbirkózni vele időben.

Az ilyen típusú növényzet betegségei gombás és vírusos eredetűek.

Gombás

Mi felsoroljuk az alapvető gombás betegségeket, amelyek hidrangeát ütnek.

  Fehér rothadás

  A kórokozó a talajon keresztül gyökerezik. A hatás következtében a Hydrangea gomba hiányzik a fontos tápanyagok és egy idő után elpusztul.

  Azonosítsa a friss hajtások betegségét kegyelmükkel és azt követő szeszélyével. Ha a növényzet nem kezdik kezelni, az úgynevezett szkleroszulációk formájában vasfoltok alakulnak ki a fehér “pamut”.

  A csata fehér rothadással, problémamentes asszisztensekkel – fungicidek, például a “fittoosporin”, “fundazol”, réz klorokizálás.

  Szürke gnil

  A betegség jele a cserje-szövetek lágyságának és vizeseinek tekinthető. A páratartalom azt a tényt eredményezi, hogy a hortenzia a szürke “pisztoly”. A száraz időben a sérült területek szárazak és meghalnak, és a lyukak a helyükben maradnak.

  Elsődleges a szürke rothadás elleni küzdelemben, szükség van a szennyezett és halott szakaszok eltávolítására. A hortenzia beltéri fajták kezelésével a “PureBot”, a “Sorrow” és a “Fundazole”. A kerti fajok számára ajánlott troplar feldolgozás ROVRAL FLO 255 ​​SC megfelel a 3 hetes intervallumnak.

  Fusariosis (trachemózis)

  Ez a betegség más néven trachemiás hervadás, amely a talajban élő patogén gomba szennyeződésének folyamán történik. Évek óta képesek a növényzetmaradványok élni. Fokozatosan a gyökerek barná válnak, lágyulnak és rothadnak. Fokozatosan a gombás biológiai tömeggel töltött teljes vezetőképes rendszert a gombás befolyásolja. Ennek eredményeképpen a tápanyagok megállnak a hajtásokba, és a hervadás folyamata, a lombozat sárgulása és a rügyek leesése.

  A kezelés öntözési hortenziától áll, egy speciális megoldással, amely a vizes, a vízen felmerült tisztaságot főzött.

  Lehetőség van bokrok permetezésére fundazolkészítményekkel, topcin-m-vel, és a gyökerek alatt, hogy öntsük a gyógyító “Rusurl” -t.

  Septorteris

  A sötétbarna foltok jelenlétével, legfeljebb 6 mm átmérőjű jelenlétével. Fokozatosan fertőzött levelek a törzsek esik. Ha nem kezelik a hortenzát, hamarosan teljesen elveszíti a lombozatot és meghal. A szeptoriosis foltok futófájljában lefedik és felvétel.

  A szeptorizálás csak radikális módszerrel gyógyítható az összes érintett rész eltávolítására, valamint a növény feldolgozására réz alapú gyógyszerekkel, például réz-oxi-kloriddal vagy réz-vitriosavel.

  Peronosporózis

  A Nedves környezetben való találgatás 18-20-as hőmérsékleten, a jelzéssel, a leírt betegség kialakulásával jár. És a hamis gyötrelemnek nevezett betegség. A festett hortenzia leveleiben a kövér foltok nyilvánulnak meg, amelyek a jövőben fekete.

  A bokrok a vészhelyzeti kezelést 150 g szappannal 10 liter vízzel, 15 g vas-erőteljesen takarítják meg.

  Puffadt harmat

  A lombhullató részen halványzöld (sárgás) foltokként jelenik meg, amelynek hátulját később forraljuk, és lila borítják, akár szürke raidrel. Ha semmit sem teszel, a növény eldobja az összes levelet, a fiatal hajtások deformációját, amely nem lesz képes túlélni a télen.

  A betegség kezelését erős gombaölő szerek végzik: “fitoosporin” vagy “Alion”. Az elindított helyzetekben megmenti a “topaz”, a “bánat”, a gyógyszer “Tiovit Jet” vagy a “tiszta és áramlás” feldolgozását.

  Rozsda

  A betegség kíséri a lombhullató rész és a virágzat rozsdás plakk megjelenését. A probléma az ültetvények nagy sűrűségét vagy a talaj túlteljesítését okozhatja nitrogénnel.

  A klór réz képes nyerni a rozsót, elvált 10 liter vízben 40 g mennyiségben. Hatékonyan és a “Topaz”, “ordan” vagy “Falcon” típusú fungicidekkel szemben az utasításokban előírt dózisban.

  Ascohitózis

  Ascochitous pöttyös manifesztálja magát a határozatlan forma barna foltok megjelenésében. Ha a levél feloldódása előtt megjelent barna foltok, a cserjéket égető keverékkel permetezzük (1%, azaz 10 liter víz 1 zsák). Szükséges vágni és égetni a bokor beteg darabjait.

   Phillosztóz

   Fillostotikus (barna) foltos, amely kimutatható a lombozatban, nagyszabású barna foltok formájában, észrevehető málna határon. Ezután a lyukak ezeken a helyeken vannak kialakítva.

   Szabaduljon meg a Phyllosticta Rosae-tól valóban, miután a növényt “stater” gyógyszerrel permetezte (4 g / 10 l). És hatékonyan alkalmazzák 50 g “abigap csúcs”, elvált 1/2 víz vödörben.

   Vírusos

   Hortenzia hatással van és vírusok.

    Gyűrű foltosság

    A leggyakoribb vírus, káros hortenzia. Kezdetben a leveleken a gyűrű alakú formájú homályos foltok 2 cm átmérőjűek. A szélek megszáradnak, és fokozatosan a levelek deformációját követik, majd a növény fúzióját követik. A betegség tükröződik a rügyek fület: a hortensiát egyáltalán megfosztják, vagy nem tetszik a színek megjelenésének.

    A gyógyítás nem lehetséges. A leszálláshoz gondosan kell kiválasztania a kiváló minőségű palántákat, mivel ezt a vírust Sedale továbbítja. És ha a dugványok reprodukcióját reprodukálják, meg kell győződnie arról, hogy az anyavállalat egészsége.

    A felsorolt ​​betegségek mellett a klorózis elérheti a hortenzát. Ez a betegség elégtelen tartalmat okoz a vas vagy a zavart anyagcsere-folyamatok talajában közvetlenül az üzemben, amelyhez nem veszi fel a vasat. A klórózis kezdeti szakaszának helyes jele ragyogó és sárgás lombozat, kifejezetten kifejezett sötét csíkokkal.

    A levelek méretének párhuzamosan csökken, a rügyek deformálódtak, a levéllemezek megfordultak és lőnek. A növény egészségének küzdelmében fontos a kelátképző formában, például az “anti-klorosis” és a “Ferovit”.

    Lehetőség van a gyógyító készítmény önmagában történő elkészítésére, 2 g vasgőzre és kétszer annyi citromsavra összhangban az áramlásvíz térfogatában 1 liter. Elkészített oldat permetezze a leveleket a betegség kezdeti szakaszában, és a fertőzés aktív eljárással, a gyökér alatt öntjük.

    A klórózis megszüntetésének másik hatékony módja a vas-szulfát vizes oldatának alkalmazása, és 10 liter vízben 40 gramm kálium-nitráttal válik. A csavarozott hortenzát a gyógyító oldat kétszer vagy háromszor összerezi ki, és három nappal később a talajt hasonló koncentrációban oldott szulfátos vasalattal kell feldolgozni.

    Száraz fűrészelés

    Amelyet a lap szélén kifejezett barna foltok nyilvánítottak ki, amelyek a jövőben elhalványulnak. Az oka gyakran az öntözés során használt merev vízben fekszik. Kívánatos, hogy az áramlási vizet legalább egy nappal az öntözés előtt megvédje.

     Nedves feketés

     A gyűrött sötétített levelek megjelenése a növényen. Az ilyen tünetek hozzájárulnak:

     • éles változásváltozás;
     • szélen keresztül;
     • túl gyakori öntözés;
     • Nehéz talaj késlelteti a nedvességet és akadályozza a légáramlást.

     Kártevő

     Rovarok kárt okozhat ritkán, de alapos, sok fertőzés és növényi harcos hordozói.

      Levél tla

      Fűrészek lőttek mobillé. Lehetőség van a cukorkibocsátások fertőzésére, amely szintén a zsályagomba tápanyagának megfelelően szolgál. Ugyanakkor a szó képes gyorsan tenyészteni, nagy telepeket alkot minden levél alatt.

      A fertőzött tleyvirág lelassult a fejlődésben. Ha nem dolgozik a bokrok, az erős fertőzés színpadán, a levelek deformálódnak, és sárgavé válnak, a hortenzia bokor felső része bekövetkezik.

      Wll a növényen laza. Kevesebb mennyiségével megpróbálhatod szépen mosni egy erős vízsugár enyhe rovarait. A hatékony mérés a szappanoldattal ellátott bokor kezelése lesz.

      A futó helyzetben a rovarölő szerek, mint a “Phytoverma”, “Bison”, “Akara”, “Akarina” vagy “szikrák”. A természetben a TRU elpusztítja a katicabogarakat.

      Galleal nematoda

      A kis férgek tenyésztik a talaj nedvességtartalmát. Nematomia kiszámítja a feltörekvő halla (növekedések) a szárak és a rizóma. A kisfontosságú fonálférgek áttörtek a szárak és a lombozat gyökereire, így nyomnyi mérgező szekréciót hagynak. Az érintett hortenzia megáll a növekedésben, és leggyakrabban haldoklik.

      A professzionális kertészek azt javasolják, hogy felmerüljenek egy növényt és égetést. De a radikális módszer előtt érdemes megpróbálni a páciens “karbofos” permetezését. Érdemes emlékezni arra, hogy az egyenes napsugarak érintkeznek az eszközökkel, ami hatástalanná teszi, és a növény nem lesz képes újraélni.

      Ezért kívánatos a permetezés elkezdése előtt a növények virágzásának megkezdése előtt (a méhek megsemmisítésének veszélye miatt). Az oldatot a vödörben lévő vödörre 75 g sebességgel állítjuk elő. A csemetéket nyugodt és egy széltelen napsütéses napon kezeljük a levegő hőmérsékletén +15 Celsius fok.

      Kancsó

      A lombozat hátoldalán. Kíséri a kis sárga foltok megjelenését fokozatosan márványmintát képez. Hővel és szárazsággal, teljesen csak egy hét alatt eldobhatja a növényt. Ebben az esetben egy vékony web és kártevők maguk is észrevehetőek. Hamarosan a levelek szárazak és leesnek.

      A kullancsok kipusztítása a kiemelkedő szakaszban az egész nyüzsgő hagyományos szappanoldattal kezelhető.

      Számos kártevőkkel a “Tiofos”, “Akarina”, “Lightning” vagy “FitoverTerma” típusú kábítószerekre kell használnia.

      Levél növényen

      Rovar károsítja az egész növényt, kilátással a nagy lyukakra a leveleiben. Lárvák a nagyon patakokhoz eszik lombozatot. A belsejéből káros rovarok négyzetét szárítja. Részben lárvák, ahol a földön lakott, ahol a gyökér cserje gyökérrendszer károsodása.

      Segítség Az extrude lista manuálisan gyűjtheti a lárvákat és a felnőtt leveleket a szabadban, kivágja a sérült területeket későbbi égéssel.

      A fagyok előfordulásakor érdemes elvezetni a talajt a hidrangea körül, hogy elpusztítsa és téli lárvákat.

      Meztelen csiga

      Alapvetően a hortenzia sűrű leszállása. Slug Eaten lombozatot. Megszabaduljon a csúszós parazitáktól, segíti a kábítószert a granulátumokban – “mollitcid”. A talaj felszínén szétszóródnia kell, ahol a papucsokat észrevették.

       Csiga

       A szőlő csiga, más módon, Yarcannak nevezik, inkább nedves, árnyékos és vastag helyszíneken helyezkednek el. A kártevő a rügyek reklámjaival kezdődik, majd a levelekre és a fiatal hajtásokra károsodott. A legveszélyesebb csigák a bokrok tele.

       Távolítsa el mechanikusan, beleértve a falazatot is. Ez a tavasz és a nyár.

       Miért nő a rossz?

       Minden évben egy egészséges bokor növeli az új hajtásokat, és erősen növekszik. Ha ez nem történik meg, és a hortenzia meghal, az egyik okból számos oka lehet.

        Sikertelen tél

        Nem mindenféle hortenzia fajtát megkülönböztetik a jó téli keménység, ezért ezt a tényt figyelembe kell venni. Ez különösen nyilvánvalóvá válik a hideg tél után, amikor a növény védi. A palánták kiválasztása, érdemes előnyben részesíteni azokat a típusokat, amelyek képesek lesznek növekedni a betonterület éghajlati valóságában. De szükségük van további gondozásra is az erős fagyos téli időszakokban, különösen a minimális hóval.

        A “humusz” párna menedéke nélkül a gyökerek fagyottak, és fennáll annak a veszélye, hogy a növény feletti része szenved.

        A cserje segít a szaniter vágás és a rendszeres bevezetés összetett takarmányozásból.

        Rossz vágás

        Ez a folyamat teljesen szükséges az összes hortenzia számára, mert a metszés hozzájárul a bokor elágazásához. De néhány faj csak minimális interferenciára van szükség, mint pl. Pilly hortenzia fajták, valamint szögesdrange, nagy és dabrous. Radikálisan termesztett fajták nemkívánatos.

         Sózott talaj

         Különösen az “éhező” cserjék elégtelen növekedését fejezte ki. Rendszeres tápegység nélkül a hortenzia csak a túlélésre próbálkozik, vagyis egyáltalán nem növekszik. A nyilvánvaló nyomást a tavaszi nitrogén táplálásának bevezetését adja. Segítenek újjáéleszteni a növényt, és gyógyulnak. A foglalás előtt a rügyeknek meg kell készíteniük a műtrágyát ásványi komplexumokkal.

         A hidrangea nagy és homályos típusai inkább savas talajokban nőnek. Fontos tudni róla, rendszeresen savanyító talajok oxálsav (2. L. 10 liter vízen).

         Megelőző intézkedések

         Jobb, mint bármely kezelés – időszerű és megfelelő megelőzés. Ha a cserje egészséges, alig beteg, de ha ez történik, a hortenzia a betegség előtt állvány lesz. A gyengített növény nagyon sebezhető a vírusok, gombák vagy kártevők számára, amelyek súlyosan károsíthatják őt.

         A betegségmegelőzés és a kártevővédelem otthoni ellátás lesz otthon. Az egészséges virágért helyesen kell meghatároznia a földet. Az égő naplapot és a virágok gyorsan elhalványultak. Ezért optimálisan a hortenzia fele növekszik a fele.

         Valamint az üzemet kellően érinti. A hidrangea a nedvességet preferálja, ezért fontos megakadályozni a talajszárítást. A vízben a vízben a cserje minden második napra van szükség.

         Fontos továbbá kiválasztani a jogot, hogy válassza ki a földterület a hidrangea bokrok leszállását. A növény nehéz lesz a nehéz lúgos talajon túlélni. A savas környezetben könnyű talajban kell növekednie. Ez egy ilyen talaj “lélegzik jól”, és hiányzik a nedvesség.

         A megfelelő és időszerű etetés biztosítása szintén hortenzia is szükséges. Ehhez a speciális, kész nitrogén-műtrágyák hasznosak lesznek. Nyáron foszfor-kohóalapot használnak, és az őszi szezonban foszforsav-foszforsavat használnak.

         Fa cserjék Szüksége van és megelőző feldolgozás. Tavasszal a növényzet megemlékezése előtt ajánlott öntözni a bokrokat réz erőteljes. Cserélési lehetőségként – a “Topaz”, “Sparks” és a “Phytosporin” használata – a legmodernebb hatású gyógyszerek.

         Helyes ellátás és az állandó ellátás megnyilvánulása egyenlő az egészséges hortenzia, amely alkalmas a buja virágokkal. Ez lesz az egyik fényes díszítés a szoba virágágyás vagy kerti telek.

         Továbbiak a Hortenzia betegségekről és kártevőkről, lásd a következő videót.

         Értékelje a cikket
         ( Még nincsenek értékelések )
         Megjegyzések hozzáadása

         ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: